Sa tim da bih je uzeo sa punom maskom radi zastite koljena od vjetra, a I izgleda mnogo agresivnije ...

Javi impresije. Meni se svidio isti ovaj NK650, samo u crnoj boji.
Dobar. Samo meni preglomazno izgleda sa svim ovim koferima...Ramzess Veliki wrote:Ja mislim da cu definitivno uzeti ovu Hondu, CBF 1000. Taman je snage, 98 Hp, pouzdan low budget touring bike sa odlicnim polozajem za udobno kruzanje na duge ture, odlicno sjediste za zenicu sa naslonom na koferu, dobar set kofera, dobra zastita od vjetra, lagan... sta vise pozeljeti od putnog motora ...![]()
Sa tim da bih je uzeo sa punom maskom radi zastite koljena od vjetra, a I izgleda mnogo agresivnije ...![]()
Sto se tice nk650, nisam imao priliku bolje probati (lose vrijeme) tek nesto preko 200km ukupno predjenih, sto se tice gradske voznje, odlican, dovoljno bucan da vas primjete, okretan, lijepo ubrzava, mozda zamjerka retrovizori, vjerovatno cu gledat neke sto se stave na rucke...TheGodfather001 wrote:
Javi impresije. Meni se svidio isti ovaj NK650, samo u crnoj boji.
A sviđa mi se i njihov ovaj CF MOTO GOES 125GT EFI (scooter) jer je preudoban i dovoljne snage za gradsko jahanje.
Svaka čast na inicijalnom osvrtu. Meni je NK650 baš nekako "legao", mada me zeza malo papučica kočnice, da korigujem navod - nepravilno mi postavljena u odnosu na položaj noge. CF daje neke opreme bruku.mali Ninja wrote:
Sto se tice nk650, nisam imao priliku bolje probati (lose vrijeme) tek nesto preko 200km ukupno predjenih, sto se tice gradske voznje, odlican, dovoljno bucan da vas primjete, okretan, lijepo ubrzava, mozda zamjerka retrovizori, vjerovatno cu gledat neke sto se stave na rucke...
A sto se tice skutera, moj punac je uzeo bas tog EFI, skuter je jako jako slican Xmaxu, plus dobio je dodatne opreme sto na nijednom markiranom skuteru, dobio je gratis sisi bar, punjac za mobitel...
Mozda jedina nezgodna stvar sto je zracno hladjen, ali eto kazem kratko sam ga provozao, sasvim je dobar za taj novac (trecina cijene xmaxa), udoban prva liga...
Prije svega hvala lijepaTheGodfather001 wrote:Svaka čast na inicijalnom osvrtu. Meni je NK650 baš nekako "legao", mada me zeza malo papučica kočnice, da korigujem navod - nepravilno mi postavljena u odnosu na položaj noge. CF daje neke opreme bruku.mali Ninja wrote:
Sto se tice nk650, nisam imao priliku bolje probati (lose vrijeme) tek nesto preko 200km ukupno predjenih, sto se tice gradske voznje, odlican, dovoljno bucan da vas primjete, okretan, lijepo ubrzava, mozda zamjerka retrovizori, vjerovatno cu gledat neke sto se stave na rucke...
A sto se tice skutera, moj punac je uzeo bas tog EFI, skuter je jako jako slican Xmaxu, plus dobio je dodatne opreme sto na nijednom markiranom skuteru, dobio je gratis sisi bar, punjac za mobitel...
Mozda jedina nezgodna stvar sto je zracno hladjen, ali eto kazem kratko sam ga provozao, sasvim je dobar za taj novac (trecina cijene xmaxa), udoban prva liga...
Eh, za scooter - vozio sam Nexus-a godinama, volim maxi skutere jer ne moram šaltati i zezati se kada idem na posao u "cipelicama", a ovaj GT125 mi je baš dobar. u plavoj boji mi baca malo na bmw c600, no o tom po tom. Ima li punac problema sa kokpitom - digitalnim pokazivačem brzine? Čitao sam neke recenzije iz UK, kažu da je prva serija imala masovno problema sa elektronikom. Sve drugo je bilo ok, ali je "tabla" zezala i nakon zamjene. O cijeni da ne pričam. na cesti za 4800KM nema šanse da nađeš novo bilo šta, a kamoli brendirane scooter-e.
PS. Čestitam na izboru i sretni kilometri ispred tebe bili!!![]()
![]()
Nema na čemu. Hvala na informacijama. Ja sam u fazi kupovine novog motorčića, ne patim od brendova, pa mi se ovaj CF uklapa i vizuelno, a posebno finansijski u moju konstrukciju. I veoma je bitino da se nožne komande mogu podešavati.mali Ninja wrote:
Prije svega hvala lijepa
Sto se tice table za sad sve radi perfekt, njegov skuter nema jos 500km na satu, pa mozda zato nije imao vremena zezati jos..
Sto se tice cijene, akcijska cijena ovog scootera je 4088KM, prva registracija oko 300KM, sto kazete za taj novac u piaggio ili yamaha shopovima ne mozete ni "kacigu" kupiti
Ps. Sto se tice noznih komandi (mjenjac, kocnica) njih je moguce podesavati (ugao) kako kome odgovara, na kronerima su pa je to lako rjesiti jednim saraficem..
Meni je bila poluga mjenjaca malo visoko pa sam je spustio za par zubaca...
Ovaj je balerina kakvu sam mrcinu vozio ...TheGodfather001 wrote:Dobar. Samo meni preglomazno izgleda sa svim ovim koferima...

Sta bi sa Yamahom koju si odlucio kupiti par stranica ranije ?Ramzess Veliki wrote:Ovaj je balerina kakvu sam mrcinu vozio ...TheGodfather001 wrote:Dobar. Samo meni preglomazno izgleda sa svim ovim koferima...![]()
Ovu Hondu cu uzeti ako me ne prenese pa ne uzmem ZX 14R![]()
Jasno sa koferima ... meni je za grada tramvaj glavni, ovo je za nesto drugo ...![]()
klixoris wrote:Sta bi sa Yamahom koju si odlucio kupiti par stranica ranije ?Ramzess Veliki wrote:Ovaj je balerina kakvu sam mrcinu vozio ...TheGodfather001 wrote:Dobar. Samo meni preglomazno izgleda sa svim ovim koferima...![]()
Jasno sa koferima ... meni je za grada tramvaj glavni, ovo je za nesto drugo ...![]()
Neodlucna mlada![]()
To su lijepe mukeRamzess Veliki wrote:![]()
Imam pravo vagat ...
"Il' si Ninja il' si MinJa"Ramzess Veliki wrote:Ovaj je balerina kakvu sam mrcinu vozio ...TheGodfather001 wrote:Dobar. Samo meni preglomazno izgleda sa svim ovim koferima...![]()
Nisam siguran, ali znam da mjere nivo stetnih gasova na tehnickom i ako imas katalizator da nemas problema sa mjerenjem.svilenjak wrote:Zna li neko da li i za motocikle važi ograničenje uvoza po osnovi Euro standarda (trenutno minimalno Euro 5 za polovna vozila)?
Na tehnickom spominje lik da je nedavno radio neki c moto ovo ono, govori kako je kvalitetan motor. A za taj skuter da je baš onako čustmali Ninja wrote: Sto se tice nk650, nisam imao priliku bolje probati (lose vrijeme) tek nesto preko 200km ukupno predjenih, sto se tice gradske voznje, odlican, dovoljno bucan da vas primjete, okretan, lijepo ubrzava, mozda zamjerka retrovizori, vjerovatno cu gledat neke sto se stave na rucke...
To je tajdadoka84 wrote:Na tehnickom spominje lik da je nedavno radio neki c moto ovo ono, govori kako je kvalitetan motor. A za taj skuter da je baš onako čustmali Ninja wrote: Sto se tice nk650, nisam imao priliku bolje probati (lose vrijeme) tek nesto preko 200km ukupno predjenih, sto se tice gradske voznje, odlican, dovoljno bucan da vas primjete, okretan, lijepo ubrzava, mozda zamjerka retrovizori, vjerovatno cu gledat neke sto se stave na rucke...
Mislim da je za motore do 10 godina starosti, ne gleda se izduvna norma, ali nemoj mi 100% vjerovati... Mozda ti je najbolje sa kakvim spediterom provjeritisvilenjak wrote:Zna li neko da li i za motocikle važi ograničenje uvoza po osnovi Euro standarda (trenutno minimalno Euro 5 za polovna vozila)?
Vidi ovog MT 650 sto je dobar ...mali Ninja wrote: To je taj

Hvala, provjeriću sa špediterom.klixoris wrote:Mislim da je za motore do 10 godina starosti, ne gleda se izduvna norma, ali nemoj mi 100% vjerovati... Mozda ti je najbolje sa kakvim spediterom provjeriti
Ih koliko me zet ubjedjivao da kupim mt650 umjesto nk...Ramzess Veliki wrote:Vidi ovog MT 650 sto je dobar ...mali Ninja wrote: To je taj![]()
Ili jos bolji ovaj 650 TK:
61 Hp, cijena 6000 US$ ...
Pa rijetko koji iole normalan servis dozvoljava da mu musterije hodaju po radionici i ometaju mehanicare... Zamisli da si ti mehanicar u nekom servisu i da ti vlasnici vozila koja sarafas vise nad glavom i pametuju... Ne ide to.mali Ninja wrote:Da ne otvaram novu temu evo moze i ovde, zna li neko koji su razlozi zabrane prisustvovanja malom servisu (zamjena ulja i filtera), servis na 500km...
Nisam ja trazio da majstoru visim iznad glave nego da pijem kafu u neposrednoj blizini iz vise razloga, prvi sto mi nije prakticno ostaviti motor pa otici na taxi, bus pa na posao a to ponoviti isto kad preuzimam motor..esso_sa wrote:Pa rijetko koji iole normalan servis dozvoljava da mu musterije hodaju po radionici i ometaju mehanicare... Zamisli da si ti mehanicar u nekom servisu i da ti vlasnici vozila koja sarafas vise nad glavom i pametuju... Ne ide to.mali Ninja wrote:Da ne otvaram novu temu evo moze i ovde, zna li neko koji su razlozi zabrane prisustvovanja malom servisu (zamjena ulja i filtera), servis na 500km...
Ali ono sto bi servisi trebali da imaju (neki i imaju) je prostorija sa prozorom koji gleda na radionicu, da vlasnik vozila moze gledati dok mu se vozilo servisira, ako to zeli.