Sta mislite o SDPu i Lagumdziji?
-
mostarac
ko i ti meni kad ovoliko mozes nasrat a tako malo teksta napisat, a uz to jos da je pola istina valjalo bi. Eh da sad i ti reci da si glasao nekad za SDP ono kad smo dobili. Jebote ko da smo imali milion glasova koliko vas se javlja da ste glasali za naskike wrote:ufffffff
Navikao na privilegije jos iz onog sistema njih je grabio gdje i kao je stigao
Na pocetku agresije salje dijete u centar politickog plana genocida, a on upada u tudji stan, odakle su ga jedva istjerali. Ali nije Zlatko usao tamo jer je bio izbjeglica, usao je jer mu se svidjalo.
Studentima se skoro ne pojavljuje na predavanjima
Ponasao se prema beiha gradjanima kao da su njegovo vlasnistvo
Bio pudlica Izetbegovica samo da bude uz vlast ratnih godina
Nikada poslije izgubljenih izbora nije dao ostavku, to za njega ne postoji
Veliki politicki oportunista makar to islo i protiv zemlje
Ne daje nikada utisak da voli ovu zemlju, daje utisak da voli vlast i samo vlast
Sada pravi privatne aranzmane oko koridora C, odnosno zove svoje komunjarske havere i njihove firme da uberu kajmak dok mi placamo poreze
jedini osjecaj koji mi budi Lagumdzija je nagon za povracanjem
-
Prenj
Diskusija o tome da li je Lagumdzija dobar ili ne, sad je potpuno bespredmetna.
Cinjenica je da je Lagumdzija postao personifikacija ljevice u ogromnom dijelu birackog tijela i to sa vrlo negativnim imidzom i da bi SDP bez Lagumdzije na celu puno bolje prosao na izborima.
Ali bojim se da cemo i sljedece godine gledati reprizu opstinskih izbora i da ce nakon toga SDP opet okriviti 'ruralno biracko tijelo'. Biraci su takvi, kakvi su, i SDP moze promijeniti samo sebe, i mora puno, puno vise i jasnije da radi, ako zeli da napravi bilo kakve promjene sljedece godine.
Cinjenica je da je Lagumdzija postao personifikacija ljevice u ogromnom dijelu birackog tijela i to sa vrlo negativnim imidzom i da bi SDP bez Lagumdzije na celu puno bolje prosao na izborima.
Ali bojim se da cemo i sljedece godine gledati reprizu opstinskih izbora i da ce nakon toga SDP opet okriviti 'ruralno biracko tijelo'. Biraci su takvi, kakvi su, i SDP moze promijeniti samo sebe, i mora puno, puno vise i jasnije da radi, ako zeli da napravi bilo kakve promjene sljedece godine.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Zlatko je moje najvece razocarenje. Covjek koji je imao sansu a i mi svi sa njim ali pojela ga je njegova narcisoidnost i samoljubivost. Covjek koji jednostavno misli da mora biti jedini i prvi i da su svi ostali njemu nedorasli. Ima sve karatkteristike kao i Haris Silajdzic s tim da je ovaj drugi vise naklonjen nacionalnim partijama. Takodje je i dokaz da je vlast toliko slatka i da se moze u njoj raditi sta hoces. Intelektualno ispred vecine ljudski ne. Nije ni kopija svoje majke Razije. Ne znam ali vec odavno nisam njegov simpatizer ali jesam Socialdemokratije.
- Mahalac
blago receno al se slazemhrasno38 wrote:Zlatko je moje najvece razocarenje. Covjek koji je imao sansu a i mi svi sa njim ali pojela ga je njegova narcisoidnost i samoljubivost. Covjek koji jednostavno misli da mora biti jedini i prvi i da su svi ostali njemu nedorasli. Ima sve karatkteristike kao i Haris Silajdzic s tim da je ovaj drugi vise naklonjen nacionalnim partijama. Takodje je i dokaz da je vlast toliko slatka i da se moze u njoj raditi sta hoces. Intelektualno ispred vecine ljudski ne. Nije ni kopija svoje majke Razije. Ne znam ali vec odavno nisam njegov simpatizer ali jesam Socialdemokratije.
-
Husko Kotrljanjić
Zlatko bi trebao da se mani politike i radi ono sto bolje zna,da se bavi svojom strukom.Nije se prilagodio novim uslovima koji vladaju na politickoj sceni u Evropi,sto prije shvati da je komunizam i njegov nacin funkcionisanja proslost to ce biti bolje i za njega i za sve u BiH.
-
Prenj
Po cemu je Zlatko komunista?Husko Kotrljanjić wrote:Zlatko bi trebao da se mani politike i radi ono sto bolje zna,da se bavi svojom strukom.Nije se prilagodio novim uslovima koji vladaju na politickoj sceni u Evropi,sto prije shvati da je komunizam i njegov nacin funkcionisanja proslost to ce biti bolje i za njega i za sve u BiH.
-
car-x
hrasno, citam ovu temu (jucer je nisam vidio) i kontam kako cu sve ovo napisati sto si ti napiso.. kad ono, vec ti to srocio.. heheh..hrasno38 wrote:Zlatko je moje najvece razocarenje. Covjek koji je imao sansu a i mi svi sa njim ali pojela ga je njegova narcisoidnost i samoljubivost. Covjek koji jednostavno misli da mora biti jedini i prvi i da su svi ostali njemu nedorasli. Ima sve karatkteristike kao i Haris Silajdzic s tim da je ovaj drugi vise naklonjen nacionalnim partijama. Takodje je i dokaz da je vlast toliko slatka i da se moze u njoj raditi sta hoces. Intelektualno ispred vecine ljudski ne. Nije ni kopija svoje majke Razije. Ne znam ali vec odavno nisam njegov simpatizer ali jesam Socialdemokratije.
ja sam mislio da ce sdp pravo pokrenuti zemlju kad su na onim pretproslim izborima osvojili vlast.. umjesto toga, oni su se okrenuli smjenjivanju ne-sdp kadrova i zlatkovom unutarstranackom obracunu..
mislim da je tip totalno izgubio kredibilitet i da bi sdp puno vise napravio kad bi zlatka turili negdje u sjenu.. ovako, dok je on na frontu, nista od sdp-a.. gusi ih tip svojom samozaljubljenoscu..
-
rehaktor
eto, sta reci osim da se slazem s ovim... (iako mislim da silajdzic ima malo vise autoritativnosti, ali i principijelnosti od lagumdzije)hrasno38 wrote:Zlatko je moje najvece razocarenje. Covjek koji je imao sansu a i mi svi sa njim ali pojela ga je njegova narcisoidnost i samoljubivost. Covjek koji jednostavno misli da mora biti jedini i prvi i da su svi ostali njemu nedorasli. Ima sve karatkteristike kao i Haris Silajdzic s tim da je ovaj drugi vise naklonjen nacionalnim partijama. Takodje je i dokaz da je vlast toliko slatka i da se moze u njoj raditi sta hoces. Intelektualno ispred vecine ljudski ne. Nije ni kopija svoje majke Razije. Ne znam ali vec odavno nisam njegov simpatizer ali jesam Socialdemokratije.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
pa non stop na ljepotu dobiva glasove nedojebanih udavačaPrenj wrote:Na osnovu cega izvlasis zakljucak da je Haris principijelan?rehaktor wrote: eto, sta reci osim da se slazem s ovim... (iako mislim da silajdzic ima malo vise autoritativnosti, ali i principijelnosti od lagumdzije)
-
putnik
Drug Zlatko je mali Staljin, sa svim njegovim atributima, samo je sreća što je Bosna mala i nema Sibir, a ni Goli i to što drug Zlatko nije na vlasti.
Narcisoidan, prepotentan, ufuran, nepotist, štelio ženi poslove u Telekomu za grdnu lovu, dijelo bespovratne stambene kredite istomišljenicima, itd, itd. a u isto vrijeme pričao kako su drugi popljačakali Bosnu.
Napravio prvostepeni fakultet menadžmenta, gdje studenti plaćaju grdne pare da steknu VŠS a ništa ne nauče. Bitno je da se što više studenata upiše da para kapa u padže, pa je iz tog razloga ukinuo matematike na studiju - da se djeca ne prepadnu pa ne daj Bože odustanu.
Ekonomisti bez sata predavanja iz matematike

Rastjerao sve što vrijedi u SDP-u i skoro na TV priča kako je njemu bitna dobrobit Bosanaca, a nije mu bitna borba za vlast i politička korist.
Nije njemu, ali jeste Amini
Narcisoidan, prepotentan, ufuran, nepotist, štelio ženi poslove u Telekomu za grdnu lovu, dijelo bespovratne stambene kredite istomišljenicima, itd, itd. a u isto vrijeme pričao kako su drugi popljačakali Bosnu.
Napravio prvostepeni fakultet menadžmenta, gdje studenti plaćaju grdne pare da steknu VŠS a ništa ne nauče. Bitno je da se što više studenata upiše da para kapa u padže, pa je iz tog razloga ukinuo matematike na studiju - da se djeca ne prepadnu pa ne daj Bože odustanu.
Ekonomisti bez sata predavanja iz matematike
Rastjerao sve što vrijedi u SDP-u i skoro na TV priča kako je njemu bitna dobrobit Bosanaca, a nije mu bitna borba za vlast i politička korist.
Nije njemu, ali jeste Amini
-
Husko Kotrljanjić
[quote="Prenj
Po cemu je Zlatko komunista?[/quote]
Komunista nema vise ,bar tako kazu,jer je komunizam sad vec proslost. Nsu SDP-u biraci dali glasove zbog nostalgije za komunistikim vremenima(mada je bilo i ima i takvih),mnogi su mislili da je to stranka koja je uzela pozitivne stvari iz onog sistema a negativne odbacila i da ce sad prociscena krenuti naprijed.
Zlatko je medjutim zadrzao onaj stil vladanja karakteristican za onaj raniji sistem pa je na kraju zavrsio kako je zavrsio.
Mislim da je on vec dozivio vrhunac svoje politicke karijere i ako ostane i dalje na celu SDP-a ta sudbina ce zadesiti i samu stranku.
Po cemu je Zlatko komunista?[/quote]
Komunista nema vise ,bar tako kazu,jer je komunizam sad vec proslost. Nsu SDP-u biraci dali glasove zbog nostalgije za komunistikim vremenima(mada je bilo i ima i takvih),mnogi su mislili da je to stranka koja je uzela pozitivne stvari iz onog sistema a negativne odbacila i da ce sad prociscena krenuti naprijed.
Zlatko je medjutim zadrzao onaj stil vladanja karakteristican za onaj raniji sistem pa je na kraju zavrsio kako je zavrsio.
Mislim da je on vec dozivio vrhunac svoje politicke karijere i ako ostane i dalje na celu SDP-a ta sudbina ce zadesiti i samu stranku.
-
Vingo
Recite mi ime i prezime samo jednog politicara u BiH koji pored obrazovanja, znanja, elokvencije, manira, ima i javni nastup i background kojeg se ne treba stidjeti i ja cu onda reci da je Lagumdzija bezrazlozno narcisoidan.
U drustvu u kom se on krece i meni bi bilo tesko ne biti narcisoidna.
A zasto je prepotentan? Zato sto se usudjuje nazvati ljude i stvari pravim imenom? Zato sto se ne skrusi pred napadima i ne podilazi novinarima, pa samim tim ni birackom tijelu?
Super je Lagumdzija, samo biracko tijelo nije zrelo za takvog lika...
A zasto je prepotentan? Zato sto se usudjuje nazvati ljude i stvari pravim imenom? Zato sto se ne skrusi pred napadima i ne podilazi novinarima, pa samim tim ni birackom tijelu?
-
rehaktor
pa, covjek se povukao sa scene kada je osjetio da je tako najbolje (da li za njega ili za stranku ne znam, ali znam da se povukao... to lagumdzija ne moze ni u nagoroj nocnoj mori)Prenj wrote:Na osnovu cega izvlasis zakljucak da je Haris principijelan?rehaktor wrote: eto, sta reci osim da se slazem s ovim... (iako mislim da silajdzic ima malo vise autoritativnosti, ali i principijelnosti od lagumdzije)
-
Prenj
Kakve veze sad ima stil vladanja sa komunizmom? Da li mozes malo obrazloziti svoje misljenje?Husko Kotrljanjić wrote:Komunista nema vise ,bar tako kazu,jer je komunizam sad vec proslost. Nsu SDP-u biraci dali glasove zbog nostalgije za komunistikim vremenima(mada je bilo i ima i takvih),mnogi su mislili da je to stranka koja je uzela pozitivne stvari iz onog sistema a negativne odbacila i da ce sad prociscena krenuti naprijed.Prenj wrote:
Po cemu je Zlatko komunista?
Last edited by Prenj on 07/10/2005 09:55, edited 2 times in total.
- upala
#47 Re: Sta mislite o SDPu i Lagumdziji?
lagumdzija=levatMedoX wrote:Sta mislite o SDPu i Lagumdziji?
Pitanje jednostavno, na Prenjovu incijativu...
SDP=skup levata
-
Husko Kotrljanjić
To je ono sto jebe nase kokosi a nije horozPrenj wrote:
Kakve veze sad ima stil vladanja sa komunizmom? Da li mozes malo obrazloziti svoje misljenje?
Jedno je pricat a drugo radit,usta puna socijaldemokratije i demokratije uopste a ponasati se kako neko rece poput Staljina.
Kad kazem stil vladanja mislim i na sav njihov rad,trebal pobogu si brate nacrtat.
-
Prenj
Molim te, nacrtaj.Husko Kotrljanjić wrote:To je ono sto jebe nase kokosi a nije horozPrenj wrote:
Kakve veze sad ima stil vladanja sa komunizmom? Da li mozes malo obrazloziti svoje misljenje?![]()
Jedno je pricat a drugo radit,usta puna socijaldemokratije i demokratije uopste a ponasati se kako neko rece poput Staljina.
Kad kazem stil vladanja mislim i na sav njihov rad,trebal pobogu si brate nacrtat.
- Mahalac
Vingo wrote:Recite mi ime i prezime samo jednog politicara u BiH koji pored obrazovanja, znanja, elokvencije, manira, ima i javni nastup i background kojeg se ne treba stidjeti i ja cu onda reci da je Lagumdzija bezrazlozno narcisoidan.
Da ti nije sta "umro je M...." u rodu ili mozda????