dadoka84 wrote: Ja se forsiram da vizir spuštam uvijek. Još od bumbara koji me spucao u čelo
Kako je juce grijalo htio sam je skroz skinuti...
dadoka84 wrote: Ja se forsiram da vizir spuštam uvijek. Još od bumbara koji me spucao u čelo
Zato je meni kod kacige obavezna ona mrezica ispod brade. Em manje puse, em ce teze sta uletiti sa donje stranedadoka84 wrote:Nezgodno je to. Moj komšija batko se skršio sa motora radi kako on kaže stršljena koji mu je uletio u usta.
Kod mene je Shoei GT-Air, dodje sa mrezicom, pinlock folijom i vizirom za sunce (i to mi je pod must kod kaciga)dadoka84 wrote:Kod mene je shoei xr 800 i nema tu mrežicu. Batko je nosio jet kacigu koliko se sjecam.
Meni pcela uletjela kroz skoro skroz spusten vizir, u onih cenat prostora ...dadoka84 wrote:Ja se forsiram da vizir spuštam uvijek. Još od bumbara koji me spucao u čelomali Ninja wrote: Juce negdje na biokovu, a neposredno prije ovoga neki zuti leptir mi se zabio u lijevo oko...
Cuj textil vozi ... koznjak jaro samo koznjak sa svim plastikicama.klixoris wrote:Bezze ta fleka na viziru, ja razljepim par takvih komada na svakoj voznji![]()
Gore je kad ti baja uleti pod opremu. Meni jednom ona prdibaba uletila iza kragne od jakne i skliznula niz ledja. Ja u brzini, koncentracija, a ona gmize i grebe po ledjima...![]()
A neki dan me ujede osa za nogu, bio u textil mesh hlacama... Zakuca se izmedju rezervoara i noge i lijepo mi kroz hlace opali 2 plotuna u bedro. Mrak pada na oci, grc, a valja ostati skoncentrisan na cestu...
I ja mrezicu koristim.klixoris wrote:Zato je meni kod kacige obavezna ona mrezica ispod brade. Em manje puse, em ce teze sta uletiti sa donje stranedadoka84 wrote:Nezgodno je to. Moj komšija batko se skršio sa motora radi kako on kaže stršljena koji mu je uletio u usta.
E svašta. Srećom...Ramzess Veliki wrote:Meni pcela uletjela kroz skoro skroz spusten vizir, u onih cenat prostora ...dadoka84 wrote:Ja se forsiram da vizir spuštam uvijek. Još od bumbara koji me spucao u čelomali Ninja wrote: Juce negdje na biokovu, a neposredno prije ovoga neki zuti leptir mi se zabio u lijevo oko...![]()
Sreca ne ujede me ....
klixoris wrote:Kod mene je Shoei GT-Air, dodje sa mrezicom, pinlock folijom i vizirom za sunce (i to mi je pod must kod kaciga)dadoka84 wrote:Kod mene je shoei xr 800 i nema tu mrežicu. Batko je nosio jet kacigu koliko se sjecam.
Za lokalno vozanje ili skok do Jadrana (pod uslovom da nije milion stepeni) sam iskljucivo u koznom kombinezonu sa full protektorima. Dvodijelni jer mi je prakticniji.Ramzess Veliki wrote: Cuj textil vozi ... koznjak jaro samo koznjak sa svim plastikicama.
Ja naso da ti pricam a tresnuo u pantolama na peglu i bijeloj kosulji, kosulju odmah bacio svu je razgulio, pantalone poslije da ne hodam u gacama.klixoris wrote:Za lokalno vozanje ili skok do Jadrana (pod uslovom da nije milion stepeni) sam iskljucivo u koznom kombinezonu sa full protektorima. Dvodijelni jer mi je prakticniji.Ramzess Veliki wrote: Cuj textil vozi ... koznjak jaro samo koznjak sa svim plastikicama.
Textil mesh opremu nosim po velikim vrucinama i uglavnom na duzim turama. Prosle godine sam u 8. mjesecu i textil mesh opremi odvezao kompletnu Korziku i Sardiniju. Takva tura u kozi bi bila teska muka. Znam i to iz iskustva
Mesh je zakon za vreline ! Imas jaknu, protektore, a puse sa svih stranaSamo treba paziti i piti cesto vode, jer na propuhu znoj brzo isparava pa tijelo brze dehidrira
Tresnuo sam ja u textil opremi nekad davno, jakna i hlace se bukvalno istopile na mjestu gdje je bio kontakt sa asfaltom. To su bila neka davna vremena kad se nije imalo za kozu...Ramzess Veliki wrote:Ja naso da ti pricam a tresnuo u pantolama na peglu i bijeloj kosulji, kosulju odmah bacio svu je razgulio, pantalone poslije da ne hodam u gacama.klixoris wrote:Za lokalno vozanje ili skok do Jadrana (pod uslovom da nije milion stepeni) sam iskljucivo u koznom kombinezonu sa full protektorima. Dvodijelni jer mi je prakticniji.Ramzess Veliki wrote: Cuj textil vozi ... koznjak jaro samo koznjak sa svim plastikicama.
Textil mesh opremu nosim po velikim vrucinama i uglavnom na duzim turama. Prosle godine sam u 8. mjesecu i textil mesh opremi odvezao kompletnu Korziku i Sardiniju. Takva tura u kozi bi bila teska muka. Znam i to iz iskustva
Mesh je zakon za vreline ! Imas jaknu, protektore, a puse sa svih stranaSamo treba paziti i piti cesto vode, jer na propuhu znoj brzo isparava pa tijelo brze dehidrira
Imam garazu, ali kada mi motor noci na ulici (npr kada putujem), koristim disk lock sa alarmom koji reaguje na pokret i debeli Abus lanac sa kojim motor svezem za banderu ili sta je vec pri ruci. Bitno je da lanac provuces kroz ram motora, ne kroz tocakhali gali halid wrote:Ljudi da ne otvaram novu temu, imam pitanje za raju koja zivi u zgradi i nema garazu, kakvu zastitu od kradje koristite? Ili na koji nacin osiguravate skuter/motor da ga ne ukradu?
Meni su pokusali ukrasti motor ... spasila ga tezina i sto se prednji tocak zakljuca u lijevom polozaju. Dosli narkosi sa alipasina sa kombijem i pokusali ga unijeti, ali su ga samo uspjeli pomjeriti pola metra. Saznali smo i koji su bili u kombiju.klixoris wrote:Imam garazu, ali kada mi motor noci na ulici (npr kada putujem), koristim disk lock sa alarmom koji reaguje na pokret i debeli Abus lanac sa kojim motor svezem za banderu ili sta je vec pri ruci. Bitno je da lanac provuces kroz ram motora, ne kroz tocakhali gali halid wrote:Ljudi da ne otvaram novu temu, imam pitanje za raju koja zivi u zgradi i nema garazu, kakvu zastitu od kradje koristite? Ili na koji nacin osiguravate skuter/motor da ga ne ukradu?
Sve te zastite sluze da odbiju prosjecnog lopova ili ga uspore kod kradje, ali ako se neko bas nameraci, klepit ce ga bez obzira na zastite
Imam ja to, kupio i nikad ugradio. Koja je svrha realno ? Ako ga zasteka u garazu, a vjerovatno hoce, tesko da ces ga moci locirati.dadoka84 wrote:Imas na ebay kupit mali gps tracker, ubaci se kartica gsm koja mora biti aktivna i na njoj nesto para. To u kombinaciji sa lancem ako je napolju. Imam najdeblji lanac koji sam nasao, mada bih rado onaj sa cetvrtastim linkovima.
Nikad ne znaš, npr mom su tetku ukrali golfa 1klixoris wrote:Imam ja to, kupio i nikad ugradio. Koja je svrha realno ? Ako ga zasteka u garazu, a vjerovatno hoce, tesko da ces ga moci locirati.dadoka84 wrote:Imas na ebay kupit mali gps tracker, ubaci se kartica gsm koja mora biti aktivna i na njoj nesto para. To u kombinaciji sa lancem ako je napolju. Imam najdeblji lanac koji sam nasao, mada bih rado onaj sa cetvrtastim linkovima.
I kutijica mora biti haman na otvorenom da bi uhvatila GPS signal, ne mozes je zastekati da je lopov ne skonta
Evo ovo je disk lock sa alarmom koji sam spominjao da imam
https://www.louis.at/artikel/abus-detec ... 9a05a1b5e0
A ovo je lanac (upravo taj cetvrtasti). Samo je kod mene katanac umjesto disk locka na slici
https://www.louis.at/artikel/abus-8008- ... 9a05a1b5e0