STA ME NAJVISE NERVIRA?-SOFERCINE!!!
- ja_cura_
#1 STA ME NAJVISE NERVIRA?-SOFERCINE!!!
mene nervira, sto svaki haman vozac, ako je ispod 35 godina, vozi bez davanja zmigavca kod preticanja, sto ne gleda da prolazi kroz crveno, dok je meni kao pjesaku zeleno (nego mi jos kroz prozor psuje, otkud mi pravo da prelazim na pjesackom cestu dok je meni zeleno, jer on ima crveno i zuri mu se...)
eeeh, moji policajci, nista vi ne vidite..... samo mene, kad toboze vozim drinjskom sa 10 km/h vise od dozvoljenog!!!!!
eeeh, moji policajci, nista vi ne vidite..... samo mene, kad toboze vozim drinjskom sa 10 km/h vise od dozvoljenog!!!!!
-
rashid
#3 Re: STA ME NAJVISE NERVIRA?-SOFERCINE!!!
Kako te nije sramota 10km/h preko dozvoljenog vozit? Jos se buni? ... c c cja_cura_ wrote:mene nervira, sto svaki haman vozac, ako je ispod 35 godina, vozi bez davanja zmigavca kod preticanja, sto ne gleda da prolazi kroz crveno, dok je meni kao pjesaku zeleno (nego mi jos kroz prozor psuje, otkud mi pravo da prelazim na pjesackom cestu dok je meni zeleno, jer on ima crveno i zuri mu se...)
- ja_cura_
#4 Re: STA ME NAJVISE NERVIRA?-SOFERCINE!!!
ali ne oduzimam nikome pravo prolaza....plus nigdje zive duse, sem drotova u ulicici sa radarom sa strane.....ih, sad sam nasla stelu, nece me vise kazniti......rashid wrote:Kako te nije sramota 10km/h preko dozvoljenog vozit? Jos se buni? ... c c cja_cura_ wrote:mene nervira, sto svaki haman vozac, ako je ispod 35 godina, vozi bez davanja zmigavca kod preticanja, sto ne gleda da prolazi kroz crveno, dok je meni kao pjesaku zeleno (nego mi jos kroz prozor psuje, otkud mi pravo da prelazim na pjesackom cestu dok je meni zeleno, jer on ima crveno i zuri mu se...)
ali ne, mozda se meni to desava, jer sam zensko, kao lafo slabiji spol pa mi mogu tako...ali neki dan kod zeljinog stadiona, ja prelazim ulicu, kad ti meni ni pet ni sest, frajer spusta prozor i psuje. a upalilo se pjesacko zeleno svijetlo i ja presla pola ceste vec!!! a on ti meni tako....
p.s.i ja sam njemu sve zivo skrsila po spisku u sebi, ali srednji prst sam izvadila. vidim ja, frajer me gleda u retrovizoru te zakoci naglo, konta prepascu se-boga mi, prekontao se!!!!
- Kurt_Kombajn
meni uopste nije jasno zbog cega dolazi do korupcije. pa dovoljno je samo konsekventno kaznjavati prekrsitelje propisa, i beha-policija bi bila jedna od najbogatijih na svijetu 
primjer: svaki dan se u centru sarajeva moze vidjeti NAJMANJE, recimo, stotinu automobila koje bi trebalo pokupiti paukom. pomnozi svaki sa, recimo, hiljadu marona kazne, pa vidi gdje smo...
primjer: svaki dan se u centru sarajeva moze vidjeti NAJMANJE, recimo, stotinu automobila koje bi trebalo pokupiti paukom. pomnozi svaki sa, recimo, hiljadu marona kazne, pa vidi gdje smo...
- ja_cura_
oko 200 do 300 je da platis auto kad ga pauk odnese, eto samo to da naplacuju bili bi kraljevi.....Kurt_Kombajn wrote:meni uopste nije jasno zbog cega dolazi do korupcije. pa dovoljno je samo konsekventno kaznjavati prekrsitelje propisa, i beha-policija bi bila jedna od najbogatijih na svijetu
-
cinderella
#7 Re: STA ME NAJVISE NERVIRA?-SOFERCINE!!!
kad smo vec kod voznje...zašto mi svi psuju u SA na semaforu kad ne mogu krenuti iste sekunde kad se upali zuto??? pa,ljudi,tek sam polozila!!!zar ljudi to ne razumiju,pa i oni su bili pocetnici!!!!ja_cura_ wrote:mene nervira, sto svaki haman vozac, ako je ispod 35 godina, vozi bez davanja zmigavca kod preticanja, sto ne gleda da prolazi kroz crveno, dok je meni kao pjesaku zeleno (nego mi jos kroz prozor psuje, otkud mi pravo da prelazim na pjesackom cestu dok je meni zeleno, jer on ima crveno i zuri mu se...)
- seln
#8 Re: STA ME NAJVISE NERVIRA?-SOFERCINE!!!
Opa!? Prvo magistrat, pa vozacki....cinderella wrote:kad smo vec kod voznje...zašto mi svi psuju u SA na semaforu kad ne mogu krenuti iste sekunde kad se upali zuto??? pa,ljudi,tek sam polozila!!!zar ljudi to ne razumiju,pa i oni su bili pocetnici!!!!ja_cura_ wrote:mene nervira, sto svaki haman vozac, ako je ispod 35 godina, vozi bez davanja zmigavca kod preticanja, sto ne gleda da prolazi kroz crveno, dok je meni kao pjesaku zeleno (nego mi jos kroz prozor psuje, otkud mi pravo da prelazim na pjesackom cestu dok je meni zeleno, jer on ima crveno i zuri mu se...)
- Dust
Ko to vrijedja vlast!!!
A ima li taj ''nadri vozac'' nesto sto se zove registarska pločica, obicno imaju automobili dvije identicne, jedna na prednjoj strani vozima a druga na zadnjoj.

Mlada gospodjice uzmite olovcicu u rukice, ili ukucate u vas cijenjeni mobilni telefon podatke sa reg. plocice (registarski broj), te ili nazovete 122, odete u prvu najblizu PU ili kazete (prijavite) prvom policajcu na kojeg naidjete.
Konzekvenca ovoga je da Vi nesto kasnije morate doci na sudjenje u nadlezni sud za prekrsaje inace ce taj koje pokrenuo postupak (u ovom slučaju policajac po vasem drot) zaista izgledati tuzno pred onim sudijom kad mu ovaj očita bukvicu zbog vaseg nedolaska na rocista.
s postovanjem
A ima li taj ''nadri vozac'' nesto sto se zove registarska pločica, obicno imaju automobili dvije identicne, jedna na prednjoj strani vozima a druga na zadnjoj.
Mlada gospodjice uzmite olovcicu u rukice, ili ukucate u vas cijenjeni mobilni telefon podatke sa reg. plocice (registarski broj), te ili nazovete 122, odete u prvu najblizu PU ili kazete (prijavite) prvom policajcu na kojeg naidjete.
Konzekvenca ovoga je da Vi nesto kasnije morate doci na sudjenje u nadlezni sud za prekrsaje inace ce taj koje pokrenuo postupak (u ovom slučaju policajac po vasem drot) zaista izgledati tuzno pred onim sudijom kad mu ovaj očita bukvicu zbog vaseg nedolaska na rocista.
s postovanjem
- ja_cura_
#10 Re: STA ME NAJVISE NERVIRA?-SOFERCINE!!!
nemoj molim te, ovdje sad da se kacis, ista stvar je bila i kod mene kad sam tek bila polozila prije 5 godina, prema tome......seln wrote:Opa!? Prvo magistrat, pa vozacki....cinderella wrote:kad smo vec kod voznje...zašto mi svi psuju u SA na semaforu kad ne mogu krenuti iste sekunde kad se upali zuto??? pa,ljudi,tek sam polozila!!!zar ljudi to ne razumiju,pa i oni su bili pocetnici!!!!ja_cura_ wrote:mene nervira, sto svaki haman vozac, ako je ispod 35 godina, vozi bez davanja zmigavca kod preticanja, sto ne gleda da prolazi kroz crveno, dok je meni kao pjesaku zeleno (nego mi jos kroz prozor psuje, otkud mi pravo da prelazim na pjesackom cestu dok je meni zeleno, jer on ima crveno i zuri mu se...)
cinderella nema to veze s tobom i tvojim vozackim sposobnostima, do je do kulture i zivaca drugih vozaca
-
cinderella
#11 Re: STA ME NAJVISE NERVIRA?-SOFERCINE!!!
ma daj,bona,to sad nije relevantno...fakat mi je dosta te gluposti...daj mi pomozite,početnikm sam a nitko to ne razumije...seln wrote:Opa!? Prvo magistrat, pa vozacki....cinderella wrote:kad smo vec kod voznje...zašto mi svi psuju u SA na semaforu kad ne mogu krenuti iste sekunde kad se upali zuto??? pa,ljudi,tek sam polozila!!!zar ljudi to ne razumiju,pa i oni su bili pocetnici!!!!ja_cura_ wrote:mene nervira, sto svaki haman vozac, ako je ispod 35 godina, vozi bez davanja zmigavca kod preticanja, sto ne gleda da prolazi kroz crveno, dok je meni kao pjesaku zeleno (nego mi jos kroz prozor psuje, otkud mi pravo da prelazim na pjesackom cestu dok je meni zeleno, jer on ima crveno i zuri mu se...)
-
krkan
cinderella (citat):
kad smo vec kod voznje...zašto mi svi psuju u SA na semaforu kad ne mogu krenuti iste sekunde kad se upali zuto??? pa,ljudi,tek sam polozila!!!zar ljudi to ne razumiju,pa i oni su bili pocetnici!!!!
u toj situaciji je najbolje ugasiti auto i ono lafo na kratko otvoris haubu i nesta procackas naravno ne dugo kako bi imala vremena da prodjes na sledece zuto
a kurton neka opet ceka

kad smo vec kod voznje...zašto mi svi psuju u SA na semaforu kad ne mogu krenuti iste sekunde kad se upali zuto??? pa,ljudi,tek sam polozila!!!zar ljudi to ne razumiju,pa i oni su bili pocetnici!!!!
u toj situaciji je najbolje ugasiti auto i ono lafo na kratko otvoris haubu i nesta procackas naravno ne dugo kako bi imala vremena da prodjes na sledece zuto
- ja_cura_
Dust wrote:Ko to vrijedja vlast!!!
s postovanjem
hvala kolega, primljeno k znanju.
zapisala sam ja broj tablica, zovnula prijatelja koji radi u mupu, da mi nadje vlasnika tok automobila, tako da sam stvari preuzela u svoje ruke..... ne brini se, ne ostajem duzna nikome nista
- Kurt_Kombajn
#16 Re: STA ME NAJVISE NERVIRA?-SOFERCINE!!!
-zato sto devedeset posto vozaca koje povremeno ili konstantno prenese u krkane nikako ne konta da u gradu, sa semaforima, guzvama, trakama, biciklistima, trazenjem parkinga itd., mozes komotno i polako da vozis, ko hadzija. Manijakalna voznja sa silovanjem gas pedala i kocnice tu uopste ne pomaze, mozes da napravis vremensku razliku od maksimalno 5-10 minuta. A da li cu negdje sticu u pola deset ili petnaest do deset, to je zbilja nevazno. A ako je vazno, onda cu krenuti ranijecinderella wrote:kad smo vec kod voznje...zašto mi svi psuju u SA na semaforu kad ne mogu krenuti iste sekunde kad se upali zuto??? pa,ljudi,tek sam polozila!!!zar ljudi to ne razumiju,pa i oni su bili pocetnici!!!!
Nije mi jasno da ima i takvih kretena koji i poslije nekoliko godina voznje to jos ne kapiraju...
- ja_cura_
#17 Re: STA ME NAJVISE NERVIRA?-SOFERCINE!!!
kako ce ukapirati, on se jos uvijek nada da ce usparati na vremenu ( a pri tome je sve vise auta na putevima u sarajevu, s toga i vece guzve)Kurt_Kombajn wrote:-zato sto devedeset posto vozaca koje povremeno ili konstantno prenese u krkane nikako ne konta da u gradu, sa semaforima, guzvama, trakama, biciklistima, trazenjem parkinga itd., mozes komotno i polako da vozis, ko hadzija. Manijakalna voznja sa silovanjem gas pedala i kocnice tu uopste ne pomaze, mozes da napravis vremensku razliku od maksimalno 5-10 minuta. A da li cu negdje sticu u pola deset ili petnaest do deset, to je zbilja nevazno. A ako je vazno, onda cu krenuti ranijecinderella wrote:kad smo vec kod voznje...zašto mi svi psuju u SA na semaforu kad ne mogu krenuti iste sekunde kad se upali zuto??? pa,ljudi,tek sam polozila!!!zar ljudi to ne razumiju,pa i oni su bili pocetnici!!!!
Nije mi jasno da ima i takvih kretena koji i poslije nekoliko godina voznje to jos ne kapiraju...
-
cinderella
vjeruj mi da mi dodje da ugasim auto,izadjem,zaključam ga i ostavim tu na pola ceste,pa nek se onda snalaze... hiljadu puta sam i oplakala zbog tih kretena kojima nije jasno kako ti se može ugasiti auto i tako to!!!ja_cura_ wrote:cinderella, ja sam u takvim slucajva znala upaliti sva 4 svijetla, sjjedim u autu dok oni ne prodju, i onda ja laganini na sljedece zeleno krenem.... koga briga, i onako misle da su zene losiji vozaci....
-
sabanss
Evo ja postujem sve saobracajne znakove, vozim doduse malo brze ali nikad iznad 80 km/h po gradu.
Sto se mene tice, one koji ne postuju ynakove mogu komotno dobiti zabranu ukljucivanja u saobracaj motornim vozilom. Mada mislim da bi se broj samoubistava drasticno povecao.
Sto se tice zutog i vozaca koji ne krenu odmah... Milion puta mi je doslo da ga udarim jer:
1.Lola - Hamsa pricaju na mobitel.
2.Lola i Hamsa se svadjaju.
3.Lola copka nos i "razmislja".
4.Hamsa je nastelila retrovizor i popravlja sminku.
5.Deduka ne moze ni da hoda ali hoce da vozi.
Takodje ovo sve gore navedeno se odnosi na vozace koji zadaju tranzitom u 22:00 voziti 40 km/h iako nema zive duse.
Sto se mene tice, one koji ne postuju ynakove mogu komotno dobiti zabranu ukljucivanja u saobracaj motornim vozilom. Mada mislim da bi se broj samoubistava drasticno povecao.
Sto se tice zutog i vozaca koji ne krenu odmah... Milion puta mi je doslo da ga udarim jer:
1.Lola - Hamsa pricaju na mobitel.
2.Lola i Hamsa se svadjaju.
3.Lola copka nos i "razmislja".
4.Hamsa je nastelila retrovizor i popravlja sminku.
5.Deduka ne moze ni da hoda ali hoce da vozi.
Takodje ovo sve gore navedeno se odnosi na vozace koji zadaju tranzitom u 22:00 voziti 40 km/h iako nema zive duse.
- van Basten
A zaista kako ti se hiljadu puta može ugasiti auto? Onda, ili auto ne valja i zreo je za popravke a ne bitisanja po cesti ili vozač ne valja i predstavlja potencijalnu opasnost za sve učesnike u saobraćaju, istu kao i da juri 120km/h gradskim cestama.cinderella wrote:vjeruj mi da mi dodje da ugasim auto,izadjem,zaključam ga i ostavim tu na pola ceste,pa nek se onda snalaze... hiljadu puta sam i oplakala zbog tih kretena kojima nije jasno kako ti se može ugasiti auto i tako to!!!ja_cura_ wrote:cinderella, ja sam u takvim slucajva znala upaliti sva 4 svijetla, sjjedim u autu dok oni ne prodju, i onda ja laganini na sljedece zeleno krenem.... koga briga, i onako misle da su zene losiji vozaci....
Mislim, hajde jednom, dva puta može se desiti svakome... ali redovno gašenje auta...
-
xon_sa
Itekako je bitno ako ne znas da vozis, a polozis iz prve... Onda ugrozavas i sebe i druge ucesnike u saobacaju.Pooll wrote:Najmanje je bitno ko je kad polozio... svakako se covjek usteli tek kad sam sjedne za volan... Intezivno vozis... jos ako to volis...
Mislim da nije mjerilo vozaca kad je i iz koliko puta polozio...
-
Eshek
Prije 2 dana je frajer projurio sa cca. 100km/h kroz 2 crvena na Baščaršiji i uspio zakačiti stopala ženi koja se bacila pod tramvaj sa bebom u kolicima, da bi njega izbjegla. Upamtih broj tablica, nazvah policiju i rekoh da ću sačekati patrolu sa njom. Znaš šta su mi rekli? "Nema potrebe, ako je nije ozlijedio, zašto bi patrola dolazila?" Tek poslije obilnih psovki su se nakanili poslati nekog. Evo 2 dana mi se mota ta slika po glavi, jer ne mogu nikako vjerovati da su ta mlada žena i dijete izbjegli 100%-tnu smrt.Dust wrote:Ko to vrijedja vlast!!!
s postovanjem
Bum videl šta će biti...sudeći po dosadašnjem iskustvu...ništa.
Ako koga zanima: Golf 2, siva (ili metalik) boja, broj tablica 976-J-795