STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
Moderator: anex
-
VeljaPas
#1 STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
Sta mislite o ljudima koji odvajaju od majki mladunce i bacaju ih koje kuda. Vrlo cesto i u kontejnere za smece.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=52286
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=52286
- PeshtA
#2 Re: STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
smeche treba ih nadrobit dobro
- strong69
#3 Re: STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
Sta svaki normalan covjek moze misliti o tim ljudima? Po mom misljenju nista dobro...
-
LANANA
#4 Re: STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
I onda odu kući svojoj djeci !!!
Dovoljan komentar.
Dovoljan komentar.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#5 Re: STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
Dragi cika Velja, sta da mislim o idotima koji ostavljaju macice u Bristolu?
To nisu ljudi. I takvima mogu samo poruciti "kud tebe mater nije ostavila u kontejner".
To nisu ljudi. I takvima mogu samo poruciti "kud tebe mater nije ostavila u kontejner".
-
downtoearth
#6 Re: STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
mIRCerka wrote:Dragi cika Velja, sta da mislim o idotima koji ostavljaju macice u Bristolu?
a šta bih im uradio???? strah me reći....
-
encian
#7 Re: STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
iako je sam cin veoma ruzan, nemojte odmah skociti da kazete da su i ti ljudi grozni. zamislite situaciju u kojoj ljudi jedva prehranjuju porodicu, ali imaju psa (zenku) koja je najveca ljubav njihove djece, pa se zato i cuki ostavi koja kora hljeba. ali kujica se okoti i ... eto belaja toj porodici. od nemanja vremena, do gorcine cijelog zivota, mnogo toga ljude tjera na takve poteze, poteze koje, da imaju novca i/ili vremena kao mi, nikada ne bi ucinili. barem ih nisu ubili (sjetite se "kuje" od jesenjina, ja se te pjesmice bojim vise nego bilo cega). radije bih rekla da takvi ljudi zatvaraju srce pred tim mladuncima, nego da su skroz bez istog.
zivotinje, pa i kucni ljubimci nekada znaju "pregaziti" vlasnika. ako gledate "animal planet", vjerovatno ste vidjeli. ja sam vidjela i na meni znanim ljudima, ne uvijek sa cukama i macama, ponekad sa stokom od koje su inace zivjeli.
nikad nista nije crno i bijelo.
zivotinje, pa i kucni ljubimci nekada znaju "pregaziti" vlasnika. ako gledate "animal planet", vjerovatno ste vidjeli. ja sam vidjela i na meni znanim ljudima, ne uvijek sa cukama i macama, ponekad sa stokom od koje su inace zivjeli.
-
VeljaPas
#8 Re: STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
ali imaju psa (zenku) koja je najveca ljubav njihove djece,encian wrote:iako je sam cin veoma ruzan, nemojte odmah skociti da kazete da su i ti ljudi grozni. zamislite situaciju u kojoj ljudi jedva prehranjuju porodicu, ali imaju psa (zenku) koja je najveca ljubav njihove djece, pa se zato i cuki ostavi koja kora hljeba. ali kujica se okoti i ... eto belaja toj porodici. od nemanja vremena, do gorcine cijelog zivota, mnogo toga ljude tjera na takve poteze, poteze koje, da imaju novca i/ili vremena kao mi, nikada ne bi ucinili. barem ih nisu ubili (sjetite se "kuje" od jesenjina, ja se te pjesmice bojim vise nego bilo cega). radije bih rekla da takvi ljudi zatvaraju srce pred tim mladuncima, nego da su skroz bez istog.
i onda se djeca najvece ljubavi odbace u smece.
nije se Jesenjin onako mlad bez razloga roknuo.
http://www.youtube.com/watch?v=sRRq7zRF ... re=related
-
downtoearth
#9 Re: STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
Nemoj mi reći da nemaju para da je steriliziraju jer onda nemaju para ni daje hrane!!!! ili vakcinišu???? Sve što trebaju je STERILIZIRATI kuju ako nisu u stanju zadržati male. Onda ne bi bilo ovoliko nesretnih i gladnih pasa lutalica a time ni opasnih po druge ljude. Zato bih ja propisao kazne za te ljude tolike da bi im bilo jeftinije da steriliziraju ili zadrže male. Našeg čovjeka dok ne udariš po džepu sve je drugo džaba. Hvala ti na takvim pasoljubcimaencian wrote:iako je sam cin veoma ruzan, nemojte odmah skociti da kazete da su i ti ljudi grozni. zamislite situaciju u kojoj ljudi jedva prehranjuju porodicu, ali imaju psa (zenku) koja je najveca ljubav njihove djece, pa se zato i cuki ostavi koja kora hljeba. ali kujica se okoti i ... eto belaja toj porodici. od nemanja vremena, do gorcine cijelog zivota, mnogo toga ljude tjera na takve poteze, poteze koje, da imaju novca i/ili vremena kao mi, nikada ne bi ucinili. barem ih nisu ubili (sjetite se "kuje" od jesenjina, ja se te pjesmice bojim vise nego bilo cega). radije bih rekla da takvi ljudi zatvaraju srce pred tim mladuncima, nego da su skroz bez istog.
-
encian
#10 Re: STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
hocu samo reci da ne sudite o ljudima iako je njihov cin stravican, grozan. edukacija, situacija, ... svega tu ima.
-
VeljaPas
#11 Re: STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
Jasno je sto si htio kazati, ali je isto tako definitivno jasno, da je krajnje vrijeme da ljudi u BiH moraju promijeniti svoj tradicionalno primitivan odnos prema zivotinjama i zivotu uopce.encian wrote:hocu samo reci da ne sudite o ljudima iako je njihov cin stravican, grozan. edukacija, situacija, ... svega tu ima.
Nisam imao namjeru podastirati ove fotke (snimljene su 6 i 16 jula ove godine) ali su one jedan od primjera nase ravnodusnosti prema svemu sto se oko nas desava i apsolutne bezosjecajnosti i tuposti za tudju nesrecu. Pa, novorodjenu djecu bacaju na smece i u kontejnere. I to mora prestati.
Vjerovali ili ne, macu sa prosutim crijevima snimio sam u haremu dzamije.
Drugu mrtvu macu su od jucer preskocile stotine ljudi uzivajuci u setnji obalom nase ljepotice Miljecke. Higijenicarskoj sluzbi, kako sebi sintori zvanicno tepaju, ne pada na pamet da radi svoj osnovni posao i sklanja leseve sa ulica. Unosnije je ubiti preko 8.000, uglavnom zdravih zivotinja, za sto ce samo od Uprave grada SA ove godine dobiti 500.000 KM.
http://i36.klix.com/2lku2kk.jpg
http://i34.klix.com/16bk4md.jpg
http://i37.klix.com/2wmp6rb.jpg
http://i38.klix.com/2e34vad.jpg
-
vratnik
#12 Re: STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
Zasto slike? Mi koji imamo srce za zivotinje cemo samo jos vise patiti, a oni kojim bol zivotinje nista ne znaci ce uzivati.
Ja mislim da je to samo pocetak jedne karijere koja obicno znaci i maltretiranje okoline, nasilje nad clanovima porodice, sexualne devijacije svih vrsta, i evtl. zasluge u ratnom sukobu. A ne vjerujem da to prolazi nekaznjeno. I na ovom, i na nekom drugom svijetu. (i ako nisam vjernik vjerujem u kaznu zbog zlocina nad nemocnim, a tu ovi zlocini svakako spadaju).
Ja mislim da je to samo pocetak jedne karijere koja obicno znaci i maltretiranje okoline, nasilje nad clanovima porodice, sexualne devijacije svih vrsta, i evtl. zasluge u ratnom sukobu. A ne vjerujem da to prolazi nekaznjeno. I na ovom, i na nekom drugom svijetu. (i ako nisam vjernik vjerujem u kaznu zbog zlocina nad nemocnim, a tu ovi zlocini svakako spadaju).
-
downtoearth
#13 Re: STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
To mi svaki put padne na pamet!!!valjda rastu novi mladići, karadžići, bin ladeni, pavelići...Ja mislim da je to samo pocetak jedne karijere koja obicno znaci i maltretiranje okoline, nasilje nad clanovima porodice, sexualne devijacije svih vrsta, i evtl. zasluge u ratnom sukobu. A ne vjerujem da to prolazi nekaznjeno. I na ovom, i na nekom drugom svijetu. (i ako nisam vjernik vjerujem u kaznu zbog zlocina nad nemocnim, a tu ovi zlocini svakako spadaju).
- dalmatinka
#14 Re: STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
@encian ne bih htjela generalizirati, ali poučena dosadašnjim iskustvom ljudi koji imaju malo za život imaju puno veće srce od onih obijesnih. Prije bih takav čin očekivala od dobrostojećih i bezdušnih. Da recimo dođeš do moje svekrve u dvorištu bi našao 30-tak mačaka. Brat od mog muža ne može, ali baš ne može proći pored odbačenog mačića. Sve te mačke su došle kao male, neke još nisu ni gledale, i sve su redom pokupljene iz grmlja, kontejnera, pokupljene s ulice. Čovjek radi samo za mačke, ali jednostavno nema srca ostaviti odbačeno mače. Sve su sterilizirane i jedna velika sretna obitelj.
-
encian
#15 Re: STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
ja podosta razmisljah o ovome sto vi napisaste, pa evo ovako.
dalmatinka, mislim da taj tvoj rodjak koji radi samo za macke nije dobar primjer. covjek ne treba da radi samo za macke, treba da radi ze sebe, za svoju familiju, za dobre prijatelje u nevolji, pa tek onda za kucne ljubimce. kako rekoh, vidjeh i slucajeva koje su pregazile obaveze prema njihovim ljubimcima, cak i onima koji i njih hrane nazad (krave, ovce, ...)
za vas koji cete sada reci da je vas kucni ljubimac dio vase familije, molim vas razmislite o sljedecem.
kad biste imali vremena da spasite iz vatre/vode brata ili psa (ne oboje), biste li i casa razmisljali ko ce to biti? ili, da ne pravimo stvari tako ekstremnima, ako imate novca kupiti poklon bratu/sestri/majci/ocu/psu ...., ali ne i nekom drugom, biste li izabrali psa?
s druge strane, razmislite o eutanaziji. isti oni koji ne odobravaju eutanaziju nad ljudima, primjenjuju je na psima. sto se mene tice to je licemjerje. nijedan od mojih pasa nije umro od igle.
opet, ljudi nisu crni i bijeli. i opet, covjeku treba covjek. i mada ja svog psa apsolutno ludo volim (to je jedan veliki blento kojemu je omiljena hrana pura
), trosim na njega novac i vrijeme (uvijek dobije dijasporski poklon kao i ostali), i placem kad idem od kuce zato sto i njega moram da ostavim, nikad njemu ne bih dala prioritet nad familijom i prijateljima.
i da jos jednom kazem: cin bacanja macica/kucica u kontejner je jeziv, ali mislim da to nije dovoljan uslov da ljude koji to rade zovemo groznim.
dalmatinka, mislim da taj tvoj rodjak koji radi samo za macke nije dobar primjer. covjek ne treba da radi samo za macke, treba da radi ze sebe, za svoju familiju, za dobre prijatelje u nevolji, pa tek onda za kucne ljubimce. kako rekoh, vidjeh i slucajeva koje su pregazile obaveze prema njihovim ljubimcima, cak i onima koji i njih hrane nazad (krave, ovce, ...)
za vas koji cete sada reci da je vas kucni ljubimac dio vase familije, molim vas razmislite o sljedecem.
kad biste imali vremena da spasite iz vatre/vode brata ili psa (ne oboje), biste li i casa razmisljali ko ce to biti? ili, da ne pravimo stvari tako ekstremnima, ako imate novca kupiti poklon bratu/sestri/majci/ocu/psu ...., ali ne i nekom drugom, biste li izabrali psa?
s druge strane, razmislite o eutanaziji. isti oni koji ne odobravaju eutanaziju nad ljudima, primjenjuju je na psima. sto se mene tice to je licemjerje. nijedan od mojih pasa nije umro od igle.
opet, ljudi nisu crni i bijeli. i opet, covjeku treba covjek. i mada ja svog psa apsolutno ludo volim (to je jedan veliki blento kojemu je omiljena hrana pura
i da jos jednom kazem: cin bacanja macica/kucica u kontejner je jeziv, ali mislim da to nije dovoljan uslov da ljude koji to rade zovemo groznim.
-
d2
#16 Re: STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
kad smo kod kontejnera sjetih se onog starog vica iz osnovne
sta je gore od tri djeteta u kontejneru ?
jedno dijete u tri kontejnera
izvinjavam se na malicioznosti, imao sam tesko djetinjstvo
sta je gore od tri djeteta u kontejneru ?
jedno dijete u tri kontejnera
izvinjavam se na malicioznosti, imao sam tesko djetinjstvo
-
dzale52
#17 Re: STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
Zar se takvi vode pod;LJUDE;
-
downtoearth
#18 Re: STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
[quote][i da jos jednom kazem: cin bacanja macica/kucica u kontejner je jeziv, ali mislim da to nije dovoljan uslov da ljude koji to rade zovemo groznim./quote]
a kako predlažeš da ih zovemo? Divnim? Pa sam kažeš da je to jeziv čin. Ko čini jezive stvari je ...šta?
Hitler je činio jezive stvari. Da li ti smeta kad kažu da je bio grozan?
a kako predlažeš da ih zovemo? Divnim? Pa sam kažeš da je to jeziv čin. Ko čini jezive stvari je ...šta?
Hitler je činio jezive stvari. Da li ti smeta kad kažu da je bio grozan?
-
encian
#19 Re: STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
a ti hoces da kazes da je isti onaj ko je ubacio 5 kucica u kontejner i onaj ko je ubio milione ljudi
ako ne, cemu onda digresija na hitlera
da opet upitam, ako nisi pricitao/la moj post, ciji ti je zivot vredniji, pseci ili ljudski? ako odgovoris da imaju istu vrijednost, onda, molim te, odgovori i na ostala pitanja iz mog prethodnog posta.
da opet upitam, ako nisi pricitao/la moj post, ciji ti je zivot vredniji, pseci ili ljudski? ako odgovoris da imaju istu vrijednost, onda, molim te, odgovori i na ostala pitanja iz mog prethodnog posta.
-
downtoearth
#20 Re: STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
naravno da mi je ljudski život vredniji ali isto tako ne bih tvrdio da oni (ne mogu ih nazvati ljudima) koji mogu baciti u kontejner bespomoćne kućiće, a da su pri tome imali hiljadu drugih (i boljih) mogućnosti, ne bi to ili slično uradili i ljudima. Možeš li ti tvrditi drugačije? Da li smatraš da to može uraditi normalno ljudsko biće? I da ne samo može baciti kučiće nego i mirno gledati jad i patnju svoje kuje-majke????encian wrote:a ti hoces da kazes da je isti onaj ko je ubacio 5 kucica u kontejner i onaj ko je ubio milione ljudiako ne, cemu onda digresija na hitlera
![]()
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#21 Re: STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
U pravu si, nisu oni grozni vec ODURNI i dabogda im se vratilo svako zlo koje naprave.Ne mozes mi objasniti rijecima nikako i nikad kako je moguce da neko normalan baci zive kucice ili macice u kontejner. To normalno bice u ovom gradu ne moze napraviti.encian wrote:
-
Dollabenna
#22 Re: STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
Ja uopce necu da pricam o tome ciji mi je zivot vrijedniji,jer bi onda neki ljudi mogli pomisliti da sam cudoviste.Ljudi svjesno rade zle i odurne stvari i onda bi mi njihov zivot kao trebao biti vrijedan?!Bacaju cuke u kontejnere ili ih zavezu u vrecu i bace u vodu!!!Pa sta bi uradio sa svojim djetetom?!Zato im djeca i izrastaju u monstrume.Ciji je zivot vrijedniji?Zavisi...Pitam se da li bih reagovala da takav gad lezi i treba mu moja pomoc...I bojim se sta bih uradila u takvoj sitauaciji...Bojim se da ne bih uradila nista.
- waterfall
#23 Re: STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
Za vrijeme posjete mom gradu i akcije sterilizacije susrela sam nekolicinu djece koja se brinula o jednom rasnom avlijaneru, koji je sepao na jednu sapu i imao inficiran rep. Dijagnoza je bila da ga se treba uspavati jer je kost pogresno srasla i bol u zglobu je nesnosna. Ali pas nije bio uspavan, bas zbog te djece, to im je drug ali i pas koji cuva druge domace zivotinje i od njega zavise. Njihove oci su dovoljne da se vidi koliko ga vole.
Njihova nana ima vise macaka ali posto do sad nisu bile sterilisane, macice je bacala u rijeku :-( i sama kaze to je grijeh ali nije znala sta i kud s njima a para nema da ih zbrine (sterilise, vakcinise). Jednu njenu macu smo uspjeli sterilisati, vec je i ova nosila 4 macica.
Da, da se vratim na pitanje, ne mislim nista dobro o takvim ljudima, nema NIKO izgovor da baci zivo bice u kontejner i zaboravi na njega. I u ovakvoj zemlji kakva je ima drugih rjesenja a da se opredijeli za zivot. Samo da znate macka se snadje, ali jako je tesko naviknuti se na ulicu kad je do sad imala i hranu i krov nad glavom ako nista javite se jednom od udruzenja, na kraju krajeva humanije je odvesti zivotinju negdje i ostaviti joj hrane i vode nego se rjesiti na ovaj nacin. Macici nece prezivjeti ali neka je na savjest onoga ko to moze uraditi, veliki je grijeh!
Nece se moci nista uraditi dok nema nesto a la SPCA u Americi, gdje ljudi koji zaista vole zivotinje ih mogu uzeti i zbrinuti. I tamo su u gradovima postojale higijenske sluzbe, dog catchers to je bio lukrativan posao na srecu pojavila se dobra dusa koja je i pocela mukotrpan rad na tome da ubijedi glavonje zbog cega je SPCA vazan i zasto je NO KILL strategija kojom se mora ici, ne sam na ulici nego i u internatima.
Njihova nana ima vise macaka ali posto do sad nisu bile sterilisane, macice je bacala u rijeku :-( i sama kaze to je grijeh ali nije znala sta i kud s njima a para nema da ih zbrine (sterilise, vakcinise). Jednu njenu macu smo uspjeli sterilisati, vec je i ova nosila 4 macica.
Da, da se vratim na pitanje, ne mislim nista dobro o takvim ljudima, nema NIKO izgovor da baci zivo bice u kontejner i zaboravi na njega. I u ovakvoj zemlji kakva je ima drugih rjesenja a da se opredijeli za zivot. Samo da znate macka se snadje, ali jako je tesko naviknuti se na ulicu kad je do sad imala i hranu i krov nad glavom ako nista javite se jednom od udruzenja, na kraju krajeva humanije je odvesti zivotinju negdje i ostaviti joj hrane i vode nego se rjesiti na ovaj nacin. Macici nece prezivjeti ali neka je na savjest onoga ko to moze uraditi, veliki je grijeh!
Nece se moci nista uraditi dok nema nesto a la SPCA u Americi, gdje ljudi koji zaista vole zivotinje ih mogu uzeti i zbrinuti. I tamo su u gradovima postojale higijenske sluzbe, dog catchers to je bio lukrativan posao na srecu pojavila se dobra dusa koja je i pocela mukotrpan rad na tome da ubijedi glavonje zbog cega je SPCA vazan i zasto je NO KILL strategija kojom se mora ici, ne sam na ulici nego i u internatima.
- samrichakk
#24 Re: STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
Dollabenna wrote:Ja uopce necu da pricam o tome ciji mi je zivot vrijedniji,jer bi onda neki ljudi mogli pomisliti da sam cudoviste.Ljudi svjesno rade zle i odurne stvari i onda bi mi njihov zivot kao trebao biti vrijedan?!Bacaju cuke u kontejnere ili ih zavezu u vrecu i bace u vodu!!!Pa sta bi uradio sa svojim djetetom?!Zato im djeca i izrastaju u monstrume.Ciji je zivot vrijedniji?Zavisi...Pitam se da li bih reagovala da takav gad lezi i treba mu moja pomoc...I bojim se sta bih uradila u takvoj sitauaciji...Bojim se da ne bih uradila nista.
Potpisujem!
- samrichakk
#25 Re: STA MISLITE O LJUDIMA KOJI MLADUNCE BACAJU U KONTEJNERE
http://www.sos.ba/index.php?option=com_ ... i&Itemid=2
Post editovan
Molim te da se kontrolises kada pises...ne mogu niti zelim da svaki tvoj post kontrolisem. Nekoliko si puta upozorena do sada. Svi smo mi ljuti, ogorceni, razocarani...i svi znamo napisati pravu rijec za stanje, ali postoji nesto sto se zove kontorla.
Post editovan
Molim te da se kontrolises kada pises...ne mogu niti zelim da svaki tvoj post kontrolisem. Nekoliko si puta upozorena do sada. Svi smo mi ljuti, ogorceni, razocarani...i svi znamo napisati pravu rijec za stanje, ali postoji nesto sto se zove kontorla.