Šta mislite koja je firma napravila boljeg malisana?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Anell

#1 Šta mislite koja je firma napravila boljeg malisana?

Post by Anell »

Znaci Renault - Clia novog, Fiat - Punta novog, Opel - Corsu novu, VW - Pola novog? Ja imam francuski casopis u kojem je na testu Punto pobijedio Clia!
A po mom misljenju od ovih malisana stvarno je Punto najbolji!
A nesto sto najbolje zvuci je 1.9 Multi-Jet sa 130KS!
Qler

Post by Qler »

neki dan sam se vozio u opel corsa-i 2004 i odusevila me je :D 1.2 16V pravo fino ide :D

vozam corsu '97 godina, ali se ne moze porediti sa ovom.

:-) :-)
urbanix

Post by urbanix »

Zaboravili ste Seata Ibizu!
Kimur

Post by Kimur »

urbanix wrote:Zaboravili ste Seata Ibizu!
Slažem se treba uvrstiti i Seata Ibizu, a moj glas ide za Fiata - Punta novog jer za naše uslove skroz OK
JD

#5 Re: Šta mislite koja je firma napravila boljeg malisana?

Post by JD »

Anell wrote:Znaci Renault - Clia novog, Fiat - Punta novog, Opel - Corsu novu, VW - Pola novog?
Nova Corsa dolazi tek iduce godine..
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Evo odgovor na sva pitanja:

http://www.autobild.de/test/neuwagen/ar ... el_seite=6

Samo ovo da je Polo prvi treba uzeti s rezervom, Auto Bild odsta gura njemačku autoindustriju, tako da je vjerovatno Clio bolji, jer je mala razlika, a Punto je ipak dosta daleko.
Kad bih komentarisao šta mogu (a mogu vrlo malo), ne bih se složio za sjedišta (Sitze): Polo - 27, Clio - 24; meni su na prethodnom Cliu (obnovljeni Clio II) bolja sjedišta nego u ovom Polu, koja su stvarno (kao i inače kod VW grupe) pretvrda, leđa počinju boliti već u gradskoj vožnji.
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Ako treba nešto prevesti na engleski, onda:

http://babelfish.altavista.com/

Nije se ne kontam u njemački, ali snalazim se :-)

Samo još da nepomenem da je izašla obnovljena Fiesta, sa puno boljim dizajnom i materijalima u unutrašnjosti (kažu u Auto Blicu da je po materijalima Fiesta sada premium b-segment), izrada je i onako bila izvanredna, a sada ima više serijske opreme, a i doplate su cjenovno puno dostupnije. Malo je izmjenjen i prednji kraj (tačnije nova svjetla i maska), a cijena bi trebala biti ista kao i prije. Po riječima ljudi iz Auto Blica Fiesta je poboljšana svugdje gdje su je kritikovali, pa je veliki kandidat za prijestolje u klasi. Ovo mi liči na obnavljanje Clia II (btw. isti je postao puuno bolji automobil).
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Image

Image

Image[/img]
larado

Post by larado »

Svidja mi se ova kombinacija boja za unutrasnjost, boja cigle i siva super idu zajedno, primjetio sam je u jos par auta, jedan od njih je bio audi tt a drugi saab 9/3 viggen.
nineac

Post by nineac »

Svidja mi s eova fiestica. Nevolim mala auta, ali je autic pravo fin!
alek

Post by alek »

cime li su bili inspirisani kad su stvarali corsu malisana :? liliputancima?
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Jako zanimljiva tema li jako malo odogovra. Anelle ti si kriv što nisi poselamio :lol:
urbanix

Post by urbanix »

Polo ima sigurno najbolja sjedista i zasluzuje onih 27 poena, a Clio 24 (sjedio sam u oba auta). To sto su tvrda je da bi u njima mogao voziti i na duze staze osim samo po gradu.
Inace je test iz auto bilda stvarno pristran. Oduzeli su Puntu poene zato sto je u osiguranju malo skuplji od Clia i Pola i zato sto je ,kao, bucan.
U svim drugim njemackim auto-novinama je pobjednik testa bio Clio, sto i odgovara trenutnoj situaciji, dok ne dodju nova Corsa i Polo.
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Ne vjerujem da su Puntu bezveze oduzeli bodove. Punto je 2000 u Auto Bildu pobjeđivao kao najbolji u klasi dva puta (P206, Corsa B, Yaris; Polo, Fabia, P206, Yaris). I ja kažem da je Polo vjerovatno lošiji od Clia, ali Punto zaostaje nekih 15 bodova. Po ovom testu ima najlošiji ovjes i ubjedljivo najlošije kočnice, a sigurnost je glavna stavka svakom vozaču.
Nedavno je sam Auto Blic radio usporedbu osnovnih dizelskih verzija (oko 70 KS) Punta, Corse, Fieste i C3 i Punto je tu zauzeo zadnje mjesto. Uglavnom zbog katastrofalne izrade i slabe krutosti karoserije. Kaže: "Prvi kilometri u Puntu su nezaboravno akustično iskustvo koje ni radio ne uspjeva nadglasati". Tipičan talijan. A ovdje se ne spominje to da je Fiat po pouzdanosti ubjedljivo najgora mrka u Evropi.
A meni se ne sviđa ni dizajn novog Punta, za moj ukus previše je napadan za jedan gradski auto.
lema.ba

Post by lema.ba »

di ce fiat biti prije renaulta??? :x
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Ne stoji to za sjedala, "mogao bih" nije isto kao "uradio sam"! Meni su nakon sat i po voženja Fabije (koja ima ista sjedala u Polu, a vozio sam je u auto-školi, nekih mjesec dana) u gradskoj vožnji otpadala leđa, a ne mogu ni zamislit šta bi bilo do Mostara npr.! Još da ovjes nije mekan neudobnost sjedala bila bi još izraženija. U jednoj usporedbi u Auto Bildu rekli su da su Meganeova sjedala pretvrda, dok taj "kompliment" Golf V u istom testu nije dobio, a Golfova sjedala su daska u odnosu na Meganeove! Njemci su sjedala uvijek radili na izdržljivost a ne na udobnost, pa čak i Mercedes (190D ima najneudobnija sjedala od svih auta u kojim sa se vozio).
urbanix

Post by urbanix »

E, Ado, onda evo ti odgovor iz prve ruke.
Vec dvije godine vozim novu Ibizu, presao sam sa njom 30000 km i vjeruj mi da su sjedista fantasticna, iako su skoro ista kao u Pola (imaju samo malo vise podrske sa strane). I poslije tura od 1400 km nisam osjecao umor u ledjima. U fabiji sam isto vozio par duzih dionica i tu se isto ne mogu pozaliti na (VW) sjedista.
Vjeruj mi da Reno jos nije na nivou udobnosti sjedista koji imaju VW i njemu slicni.
nineac

Post by nineac »

Au urbanix al ga ti zasra. Renault ima definitivno najudobnija sjedista. Mozda neki model sa odredjenom opremom negdje zaostaje, ali generlano gledajuci najudobnija su. Sad jel tebi vise odgovaraju tvrdja, to je vec drugi par rukava!
Iz tvoje zadnje receni se kao vidi reno ima da jos pure jede. To odrazava onaj nas mentalitet, da je VW mjerilo svega (al u k....)!
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

ma to je sve subjektivno ali tvrditi da je svaki vw sic bolji vec drugi je vec nesto :roll:

:lol: :lol:
vw fanatik
:lol: :lol:
Edin H.

Post by Edin H. »

A gdje vam je najprodavanije auto Nissan Micra? :shock:
Qler

Post by Qler »

sto se tice udobnosti, VW je skrooz los, svaki model, a imao sam 190E i vjeruj mi da su mu sjedista udobnija od passata, ovaj prije ovog najnovijeg, tj. tkao su mi rekla dvadobra jarana koji imaju iste.

sad imam corsa-u i ne bi je dao za fabia-u nema sanse, udobnija, ima mnogo vise prostora, meksa, ma bombona :D
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Qler wrote:sto se tice udobnosti, VW je skrooz los, svaki model, a imao sam 190E i vjeruj mi da su mu sjedista udobnija od passata, ovaj prije ovog najnovijeg, tj. tkao su mi rekla dvadobra jarana koji imaju iste.

sad imam corsa-u i ne bi je dao za fabia-u nema sanse, udobnija, ima mnogo vise prostora, meksa, ma bombona :D
Možda nisu ista sjedišta u E i D Mercedesu 190. Nekadašnji prijatelj mi ima 190D, čini mi se '91. godište i sjedišta su pravo tvrda, tvrđa nego kod Golfa. Mercedes je mijenjao sjedišta neke godine (uglavnom prije '90.) u tom modelu jer su ista bila "nerobusna", da bi uveli tvrđa i robusnija sjedišta (dakle, izdržljivost prije udobnosti, još Mercedes). Možda si ti imao takav model.
Qler

Post by Qler »

'88 godina :roll:
r_faruk

Post by r_faruk »

glasam za Fiata.............
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Hah ha ha zar poredkraljeva CITRA I PEOUGEOTA 107,206 ili renola klia moze se pricati malim autima .
WW polo ovaj novi okonja je ubjedljivo najruznij auto ruzniji je samo ova nova dacia.
Ne znam kako neko to moze kupiti i jos to porediti sa ljepotanima .
Post Reply