Sta mislite o hajci na pse?

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#26 Re: Sta mislite o hajci na pse?

Post by mIRCerka »

Dile wrote:
ja.neron wrote:bilo bi dobro kada bi htjeli šintori da pohvataju lutalice ali neće previše im rano da se probude u pet sati ujutru pa da ih hvataju u ovo vrijeme po Alipašinu kruži čopor lutalica...
sve te lutalice na alipasinu nisu nikad nikog napale i fino su pripitomljene... moj vricko se sa vecinom njih fino igra...

koga lutalica napadne i zasluzio je to, jer ja glavu svoju smijem staviti na panj da o nije bez razloga.

ja stvarno pocinjem sve vise i vise da mrzim ljude... niko nije u stanju da hrani te jadne lutalice, a nacu pare da ih ubijaju, umjesto da dadnu za hranu da ne moraju ovce klati ( mada mi nije jasno 70 ovaca i da niko ne skonta po bogu do jutra).

ebena juzna afrika, pored svih problema koje imaju, imaju policiju za zastitu zivotinja, hapse i edukuju ugla-bugla plemena, a kod nas nisu u stanju nist da urade..
prije par mjeseci na alipashinu kod hipo banke, 2 sata ujutro...jedno kerce cvili...lik izadje na prozor, ispuca 3 metka u pravcu odakle je dolazio zvuk i ode nazad u krevet...

sreca pasja, tu ima mala ciganska cerga, izletise djeca i uzese psica kod sebe...

ljudima koji su u stanju nauditi zivotinjama cejfa radi (ne ishrane i preziljavanja radi) ne mogu vjerovati i ne zelim ih blizu sebe,....mesojed jesam, ali nisam licemjerna...vec kontam da bi ovaj alipasinac isto tako mogao metkom usutkakti malu bebu jer on ne moze zaspat rahat... uzas...
Cholina_Lokica

#27 Re: Sta mislite o hajci na pse?

Post by Cholina_Lokica »

znam mirci, ista sam ti takva...
ja nisam neki mesojed, jer jednostavno kad vidim hamburger iz tanjira mi trepce ono malo slatko tele koje se nekad igralo, tako da to nije bas za mene :)

ali stvarno nekad ne mogu da vjerujem sta su ljudi u stanju uraditi slabijim od sebe i nekome ko ne moze da se odbrani. je li to psihicki poremecaj, cisto zlo, ili nesto trece ne znam... ali od nekih komentara i postupaka se stvarno zgrazavam, i nekim ljudima daleko kuca od moje... steta sto nije, sto su na alipasinu, ali sta cu, sta je tu je...
harka

#28 Re: Sta mislite o hajci na pse?

Post by harka »

Cober wrote:

I harka ne osjećaj se lično prozvanom i da je ovo upućeno samo i lično tebi, post je generalno upućen svima nama, da razmislimo i možda učinimo nešto da spriječimo okrutnosti koje nastaju kao posljedica zbog toga "kako god", ima i drugih načina, ali ovaj način "kako god" je nedopustiv i u Božijim i moralnim pa mora biti i u društvenim okvirima. Zbog toga je ovaj post prvenstveno upućen "kako god" stavu, koji mora prvo biti osuđen od šire društvene zajednice, da bi onda bio i neprihvatljiv za društvo, a ne kao sada prihvatljiv, uobičajen pa samim tim normalan i na kraju čak i financiran od iste. Posljedica "kako god" i "Nadam se da ce ih ukloniti sa ulica na bilo koji nacin" razmišljanja iz jednog od predhodnih postova je lovcu 10 KM u džep od općinskog budžeta, i ovo na slici.
Posto se ipak osjecam prozvana odgovoricu na tvoj post.Da se razumijemo,nigdje nisam napisala
da sam za ubistva pasa ili bilo koje zivotinje,ali da je to problem u BiH,jeste i treba ga rijesavati
bez krvoprolica.Svi ti psi su nekada imali valjda gazdu,e treba gazdu ganjati.Treba zabraniti svima onima
koji dodju na godisnji u BiH i kupe malo stene eto da mu se dijete ima s cim igrati dok je u BiH,a kad
treba krenuti nazad odakle su dosli,psica u auto te ga istrpaju negdje :x Ovo nije atak na dijasporu jer sam i sama
dijaspora,ali znam da se bas ovako desava.Zbog ovakvih slucajeva sam se s mnogima prepirala.Ipak.kad bih
morala birati izmedju zivota dijeteta ili psa,izabrala bi dijete,pa cak i slucaju moga psa.
to sam ja

#29 Re: Sta mislite o hajci na pse?

Post by to sam ja »

Gledala sam na tv-u, mislim da je bio hrt u pitanju, dokumentarna emisija o otoku u italiji, kojem tacno ne mogu da se sjetim. "Vodic" kroz otok je pas lutalica i njegovi prijatelji a emisija je zapravo kako su tamo "rijesili problem" s lutalicama...Na tom otoku, kastriraju pse i opet ih pustaju na ulicu...samo, razlika je u tome, sto mjestani tog otoka VOLE te pse, HRANE te pse i ZIVE s tim psima kao da su njihovi...Nisu kod nas samo ljudi koji ne vole zivotinje problem, problem su i oni koji "vole"zivotinje i imaju zivotinje...jako puno njih puste svoje pse da se "istresu" na zenkama lutalicama i eto ti zatvorenog kruga
VeljaPas

#30 Re: Sta mislite o hajci na pse?

Post by VeljaPas »

to sam ja wrote:Gledala sam na tv-u, mislim da je bio hrt u pitanju, dokumentarna emisija o otoku u italiji, kojem tacno ne mogu da se sjetim. "Vodic" kroz otok je pas lutalica i njegovi prijatelji a emisija je zapravo kako su tamo "rijesili problem" s lutalicama...Na tom otoku, kastriraju pse i opet ih pustaju na ulicu...samo, razlika je u tome, sto mjestani tog otoka VOLE te pse, HRANE te pse i ZIVE s tim psima kao da su njihovi...Nisu kod nas samo ljudi koji ne vole zivotinje problem, problem su i oni koji "vole"zivotinje i imaju zivotinje...jako puno njih puste svoje pse da se "istresu" na zenkama lutalicama i eto ti zatvorenog kruga
Kod nas: MRZE........TUKU................i UBIJAJU takve pse. To je kvaka, koja govori vise o nama nego o problemu pasa lutalica.
kockica_kockica

#31 Re: Sta mislite o hajci na pse?

Post by kockica_kockica »

nisu krive zivotinje vec njihova okolina.. kako se okolina odnosi prema njima tako se oni odnose prema okolini... i to je to ... po meni onaj koji ubije i jednu zivotinju nema ni srca ni duse... :( u mom komsiluku imamo maskotu jednu curicu svu cupavu i rundavu sa klempavim usima, toliko je slatka i umiljata da je to nevjerojatno.. i svi je hranimo i mazimo i pustamo u haustor da se ugrije :)
Post Reply