Šta mi ustvari hoćemo?

Locked
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#126 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by japin_mutapi »

Zbog toga, svi Bošnjaci svijeta moraju se probuditi, jer nikad više ne smiju sebe dovesti u takvu situaciju da nisu u stanju zaštiti svoju majku, kćerku i suprugu od silovanja, da nisu u stanju zaštiti svoju kuću od paljenja i svoje imanje od krađe i otimanja, da nisu u stanju svoju djecu rađati i odgajati bez straha za njihovu budućnost, da nisu u stanju zaštiti Ferhadiju i Aladžu džamiju od rušenja.

Dr. Mustafa Cerić, predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa
Kvačilo

#127 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by Kvačilo »

pa jasno da neće amrikanci klati svojim rukama. kako ste naivni da vam je to argument. lako je naci besposlenu neku olos da kolje u ime necega, ali to su samo pijuni u njihovim rukama.

kao sto su mudzahedini u afganistanu nekad bili pijuni u njihovim rukama u borbi protiv rusa pa se sad oni bore protiv njih. ili kao sto je saddam nekad bio pijun u njihovim rukama pa ga poslije uhvatikli objesili, satro ratni zlocinac ubija vlastiti narod. a oni mu dali signal da napadne kuvajt, pogusi kurde...

boze, kako su ljudi ostrasceni i naivni. pa to je CIA i htjela.
hercegovac_pravi

#128 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by hercegovac_pravi »

Kvačilo wrote:OK, povlačim sve u vezi Amerike čija je politika širom svijeta transparentna i koja se nikad ne bavi huškanjem lokalnih plemena jednih na druge u svrhu svojih interesa. Niti kod nas, ni na bliskom istoku, ni u aziji, ni u južnoj americi :-D . Dje god su oni bili upleteni - zavladalo je ni manje ni više nego - bratstvo i jedinstvo, kao što danas vlada, recimo, između sunita i šiita :-)

Da, da, da... Washingtonski i Deytonski sporazumi nemaju nikakve veze sa sadašnjim stanjem i te sporazume napisao je ---->> Dobrica Ćosić glavom i bradom :-)

p.s. činjenica da tako razmišljate gospodo, upravo je dokaz da sam u pravu.
Ko je napisao Načertanije? Ko je klao sandžačke muslimane još od kasnih 1800-tih? Da..sve je to uradila Amerika.. :bih: ..i Holanđani naravno :D ...sama činjenica da ovako nešto pišeš je dokaz da vas je Amerika doooobro nagazila...ali no sikiriki, saće brČa Rusi..
hercegovac_pravi

#129 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Kvačilo wrote:pa jasno da neće amrikanci klati svojim rukama. kako ste naivni da vam je to argument. lako je naci besposlenu neku olos da kolje u ime necega, ali to su samo pijuni u njihovim rukama.

kao sto su mudzahedini u afganistanu nekad bili pijuni u njihovim rukama u borbi protiv rusa pa se sad oni bore protiv njih. ili kao sto je saddam nekad bio pijun u njihovim rukama pa ga poslije uhvatikli objesili, satro ratni zlocinac ubija vlastiti narod. a oni mu dali signal da napadne kuvajt, pogusi kurde...

jah...ta svima je poznato da je Garašnin bio Američki špijun, a Dobrica i Slobo radili za CIA a sve u cilju satiranja najslobodarCkijeg od Cvih Clobodarskih naroda na Cvetu, okolici pa i Šire....zavera..breeeeeee :-D
Haustorče

#130 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by Haustorče »

hercegovac_pravi wrote:
Kvačilo wrote:OK, povlačim sve u vezi Amerike čija je politika širom svijeta transparentna i koja se nikad ne bavi huškanjem lokalnih plemena jednih na druge u svrhu svojih interesa. Niti kod nas, ni na bliskom istoku, ni u aziji, ni u južnoj americi :-D . Dje god su oni bili upleteni - zavladalo je ni manje ni više nego - bratstvo i jedinstvo, kao što danas vlada, recimo, između sunita i šiita :-)

Da, da, da... Washingtonski i Deytonski sporazumi nemaju nikakve veze sa sadašnjim stanjem i te sporazume napisao je ---->> Dobrica Ćosić glavom i bradom :-)

Ko je napisao Načertanije? Ko je klao sandžačke muslimane još od kasnih 1800-tih? Da..sve je to uradila Amerika.. :bih: ..i Holanđani naravno :D ...sama činjenica da ovako nešto pišeš je dokaz da vas je Amerika doooobro nagazila...ali no sikiriki, saće brČa Rusi..
Ostavi se ti prvog i drugog srpskog ustanka, i Karađorđa i Knjaza Miloša, i oni su tada vjerovatno imali pomoć od nekih Evropskih sila, al zar stvarno možeš tako usko da gledao na dešavanja od 80-tih pa na ovamo?
Kvačilo

#131 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by Kvačilo »

hercegovac_pravi wrote:
Kvačilo wrote:pa jasno da neće amrikanci klati svojim rukama. kako ste naivni da vam je to argument. lako je naci besposlenu neku olos da kolje u ime necega, ali to su samo pijuni u njihovim rukama.

jah...ta svima je poznato da je Garašnin bio Američki špijun, a Dobrica i Slobo radili za CIA a sve u cilju satiranja najslobodarCkijeg od Cvih Clobodarskih naroda na Cvetu, okolici pa i Šire....zavera..breeeeeee :-D
kako si naivan. pa uvijek se mogu iskopati neki likovi iz povijesti pa reci eto, to je dokaz. ti su pamfleti i ti likovi bili marginalni i nebitni, njihov se znacaj vjestacki uvelicava iz ove perspektive samo da bi ostrasceni poput tebe imali "argumente".

ne radi se o "zavjeri" nego o obrascu ponasanja i politike sirom svijeta.

čuj garašanin. buhahahahahaah....
hercegovac_pravi

#132 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Haustorče wrote:
hercegovac_pravi wrote:

Ostavi se ti prvog i drugog srpskog ustanka, i Karađorđa i Knjaza Miloša, i oni su tada vjerovatno imali pomoć od nekih Evropskih sila, al zar stvarno možeš tako usko da gledao na dešavanja od 80-tih pa na ovamo?
Čuj da se ostavim tih dešavanja? I onda meni kažeš da gledam usko :shock: ? kako ću se bola ostaviti tih dešavanja kad iz tih dešavnja proističe kontinuitet srpske politike. Tako ćete za 50-60 godina govoriti da usko gledamo kad neko pomene Srenbrenicu.Ali nema više..prošla baba sa kolačima..ili prošla srpska vojska sa krvavim nožem.
hercegovac_pravi

#133 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Kvačilo wrote:
hercegovac_pravi wrote:

kako si naivan. pa uvijek se mogu iskopati neki likovi iz povijesti pa reci eto, to je dokaz. ti su pamfleti i ti likovi bili marginalni i nebitni, njihov se znacaj vjestacki uvelicava iz ove perspektive samo da bi ostrasceni poput tebe imali "argumente".

ne radi se o "zavjeri" nego o obrascu ponasanja i politike sirom svijeta.

čuj garašanin. buhahahahahaah....
Čuj neki likovi iz "povjesti"..hahhahahahah i nisam naivan. Zato ti i odgovaram na ovu ublehu. zavera...breeeee
i naravno ne radi se o zavjeri. Slažem se. Radi se o obrascu ponašanja srpske politike još iz vremena kad Amerika nije ni postojala kao ozbiljna država. Ali eto...sve je to njihova krivica...ko nas bre zavadi :mrgreen:
esad_plavi

#134 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by esad_plavi »

Paranoid wrote:Znam da si otvorio ovu temu (pročitao sam od početka) i znam da je tvoje mišljenje da je SBK "greška"...mislim da bi po tebi, a i po mnogima bilo kakvo ujedinjenje Bošnjaka bila greška, a pri tom bi svejedno bilo ko je inicijator i ko je na čelu..

Meni je zadovoljstvo gledati panično kometarisanje onih koji su zaboravili na sve nedaće koje su počinjene Bošnjacima i koji se svakog jutra bude kao novorodjenčad bez sjećanja, osjećaja i emocija..

...i onda boooom, počeo neko da priča o ujedinjenju Bošnjaka...sramotno...zar Bošnjaci smiju da se organizuju?

Zar im treba nešto više nego što im može ponuditi SANU i HAZU i njihova poslovnica BANU...
Vidim ja kako smo se mi Bosnjaci ujedinili... Od silnog jedinstva prosjecnom Bosnjaku treba 5000 maraka da plati jedan semestar svom dijetetu na SSST. Od silnog jedinstva Radoncic toranj od 30 spratova izgradio, Silajdzic vile po Turskoj nize, Faletici k'o Beverly Hills od vila prvobranioca bosnjackog jedinstva i bosnjackih prava, Eso Radeljas obara vlade da zaposli svoju bracu i maksumcad, a sta je s Hecom, Brankovicem, Niksicem...

I onda pojedini imaju obraza pricati o nekom jedinstvu, nekim prijetnjama izvana... Pa ko je potpisao RS? Ko je 20 godina u koaliciji sa SDS, SNSD i sa 2 HDZ-a? Ko drugi nego izabrani predstavnici Bosnjaka sjede po kafanama i dogovara podijele poslova, firmi, fotelja, drzave?

Nasa drzava i mi sa njom svakodnevno stradavamo zato sto NE GLEDAMO sta se desava oko nas. Pa Dodik svojom "borbom za nezavisnost RS" cini medvjedju uslugu svim gradjanima RS-a. Kako? Dok oni nasjedaju na price o drzavi RS, njihovi mladi idu put Srbije i dalje i ne vracaju se, njihove firme se gase, njihove penzije i zdravstvo se smanjuju... RS ekonomski nestaje, a samim time i kao ikakav faktor politike. Samo sto "nasi vrli prvaci", "branioci Bosne i Bosnjaka" umjesto da to koriste, oni prate njihove trendove. A mi koji smo kofol patriote to gledamo i sutimo, sto od nemara, sto od lijenosti, sto od straha...
Haustorče

#135 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by Haustorče »

[/quote]kako ću se bola ostaviti tih dešavanja kad iz tih dešavnja proističe kontinuitet srpske politike. Tako ćete za 50-60 godina govoriti da usko gledamo kad neko pomene Srenbrenicu.Ali nema više..prošla baba sa kolačima..ili prošla srpska vojska sa krvavim nožem.[/quote]
Zat ti stvarno misliš da je do raspada Jugoslavije došlo samo zaslugom Srba, odnosno da nije bilo stranih utjecaja
Last edited by Haustorče on 03/02/2013 15:25, edited 1 time in total.
hercegovac_pravi

#136 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

japin_mutapi wrote:Zbog toga, svi Bošnjaci svijeta moraju se probuditi, jer nikad više ne smiju sebe dovesti u takvu situaciju da nisu u stanju zaštiti svoju majku, kćerku i suprugu od silovanja, da nisu u stanju zaštiti svoju kuću od paljenja i svoje imanje od krađe i otimanja, da nisu u stanju svoju djecu rađati i odgajati bez straha za njihovu budućnost, da nisu u stanju zaštiti Ferhadiju i Aladžu džamiju od rušenja.

E ovo je što njih boli. Ne radi se ovdje o Ceriću, ni o ljiljanima ni o islamu. Mogo je Tito ustat sa Dedinja i ovo reći, automatski bi postao "fašista" i Bošnjački nacionalista.
esad_plavi

#137 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by esad_plavi »

hercegovac_pravi wrote:
japin_mutapi wrote:Zbog toga, svi Bošnjaci svijeta moraju se probuditi, jer nikad više ne smiju sebe dovesti u takvu situaciju da nisu u stanju zaštiti svoju majku, kćerku i suprugu od silovanja, da nisu u stanju zaštiti svoju kuću od paljenja i svoje imanje od krađe i otimanja, da nisu u stanju svoju djecu rađati i odgajati bez straha za njihovu budućnost, da nisu u stanju zaštiti Ferhadiju i Aladžu džamiju od rušenja.

E ovo je što njih boli. Ne radi se ovdje o Ceriću, ni o ljiljanima ni o islamu. Mogo je Tito ustat sa Dedinja i ovo reći, automatski bi postao "fašista" i Bošnjački nacionalista.
Uh, zato se Ceric iz Chicaga potrudio da odbrani din i nam... Dabogda tebe od svih zala ovog svijeta Ceric branio...
Haustorče

#138 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by Haustorče »

hercegovac_pravi wrote:

Šta misliš gdje bi Cerićev sin proveo taj neki budući rat, u rovu ili u kancelariji Medžlisa IZ
hercegovac_pravi

#139 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Haustorče wrote:["hercegovac_pravi"]kako ću se bola ostaviti tih dešavanja kad iz tih dešavnja proističe kontinuitet srpske politike. Tako ćete za 50-60 godina govoriti da usko gledamo kad neko pomene Srenbrenicu.Ali nema više..prošla baba sa kolačima..ili prošla srpska vojska sa krvavim nožem.
Zat ti stvarno misliš da je do raspada Jugoslavije došlo samo zaslugom Srba, odnosno da nije bilo stranih utjecaja[/quote]
zar ti stvarno misliš da ne postoji kontinuitet srpske politike koja već vijekovima (ne godinama) teži uništenju svega nesrpskog na prostorima koje su oni svojevoljno proglasili srpskim?

Moj problem nije Amerika. Nije Amerika počinila zvjerstva po Podrinju, nije Amerika klala i silovala niti spaljivala žive ljude po Višegradu, nije Amerika nabijala žive ljude po ogradma Višegradskih mostova, nije Amerika pravila mitinge po Kosovu, nije Amerika poravnila Vukovar poklala ljude po Ovčari..itd..itd..itd..
hercegovac_pravi

#140 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

esad_plavi wrote:
hercegovac_pravi wrote:

Uh, zato se Ceric iz Chicaga potrudio da odbrani din i nam... Dabogda tebe od svih zala ovog svijeta Ceric branio...
Kažem ti...mogo je i Tito ustat ..ne radi se ovdje o ličnosti koja je to rekla već se radi o tome da je ovo prvi put u zadnjih nekoliko vjekova da su Bošnjaci jasno rekli. NEMA VIŠE KLANJA.MI SMO NEZAOBILAZNI FAKTOR BEZ KOJEG SE SUDBINA BiH NIKADA VIŠE NEĆE RJEŠAVATI.
hercegovac_pravi

#141 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Haustorče wrote:
hercegovac_pravi wrote:

Šta misliš gdje bi Cerićev sin proveo taj neki budući rat, u rovu ili u kancelariji Medžlisa IZ
Ama pusti bola Cerića, najmanje je ovdje on bitan. Svakoj je budali jasno da ovo nema veze sa Cerićem već sa formiranjem nesalomljivog Bošnjačkog narodnog tkiva. I ko priča o ratu? Otkud ti to... :shock:
cindrlimindrli

#142 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by cindrlimindrli »

cyprus wrote:
cindrlimindrli wrote:
pemanapemani wrote:Zbog takvih kao ti, ali i zbog ovakvih kao što je moja malenkost sam i postavio temu. U tome i jeste problem. Ako će se neko ko je ratovao za BiH proglašavati četnikom na osnovu imena. Ako će se ljiljani kao simbol srednjovjekovne bosanske države i najveće ratno priznanje u periodu 1992 - 1995., proglašavati zastavom nekog klerikalno nacionalističkog kongresa, onda, šta mi ustvari hoćemo?
Niko njega ne proglasava cetnikom zbog imena vec zbog njegovih stavova.
Sta Bosnjaci hoce? Ne znam za vecinu, ja bih licno volio vidjeti Bosnu bez Dodika i Covica, kao i bez onih
koji njih dvojicu bezrezervno podrzavaju.
Da skratimo priču, ti bi volio Bosnu etnički očišćenu od političkih neistomišljenika pogrešnog imena? Koja je onda suštinska razlika između tebe i onih koji su htjeli Bosnu ili njen dio bez 'Alije i onih koji ga bezrezervno podržavaju'?
Ne radi se ovdje o pukim politickim neistomisljenicima pa da na jednoj strani imas kao liberale, ljevicare a na
drugoj republikance, desnicare, centriste...whatever. Dvojicu krkana vise dozivljavam kao neprijatelje koji bi
sutra da mogu napravili isto, a mozda i gore obzirom kakve neandertalce odgajaju 20 godina, ono sto su uradili
Radovan i Boban. Odakle ti ideja da bih ja htio etnicki cistu drzavu? Zar nisi upravo ti dokaz suprotnog, ili
stvarno mislis da te nisam mogao deganzirat` preko Trebevica pravo babi u Zagoru?
Haustorče

#143 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by Haustorče »

[/quote=hercegovac_pravi] Kažem ti...mogo je i Tito ustat ..ne radi se ovdje o ličnosti koja je to rekla već se radi o tome da je ovo prvi put u zadnjih nekoliko vjekova da su Bošnjaci jasno rekli. NEMA VIŠE KLANJA.MI SMO NEZAOBILAZNI FAKTOR BEZ KOJEG SE SUDBINA BiH NIKADA VIŠE NEĆE RJEŠAVATI.[/quote]
Znači po tebi je ovaj Cerićev govor sudbonosni govor za dalju budućnost Bošnjaka, nešto kao onaj I have dream
Last edited by Haustorče on 03/02/2013 15:42, edited 1 time in total.
agnostic_front

#144 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by agnostic_front »

Nevjerovatno!

Ponovo je Amerika kriva za sve.

Ako je Amerika kriva za raspad Jugoslavije, ja onda još više volim Ameriku.
esad_plavi

#145 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by esad_plavi »

hercegovac_pravi wrote:Kažem ti...mogo je i Tito ustat ..ne radi se ovdje o ličnosti koja je to rekla već se radi o tome da je ovo prvi put u zadnjih nekoliko vjekova da su Bošnjaci jasno rekli. NEMA VIŠE KLANJA.MI SMO NEZAOBILAZNI FAKTOR BEZ KOJEG SE SUDBINA BiH NIKADA VIŠE NEĆE RJEŠAVATI.
Mogu i ja vikati da je Bosna jaca od Amerike i Kine zajedno pa sta mi znaci? Sta se konkretno uradilo da se osigura to sto si gore naglasio, osim sto naprdjuju po sjednicama i kongresima? Neki dan sam gledao kako su u Srbiji na sjednici Skupstine o Kosovu gromoglasno vikali da je Kosovo = Srbija, a glavno oruzije kojim ce to da ostvare je pisanje rezolucije o Kosovu :-) E tako i Ceric vice i dere se, a kad zagusti pokupi kofere - pravac Chicago. I nije ovdje samo Ceric u pitanju, vec svi ovi "prvaci" nasi, koji su na stradanju Bosnjaka izgradili dvore i kule, a konkretno prsta nisu makli za dobrobit Bosnjaka, Bosne i Hercegovine, a Boze sacuvaj tek Bosanaca i Hercegovaca.
Haustorče

#146 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by Haustorče »

agnostic_front wrote:Nevjerovatno!

Ponovo je Amerika kriva za sve.

Ako je Amerika kriva za raspad Jugoslavije, ja onda još više volim Ameriku.
Baš mi je drago zbog tebe da ti je lijepo živjet na ovim malim feudalnim posjedima :run:
Paranoid

#147 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by Paranoid »

esad_plavi wrote:
Paranoid wrote:Znam da si otvorio ovu temu (pročitao sam od početka) i znam da je tvoje mišljenje da je SBK "greška"...mislim da bi po tebi, a i po mnogima bilo kakvo ujedinjenje Bošnjaka bila greška, a pri tom bi svejedno bilo ko je inicijator i ko je na čelu..

Meni je zadovoljstvo gledati panično kometarisanje onih koji su zaboravili na sve nedaće koje su počinjene Bošnjacima i koji se svakog jutra bude kao novorodjenčad bez sjećanja, osjećaja i emocija..

...i onda boooom, počeo neko da priča o ujedinjenju Bošnjaka...sramotno...zar Bošnjaci smiju da se organizuju?

Zar im treba nešto više nego što im može ponuditi SANU i HAZU i njihova poslovnica BANU...
Vidim ja kako smo se mi Bosnjaci ujedinili... Od silnog jedinstva prosjecnom Bosnjaku treba 5000 maraka da plati jedan semestar svom dijetetu na SSST. Od silnog jedinstva Radoncic toranj od 30 spratova izgradio, Silajdzic vile po Turskoj nize, Faletici k'o Beverly Hills od vila prvobranioca bosnjackog jedinstva i bosnjackih prava, Eso Radeljas obara vlade da zaposli svoju bracu i maksumcad, a sta je s Hecom, Brankovicem, Niksicem...

I onda pojedini imaju obraza pricati o nekom jedinstvu, nekim prijetnjama izvana... Pa ko je potpisao RS? Ko je 20 godina u koaliciji sa SDS, SNSD i sa 2 HDZ-a? Ko drugi nego izabrani predstavnici Bosnjaka sjede po kafanama i dogovara podijele poslova, firmi, fotelja, drzave?

Nasa drzava i mi sa njom svakodnevno stradavamo zato sto NE GLEDAMO sta se desava oko nas. Pa Dodik svojom "borbom za nezavisnost RS" cini medvjedju uslugu svim gradjanima RS-a. Kako? Dok oni nasjedaju na price o drzavi RS, njihovi mladi idu put Srbije i dalje i ne vracaju se, njihove firme se gase, njihove penzije i zdravstvo se smanjuju... RS ekonomski nestaje, a samim time i kao ikakav faktor politike. Samo sto "nasi vrli prvaci", "branioci Bosne i Bosnjaka" umjesto da to koriste, oni prate njihove trendove. A mi koji smo kofol patriote to gledamo i sutimo, sto od nemara, sto od lijenosti, sto od straha...
Haloo Esade Blue-i u BiH rat nije završio pravdom i kako onda očekuješ da će iz mase izmiliti pravednici, časni i pošteni ljudi. Nije BiH normalna država kada je pola BiH dato da krčme oni koji su genocidom zaposjeli, i hajde da krčme i prodaju svoje ne bi niko ništa imao za pravo da kaže nego to rade zarad pakosti i kratkoročne ambicije. Naravno da mi smetaju i ove koje si nabrojao, a koji nisu ništa bolji, samo što nisu temeljito unakazali ovu drugu polovicu kao i braća im po lopovluku...

Ali zapamti Esade, da to što napominješ svaki put (jer čitam tvoje postove), nema veze sa idejom o jedinstvu Bošnjačke ideologije i ne vidim ništa loše u tome, pogotovo što ti SBK nije došao na vrata da ti uzme pare za članarinu.

Valjda je došlo vrijeme da se kaže otvoreno komšijama i susjedima da nevjerujemo više u lažni suživot, i da neće moći po već poznatom receptu nakon pokolja pitati: "a ko nas to zavadi "prijatelju"...
hercegovac_pravi

#148 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Haustorče wrote:[/quote=hercegovac_pravi] Kažem ti...mogo je i Tito ustat ..ne radi se ovdje o ličnosti koja je to rekla već se radi o tome da je ovo prvi put u zadnjih nekoliko vjekova da su Bošnjaci jasno rekli. NEMA VIŠE KLANJA.MI SMO NEZAOBILAZNI FAKTOR BEZ KOJEG SE SUDBINA BiH NIKADA VIŠE NEĆE RJEŠAVATI.
Znači po tebi je ovaj Cerićev govor sudbonosni govor za dalju budućnost Bošnjaka, nešto kao onaj I have dream[/quote]
De svegati kvotiraj pravilno. Ovako je teško pratiti tok konverzacije.

Opet ti o Ceriću. Cerić je NEBITAN. Shvati to. NEMA VIŠE KLANJA. O SUDBINI BiH ODLUČUJU I BOŠNJACI.
VjecitiStudent

#149 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

Post by VjecitiStudent »

[quote="hercegovac_pravi"
Kažem ti...mogo je i Tito ustat ..ne radi se ovdje o ličnosti koja je to rekla već se radi o tome da je ovo prvi put u zadnjih nekoliko vjekova da su Bošnjaci jasno rekli. NEMA VIŠE KLANJA.MI SMO NEZAOBILAZNI FAKTOR BEZ KOJEG SE SUDBINA BiH NIKADA VIŠE NEĆE RJEŠAVATI.[/quote]

:-)
Ti zaboravio dzenazu u Foci, u ljeto 1990., kad su bukvalno iste rijeci bile izgovorene.
Da se parolama i supljom nekako moze napraviti drzava, ni Japan nam ne bi bio nedostizan. :D
hercegovac_pravi

#150 Re: Šta mi ustvari hoćemo?

esad_plavi wrote:
hercegovac_pravi wrote:Kažem ti...mogo je i Tito ustat ..ne radi se ovdje o ličnosti koja je to rekla već se radi o tome da je ovo prvi put u zadnjih nekoliko vjekova da su Bošnjaci jasno rekli. NEMA VIŠE KLANJA.MI SMO NEZAOBILAZNI FAKTOR BEZ KOJEG SE SUDBINA BiH NIKADA VIŠE NEĆE RJEŠAVATI.
Mogu i ja vikati da je Bosna jaca od Amerike i Kine zajedno pa sta mi znaci? Sta se konkretno uradilo da se osigura to sto si gore naglasio, osim sto naprdjuju po sjednicama i kongresima? Neki dan sam gledao kako su u Srbiji na sjednici Skupstine o Kosovu gromoglasno vikali da je Kosovo = Srbija, a glavno oruzije kojim ce to da ostvare je pisanje rezolucije o Kosovu :-) E tako i Ceric vice i dere se, a kad zagusti pokupi kofere - pravac Chicago. I nije ovdje samo Ceric u pitanju, vec svi ovi "prvaci" nasi, koji su na stradanju Bosnjaka izgradili dvore i kule, a konkretno prsta nisu makli za dobrobit Bosnjaka, Bosne i Hercegovine, a Boze sacuvaj tek Bosanaca i Hercegovaca.
Pa viči ko ti brani ??? :-)
Ovo ostalo ne znam kakve veze ima sa Bošnjacima i BiH
Locked