Šta mislite o meditaciji?!
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Teoretski jako privlacna. U praksi poprilicno dosadna.
Npr. ja vise volim citati o meditaciji nego meditirati. Jer sam ti takve magarece pameti da je ne mogu lako iskljuciti a ako je iskljucim onda mi se spava. Tako da je moja meditacija spavanje...
Drugi problem je sto se mora biti disciplinovan da covjek svaki dan odvoji malo vremena, ispocetka je to valjda teze, kasnije se navodno moze na svakom mjestu - meditirati.
Npr. ja vise volim citati o meditaciji nego meditirati. Jer sam ti takve magarece pameti da je ne mogu lako iskljuciti a ako je iskljucim onda mi se spava. Tako da je moja meditacija spavanje...
Drugi problem je sto se mora biti disciplinovan da covjek svaki dan odvoji malo vremena, ispocetka je to valjda teze, kasnije se navodno moze na svakom mjestu - meditirati.
- Bosanac sa dna kace
ja se trudim da meditiram 5 puta na dan, nesto mi ne ide bas, al trudim se...
uz Ramazan mi bas nekako pravo ide, a u Bosnu kad odem tamo se preporodim po pitanju ''meditiranja'!

uz Ramazan mi bas nekako pravo ide, a u Bosnu kad odem tamo se preporodim po pitanju ''meditiranja'!
- Bosanac sa dna kace
nesto sto je najteze positc tokom meditacije!sojka wrote:Ispravka, nastojim da ne mislim, sto nije lako.sojka wrote:Tokom meditacije uopste ne mislim.
-
Dolina avalona
Uvrijezeno je misljenje da je meditacija mirno sjedenje sa zaklopljenim ocima. Ali meditacija se moze ispoljavati na razne nacine, u zavisnosti od pojedinca.
Ako je cilj meditacije dusevni mir, onda se to moze postizati na vise nacina.
Neko postize dusevni mir citajuci knjigu, neko crtanjem, neko heklanjem.
A za pravog vjernika nema bolje, ljepse i mirnije meditacije i postizanja duhovnog mira od skrusneog sjedenja na sedzdi, sa Kur'anom u rulkama i razmisljajuci o ovom o Onom svijetu!
Ako je cilj meditacije dusevni mir, onda se to moze postizati na vise nacina.
Neko postize dusevni mir citajuci knjigu, neko crtanjem, neko heklanjem.
A za pravog vjernika nema bolje, ljepse i mirnije meditacije i postizanja duhovnog mira od skrusneog sjedenja na sedzdi, sa Kur'anom u rulkama i razmisljajuci o ovom o Onom svijetu!
- zena21
Joj, slazem se s tobom... Bila sam nedavno s prijateljima na vikendici... Mala kucica na livadi, okolo suma... Samo se cuje crvkut ptica... Vikendica je na osami, tako da nema komsija, nema nista okolo... Tako sam odmorila mozakztluhcs wrote:Odeš u prirodu gdje nema žive duše... Sjedneš... I pustiš mozak na pašu... Nema jednostavnijeg načina za provjetravanje glave...