sta mislite kakav je nissan almera 2,2 cdti
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
FUAD
#1 sta mislite kakav je nissan almera 2,2 cdti
godina 2001 preso oko 35 000km
cijena 5200
kako je sa dijelovima i gdije su najpovoljniji????????
dali je istina da je renaultov motor i kakav je ako jeste???????
cijena 5200
kako je sa dijelovima i gdije su najpovoljniji????????
dali je istina da je renaultov motor i kakav je ako jeste???????
-
felichi
vozim vec drugi nissan, istina sa benzinskim motorom, i vise sam nego zadovoljan. jedino mu malj moze presuditi.
mogu se naci i djelovi. original skuplje, kiseljak jeftinije.
ja sam dvije godine vozio bez plastike prednjeg desnog blatobrana. koja se polomila i ispala nakon sudara. vratio sam samo lim. i to dvije zime, od kojih je jedna zima odnjela kompletnu pumpu prednje prskalice zajedno sa komadom leda koji je visio iz motora (tocak je neprestano ubacivao led i vodu u motor.) na proljece sam prebacio pumpu zadnje prskalice na mjesto prednje i sve je bilo ok!
prije tog sam vozio reno21 nevadu (ko zna o cemu se radi, slozit ce se da je jedino passat karavan ruznije vozilo). ta kola su se kvarila svakih par kilometara. od motora do sitnih detalja.
zato bih rekao da reno nema puno veze sa nissanom
nissan je mnogo kvalitetnija marka
jedino je tu cjena nejasna. realno je oko 15000km i to da si dobro prosao
nesto tu nije u redu
mogu se naci i djelovi. original skuplje, kiseljak jeftinije.
ja sam dvije godine vozio bez plastike prednjeg desnog blatobrana. koja se polomila i ispala nakon sudara. vratio sam samo lim. i to dvije zime, od kojih je jedna zima odnjela kompletnu pumpu prednje prskalice zajedno sa komadom leda koji je visio iz motora (tocak je neprestano ubacivao led i vodu u motor.) na proljece sam prebacio pumpu zadnje prskalice na mjesto prednje i sve je bilo ok!
prije tog sam vozio reno21 nevadu (ko zna o cemu se radi, slozit ce se da je jedino passat karavan ruznije vozilo). ta kola su se kvarila svakih par kilometara. od motora do sitnih detalja.
zato bih rekao da reno nema puno veze sa nissanom
nissan je mnogo kvalitetnija marka
jedino je tu cjena nejasna. realno je oko 15000km i to da si dobro prosao
nesto tu nije u redu
-
ado-šampion
Valjda je milsio 5200 eura. Auto je dobro, samo da te napomenem da su ti dijelovi za njega prilično skupi (kao i za sva japanska auta). Ja vozim Daihatsu, pa to znam. Ali važno je da se ništa ne kvari, pa se cijene potrošnih dijelova koje su oko 15-20 % veće nego kod ostalih auta te veličine mogu podnijeti.
-
FUAD
molim vas da mi kazete da li su u kiseljaku dijelovi fus ili ne i kako se zove radnja dali imaju telefon ili e mail ili moram putovati da bi ih kontaktirao sa njima????????????????
ili mozda znas koliko je potrosni materijal npr:lamela,lezajevi za tockove,amortizeri i ta sranja.......
auto kosta 5200 eura plus carina i porez mozda oko 15 000 nemam pojma ima jos i jedna primera najnoviji model opasno izgleda cijena je skoro ista samo sto je ona benzin 1800cc oko 120ks i mladja je 2003 sta je bolje da uzmem
ono citav zivot vozim benzince cekam na jednu hondu ali vise nisam singl sada imam porodicu i svi mi trube da uzmem disela.
koliko trosi ta primera benzin intersuju me tacni podaci?
ili mozda znas koliko je potrosni materijal npr:lamela,lezajevi za tockove,amortizeri i ta sranja.......
auto kosta 5200 eura plus carina i porez mozda oko 15 000 nemam pojma ima jos i jedna primera najnoviji model opasno izgleda cijena je skoro ista samo sto je ona benzin 1800cc oko 120ks i mladja je 2003 sta je bolje da uzmem
ono citav zivot vozim benzince cekam na jednu hondu ali vise nisam singl sada imam porodicu i svi mi trube da uzmem disela.
koliko trosi ta primera benzin intersuju me tacni podaci?
-
ado-šampion
Tvornički deklarisana prosječna potrošnja za Primeru 1.8 je 7,4 l/100 km.
-
ado-šampion
To je kombinovana potrošnja, uglanom ti računaj oko 9 u prosjeku, po gradu 11.
-
ado-šampion
Ako ti baš ne traba veće auto od Almere, ja bih ti preporučio nju, jer je dizel, trošiće sigurno 2 litra manje od te Primere 1.8, a jeftinije je i održavanje za manje auto.
-
FUAD
5000kn ma to je uzas!(mislis li kuna)?
nemam pojma sta da radim to je jako skupo u svakom slucaju.
jece me haver zove iz itlije posto on drzi salon polovnih auta i kaze mi da ima jedna toyota avensis samo mi se boja nesvidja(karmin crvena)reko sam mu da pogleda dalje mozda silver met.
ima sada 6 golfova 4 ali necu opet golfa slomim ce do mostara a kamo li na duze relacije
ma jebes ga 5000kn za tu glupost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ova toyota je disel 2,0 90ks 150 000km znam da nije puno za motor ali 90ks mi nekako molo teska je 1300kg(jeli to malo ili)?
mislim od disela sam votio toyotu 4 runer i od havera pasata 6 brzina sa ja mislim preko 100ks pasat mi i nije bas nesto iso
nemam pojma sta da radim to je jako skupo u svakom slucaju.
jece me haver zove iz itlije posto on drzi salon polovnih auta i kaze mi da ima jedna toyota avensis samo mi se boja nesvidja(karmin crvena)reko sam mu da pogleda dalje mozda silver met.
ima sada 6 golfova 4 ali necu opet golfa slomim ce do mostara a kamo li na duze relacije
ma jebes ga 5000kn za tu glupost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ova toyota je disel 2,0 90ks 150 000km znam da nije puno za motor ali 90ks mi nekako molo teska je 1300kg(jeli to malo ili)?
mislim od disela sam votio toyotu 4 runer i od havera pasata 6 brzina sa ja mislim preko 100ks pasat mi i nije bas nesto iso
-
ado-šampion
Ne znam šta se misli pod "lanac motora"!? Nisam čuo da se lanac za pokretanje bregastih osovina mijenja, jedino ako se misli na zupčasti remen (biga, ne znam jeli kod Almere lanac ili remen) onda je 1250 maraka previše, mora da je neka zabuna u pitanju. Kolikoja znam, zupčasti remen za VW je najskuplji i dodje oko 500 eura.
Za taj Avensis, nemoj uzimati taj motor od 90 konja, preslab je za tu težinu. Ja imam u Daihatsu-u 90 konja (benzinac), ali na 1065 kg i kod mene je taman što se tiče performansi, ali sumnjam da bi 90 konja u 250 kg težem autu bilo dovoljno, iako se radi o dizelskom motoru. Posebno ako se radi o tvornički deklarisanoj težini, koja je sa dodatnom opremom još veća, tako da ta Toyota u stvarnosti ima oko 1350-1400 kg. Ali sve zavisi od tvojih apetita, imam i ja jarana koji se "muči" sa 75 konja u Mercedesu 190 D, ali njemu je normala. Ja sjeo, reko da probam, joj ja mislim da bi me Fićo uzeo na semaforu! Znači, ako ti je auto puko prevozno sredstvo i ako ne ideš često na duži put možeš razmisliti i o tom Avnensisu, inače nemoj.
Za taj Avensis, nemoj uzimati taj motor od 90 konja, preslab je za tu težinu. Ja imam u Daihatsu-u 90 konja (benzinac), ali na 1065 kg i kod mene je taman što se tiče performansi, ali sumnjam da bi 90 konja u 250 kg težem autu bilo dovoljno, iako se radi o dizelskom motoru. Posebno ako se radi o tvornički deklarisanoj težini, koja je sa dodatnom opremom još veća, tako da ta Toyota u stvarnosti ima oko 1350-1400 kg. Ali sve zavisi od tvojih apetita, imam i ja jarana koji se "muči" sa 75 konja u Mercedesu 190 D, ali njemu je normala. Ja sjeo, reko da probam, joj ja mislim da bi me Fićo uzeo na semaforu! Znači, ako ti je auto puko prevozno sredstvo i ako ne ideš često na duži put možeš razmisliti i o tom Avnensisu, inače nemoj.
-
ado-šampion
Kad si se već naložio na japanska auta, pogledaj i Mazdu 323 DiTD, ona je nešto neudobnija od Almere, ali joj je motor bolji i malo je pouzdanija. Nissan je nekad imao problema sa hrđom, ne znam kako stvari stoje sa tom Almerom. Ako hoćeš veće auto od 323, onda Mazda 626 DiTD.
Našao sam potrošnju stare Primere 1.8 (125 ks) iz jednog starog usporednog testa (Auto Bild) i iznosi 8 l/100 km. To je za auto te snage odlično!
Našao sam potrošnju stare Primere 1.8 (125 ks) iz jednog starog usporednog testa (Auto Bild) i iznosi 8 l/100 km. To je za auto te snage odlično!
-
bosniaque
ali 8 litara dizela hmmm da nije malo puno!ado-šampion wrote:Kad si se već naložio na japanska auta, pogledaj i Mazdu 323 DiTD, ona je nešto neudobnija od Almere, ali joj je motor bolji i malo je pouzdanija. Nissan je nekad imao problema sa hrđom, ne znam kako stvari stoje sa tom Almerom. Ako hoćeš veće auto od 323, onda Mazda 626 DiTD.
-
FUAD
za mozdu brate ruzna mi je nazad do bola stoga otpada.
626 ma neznam ko smlata mi je vani a unutra su i materijali dobri vozio sa je nisam odusevljen primera mi je puno lijepsa iz 2000 a kamo li ona naj novija.
mikra mi je mala i za zenu ko smart grebo te!!!!!!!!
ma trebo sam poslusati sebe pa kupiti hondu ali sada je vec gotovo tako ti je kada si papucar i slusas zenu i ljude kojima je bitno hoce li nasuti 30 ili 40 goriva!
626 ma neznam ko smlata mi je vani a unutra su i materijali dobri vozio sa je nisam odusevljen primera mi je puno lijepsa iz 2000 a kamo li ona naj novija.
mikra mi je mala i za zenu ko smart grebo te!!!!!!!!
ma trebo sam poslusati sebe pa kupiti hondu ali sada je vec gotovo tako ti je kada si papucar i slusas zenu i ljude kojima je bitno hoce li nasuti 30 ili 40 goriva!
-
ado-šampion
Radi se o benzinskom motoru!bosniaque wrote:ali 8 litara dizela hmmm da nije malo puno!ado-šampion wrote:Kad si se već naložio na japanska auta, pogledaj i Mazdu 323 DiTD, ona je nešto neudobnija od Almere, ali joj je motor bolji i malo je pouzdanija. Nissan je nekad imao problema sa hrđom, ne znam kako stvari stoje sa tom Almerom. Ako hoćeš veće auto od 323, onda Mazda 626 DiTD.
-
motor
Za Sampiona..
Naravno, da se i lanac kao i zubcasti remen mora mjenjati.., zbog izduzenja.., samo rjedje nego remen. Inace se za pogon ventila koristi i osovina sa dva kegel zubcanika, tako zvana Koenigswelle. Koriste je neke Alfe i Porsche.
Naravno, da se i lanac kao i zubcasti remen mora mjenjati.., zbog izduzenja.., samo rjedje nego remen. Inace se za pogon ventila koristi i osovina sa dva kegel zubcanika, tako zvana Koenigswelle. Koriste je neke Alfe i Porsche.
-
ado-šampion
Šampion zahvaljuje
Biga, ne moram valjda svuda na forumima obješnjavati zašto se tako potpisujem!? Uglavnom nije kompleks.
Biga, ne moram valjda svuda na forumima obješnjavati zašto se tako potpisujem!? Uglavnom nije kompleks.
-
ado-šampion
Tačno je da je taj motor malo slab za naše puteve, jer je mjenjač vrlo dugo proračunat, tako da je to po elastičnost najgori motor te snage u svim usporednim testovima kompaktne klase! A ni po ubrzanjima nije puno bolji. Za almeru uzmi benzinac sa 115 KS. A opet, zavisno od tvog aspekta gledanja, možda ti i ovaj bude dovoljan.