Throttle wrote: ↑03/07/2023 15:18
Nisam ja nikad bio za R-a. Kako napisah, malo mi je izvan budzeta Suzuki GSR600, pa recimo yamaha fz6, kawasaki er6n, bandit 600 i slicni. Svidja mi se naked a i masine su im malo prigusene u odnosu na R motore. Obzirom da nikad nisam nista slicno vozio, nekako mi je favorit neki maxi skuter. Ostaje mi jos premisljanja do zime, uštekat još sta para il sezonu-dvije pregulit s maxijem nekim. Svakako smatram da je 600 4 cilindra puno bolje od 400-500 sa 1 cilindrom
Oh pa buraz ovo sto si nabrojao se sve moze kupiti u skoro istoj(mozda i nizoj) cjeni kao i neki dobar maxi skuter od 400-tinjak kubika.
a na kraju krajeva je to opet samo "skuter". Vozi se u japankama

.
Nemoj uopste bjezati od ozbiljnog motora. Favoriti su ti skroz realni cak i za pocetnika i ne bi trebao imati problem sa voznjom.
I ja sam gledao aktivno suzuki bandit 600.
Brzo ces se usteliti.
Evo pogledaj moj post gore.
Zadnji put ozbiljan motor(aktivnije) vozio sa 20-21 godinom. Sada mi je 47. Izmedju(tu i tamo) onako po malo zajahao na poneke skutere i ozbiljnije masine ali to je sve bilo par kilometara kad "skuham" koga od raje koji su vozili pa ono "daj krug".
Prosle godine kupio i odmah zajahao bez straha. Odmah sam sebe natjerao na polaganje. U to dodje zima i srecom bila je blaga pa se povremeno znalo napraviti koji krug dok seva nije propjevala.
Ja ti svakako savjetujem prvo motor pa onda polaganje.
Samo tako ces sam sebe stimulisati da gledas i aktivnije trazis motor.
Onako kad imas A vozacku a nemas motor, "ne svrbi" te gas necega sto te ceka u garazi.
Znam dosta ljudi koji su tako radili pa godinama ono "A" stoji u vozackoj, a ne koristi se.
Bilo kako bilo, sretno.