Za divno čudo nije uništilo cilindar. A i da jeste imam rezervni komplet

Moderator: Bobi
Prošle sedmice probao yamahu tracer 900gt i suzuki v strom 1050. Yamaha mi je lakša za voziti ali neudobna i nemogu nogu normalno da stavim stopala V strom se osjeća težina ali je daleko udobniji. Isto nije los samo se yamaha lakše baca izbor je pao na v strom 1000.Ramzess Veliki wrote: ↑07/02/2018 04:28Da preseljim temu sa LJES-a, vise tamo motorista nego ovdje, valjda nece neko udaviti temu.
Sta kupiti, vozati, nasa zapazanja, razmisljanja, tehnicke karakteristike I poredjenja varijanti.
Razmisljam o sljedecim masinama ... dakako gledam i cjenu, da imam para ne bih konto, legao bi BMW 1600 GT iste sekunde, ali moram misliti o skolovanju djecurlije. Ili da njih zaposlim na Taiwanu pa da ga kupim ???![]()
BMW K 1300 S
Karakteristike:
Snaga od 160 do 175 hp
Tezina 254 kg sa punim rezervoarom
Top speed cca 277 km/h
Cijena polovnih vec od 6.000 Eura sa 50.000 na satu.
U klasi choppera, dvije Yamahe, nova 950-ka i Dragstar ...
Yamaha XVS 950A Midnightstar, prelijepa linija, lagan chopper za putovanja, snaga skromna, 53 hp, ali dovoljna za uzivanje u putovanju.
Cijena polovnog sa 25.000 na satu od 5.000 Eura ...
Ili Dragstar Classic 1100, cijena od 5.000 Eura , nesto jaci, 65 hp ali i malo tezi:
![]()
Cestitam i da te dugo sluzi.Dangubic wrote: ↑30/06/2020 22:11
Prošle sedmice probao yamahu tracer 900gt i suzuki v strom 1050. Yamaha mi je lakša za voziti ali neudobna i nemogu nogu normalno da stavim stopala V strom se osjeća težina ali je daleko udobniji. Isto nije los samo se yamaha lakše baca izbor je pao na v strom 1000.
HvalaRamzess Veliki wrote: ↑03/07/2020 03:44Cestitam i da te dugo sluzi.Dangubic wrote: ↑30/06/2020 22:11
Prošle sedmice probao yamahu tracer 900gt i suzuki v strom 1050. Yamaha mi je lakša za voziti ali neudobna i nemogu nogu normalno da stavim stopala V strom se osjeća težina ali je daleko udobniji. Isto nije los samo se yamaha lakše baca izbor je pao na v strom 1000.![]()
Odlican motor.![]()
boli guza ha
Moja guza je zadovoljnaexliberal-ex wrote: ↑13/07/2020 21:16boli guza ha![]()
![]()
moram priznat i meni je zadnjih dana isto to palo na pamet, jos ovih dana pakleno vruce pa jos gore kad se oznojis....
E hvala ti ! Za Esmera znam da je dobar (radio mi je davno volan za auto), ali nisam znao da je voljan da cacka i sjedista za motore.
Ako je skuter, mozda Motoservis AB gore na tranzitu. Momci rade servis skutera i distributeri su za Piaggio. Kazu raja da su OKhali gali halid wrote: ↑24/07/2020 08:06Da ne otvaram novu temu, gdje uraditi servis za skuter/motor?
Jeste skuter u pitanju, gilera runner konkretno, ali imam negativno iskustvo sto se servisa u Motoservisu AB tice, ono kao skidali me s qrca, ne radi im se to, zato sto nije neki skuplji skuter/motor, slali me u Doglode...klixoris wrote: ↑24/07/2020 16:48Ako je skuter, mozda Motoservis AB gore na tranzitu. Momci rade servis skutera i distributeri su za Piaggio. Kazu raja da su OKhali gali halid wrote: ↑24/07/2020 08:06Da ne otvaram novu temu, gdje uraditi servis za skuter/motor?
Ja imam ovu navlaku na sjedistu BMW K1100RS od lani i odlicno funkcionisedadoka84 wrote: ↑14/07/2020 14:53Nisam nigdje našao da kupim sam gel, ali jesam gel navlaku za sjedište za bicikl. Samo izvadiš iz navlake u kojoj bude. Ja sam uzeo u penny, ali mislim da imas u svakoj radnji sa biciklima. Gel bude debljine 1cm. Kod mene je skuter pa je sjedište bilo nula poena. Već nakon 15 minuta sav utrneš. Malo spužve preko plastike navučeno.
I meni je esmer radio volanpogledaj mu na fb esmer design. Ima slika sjedišta za motore koje je radio.
Ja koliko znam nude sve, ili vecina. Jednom davno sam pitao koliko bi kostalo, i rekose mi 1.000 KM (za motor star 20 godina, koji sam platio 5.000). Toliko bas lud nisam.r_faruk wrote: ↑30/07/2020 11:41da li postoji i jedna osiguravajuca kuca koja nudi kasko osiguranje za motocikl. makar za materijalnu stetu...
maloprije sam zvao triglav, i oni imaju neku varijantu pa cu provjeriti o kojoj sumi se radi kad mi posalju ponudu. sad za sad nisam nasao ni jedno osiguranje osim ovog.
Zvao sam nekoliko kuca i neda niko osim triglav osiguranja. Cekam da mi posalju njihovu ponudu pa da vidim da li se isplati...TouringBiker wrote: ↑06/08/2020 18:45Ja koliko znam nude sve, ili vecina. Jednom davno sam pitao koliko bi kostalo, i rekose mi 1.000 KM (za motor star 20 godina, koji sam platio 5.000). Toliko bas lud nisam.r_faruk wrote: ↑30/07/2020 11:41da li postoji i jedna osiguravajuca kuca koja nudi kasko osiguranje za motocikl. makar za materijalnu stetu...
maloprije sam zvao triglav, i oni imaju neku varijantu pa cu provjeriti o kojoj sumi se radi kad mi posalju ponudu. sad za sad nisam nasao ni jedno osiguranje osim ovog.