Sta mislite o SDPu i Lagumdziji?

Post Reply

Lagumdzija je za vas...

pozitivina licnost
64
51%
negativna licnost
61
49%

Total votes: 125

murti439

Post by murti439 »

hamza1 wrote:Jedino me Harisa nije stid kada se negdje pojavi.

Sve ostalo je ..., bolje da ne govorim
Ne znam što bi te trebalo biti stid Lagumdžije, al', hajd', nek' ti bude...

Meni je pravo drago vidjeti da se ovako živo diskutuje da li Haris ili Zlatko, tj. dva tipa koja se u bilo čemu mogu mjeriti sa svim drugim evropskim ili svjetskim političarima (da ne govorim o bagri iz OHR-a).

Ako se i bave kakvim marifetlucima (a bezbeli da se bave - jebi ga, političari su), onda i to rade "evropski": daleko od očiju javnosti i u granicama dopuštenog (bar kada su političari u pitanju), a ne ovako bezočno i nekontrolisano kao "Paddyjevi reformatori".

Stvarno me čudi da smo pošteđeni malog miliona postova o nacionalnim interesima koje, naravski, brani SDA, a ugrožava svako ko ne misli isto kao oni.
hamza1

Post by hamza1 »

Kao sto sam rekao. Haris je prirodno onakav, Lagumdzija to zeli pa djeluje (makar meni) vjestacki.

Haris je imao svojih gresaka (Deyton), ali se vidno kaje i sticem osjecaj da bi to sigurno sa pozicije predsjednika ispravio.

Haris se jedini ne boji da OHR nesto kaze u brk. Ne samo OhR-u nego svima na svijetu.

U kratko, jedini politicar koji me podsjeca na Tita. :-D Ima njegov gard! :-D

To samo imaju posebni ljudi. X-faktor je to.
murti439

Post by murti439 »

kike wrote:
kekec wrote:
kike wrote: Potpisujem
Kike, nemoj se provaljivati, tebi je idol Terzic. :o
Ako je provokacija, simpa je, ali ako to zaista misliš, onda se zabrini za sovje mentalno zdravlje.
Znači ako za nekog kažeš da je uporan i da ima određene rezultate automatski si njegov fan, pripadnik njegove stranke i neko ko gine za tu ideju.
Njet, nije moj slučaj. O Terziću kao pojavi, njegovim travničkim aferimima bi imao puno, ali tema je bila druga pa sam je tako i tretirao.
Ja, brate, ne vidim načina na koji bi ovo moglo biti bilo šta drugo do provokacija. Ili to negdje u BiH stvarno ima ljudi koji kontaju da je Terzić nekakav vrsni političar, vođa, faca, šta već, samo što ja o tome nisam obaviješten???
kekec

Post by kekec »

kike wrote:Ako je provokacija, simpa je, ali ako to zaista misliš, onda se zabrini za sovje mentalno zdravlje.
Znači ako za nekog kažeš da je uporan i da ima određene rezultate automatski si njegov fan, pripadnik njegove stranke i neko ko gine za tu ideju.
Njet, nije moj slučaj. O Terziću kao pojavi, njegovim travničkim aferimima bi imao puno, ali tema je bila druga pa sam je tako i tretirao.
Bila je mala sala. Ne moze biti ozbiljno, jer pitanje je koliko smo mi svi
ozbiljni u nasim postovima. Ima tu dosta kontri i inata, ali ima i iskrenih misli.
A sto se tice "odredjenih rezultata", sumnjam da su isti rezultat njegove strucnosti.
Ne bi to bio prvi slucaj da neko pokupi lovorike za koje su zasluzni sasvim drugi ljudi.
Ali to je nasa stvarnost. I ne bih o njemu vise. :)
mostarac

Post by mostarac »

hamza1 wrote:Kao sto sam rekao. Haris je prirodno onakav, Lagumdzija to zeli pa djeluje (makar meni) vjestacki.

Haris je imao svojih gresaka (Deyton), ali se vidno kaje i sticem osjecaj da bi to sigurno sa pozicije predsjednika ispravio.

Haris se jedini ne boji da OHR nesto kaze u brk. Ne samo OhR-u nego svima na svijetu.

Ne zaboravi da je Lagumdzija pao jer je OHR-u govorio ono sto mu treba rec.

No kad smo kod kiketovog prozivanja o stelama za Zlatkovo profesorsko mjesto, evo samo nesto sto se desilo prije dvadesetak dana:

Na poziv Taft Univerziteta (Tufts
University) dr Zlatko Lagumdžija,
Predsjednik SDP BiH, tokom dvo-
dnevne radne posjete u Bostonu, na
putu za Vašington, održao je predava-
nje na jednoj od vodećih svjetskih
škola za diplomatiju (Fletcher School
of Law and Diplomacy) pod nazivom
"Bosna i Hercegovina: 10 godina
kasnije".

I Haris, a i Terzic su tamo drzali predavanja. Jesu, al Seadi Palavric i Azri Hadziahmetovic :-D
murti439

Post by murti439 »

hamza1 wrote:Kao sto sam rekao. Haris je prirodno onakav, Lagumdzija to zeli pa djeluje (makar meni) vjestacki.

Dobro, što se karizme i izvještačensoti tiče, slažem se s tobom. Ali, bar po meni, to nije razlog da se stidiš nekoga.

Mi smo uvijek u krajnosti - ako te gotivim, savršen si, ako ne, nećeš imati ni jednu vrlinu, možeš se na glavu nasadit'. Nekad se bojim da će nam to na kraju i dohakati.
mostarac

Post by mostarac »

a inače u americi je bio zbog:

Dr ZLatko Lagumdžija, Predsjednik SDP BiH
je u središtu američkih demokrata razgovarao sa
Howard Deanom, Predsjednikom Demokratske
partije, guvernerom američke države Vermont i
bivšim kandidatom za Predsjednika SAD. U du-
žem i prijateljskom razgovoru oni su razgovara-
li o daljoj saradnji američkih demokrata i bosan-
skohercegovačkih socijaldemokrata

I SDA i SBiH obavljaju razgovore i sarađuju sa ovakvim likovima. A-ha. Mozda s njihovim vozačima :-D
Fair Life

Post by Fair Life »

kike wrote:

Potpisujem
I... jos je 1/1 nas.

Sta je Haris po profesiji ?
hamza1

Post by hamza1 »

umro je mostar wrote:a inače u americi je bio zbog:

I SDA i SBiH obavljaju razgovore i sarađuju sa ovakvim likovima. A-ha. Mozda s njihovim vozačima :-D
Pa bola kada se Haris susretao sa takvim likovima Zlaja nije ni kinder jaja otvarao.
Sta ces ti porediti njih dvojicu. Pa covjek ima najveci uticaj u zapadnom i arapskom svijetu.
Dolazio je npr. kod Larry Kinga na Cnn, x puta. Bio pocasni gost itd. itd..
kike

Post by kike »

Fair Life wrote:
kike wrote:

Potpisujem
I... jos je 1/1 nas.

Sta je Haris po profesiji ?
Profesor orjentalistike, diplomirao u -sarajevu, doktorirao u SAD, imao neku jednogodisnju specijalizaciju u Teheranu
zikamu

Post by zikamu »

Dzabe su svi Zlajini kvaliteti kad on nama ne zna sve onako lijepo i argumentovano objasniti kao Tihic, Terzic i ostatak eLite. :D
murti439

Post by murti439 »

hamza1 wrote:

Pa bola kada se Haris susretao sa takvim likovima Zlaja nije ni kinder jaja otvarao.
Sta ces ti porediti njih dvojicu. Pa covjek ima najveci uticaj u zapadnom i arapskom svijetu.
A ja o krajnostima... Postoji li teoretska šansa da se vas dvojica složite da obadvojica uživaju izvjestan ugled u svijetu, u svakom slučaju veći nego cijela ova današnja bulumenta zajedno i na kvadrat, što je super i što nam treba?

A ako ste već zapeli da skontate čiji je veći (ugled, naravno), samo izvolite, biće to vrlo plodna diskusija...
Last edited by murti439 on 08/10/2005 02:54, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

kike wrote:Profesor orjentalistike, diplomirao u -sarajevu, doktorirao u SAD, imao neku jednogodisnju specijalizaciju u Teheranu
Pravi...
Nek' se samo ocesao o Teheran... dovoljno je kvalifikovan.
hamza1

Post by hamza1 »

murti439 wrote:
hamza1 wrote:

A ja o krajnostima... Postoji li teoretska šansa da se vas dvojica složite da obadvojica uživaju izvjestan ugled u svijetu, u svakom slučaju veći nego cijela ova današnja bulumenta zajedno i na kvadrat, što je super i što nam treba?

A ako ste već zapeli da skontate čiji je veći (ugled, naravno), samo izvolite, biće to vrlo plodna diskusija...
Ovo je bilo veoma rentabilno razmisljanje! :D

Nisam ni mislio da se zamaram. Obadvojica imaju nekakav ugled. Samo sam ja govorio kakav utisak ostavljaju na mene. Nisam uopste pokusavao da se prepirem ciji je veci ugled.
mostarac

Post by mostarac »

Bosnu primaju u vijece evrope:

Image

Bosna istice kandidaturu za clanicu Vijeca sigurnosti 2010. godine kao clanica NATO pakta, a danas znamo gdje smo
Image

Sto se tice Harisovih susreta oni su bili u mirovnim pregovorima, a ne u miru i saradnji, a to je OGROMNA razlika. Gdje sad Haris sa tim likovima da poguraju SBiH. Sto to Harisa nisu zvali u Palestinu za izbore, nego je Carter zvao Lagumdziju? Boze sto li? Htio to neko priznati ili ne najugledniji Bosanac u svijetu politike i diplomatije je Zlatko Lagumdzija, a to sto je Haris uticajan u arapskom svijetu okaci macku o rep, jer taj arapski svijet niko ni za sta ne pita. zlatko je uticajan tamo gdje treba, a to je u Berlinu, Londonu i Washingotnu
zikamu

Post by zikamu »

"Nek' se samo ocesao o Teheran... dovoljno je kvalifikovan."

Upravo tako. Zapad svrsava kad cuje ovo! :D
hamza1

Post by hamza1 »

umro je mostar wrote:Bosnu primaju u vijece evrope:

Image

Bosna istice kandidaturu za clanicu Vijeca sigurnosti 2010. godine kao clanica NATO pakta, a danas znamo gdje smo
Image

Sto se tice Harisovih susreta oni su bili u mirovnim pregovorima, a ne u miru i saradnji, a to je OGROMNA razlika. Gdje sad Haris sa tim likovima da poguraju SBiH. Sto to Harisa nisu zvali u Palestinu za izbore, nego je Carter zvao Lagumdziju? Boze sto li? Htio to neko priznati ili ne najugledniji Bosanac u svijetu politike i diplomatije je Zlatko Lagumdzija, a to sto je Haris uticajan u arapskom svijetu okaci macku o rep, jer taj arapski svijet niko ni za sta ne pita. zlatko je uticajan tamo gdje treba, a to je u Berlinu, Londonu i Washingotnu
On je izgubio popularnos na zapadu poslije Deytona. Uvidio je sta su ucinili pa je poceo cesce da udara po njima. Naravno da su ga onda izbjegavali i kao drugu alternativu pozivali Lagumdziju.
hamza1

Post by hamza1 »

U sustini svi oni imaju mana ali kada bi birao od dva losa, izabrao bi Harisa.

Da se ja pitam i da imam para koliko treba osnovao bi neku sasvim novu stranku sa ljudima koji nikada nisu bili na nasoj politickoj sceni.
Samo mladi strucni ljudi, centralno opredjeljeni. Ni lijevo ni desno. To uvijek najbolje godi. Nista sto je pretjerano ne godi pa ni lijevo, ni desno!
mostarac

Post by mostarac »

Ah da sto Adil Zulfikarpasic harisu u amanet ne ostavi "Bosnjacki institut" nego Zlatku, a svi znamo da Adil nije lud, a jos manje neinformisan i naivan.
hamza1

Post by hamza1 »

Pa eto koda su se njih dvojica kadidovali, pa Adil rece Zlatko ostavljam ti u amanet. Ma daj.. Kakve su to bola price??
the_stick

Post by the_stick »

Kada neko poredi branioce Bosne i Hercegovine sa balvanima koji su u Banja Luci kamenovali narod koji se skupio na ceremonij postavljanja kamena temeljca za Ferhadiju, onda misljenje o toj o sobi ne moras ni formirati.

A ostale stvari necu ni pominjati.... ima vas dovoljno...
vonBosnae

Post by vonBosnae »

Zlatko Lagumdžija?.....Hmmm......neka mi dragi Bog oprosti ali ja mislim da je taj čovjek prolupao.
Razaočarao sam se kad sam vidio njegov nastup u emisiji Duške Jurišić «Pošteno govoreći» gdje je gostovao zajedno sa premijerom Terzićem.
Njegovo ponašanje te večeri se najblaže rečeno može okvalificirati kao primitivizam.
To je bilo tako tesko i zalosno gledati s obzirom da se svi sjećamo Lagumdžije kao finog gospodina,intelektualno jakog,buduce nade ove zemlje mada je iskreno uvjek djelovao pomalo narcisoidno.Ruku na srce.
Jednostavno rečeno,zao mi covjeka,neka mu se dragi Allah smiluje i na pravi put ga uputi.
kojsino

Post by kojsino »

U borbi sa fasistickom koalicijom SDS+SDA+HDZ,
nije lahko ostati potpuno ispravan,
a Zlatku to vecinom uspijeva .
murti439

Post by murti439 »

vonBosnae wrote:Zlatko Lagumdžija?.....Hmmm......neka mi dragi Bog oprosti ali ja mislim da je taj čovjek prolupao.
Razaočarao sam se kad sam vidio njegov nastup u emisiji Duške Jurišić «Pošteno govoreći» gdje je gostovao zajedno sa premijerom Terzićem.
Njegovo ponašanje te večeri se najblaže rečeno može okvalificirati kao primitivizam.
To je bilo tako tesko i zalosno gledati s obzirom da se svi sjećamo Lagumdžije kao finog gospodina,intelektualno jakog,buduce nade ove zemlje mada je iskreno uvjek djelovao pomalo narcisoidno.Ruku na srce.
Jednostavno rečeno,zao mi covjeka,neka mu se dragi Allah smiluje i na pravi put ga uputi.
Zato sam siguran da je "premijer Terzić" plijenio šarmom i iMteligencijom.
dripac

#150 Re: Sta mislite o SDPu i Lagumdziji?

Post by dripac »

_BaykoNoor_ wrote:
MedoX wrote:Sta mislite o SDPu i Lagumdziji?

Pitanje jednostavno, na Prenjovu incijativu...
mozda je moguce da jedan covjek preko noci od komuniste postane socijaldemokrata, no definitivno ne vjerujem da je to moguce primijeniti na cijelu partiju. sdp je umiveni sk srbih koji se samo igra opozicije. inace, dovoljno su pokazali dok su bili na vlasti i definitivno su izgubili moje povjerenje kao glasaca.
lagumdzija? diktator iz naseg sokaka, covjek koji puno supljira i jos bolje profitira na prosipanju te suplje. jadna je zemlja koja ima takvog lika za vodju opozicije :oops:
Ja samo si zaboravio da su isto tako vodeci ljudi u svim ostalim strankama nekada bili komunisti. Jednostavno ako si htio prije da se bavis politikom, mogao si ali u okviru SK
Post Reply