Sta je bolje...dati nekih 8 ili 9 hiljada za malog Clia ili 206-icu iz 2003/2004...ili dobaciti jos par hiljada za Polo-a iz 2000/2001...meni su iskreni i Clio i 206 i ljepsi i udobniji...a evo i noviji i jeftiniji...samo sad ne znam zbog odrzavanja i tako to....kakva su vasa misljenja???.....by the way, planiram nekih 150-200KM mjesecni budžet za auto...
Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
jasko__
#1 Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
Evo posto sam dobio savjet da odustanem od Daewoo Lanos-a...ovo su mi neke druge opcije...
Sta je bolje...dati nekih 8 ili 9 hiljada za malog Clia ili 206-icu iz 2003/2004...ili dobaciti jos par hiljada za Polo-a iz 2000/2001...meni su iskreni i Clio i 206 i ljepsi i udobniji...a evo i noviji i jeftiniji...samo sad ne znam zbog odrzavanja i tako to....kakva su vasa misljenja???.....by the way, planiram nekih 150-200KM mjesecni budžet za auto...
- starii
#2 Re: Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
ma nije to za tebe uzmi ti sebi ovo

-
_Astra_
#3 Re: Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
Za 12-13000 iz iskustva preporucujem Astru H bilo koji motor (mozda najbolje 1.6benz zbog odrzavanja), jer je ipak klasa iznad Clio-a i Polo-a...
-
whow
#4 Re: Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
Nije moguce naci Astru H za 12-13 G ukoliko se ne radi o nekom havarisanom vozilu . Ti si vjedovatno mislio na Astru G koje se vec moze naci za 12-13 G. Po mom misljenju ako hoces da istanes u orginalnom budgetu koji si postavio , najbolje auto za te pare je vjerovatno Clio. Najbolje auto sve ukupno od tri gore navedena je Polo iako mislim da sa 10 G vec ulazis u Golf zonu , cijenom. Sa golfom dobivas nesto vise prostora , bolju servisnu mrezu , bolja preprodajna vrijednost , iako je Polo moze sve sto i Golf_Astra_ wrote:Za 12-13000 iz iskustva preporucujem Astru H bilo koji motor (mozda najbolje 1.6benz zbog odrzavanja), jer je ipak klasa iznad Clio-a i Polo-a...
-
jasko__
#5 Re: Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
Ne znam druze jer u kojoj god sam auto-kuci u Zenici gledao Polo, nisam nigdje vidio ispod 10 milja...a stariji 2 ili 3 godine od Clia...mada svi znamo sta je VW,al et....whow wrote:Nije moguce naci Astru H za 12-13 G ukoliko se ne radi o nekom havarisanom vozilu . Ti si vjedovatno mislio na Astru G koje se vec moze naci za 12-13 G. Po mom misljenju ako hoces da istanes u orginalnom budgetu koji si postavio , najbolje auto za te pare je vjerovatno Clio. Najbolje auto sve ukupno od tri gore navedena je Polo iako mislim da sa 10 G vec ulazis u Golf zonu , cijenom. Sa golfom dobivas nesto vise prostora , bolju servisnu mrezu , bolja preprodajna vrijednost , iako je Polo moze sve sto i Golf_Astra_ wrote:Za 12-13000 iz iskustva preporucujem Astru H bilo koji motor (mozda najbolje 1.6benz zbog odrzavanja), jer je ipak klasa iznad Clio-a i Polo-a...za manje novce.
-
sLLayer
#6 Re: Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
mozes uzeti golf 4 2000god za 9000KM, po meni najbolja solucija 
-
jasko__
#7 Re: Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
Gdje se to moze cetvorka uzeti za 9000...ja kako znam one su oko 12/13000....sLLayer wrote:mozes uzeti golf 4 2000god za 9000KM, po meni najbolja solucija
-
sLLayer
#8 Re: Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
maloprije sam listao na piku oglase i nasao jednu za 9500KM 2000 godiste, taman malo skines cijenu i na 9000jasko__ wrote:Gdje se to moze cetvorka uzeti za 9000...ja kako znam one su oko 12/13000....sLLayer wrote:mozes uzeti golf 4 2000god za 9000KM, po meni najbolja solucija
- respo
#9 Re: Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
ne nam gdje zivis ali ocito kasnih jedno 6 mjesecijasko__ wrote:Gdje se to moze cetvorka uzeti za 9000...ja kako znam one su oko 12/13000....sLLayer wrote:mozes uzeti golf 4 2000god za 9000KM, po meni najbolja solucija
nisi svjestan kako su cijene pale
i ja sam do skoro mislio tako kao ti ali kad vidjeh par oglasa par auta na kojima pise cijena auta ostao
-
vnm
#10 Re: Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
vjerovatno je cetvorka bijela, troja vrata, 1.4 benzin, od opreme upaljac. sta hocu da kazem je, koliko para toliko muzike.
- respo
#11 Re: Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
nevazno sta ima cetvorka je i 9 je milja
pa naravno da j koliko para toliko muzike
ako vec imas para za neke gti tdi klince palce onda vjerovatno neces traziti polovno oko 10 nego ces vjerovatno traziti i neko novo
pa naravno da j koliko para toliko muzike
ako vec imas para za neke gti tdi klince palce onda vjerovatno neces traziti polovno oko 10 nego ces vjerovatno traziti i neko novo
-
vnm
#12 Re: Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
sto ti onda uzeo polovan cc sa 2.0 motorom, ako si imao mnogo mladju 206icu koju si uzeo novu?
nista licno protiv tebe, ali golf 4 za 9000KM moze biti ili neispravna kanta koje se neko hoce kutarisati ili osnovna verzija. ako mu ne smeta slab motor i manjak opreme, sto da ne. meni bi smetalo.
nista licno protiv tebe, ali golf 4 za 9000KM moze biti ili neispravna kanta koje se neko hoce kutarisati ili osnovna verzija. ako mu ne smeta slab motor i manjak opreme, sto da ne. meni bi smetalo.
-
emko1234
#13 Re: Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
ogranicen si budzetom i moj ti je savjet da uzmes manje auto..clio il 206..po meni je bolje dodat milju vise i kupit dobar clio il 206 s dobrom opremom nego kupit golfa 4-oku koja ima samo taj upravljac od opreme..naravno to je figurativno jer ona ima u startu nesto opreme al jebo to..mozes naci dizela clia solidnog za te pare i to je dobra kupovina..a auto je mladje nego ostali
-
_Astra_
#14 Re: Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
whow wrote:Nije moguce naci Astru H za 12-13 G ukoliko se ne radi o nekom havarisanom vozilu . Ti si vjedovatno mislio na Astru G koje se vec moze naci za 12-13 G. Po mom misljenju ako hoces da istanes u orginalnom budgetu koji si postavio , najbolje auto za te pare je vjerovatno Clio. Najbolje auto sve ukupno od tri gore navedena je Polo iako mislim da sa 10 G vec ulazis u Golf zonu , cijenom. Sa golfom dobivas nesto vise prostora , bolju servisnu mrezu , bolja preprodajna vrijednost , iako je Polo moze sve sto i Golf_Astra_ wrote:Za 12-13000 iz iskustva preporucujem Astru H bilo koji motor (mozda najbolje 1.6benz zbog odrzavanja), jer je ipak klasa iznad Clio-a i Polo-a...za manje novce.
Naravno da je moguce naci Astru NE-HAVARISANU za 13 000km...1.4benz... Pa 15 000 je 1.7CDTI...
Clio tih para ne vrijedi iz razloga sto je za razliku od Opela i VW nepouzdan... a i to govorim iz iskustva jer posjedujem Clio-a III....a cijene servisa su, ako ne skuplje, onda bar iste kao i za Astru... Slicna situacija je i sa Polom...
Kako god, treba gledati da je auto sto mladji, sa sto manje predjenih kilometara... Oprema je manje bitna- normalno, podrazumijeva se nesto osnovno (abs, airbag, klima, centralno) a koji svaki od tih auta ima...
- respo
#15 Re: Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
novog cc-a nisam mogao uzeti za te pare kad sam kupio obicnu 206vnm wrote:sto ti onda uzeo polovan cc sa 2.0 motorom, ako si imao mnogo mladju 206icu koju si uzeo novu?
sada kad sam imao neke pare ispunio zelju da vozam cc-a takodje nisam imao za noviju pa sam uzeo starijeg
ne znam sta je tu nejasno
ovdje je bila prica o cvrki sad nevazno koji motor model je isti mislim na karoseriju jedino mozda broj vrata
- respo
#16 Re: Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
godiste ne igra nikakvu ulogu ako vlasnik nije odrzavao auto_Astra_ wrote:
Kako god, treba gledati da je auto sto mladji, sa sto manje predjenih kilometara... Oprema je manje bitna- normalno, podrazumijeva se nesto osnovno (abs, airbag, klima, centralno) a koji svaki od tih auta ima...
ja sam mogao kupiti auto 2007 i neodrzavati a ti 2001 i odrzavati koje je bolje kupiti od mene ili od tebe?
- Better Man
#17 Re: Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
Zašto je Clio nepouzdan? Vozim Clia III i za ove 2 godine i par mjeseci nisam imao nikakvih problema. Samo redovni servisi, zamjena sijalice kad pregori i sezonsko mjenjanje guma._Astra_ wrote:whow wrote:Nije moguce naci Astru H za 12-13 G ukoliko se ne radi o nekom havarisanom vozilu . Ti si vjedovatno mislio na Astru G koje se vec moze naci za 12-13 G. Po mom misljenju ako hoces da istanes u orginalnom budgetu koji si postavio , najbolje auto za te pare je vjerovatno Clio. Najbolje auto sve ukupno od tri gore navedena je Polo iako mislim da sa 10 G vec ulazis u Golf zonu , cijenom. Sa golfom dobivas nesto vise prostora , bolju servisnu mrezu , bolja preprodajna vrijednost , iako je Polo moze sve sto i Golf_Astra_ wrote:Za 12-13000 iz iskustva preporucujem Astru H bilo koji motor (mozda najbolje 1.6benz zbog odrzavanja), jer je ipak klasa iznad Clio-a i Polo-a...za manje novce.
Naravno da je moguce naci Astru NE-HAVARISANU za 13 000km...1.4benz... Pa 15 000 je 1.7CDTI...
Clio tih para ne vrijedi iz razloga sto je za razliku od Opela i VW nepouzdan... a i to govorim iz iskustva jer posjedujem Clio-a III....a cijene servisa su, ako ne skuplje, onda bar iste kao i za Astru... Slicna situacija je i sa Polom...
-
_Astra_
#18 Re: Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
respo wrote:godiste ne igra nikakvu ulogu ako vlasnik nije odrzavao auto_Astra_ wrote: Kako god, treba gledati da je auto sto mladji, sa sto manje predjenih kilometara... Oprema je manje bitna- normalno, podrazumijeva se nesto osnovno (abs, airbag, klima, centralno) a koji svaki od tih auta ima...
ja sam mogao kupiti auto 2007 i neodrzavati a ti 2001 i odrzavati koje je bolje kupiti od mene ili od tebe?
Ajd nemoj gledati na to bas tako BUKVALNO... NARAVNO da je BOLJI 2007 sa 50 000km koji NIKAKO nije odrzavan, nego 2001 sa 300 000km kojem je ulje mijenjano svakih 7,500km...posto vec ides iz krajnosti u krajnost...
2 Better.... zato sto mu je kriticna (bar kod mene na Clio-u i nekad na Meganeu) elektronika, zna se vrlo cesto ugasiti u leru, trokirati pri kocenju/ubrzavanju... (gorivo OMV)... Ne znam... MENI je nepouzdan i prije bih sad kupio Opela nego Renaulta i VW zajedno... iako vecina "kudi" Opel (a obicno su to osobe koje se voze GRASom) ja sam bio PREprezadovoljan njime...
- respo
#19 Re: Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
ja bi odabrao tog 2001 koji je redovno odrzavan nego ovog koji nije nikako_Astra_ wrote:respo wrote:godiste ne igra nikakvu ulogu ako vlasnik nije odrzavao auto_Astra_ wrote: Kako god, treba gledati da je auto sto mladji, sa sto manje predjenih kilometara... Oprema je manje bitna- normalno, podrazumijeva se nesto osnovno (abs, airbag, klima, centralno) a koji svaki od tih auta ima...
Ajd nemoj gledati na to bas tako BUKVALNO... NARAVNO da je BOLJI 2007 sa 50 000km koji NIKAKO nije odrzavan, nego 2001 sa 300 000km kojem je ulje mijenjano svakih 7,500km...posto vec ides iz krajnosti u krajnost...
2 Better.... zato sto mu je kriticna (bar kod mene na Clio-u i nekad na Meganeu) elektronika, zna se vrlo cesto ugasiti u leru, trokirati pri kocenju/ubrzavanju... (gorivo OMV)... Ne znam... MENI je nepouzdan i prije bih sad kupio Opela nego Renaulta i VW zajedno... iako vecina "kudi" Opel (a obicno su to osobe koje se voze GRASom) ja sam bio PREprezadovoljan njime...
-
dr_M
#20 Re: Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
Pozzz
Vlasnik sam Peugeota 307 (benzinac) posto sam jako zadovoljan s njime toplo ti preporucujem peugeota Ne zato sto ja vozim jednog nego i zbog razgovora s drugim vlasnicima peugeota koji su takodje zadovoljni. Ako mislis s njim prelazit vecu kilimetazu neces se pokajati jer su veoma udobni...Bitno je da uzmes ono sto tebi odgovara auto u kojem se osjecas ugodno... nemoj se previse vezat s onim sto drugi kazu...saslusaj al ne uzimaj previse k srcu...
Vlasnik sam Peugeota 307 (benzinac) posto sam jako zadovoljan s njime toplo ti preporucujem peugeota Ne zato sto ja vozim jednog nego i zbog razgovora s drugim vlasnicima peugeota koji su takodje zadovoljni. Ako mislis s njim prelazit vecu kilimetazu neces se pokajati jer su veoma udobni...Bitno je da uzmes ono sto tebi odgovara auto u kojem se osjecas ugodno... nemoj se previse vezat s onim sto drugi kazu...saslusaj al ne uzimaj previse k srcu...
-
Kemal77
#21 Re: Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
Vozdra
Ja imam Golfa IV 1.9 TDI 1999 god., i prodajem ga za 9800 KM pa ako je neko mušterija slobodno neka se javi na mail [email protected]. Oprema: centralna brava, el podizaci stakala, grijanje sjedišta, climatronik, rikaro sjedišta , prešao 171000.
Ja imam Golfa IV 1.9 TDI 1999 god., i prodajem ga za 9800 KM pa ako je neko mušterija slobodno neka se javi na mail [email protected]. Oprema: centralna brava, el podizaci stakala, grijanje sjedišta, climatronik, rikaro sjedišta , prešao 171000.
-
sLLayer
#22 Re: Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
ja bi uezo ali samo ako je teget metalik boja? jer druge ne volimKemal77 wrote:Vozdra
-
sLLayer
#23 Re: Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
Kemo cigo na piku ga prodaje za 9700, a nama ovde hoce da zakine za stoju 
- Better Man
#24 Re: Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
Kod mene se nisu dešavali nikavi problemi sa elektronikom, niti mi se auto gasilo u leru. Na šta konkretno misliš kad kažeš da ti je auto znalo trokirati pri kočenju i ubrzanju, je li misliš da ti je na neki način auto otkazivalo poslušnost na tvoje određene komande (ne koči pritiskom na kočnicu, ne ubrzava pritiskom na gas)?_Astra_ wrote:respo wrote:godiste ne igra nikakvu ulogu ako vlasnik nije odrzavao auto_Astra_ wrote: Kako god, treba gledati da je auto sto mladji, sa sto manje predjenih kilometara... Oprema je manje bitna- normalno, podrazumijeva se nesto osnovno (abs, airbag, klima, centralno) a koji svaki od tih auta ima...
-
_Astra_
#25 Re: Sta kupiti Renault, Peugeot ili VW???
Kocnice su mu zaista odlicne...
Ali, kao da "kasljuca" kad naglo ubrzava... kao da prestane na trenutak dovod goriva... Radi u leru cini mi se ispod 500rpm sto ne bi smjelo...pa se onda ugasi...
Ali, kao da "kasljuca" kad naglo ubrzava... kao da prestane na trenutak dovod goriva... Radi u leru cini mi se ispod 500rpm sto ne bi smjelo...pa se onda ugasi...