sta kupiti protiv upale
Moderator: anex
- shape of despair
#1 sta kupiti protiv upale
Naime,boli me cijela desna strana glave.Zubno meso mi je oteklo,većina zuba me na ovoj strani boli.Nahladio sam se i to opasno.Jedino sto sam pio jeste Caffetin zbog bolova ali upala nije prošla.Šta predlažete?Mogu li pomoći standardni lijekovi protiv prehlade i gripe?
-
s31
#2 Re: sta kupiti protiv upale
Ako si otekao, kupi Pembritin ili Ceporex, ali samo pod uslovom da nisi alergican na pencilin. Ako si alergican trazi u apoteci antibiotik koji nije na bazi pencilina. Analgetik pij u kombinaciji sa antibiotikom.
- shape of despair
#3 Re: sta kupiti protiv upale
Nisam otekao i nisam alrgičan na pencilin.Sinoć sam kupio Aulin međutim kako vidim,zabranjen je u nekim zemljama.Reko neka hvala
-
easy way
#4 Re: sta kupiti protiv upale
Što se tiče zuba ispiri mlakom žalfijom.
- Loulou
#5 Re: sta kupiti protiv upale
Antibiotike nemoj piti "na svoju ruku". Idi ljekaru. Mada je i problem što na ovim prostorima ljekari olako propisuju antibiotike.
Prije nekoliko godina sam čitala da su na prostoru država ex-Yu antibiotici na vrhu liste najpropisivanijih lijekova dok ih na Zapadu nema niti među prvih 10.
Prije nekoliko godina sam čitala da su na prostoru država ex-Yu antibiotici na vrhu liste najpropisivanijih lijekova dok ih na Zapadu nema niti među prvih 10.
- pustopoljina
#6 Re: sta kupiti protiv upale
Dexibuprofen (kao seractil je meni poznat)
je odlicno sredstvo protiv upale/bolova/reume.
medjutim-ako je bakterijska upala,onda ti ovo gore samo lijeci simptome,nikako uzrok- onda moras uzimati antibiotike,ali to nemoj bez doktora.
protiv bakterija mozes djelovati (spolja) ispiranjem mlakim cajem od zalfije/kadulje ili vodom za ispiranje usta (dezinficira).
je odlicno sredstvo protiv upale/bolova/reume.
medjutim-ako je bakterijska upala,onda ti ovo gore samo lijeci simptome,nikako uzrok- onda moras uzimati antibiotike,ali to nemoj bez doktora.
protiv bakterija mozes djelovati (spolja) ispiranjem mlakim cajem od zalfije/kadulje ili vodom za ispiranje usta (dezinficira).
- starii
#7 Re: sta kupiti protiv upale
xiclav 625mg 3x1 i paracetamol 1000mg 1x1 rjesice ti problem..al javi se i zubaru