Bosna i Hercegovina jeste nedjeljiva drzava i pripada svima onima koji zele u njoj da zive. Samo ja iz Sarajeva nemam nikakve obaveze ni prava prema nekome iz Banja Luke, Tuzle, Mostara, Gorazda, Foce, itd., u smislu da mu ja solim pamet sta ce i kako ce raditi od SVOG grada i opcine. Sve sto ja mogu da uradim jeste da, pocevsi od svoje mahale, kvarta, opcine, grada, pokusam izboriti za sebe najbolji standard koji mi ova drzava moze pruziti. Ako neko zeli da zivi u gradu u kojem nema rampe za invalide na raskrsnici, u kojem se fakultet placa po 2+ hiljade maraka, u kojem je plata za isti posao koji ja radim 50% manja i sl., ja mu niti mogu, niti zelim nametati svoj nacin zivota. Samo je pitanje dokad bi taj neko trpio takvo stanje zarad nekakve Republike Srpske, ili zarad nekakvih fantazija o Herceg-Bosni...OpusDei wrote:Ma to je vec standard na ovom forumu, pogotovo kod tzv "Bosanaca i Hercegovaca". Kada treba optuzivati Bosnjake da su za stvaranje "Bosnjakistana" onda su najglasniji o tome kako je BiH nedjeljiva, "bosanskohercegovacka" i u Banjaluci i u Mostaru i u Sarajevu. A kad se govori o drugim stvarima e onda su Sarajevo, Tuzla i Zenica jedina "nasa dvorista" koje trebamo ocistit prije nego sto pricamo o "onima anamo".
E zato ja govorim da se krene od dna prema vrhu, kao kad gradis kucu - od temelja prema krovu, nerealno je ocekivati ista drugacije, ali razumijem da mnoge vrijedja kad ih pozovem na odgovornost za stvaranje drzave. Lako je palamuditi treba eliminisati remetilacki utjecaj Dodika, pa Covica, pa Tihica, pa ovog pa onog, a od toga nikad nista nece biti. Daj da mi izgradimo rampu za invalide na svakoj raskrsnici, da nasi sugradjani s invaliditetom ne moraju ovisiti o drugima da dodju do granapa, lako cemo za Dodika i Covica