prije par mjeseci na alipashinu kod hipo banke, 2 sata ujutro...jedno kerce cvili...lik izadje na prozor, ispuca 3 metka u pravcu odakle je dolazio zvuk i ode nazad u krevet...Dile wrote:sve te lutalice na alipasinu nisu nikad nikog napale i fino su pripitomljene... moj vricko se sa vecinom njih fino igra...ja.neron wrote:bilo bi dobro kada bi htjeli šintori da pohvataju lutalice ali neće previše im rano da se probude u pet sati ujutru pa da ih hvataju u ovo vrijeme po Alipašinu kruži čopor lutalica...
koga lutalica napadne i zasluzio je to, jer ja glavu svoju smijem staviti na panj da o nije bez razloga.
ja stvarno pocinjem sve vise i vise da mrzim ljude... niko nije u stanju da hrani te jadne lutalice, a nacu pare da ih ubijaju, umjesto da dadnu za hranu da ne moraju ovce klati ( mada mi nije jasno 70 ovaca i da niko ne skonta po bogu do jutra).
ebena juzna afrika, pored svih problema koje imaju, imaju policiju za zastitu zivotinja, hapse i edukuju ugla-bugla plemena, a kod nas nisu u stanju nist da urade..
sreca pasja, tu ima mala ciganska cerga, izletise djeca i uzese psica kod sebe...
ljudima koji su u stanju nauditi zivotinjama cejfa radi (ne ishrane i preziljavanja radi) ne mogu vjerovati i ne zelim ih blizu sebe,....mesojed jesam, ali nisam licemjerna...vec kontam da bi ovaj alipasinac isto tako mogao metkom usutkakti malu bebu jer on ne moze zaspat rahat... uzas...