Znači država po svaku cenu, hebeš ljude.Arteta wrote:To je retardiran sistem koji ce kociti napredak BiH.Stagolee wrote:I Srbi bi možda glasali za BabuParanoid wrote: Haloo terminatoru...pa ko onda dade 300 000 glasova Komšiću? Da se kojim slučajem kandidovao Bogićević dobio bi 2 ili 3 x više od Komšića.
Nemoj samo da mi sad prosipaš šuplju kako su Bošnjaci dali Komšiću glasove kako bi Hrvatima izabrali predsjednika...![]()
Ili Emila Vlajkija.
Krv nema veze i lafony je tu pogrešio.
Ali da bi uvek pobeđivao onaj ko je po volji Bošnjaka, bi. Uvek.
Zato mora postojati zaštita naroda barem po onom metodu parlamenta u Severnoj Irskoj. Da nijedan zakon i nijedno imenovanje ne prođe ako nema po barem trećina glasova iz svakog naroda.
Šta mi ustvari hoćemo?
-
Stagolee
#426 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
- Arteta
#427 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Ljudi su kljucni u napretku neke drzave.Stagolee wrote:
Znači država po svaku cenu, hebeš ljude.
- Paranoid
#428 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Svaki odabir Srba je "nepogrešiv" jer uvijek odaberu kandidata koji je za raspad BiH, a ništa bolji nisu ni Hrvati. Tako da Bošnjaku (u FBiH) ne preostaje ništa nego da bira i Hrvatima predstavnika...jbg kad svi izabranici pućanstva bi odmah pravili ustrojstva po svom i sa onim poznatim sloganom "Sinn fein"...a u šumskoj će se nakon 1. Marta krvna slika poprilično osvježiti...abd..Stagolee wrote:I Srbi bi možda glasali za BabuParanoid wrote: Haloo terminatoru...pa ko onda dade 300 000 glasova Komšiću? Da se kojim slučajem kandidovao Bogićević dobio bi 2 ili 3 x više od Komšića.
Nemoj samo da mi sad prosipaš šuplju kako su Bošnjaci dali Komšiću glasove kako bi Hrvatima izabrali predsjednika...![]()
Ili Emila Vlajkija.
Krv nema veze i lafony je tu pogrešio.
Ali da bi uvek pobeđivao onaj ko je po volji Bošnjaka, bi. Uvek.
Zato mora postojati zaštita naroda barem po onom metodu parlamenta u Severnoj Irskoj. Da nijedan zakon i nijedno imenovanje ne prođe ako nema po barem trećina glasova iz svakog naroda.
Možda ovakav način dosadašnjeg glasanja i nije tako loš jer se odmah sazna koji su to kandidati koji su za neka "odvajanja i pripajanja"
U šumskoj su npr. osim preglasavanja su obezbijedili i ubrzani sudski spor...tako da ako se neko suprostavi uspostavi šumskog poretka, SUD u šumskoj predmet rješava brzinom svjetlosti i uvijek "pravedno"...
Last edited by Paranoid on 05/02/2013 12:43, edited 1 time in total.
-
Stagolee
#429 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Država je servis građana, nije cilj sam po sebi. Ustvari može biti ali to nije građanska država za koju se mnogi ko fol zalažu.Arteta wrote:Ljudi su kljucni u napretku neke drzave.Stagolee wrote:
-
Stagolee
#430 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Pa to je već jezik sile. Nametati drugom rešenja dok se ne pokori. Evo vidiš da je problem što neki ne samo da ne žele Bosnu, već što ne žele Bosnu baš onakvu kakva određenoj grupi odgovara. Možda neko i želi Bosnu ali ne unitarnu Bosnu? Je li nam poznata istorija Jugoslavije, i zašto Jugoslavija nije uspela kao unitarna država u kojoj vlada princip jedan čovek jedan glas? Zato što to vodi majorizaciji i getoizaciji naroda koji nije većinski.Paranoid wrote: Svaki odabir Srba je "nepogrešiv" jer uvijek odaberu kandidata koji je za raspad BiH, a ništa bolji nisu ni Hrvati. Tako da Bošnjaku (u FBiH) ne preostaje ništa nego da bira i Hrvatima predstavnika...jbg kad svi izabranici pućanstva bi odmah pravili ustrojstva po svom i sa onim poznatim sloganom "Sinn fein"...a u šumskoj će se nakon 1. Marta krvna slika poprilično osvježiti...abd..
Možda ovakav način dosadašnjeg glasanja i nije tako loš jer se odmah sazna koji su to kandidati koji su za neka "odvajanja i pripajanja"
U šumskoj su npr. osim preglasavanja su obezbijedili i ubrzani sudski spor...tako da ako se neko suprostavi uspostavi šumskog poretka, SUD u šumskoj predmet rješava brzinom svjetlosti i uvijek "pravedno"...
I ne možeš ti čitav narod proglasiti separatističkim i onda sve njegove predstavnike isključiti iz političkog života.
Tako da ako bi se i složili da se entiteti ukinu, zaštita naroda u najvišim institucijama mora postojati. Nažalost, ova tema otkriva da mnogima nisu samo entiteti trn u oku već i konstitutivnost naroda u BiH. Pitam se šta je sledeće.
- Paranoid
#431 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Spominješ jezik sile?? Pa zar je moguće da se na ovom prostoru može pripisati Bošnjaku jezik sile??Stagolee wrote:Pa to je već jezik sile. Nametati drugom rešenja dok se ne pokori. Evo vidiš da je problem što neki ne samo da ne žele Bosnu, već što ne žele Bosnu baš onakvu kakva određenoj grupi odgovara. Možda neko i želi Bosnu ali ne unitarnu Bosnu? Je li nam poznata istorija Jugoslavije, i zašto Jugoslavija nije uspela kao unitarna država u kojoj vlada princip jedan čovek jedan glas? Zato što to vodi majorizaciji i getoizaciji naroda koji nije većinski.Paranoid wrote: Svaki odabir Srba je "nepogrešiv" jer uvijek odaberu kandidata koji je za raspad BiH, a ništa bolji nisu ni Hrvati. Tako da Bošnjaku (u FBiH) ne preostaje ništa nego da bira i Hrvatima predstavnika...jbg kad svi izabranici pućanstva bi odmah pravili ustrojstva po svom i sa onim poznatim sloganom "Sinn fein"...a u šumskoj će se nakon 1. Marta krvna slika poprilično osvježiti...abd..
I ne možeš ti čitav narod proglasiti separatističkim i onda sve njegove predstavnike isključiti iz političkog života.
Tako da ako bi se i složili da se entiteti ukinu, zaštita naroda u najvišim institucijama mora postojati. Nažalost, ova tema otkriva da mnogima nisu samo entiteti trn u oku već i konstitutivnost naroda u BiH. Pitam se šta je sledeće.
Zar nije pokazivanje sile ono što čujemo svakodnevno od političara koji preko svoji ćata iznose prijetnje referendumom ili s druge strane trećim entitetom...
Pa zar tebi proglašavanje herojima ratne zločince je "normala"??
Zapamti jedno!
Kontinuitet politika koje negiraju etničko čišćenje i genocid i pokušavanje pretvaranja teritorija BiH u etničku svojinu kako bi se izvršilo pripajanje svojim maticama ne zaslužuje kompromis i usaglašavanje po principu konstitutivnosti..
-
Stagolee
#432 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Paranoid wrote:Spominješ jezik sile?? Pa zar je moguće da se na ovom prostoru može pripisati Bošnjaku jezik sile??
Zar nije pokazivanje sile ono što čujemo svakodnevno od političara koji preko svoji ćata iznose prijetnje referendumom ili s druge strane trećim entitetom...
Zapamti jedno!
Kontinuitet politika koje negiraju etničko čišćenje i genocid i pokušavanje pretvaranja teritorija BiH u etničku svojinu kako bi se izvršilo pripajanje svojim maticama ne zaslužuje kompromis i usaglašavanje po principu konstitutivnosti..
Hajde koliko je još to primera u svetu kojima se nikad ne može prebaciti jezik sile? Izrael? Poljska? Srbi nakon 1945?
Ti jesi zapretio. Hrvatima eto. Dok se ne opamete ti ćeš im birati još stotinu Komšića sa zadovoljstvom.
I ja uopšte nisam govorio o entitetima već još pretpostavim i njihovo ukidanje, ali džaba. Nije dovoljno. Mora pasti i konstitutivnost naroda.
Takođe zanimljivo je da bi u hipotetičkom pokušaju otcepljenja entiteta ti poništio sva zagarantovana prava narodima na celoj teritoriji
Fenomenalno. Građanski i demokratski.
- Paranoid
#433 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Istina nisi ti govorio o entitetima, zapravo nisi ti ni o čemu govorio, samo si malo bulaznio oko konstutivnosti.Stagolee wrote:Paranoid wrote:Spominješ jezik sile?? Pa zar je moguće da se na ovom prostoru može pripisati Bošnjaku jezik sile??
Zapamti jedno!
Kontinuitet politika koje negiraju etničko čišćenje i genocid i pokušavanje pretvaranja teritorija BiH u etničku svojinu kako bi se izvršilo pripajanje svojim maticama ne zaslužuje kompromis i usaglašavanje po principu konstitutivnosti..![]()
Hajde koliko je još to primera u svetu kojima se nikad ne može prebaciti jezik sile? Izrael? Poljska? Srbi nakon 1945?![]()
Ti jesi zapretio. Hrvatima eto. Dok se ne opamete ti ćeš im birati još stotinu Komšića sa zadovoljstvom.
I ja uopšte nisam govorio o entitetima već još pretpostavim i njihovo ukidanje, ali džaba. Nije dovoljno. Mora pasti i konstitutivnost naroda.
Takođe zanimljivo je da bi u hipotetičkom pokušaju otcepljenja entiteta ti poništio sva zagarantovana prava narodima na celoj teritoriji![]()
Fenomenalno. Građanski i demokratski.
Istina je i da su Bošnjaci sve manje za gradjansku i demokratsku opciju...Samo ne znam šta im bi??
-
lafony
#434 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
pa sad mozda su manje za gradjansku opciju zato sto im sigurno nece proci , inace jesu za gradjansku opciju zato sto ce imat jedini korist.a za demokratsku opciju hm ako je sdp demokratska opcija hvala vam na toj opciji.sdp u kojoj je 98%bosnjaka (ne smiju ni dat u javnost popis clanstva) sdp koji nadje par hrvata i srba na pijaci i postavi u vodstvo stranke eto kako bi se prikazali da su nazovi multikulti.spd cije je vodja predsjednik bosnjackog instituta i koji je sversdno pomogao u osnivanju sbk a koji se ko biva zalaze za jednakopravnost svih.e ako je to "demokratska "opcija u bosnjaka hvala vam na "demokratiji" .mozda i jest demokratija al lopovska .u takvu demokratiju ne vjeruju dva naroda a i zasto bi .Istina nisi ti govorio o entitetima, zapravo nisi ti ni o čemu govorio, samo si malo bulaznio oko konstutivnosti.
Istina je i da su Bošnjaci sve manje za gradjansku i demokratsku opciju...Samo ne znam šta im bi??
- Paranoid
#435 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Koje ste vi face, to je strava. Sad bi se miješali i u konstutivnost jer su vam "jahači apokolipse" zaglavili u Agu, a rehabilitacija čiče ne ide po planu...lafony wrote:pa sad mozda su manje za gradjansku opciju zato sto im sigurno nece proci , inace jesu za gradjansku opciju zato sto ce imat jedini korist.a za demokratsku opciju hm ako je sdp demokratska opcija hvala vam na toj opciji.sdp u kojoj je 98%bosnjaka (ne smiju ni dat u javnost popis clanstva) sdp koji nadje par hrvata i srba na pijaci i postavi u vodstvo stranke eto kako bi se prikazali da su nazovi multikulti.spd cije je vodja predsjednik bosnjackog instituta i koji je sversdno pomogao u osnivanju sbk a koji se ko biva zalaze za jednakopravnost svih.e ako je to "demokratska "opcija u bosnjaka hvala vam na "demokratiji" .mozda i jest demokratija al lopovska .u takvu demokratiju ne vjeruju dva naroda a i zasto bi .Istina nisi ti govorio o entitetima, zapravo nisi ti ni o čemu govorio, samo si malo bulaznio oko konstutivnosti.
Teško onom ko povjeruje u tu vašu "demokratiju"...
-
Bodkin
#436 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
bi inace jer glavni cilj hrvatske je da nakon ulaska u eu ukine rs. a inace rs toliko prodaje u hrvatskoj da ce se odmah ugasitihinterland00 wrote:Hrvatska bi mogla pomoći da se ukine RS tako da joj uvede ekonomsku blokadu i prestane trgovinu i isporuke svih oblika.
-
Bodkin
#437 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
hinterland00 wrote:Pa zna se koja roba iz RH ide u koji dio BIH. Svašta se tu može. Npr. zabraniti dolazak na more BIH Srbima sve dok se Hrvati ne vrate u Posavinu i Bošnjaci u Podrinje.
-
Bodkin
#438 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
sve dok ti govoris da je normalno preglasavati narode jer se ne povinuju tvojoj politicoj volji, zastita nanajvisem nivou je potrebna. mozda ne u vidu entiteta ali svakako u nekom obliku da onemoguci izbacivanje jednog naroda iz izbornog procesaParanoid wrote:Spominješ jezik sile?? Pa zar je moguće da se na ovom prostoru može pripisati Bošnjaku jezik sile??Stagolee wrote:Pa to je već jezik sile. Nametati drugom rešenja dok se ne pokori. Evo vidiš da je problem što neki ne samo da ne žele Bosnu, već što ne žele Bosnu baš onakvu kakva određenoj grupi odgovara. Možda neko i želi Bosnu ali ne unitarnu Bosnu? Je li nam poznata istorija Jugoslavije, i zašto Jugoslavija nije uspela kao unitarna država u kojoj vlada princip jedan čovek jedan glas? Zato što to vodi majorizaciji i getoizaciji naroda koji nije većinski.Paranoid wrote: Svaki odabir Srba je "nepogrešiv" jer uvijek odaberu kandidata koji je za raspad BiH, a ništa bolji nisu ni Hrvati. Tako da Bošnjaku (u FBiH) ne preostaje ništa nego da bira i Hrvatima predstavnika...jbg kad svi izabranici pućanstva bi odmah pravili ustrojstva po svom i sa onim poznatim sloganom "Sinn fein"...a u šumskoj će se nakon 1. Marta krvna slika poprilično osvježiti...abd..
Zapamti jedno!
- Paranoid
#439 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Bosanski Srbi su preglasavanje na referendumu za nezavisnost uzeli kao osnovni razlog za sukobe, a svako normalan zna da je sukob bio neminovan i bez "referenduma" jer se čišćenje nesrba već planiralo. Hrvati su glasali ZA, ali su glasali zarad svojih interesa i interesa politike HDZ-a u Hr, što se u ratu i pokazalo...Bodkin wrote: sve dok ti govoris da je normalno preglasavati narode jer se ne povinuju tvojoj politicoj volji, zastita nanajvisem nivou je potrebna. mozda ne u vidu entiteta ali svakako u nekom obliku da onemoguci izbacivanje jednog naroda iz izbornog procesa
Da ne duljim..konstutivnost je samo izgovor, ali samo u slučaju kada velikosrpski i velikohrvatski projekti zapadnu u problem...rekoh već da ne treba biti puno pametan i shvatiti šta odašilja dnevnopolitička situacija u dijelu sa većinom Hrvata...o ovoj temi u šumskoj ne treba ni pričati..
Meni je to kukavičluk bez granica, jer nemati hrabrosti i nastaviti započeto pa očistiti BiH po planu Milošević-Tuđman, a zagovarati tu istu politiku umotanu u konstutivnost je krajnje licemjerno, odvratno i šta reći osim fujjj..
Zna se vrlo dobro da veliku ulogu u očuvanju BiH ne igra ni jedan konstutivni narod nego MZ i faktor koji drži konce, a i "novac" u svojim rukama...prema tome, strah od preglasavanja je samo šuplja priča onih koji zanemaruju stvarnost i žive u iluzijama..
-
Bodkin
#440 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
nebitno sve, ne mogu da rasclanjujem post sad. pricali smo o normalnoj bih bez entiteta i kantona. to je nemoguce bez da se ostavi zastita za srbe i hrvate od preglasavanja. kantonizacija bi bila najbolje rjesenje ali dzaba kad bi dezurni na forumu poceli vristati da je to treci entitet bla blaParanoid wrote:Bosanski Srbi su preglasavanje na referendumu za nezavisnost uzeli kao osnovni razlog za sukobe, a svako normalan zna da je sukob bio neminovan i bez "referenduma" jer se čišćenje nesrba već planiralo. Hrvati su glasali ZA, ali su glasali zarad svojih interesa i interesa politike HDZ-a u Hr, što se u ratu i pokazalo...Bodkin wrote: sve dok ti govoris da je normalno preglasavati narode jer se ne povinuju tvojoj politicoj volji, zastita nanajvisem nivou je potrebna. mozda ne u vidu entiteta ali svakako u nekom obliku da onemoguci izbacivanje jednog naroda iz izbornog procesa
Da ne duljim..konstutivnost je samo izgovor, ali samo u slučaju kada velikosrpski i velikohrvatski projekti zapadnu u problem...rekoh već da ne treba biti puno pametan i shvatiti šta odašilja dnevnopolitička situacija u dijelu sa većinom Hrvata...o ovoj temi u šumskoj ne treba ni pričati..
Meni je to kukavičluk bez granica, jer nemati hrabrosti i nastaviti započeto pa očistiti BiH po planu Milošević-Tuđman, a zagovarati tu istu politiku umotanu u konstutivnost je krajnje licemjerno, odvratno i šta reći osim fujjj..
Zna se vrlo dobro da veliku ulogu u očuvanju BiH ne igra ni jedan konstutivni narod nego MZ i faktor koji drži konce, a i "novac" u svojim rukama...prema tome, strah od preglasavanja je samo šuplja priča onih koji zanemaruju stvarnost i žive u iluzijama..
-
pemanapemani
#441 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Da, kantonizacija, ali čitave države. Zašto se nema snage za racionalizaciju troškova i Ustavne reforme koje bi omogućile ista prava za sve građane Bosne i Hercegovine na čitavom teritoriju? Ustavne reforme koje bi BiH učinile funkcionalnom državom podjeljenom na pet ili šest ekonomski i geografski povezanih regija/kantona.Bodkin wrote:nebitno sve, ne mogu da rasclanjujem post sad. pricali smo o normalnoj bih bez entiteta i kantona. to je nemoguce bez da se ostavi zastita za srbe i hrvate od preglasavanja. kantonizacija bi bila najbolje rjesenje ali dzaba kad bi dezurni na forumu poceli vristati da je to treci entitet bla blaParanoid wrote:Bosanski Srbi su preglasavanje na referendumu za nezavisnost uzeli kao osnovni razlog za sukobe, a svako normalan zna da je sukob bio neminovan i bez "referenduma" jer se čišćenje nesrba već planiralo. Hrvati su glasali ZA, ali su glasali zarad svojih interesa i interesa politike HDZ-a u Hr, što se u ratu i pokazalo...Bodkin wrote: sve dok ti govoris da je normalno preglasavati narode jer se ne povinuju tvojoj politicoj volji, zastita nanajvisem nivou je potrebna. mozda ne u vidu entiteta ali svakako u nekom obliku da onemoguci izbacivanje jednog naroda iz izbornog procesa
Dobro, RS neće da čuje niti pod razno.
Zašto se onda ne traži kompromisni prijedlog koji bi obuhvatao i regije i dva entiteta, gdje bi se, recimo, neke nadležnosti entiteta prenijele na regije/kantone.
Da zaista postoje probosanske snage, dosad bi se vratilo bar 30%-40% prognanih i izbjeglih u oba entiteta. Da postoje probosanske snage dosad bi policija bila na državnom nivou.
Niko me ne može uvjeriti da se ovo i još mnogo stvari nije moglo uraditi za 17 godina uz uporno i principjelno građenje države tamo gdje su te probosanske snage većina.
Nama treba moderna, građanska, socijalno osjetljiva, ekološka, država u kojoj će baš svaki pojedinac imati zagarantovana sva moguća i nemoguća prava..., radi nas samih, da nama bude bolje. Neki to žele predstaviti kao udovoljavanje nekome, padanje na koljena, negiranje Bošnjaka kao naroda i sl.
Umjesto svega nabrojanoga, gospodin Cerić vazi o nekim nacionalnim državama, davačima i primačima prava i manipuliše najosjetljivijim emocijama ljudi koji su preživjeli genocid i ratne zločine neviđenih razmjera.
Nisam želio da tema ode u ovom smjeru. Već na petoj stranici sam zamolio moderatore da je zaključaju, pa ponavljam molbu.
-
Bodkin
#442 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
da da, mislio sam na cijelu drzavu. mislim da je to jedini nacin za prosperitet. jedan covjek jedan glas na cijeloj teritoriji bez zastite od preglasavanja ne bi funkcionisaopemanapemani wrote:Da, kantonizacija, ali čitave države. Zašto se nema snage za racionalizaciju troškova i Ustavne reforme koje bi omogućile ista prava za sve građane Bosne i Hercegovine na čitavom teritoriju? Ustavne reforme koje bi BiH učinile funkcionalnom državom podjeljenom na pet ili šest ekonomski i geografski povezanih regija/kantona.Bodkin wrote:
nebitno sve, ne mogu da rasclanjujem post sad. pricali smo o normalnoj bih bez entiteta i kantona. to je nemoguce bez da se ostavi zastita za srbe i hrvate od preglasavanja. kantonizacija bi bila najbolje rjesenje ali dzaba kad bi dezurni na forumu poceli vristati da je to treci entitet bla bla
Dobro, RS neće da čuje niti pod razno.
Zašto se onda ne traži kompromisni prijedlog koji bi obuhvatao i regije i dva entiteta, gdje bi se, recimo, neke nadležnosti entiteta prenijele na regije/kantone.
Da zaista postoje probosanske snage, dosad bi se vratilo bar 30%-40% prognanih i izbjeglih u oba entiteta. Da postoje probosanske snage dosad bi policija bila na državnom nivou.
Niko me ne može uvjeriti da se ovo i još mnogo stvari nije moglo uraditi za 17 godina uz uporno i principjelno građenje države tamo gdje su te probosanske snage većina.
Nama treba moderna, građanska, socijalno osjetljiva, ekološka, država u kojoj će baš svaki pojedinac imati zagarantovana sva moguća i nemoguća prava..., radi nas samih, da nama bude bolje. Neki to žele predstaviti kao udovoljavanje nekome, padanje na koljena, negiranje Bošnjaka kao naroda i sl.![]()
Umjesto svega nabrojanoga, gospodin Cerić vazi o nekim nacionalnim državama, davačima i primačima prava i manipuliše najosjetljivijim emocijama ljudi koji su preživjeli genocid i ratne zločine neviđenih razmjera.
Nisam želio da tema ode u ovom smjeru. Već na petoj stranici sam zamolio moderatore da je zaključaju, pa ponavljam molbu.
- znalac
#443 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
kad covjek cita ma raznijezi se od vas "normalnih" evo samo suza sto ne kanu na tastaturu.terminator bi zaplako uzo bi atomsku i borio bi se za "normalne". al medjutim koja podvala se krije u ovoj rajskoj prici kojoj treba aplaudirat!!!? jedan insan jedan glas , to znaci da bi vazda bosnjak bio premijer, predsjednik,sve bosnjacko bi prolazilo u parlamentu ostali bi bili filadendron.to znaci da bi svi bosnjaci (mada se kunu u majku da ne bi)listom glasali za bosnjacke predstavnike .to znaci da bi ostali(hrvati,srbi)komotno mogli pokupit prnje i arivederci bosnia.pa niko nije budala da bi pristao na jedan glas jedan covjek ili satro gradjanin,mislim,moze to al kad bi se igrali klikera kockicama za covjece ne ljuti se .[/quote]lafony wrote:prvo, vjerovo ti ili ne ja nisam Bosnjak...ako ''jedan covijek = jedan glas'' funkcionise sasvim normalno i u drugim drzavama, i ako je to standard u drzavama koje se smatraju demokratskim i ako si ti protiv toga, ti onda sigurno ne spadas medju te ''normalne''...u te ''normalne'' spadaju oni koje boli ku*ac za bilo cije nacionalno opredjeljenje, etnicko porijeklo i religijsko grupisanje, pocev od sopstvenog pa nadalje, s tim da uz to na prvo mjesto stavljaju buducnost svoje djece, progres i napredak, umjesto sto sada stavljaju na prvo mjesto armiranje pozicija koje u ovoj drzavi vec imaju nacionalno-nacisticke stranke koje tim ovcicama samo dodatno truju srce i glavu pune kretenizmom-debilizmom-nacizmom koji se zove ''balijska-ustasko-cetnicka'' propaganda od koje najvise koristi imaju pastiri tih torova (politicki i religijski) dok najmanju korist (vjerovatno je bolje napisati: dok samo stetu, jer nikakvu korist) imaju oni koji se u prsa udaraju dok slusaju price svojih pravovjernih pastira.
Sto se mene tice nek predjsednik drzave bude Srbin ili Hrvat, nek parlament bude iskljucivo ispunjen Srbima i Hrvatima ako ce to znaciti da ce stopa nezaposlenosti sa 50% spasti na 5% i ako ce BDP porasti za 100%, i ako ti predstavnici nece biti korumpirani kao sto je sada sve ijedan Bosnjak, Srbin, Hrvat koji je politicki aktivan i utjcajan
to sto ti nudis je vracanje u srednji vijek...to isto sto si ti sad napisao sam hiljadu puta slusao od Bosnjaka iz moje porodice (u porodici su mi svi bosnjaci, mada se nakostrijesim kada me neko tako okarakterizira, bjezim od svega cisto Bosnjackog-Srpskog-Hrvatskog), kruga prijatelja itd. a isto to slusam od hrvata i Srba, i dok god bude vise vas na koje djeluje nacionalisticko-nacisticka politika straha nikome nece biti dobro, prvo tebi koji se protivis promjeni ovog je*enog statusa quo, tvojoj djeci, prijateljima pa onda tvojim neprijateljima...ja na proteklim izborima glaso za nekoliko hrvata, a po tvojoj logici ne bih trebao, mogao, smio
- Arteta
#444 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Ovakva drzava mi ne treba, ni neka gradjanska mi ne treba sa tri naroda (to je nemoguce na duze staze) jer narodi su odvojeni i svaki se non stop poziva na svoja prava, nekad ce to puknuti.Stagolee wrote:Država je servis građana, nije cilj sam po sebi. Ustvari može biti ali to nije građanska država za koju se mnogi ko fol zalažu.Arteta wrote:Ljudi su kljucni u napretku neke drzave.Stagolee wrote:
Ali, zato bih volio gradjansku drzavu sa jednim narodom, a taj narod ce biti svi gradjani te drzave ko god u njoj zivio, a to ce biti moguce samo ako se podijeli ova sadasnja drzava.
Naravno, nisam ni ja lud da pristanem na podjelu drzave tako lako, za uzvrat bi trazio da nam se ustupe neki teritoriji koji su nam prijeko potrebni, a to su koridor ka USK-u, izlaz na more, koridor prema Srebrenici i Sandzaku.
Ako se to ostvari.
Onda cu se zalagiti za ono "Drzava po svaku cijenu".
- hinterland00
#445 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
PA naravno da imam dobre namjere za dobro BIH i njenih konstitutivnih naroda i građana. BIH mora biti multietnička, multikonfesionalna, multikulturalna, cjelovita, jednistvena, bez entiteta i kantona po etničkom principu, građanska, decentralizirana, regionalizirana, europska, demokratska.Arteta wrote:Ne znam stvarno sto ste napali ovog Rijecanina.
Covjek ima dobre namjere.
- znalac
#446 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
ova drzava je ispunjena debilima na sve tri strane (konstitutivne), i svaka od tih strana svaki dan pokazuje da je jedanko zatrovana kao ona druga ili treca je*ena konstitutivna strana...ljudi sta je vema, osvijestite se malo, pose*em vam se na konstitutivnost, sta to imamo od nje u posljednjih 20 god...imamo jad i bijedu i u RS u i FBiH, najzaostalija smo drzava na evropskom kontinentu, pa mora da to ima neke veze sa sistemom koji imamo, evo za sad je solidno zasticena pozicija svakog od tih konstitutivnih strana, svi imaju svoje guzonje u vlasti, ima u organima drzave i hrvata i srba i bosnjaka, ostale naravno ko je*e, jer prava imaju samo oni konstitutivni i samo oni smiju da se osjecaju ugrozeni, a vi ostali ko vam je kriv sto ste Indijanci...
kako vam uopste moze na prvom mjestu biti tzv. srpstvo, hrvatstvo i bosnjastvo, jel se to jede?
Jel to zrak pa ako toga nema, nema ni zivota? Zar je moguce da je vaznije potrositi cijeli zivot na konflikte i ratove, nego prozivjeti ovaj zivot kako treba, nekad otic van ove drzave koja smrdi nacionalizmom-nacizmom, pa barem turisticki na par dana...BiH je bukvalno tor, smrdimo ljudi, kako ne primjetite, kad god odes negdje vani i kazes odakle si gledaju te sa sazaljenjem, pa mora da je to sa nekim razlogom tako...zar nikom nije palo na pamet da je mozda za ovo sve krivo srpstvo-bosnjastvo-hrvatstvo? Ovdje je ljudima bitno da su oni konstitutivni, a to sto su im trbusi prazni i glave jos praznije, to nije bitno.
Sta nama mladjima ostaje nego da gledamo da napustimo ovu drzavu, a vjerujte da je svakim danom napusta sve vise mladih ljudi, na sve tri konstitutivne strane...normalan narod ovdje ne moze opstat, ja znam da je vama tesko shvatiti da ima i onih koje boli ku*ac hocemol se mi zvat bosnjaci ili hrvati ili srbi ili pingvini, al treba da znate da nas ima, al kako mi da izdrzimo sa silnim ovcama koje nedaju da im diras pastire koji im strizu vunu, nasilno izmuzu i sadnju sisu i na kraju jednu njihovo meso; jel kazes meni nije bitno hocel bit vise bijelih ili crnih ovaca odmah te proglase izdajnikom tora, a ako hoces da napustis tor onda gledaju da ti otezaju idt itd.
Da hoce ko testirat nuklearno oruzje na cijelom teritoriju BiH pa da nas sve koji smo konstitutivni istrijebe, kad vec nemozemo da se osvjestimo i shavtimo koliko je to nase konstitutivno bosnjastvo-hrvatstvo-srpstvo nebitno
kako vam uopste moze na prvom mjestu biti tzv. srpstvo, hrvatstvo i bosnjastvo, jel se to jede?
Jel to zrak pa ako toga nema, nema ni zivota? Zar je moguce da je vaznije potrositi cijeli zivot na konflikte i ratove, nego prozivjeti ovaj zivot kako treba, nekad otic van ove drzave koja smrdi nacionalizmom-nacizmom, pa barem turisticki na par dana...BiH je bukvalno tor, smrdimo ljudi, kako ne primjetite, kad god odes negdje vani i kazes odakle si gledaju te sa sazaljenjem, pa mora da je to sa nekim razlogom tako...zar nikom nije palo na pamet da je mozda za ovo sve krivo srpstvo-bosnjastvo-hrvatstvo? Ovdje je ljudima bitno da su oni konstitutivni, a to sto su im trbusi prazni i glave jos praznije, to nije bitno.
Sta nama mladjima ostaje nego da gledamo da napustimo ovu drzavu, a vjerujte da je svakim danom napusta sve vise mladih ljudi, na sve tri konstitutivne strane...normalan narod ovdje ne moze opstat, ja znam da je vama tesko shvatiti da ima i onih koje boli ku*ac hocemol se mi zvat bosnjaci ili hrvati ili srbi ili pingvini, al treba da znate da nas ima, al kako mi da izdrzimo sa silnim ovcama koje nedaju da im diras pastire koji im strizu vunu, nasilno izmuzu i sadnju sisu i na kraju jednu njihovo meso; jel kazes meni nije bitno hocel bit vise bijelih ili crnih ovaca odmah te proglase izdajnikom tora, a ako hoces da napustis tor onda gledaju da ti otezaju idt itd.
Da hoce ko testirat nuklearno oruzje na cijelom teritoriju BiH pa da nas sve koji smo konstitutivni istrijebe, kad vec nemozemo da se osvjestimo i shavtimo koliko je to nase konstitutivno bosnjastvo-hrvatstvo-srpstvo nebitno
- Arteta
#447 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Jako velik post, a napisan je samo radi pljuvanja bez ikakvih prijedloga.znalac wrote:ova drzava je ispunjena debilima na sve tri strane (konstitutivne), i svaka od tih strana svaki dan pokazuje da je jedanko zatrovana kao ona druga ili treca je*ena konstitutivna strana...ljudi sta je vema, osvijestite se malo, pose*em vam se na konstitutivnost, sta to imamo od nje u posljednjih 20 god...imamo jad i bijedu i u RS u i FBiH, najzaostalija smo drzava na evropskom kontinentu, pa mora da to ima neke veze sa sistemom koji imamo, evo za sad je solidno zasticena pozicija svakog od tih konstitutivnih strana, svi imaju svoje guzonje u vlasti, ima u organima drzave i hrvata i srba i bosnjaka, ostale naravno ko je*e, jer prava imaju samo oni konstitutivni i samo oni smiju da se osjecaju ugrozeni, a vi ostali ko vam je kriv sto ste Indijanci...
kako vam uopste moze na prvom mjestu biti tzv. srpstvo, hrvatstvo i bosnjastvo, jel se to jede?![]()
-
lafony
#448 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
kao prvo biti nacionalista nije nista lose. pa u europi su sve drzave nacionalne e sad sto u njima zive razne rase i narodi to upitaj ove kolonizatore sto ih dovode iz svojih kolonija skoluju ih pa ih vracaju u svoje maticne drzave da vladaju zarad kolonizatorskih ciljeva,interesa.al bit naivan pa prihvatiti globalizatorske folove kako su nacije i nacionalizam = fasizam e tada stvarno treba biti tokmak.globalizatori se kao zalasu za covjeka , kao za "slobodu" koju slobodu!!? , dje ti vidis slobodu!? sem sto moses laprdat sta ti padne na pamet.globalisti bombardiraju preko medija a Bogami i iz aviona ubijaju dusu i tijelo.kani se globalista(propast ces totalno) slusaj nas nacionaliste.to sto ti nudis je vracanje u srednji vijek...to isto sto si ti sad napisao sam hiljadu puta slusao od Bosnjaka iz moje porodice (u porodici su mi svi bosnjaci, mada se nakostrijesim kada me neko tako okarakterizira, bjezim od svega cisto Bosnjackog-Srpskog-Hrvatskog), kruga prijatelja itd. a isto to slusam od hrvata i Srba, i dok god bude vise vas na koje djeluje nacionalisticko-nacisticka politika straha nikome nece biti dobro, prvo tebi koji se protivis promjeni ovog je*enog statusa quo, tvojoj djeci, prijateljima pa onda tvojim neprijateljima...ja na proteklim izborima glaso za nekoliko hrvata, a po tvojoj logici ne bih trebao, mogao, smio
- znalac
#449 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
vi ste se dokazali 1992-95, i od 95' - dana danasnjeg se dokazujete; bolje vjerovat i u teorije zavjere nego priznat sebi da je tvoja nacija jedna obicna nula i da od nje nisi dobio nista dobro, a usput si onemogucio dobro i svima oko sebelafony wrote:kao prvo biti nacionalista nije nista lose. pa u europi su sve drzave nacionalne e sad sto u njima zive razne rase i narodi to upitaj ove kolonizatore sto ih dovode iz svojih kolonija skoluju ih pa ih vracaju u svoje maticne drzave da vladaju zarad kolonizatorskih ciljeva,interesa.al bit naivan pa prihvatiti globalizatorske folove kako su nacije i nacionalizam = fasizam e tada stvarno treba biti tokmak.globalizatori se kao zalasu za covjeka , kao za "slobodu" koju slobodu!!? , dje ti vidis slobodu!? sem sto moses laprdat sta ti padne na pamet.globalisti bombardiraju preko medija a Bogami i iz aviona ubijaju dusu i tijelo.kani se globalista(propast ces totalno) slusaj nas nacionaliste.to sto ti nudis je vracanje u srednji vijek...to isto sto si ti sad napisao sam hiljadu puta slusao od Bosnjaka iz moje porodice (u porodici su mi svi bosnjaci, mada se nakostrijesim kada me neko tako okarakterizira, bjezim od svega cisto Bosnjackog-Srpskog-Hrvatskog), kruga prijatelja itd. a isto to slusam od hrvata i Srba, i dok god bude vise vas na koje djeluje nacionalisticko-nacisticka politika straha nikome nece biti dobro, prvo tebi koji se protivis promjeni ovog je*enog statusa quo, tvojoj djeci, prijateljima pa onda tvojim neprijateljima...ja na proteklim izborima glaso za nekoliko hrvata, a po tvojoj logici ne bih trebao, mogao, smio
panem et circenses, to je bolan za vas
-
kennwood
#450 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Omladina u Bosni i Hercegovini uopste nije zainteresovana za naciju uopšte, jer da jeste ne bi se drogirali i destruktivno ponašali nego bi se ženili i pravili djecu i tako jačali naciju a ne glumili neke moderne evropljane , " živićemo i pametovat cemo ali nećemo imati djecu" e takav sistem vlada Bosnom i Hercegovinom
Naravno nema se dijecu a ima se svaku subotu za alkohol i svaki dan za paket trave, a zenske nemaju a imaju za sminku i minice.
Naravno nema se dijecu a ima se svaku subotu za alkohol i svaki dan za paket trave, a zenske nemaju a imaju za sminku i minice.