Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

DISCIPLINA

#51 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

Post by DISCIPLINA »

xyz101 wrote:disciplina,

paljene papirica je za antisocijalne gubitnike i anarhiste.
tvoj autoput ste isto tako nece izgraditi ako ne glasas; hoce li ?
ustvari, vece su sanse da ona opstina koja izglasa najpovoljnijeg kandidata dobije i najvece ekonomske prihode.
a koji je najpovoljniji kandidat za tebe?
to neka ti srce i razum kaze.
ali bez obzira na izbore i ko vlada, ti bi trebao gledati da se skolujes + nadjes posao; preko stele ili legalnim putem.
tvoja je odgovnornost prema tebi samom i tvojoj familiji da se snadjes.
ako pak ne vidis buducnost u bih, onda pakuj kufere i idi vani.
sijedenjem i kukanjem samo ces zaraditi chir na guzici. :mrgreen:

e pa evo glasali ste... divotica jedna... hahahahaha da ste mene poslusali sad bi bili rahat... :p a za moju naobrazbu i situaciju ne sikirati se drug... no ako mogu kako pomoc nedje neshto... tu sam dje sam odvajkada i bia. sad ce trejsat haknuti BHT etc spucat koji ban itd... haha znaci skole dok su bile skole baja bio n1. prvi u yugi po nekim predmetima i temama... ovo posle nisu skole no supe i torovi...

sta se tice posla, ni tu nema zime, baja je samosaposleni a nikom nijie duzan marke nit je kad ukro pfeninga... mirne dushe spava ciste savesti... divotica... :) jes da je belaj sa ovom administracijom i zakonima al jbg.... protestujem necu da im placam one pdv i doprinose i cuda i eto vec godina i nesto prosla i idem im tamo u ne sube i sve po spisku im skamaram kako moze od PDV koji ja placam da se finansiraju fasisticke organisacije i niko nemre da mi odgovori, i onda ja fino ukinem finansiranje fasista i slicnih sranja kroz ove ko biva INSTITUCIJE znades... i nikad niko da mi nikakvu inspekciju posalje... slali su jednom specijalne postrojbe da mi plijene imovinu al nisu smjeli iznijet ni sibicu... jer znaju da bi u tom slucaju izgorili ko papirni zmajcic... i fino sam reko onog dana kad naprave drzavu ja drzavi isplatim sve i pfening... do tada nema ni marke... odluka donesena i potpisana onog dana kad su pustili tetku iz sveningena pa rocko skokno po nju caskom o mom trosku... e nama sutradan napisana , potpisana i overena odluka osnivaca, od samostalnog predzeca koje je starije od tog njihovog dajtona... tak da mogu da ga glabaju svi skupa...

stEj tJuned do daljeg

bas me zanima koje li ce sad ustase, cetnici i balije ce da formiraju vlast... sad ce jope brisanje...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#52 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

Post by plain vanilla »

ja bih nas poslala na kurs bosanskog/srpskog/hrvatskog jezika :oops:
spreca

#53 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

Post by spreca »

Najbolje je da nis' nediramo,jer sve cega se dotaknemo pa i u mislima ode u PM.
Nediraj bolan zahebaces :lol:
DISCIPLINA

#54 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

Post by DISCIPLINA »

a kako bi bilo da mi trazimo da nam vrate Ustav RBIH ? Ionako daltonovi nikad nisu prosli ustavotvornu skupstinu a i povelja UN zabranjuje petljanje bilo koga u unutrasnje uredjenje neke zemlje clanice UN... samim time nametanjem daytona prekrsili su tu povelju kao i gomilu drugih clanova iz oblasti internacionalnog prava.

?
simpozijum delirijum

#55 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

Post by simpozijum delirijum »

jos jedna "revolucionarna "tema , ocigledno poslije buna medju Arapima te Grcke i Spanije i Bosancerosi bi nesto da pokusaju ? :D
mozda nesto poput inicijative u USA ( i Americki pacenici bi nesto da pokusaju ) za velike demonstracije pred Volstritom 17 Septembra , tacnije poput Egipcana na Tahrir skveru i Spanaca da okupiraju taj dio Njujorka ?
link;
http://www.adbusters.org/blogs/adbuster ... oment.html
traziti promjene ? a kakve promjene sa turbo-folk generacijom isprana mozga i super mocnim policijskim aparatom koji ce ti kicmu slomiti ko' sibicu !?
vidjecemo , tvrde da je ovo za sada najozbiljniji pokusaj narodne pobune u USA u zadnjih 40 -ak godina
i 6o -etih godina prosla vijeka bune mladih su krenule iz USA sirom planete ( od hipi pokreta , antiratnoga , ekoloskoga pokreta i tako dalje )
da li USA ima danas taj momenat u doba teske krize ?
nemam pojma
tbv

#56 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

Post by tbv »

Barbarez wrote:...Moj prijedlog je:

Jednom rijecju: Nama treba revolucija. Sve ostalo je samo drla baba dlan da joj prodje dan. Necu fildzan drzavu za bosnjake, necu cetnicku zastavu na mezaru nane u derventi. Hocu da se osjecam covjek na svkom centimetru BiH i da se osjecam covjek kada putujem sa BH pasosem!
The more there are riots, the more repressive action will take place, and the more we face the danger of a right-wing takeover and eventually a fascist society.
Martin Luther King
--------------------
mislim da je pravna drzava preduslov zdravoj demokratiji, treba podrzati i raditi na jacanju pravne drzave, i uspostaviti suverenitet drzave na 100% njene teritorije...
detroit-mercy

#57 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

Post by detroit-mercy »

Jel mora bas sad, treba sacekati poslije Ramazana :mrgreen:
simpozijum delirijum

#58 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

tbv wrote:
Barbarez wrote:...Moj prijedlog je:

Jednom rijecju: Nama treba revolucija. Sve ostalo je samo drla baba dlan da joj prodje dan. Necu fildzan drzavu za bosnjake, necu cetnicku zastavu na mezaru nane u derventi. Hocu da se osjecam covjek na svkom centimetru BiH i da se osjecam covjek kada putujem sa BH pasosem!
The more there are riots, the more repressive action will take place, and the more we face the danger of a right-wing takeover and eventually a fascist society.
Martin Luther King
--------------------
mislim da je pravna drzava preduslov zdravoj demokratiji, treba podrzati i raditi na jacanju pravne drzave, i uspostaviti suverenitet drzave na 100% njene teritorije...
pa mislim da je desnica vec preuzela inicijativu a pravna drzava je izmakla pred policijskom drzavom te ce slomiti kicmu neposlusnima i ovako i onako ako se ne udruze snage
mislim ? nema se sta izgubiti , napominjem slucaj Grcke ili Egipta
ti ljudi nemaju sta vise izgubiti osim lanaca ropstva
ssmmiilleeyy

#59 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

Post by ssmmiilleeyy »

plain vanilla wrote:ja bih nas poslala na kurs bosanskog/srpskog/hrvatskog jezika :oops:

I ja se pitam da to nije neka nova Furka pisati Umjesto NEGO ¨NEKO¨

A sto se tice pitanja,hmmm cini mi se da je najbolja solucija Postati Dijaspora i dolaziti jednom godisnje (ili jednom u dvije godine) :thumbup:

Bože Zdravlja i Zdrave Pameti

;-)
DISCIPLINA

#60 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

Post by DISCIPLINA »

reko ustav republikabihDOTnet oliti rbhTACKAba bujrum
DISCIPLINA

#61 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

Post by DISCIPLINA »

od drugog augusta 2k11 sam skupio 977 potpisa :] ide bolje nego sto sam se nadao :D
svojnasvom

#62 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

Post by svojnasvom »

Konkertno mi naumpada samo: Oženit babu iz evropeske unije po mogucnosti mlađu od 40 stariju od 18.
Skijaš

#63 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

Post by Skijaš »

svojnasvom wrote:Konkertno mi naumpada samo: Oženit babu iz evropeske unije po mogucnosti mlađu od 40 stariju od 18.
Da, to je puno lakše nego otići na periferiju, uzeti kredit i kupiti dvije krave od kojih bi mjesečno imao bar hiljadu maraka. Zašto biti svoj gazda i gospodin čovjek kad možeš biti nula od čovjeka :-D
JThomas

#64 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

Post by JThomas »

zašto misliš da muška sponzoruša nije gospodin čo'ek? :twisted:
svojnasvom

#65 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

Post by svojnasvom »

Ja cu to ako Bog da konkretno a ti i dalje krave cuvaj hajduce.
Penicilin

#66 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

Post by Penicilin »

Masovne demostracije i izlazak na ulice, pred ambasadu ENG/FRA, 50.000 ljudi pred NATO/EU u Brisel, bojkot proizvoda iz Srbije (i Hrvatske???), tekstovi, blogovi, grafiti, pjesme, politicarima dati rok od sedmicu dana, sve kulturale dogadjaje, sportske takmizenja ispolitizirati..
Jednom rijecju: Nama treba revolucija.
Ovo što si nabrojao nije revolucija. Ti govoriš o protestima. Revolucija je oblik nasilne oružane pobune čiji je cilj vaninstitucionalna promjena političkog sistema. U našem slučaju to bi bio građanski rat obzirom da političke promjene koje si nabrojao ne podržavaju dvije od tri glavne etničke odnosno političke skupine u BiH.

Ideja ima smisla ali problem je u tome što bi ispala skuplja pita neg tepsija. Alternativna opcija je evolucija, međutim kao što znamo evolucija traje malo duže i zahtjeva dosta strpljenja - sabura. Zato sjedi, oguli jabuku i još jednom razmisli šta bi dobro za sebe i ovu zemlju mogao danas da uradiš :-D
mokosh

#67 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

Post by mokosh »

Bandierra Rossa wrote:Ja iskreno više nemam nade da ćemo ikada uspjeti od ove zemlje napraviti nešto što bi se moglo nazvati državom.

Ako neko ima živaca neka pokuša slijedeće:

1.)Objasniti komšiji koji ima 17 godina da Ćelo Ramiz nije bio pozitivna ličnost nego da uzor treba da mu bude Edin Džeko (sport),Aco Hemon (književnost),Danis Tanović (film)... (ovo isto obavezno objasniti i svojim potomcima),

2.)Objasniti barem jednoj osobi u BiH da je bolje pročitati jednu stranu bilo koje knjige od Dostojevskog nego hiljadu izdanja "Express"-a,

3.)Objasniti bilo kome da je Turbo Folk zapravo karcinom za intelekt (kao i za društvo u cjelini),

4.)Objasniti bilo kome da kad prođeš kroz crveno ustvari nisi mangup,nego si nesocijalizirani divljak,

5.)Objasniti bilo kome da strani turisti zapravo služe kao jedna vrlo profitabilna grana privrede a ne da bi im neko ključevima pravio parnice po autima,

6.)Objasniti bilo kome da dileri nisu nikome prijatelji,

7.)Objasniti bilo kome da kada parkira auto na način da zauzme dva-tri mjesta nije nikakav mangupluk nego dokaz da pripada šumi,

8.)Objasniti bilo kome da kada se kuća napravi na klizištu ustvari na taj način ta osoba dovodi u opasnost vlastitu porodicu i to takođe nije nikakav mangupluk,

9.)Objasniti bilo kome da nije pederluk ako je neko svezao pojas u automobilu,

10.)Objasniti bilo kome da nije p..da onaj koji ima petice u školi,nego da je to dijete pametnije od ostalih,

11.)Objasniti bilo kome da kupovinom bilo koje diplome on zapravo ne postaje stručnjak iz te oblasti nego da čini jako lošu stvar prema sebi i društvu,

12.)Objasniti bilo kome da lopov nema vjersku i nacionalnu odrednicu,

13.)Objasniti bilo kome da ratni zločinac takođe nema vjersku i nacionalnu odrednicu,

14.)Objasniti bilo kome da je ljudska glupost opasnija od atomske bombe,

15.)Objasniti bilo kome da estetska hirurgije služi za uljepšavanje vanjskog izgleda a nikako kao sredstvo za što profitabilniju udaju,

16.)Objasniti bilo kome da Dino Merlin nije muzičar,

17.)Objasniti bilo kome da Šako i Dado Pulumenta nemaju blage veze sa muzikom,

18.)Objasniti bilo kome da Rambo Amadeus i Davor Gobac nisu budaletine,

19.)Objasniti bilo kome zašto su Sex Pistolsi u svojim pjesmama toliko kritički orijentirani spram kraljice Elizabete,

Zapravo,ako imate živaca,objasnite bilo kome bilo šta...

Ja nemam ni snage ni volje za takvo nešto...

:thumbup: :thumbup:
mustang

#68 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

Post by mustang »

Bandierra Rossa wrote:Ja iskreno više nemam nade da ćemo ikada uspjeti od ove zemlje napraviti nešto što bi se moglo nazvati državom.

1.)Objasniti komšiji koji ima 17 godina da Ćelo Ramiz nije bio pozitivna ličnost nego da uzor treba da mu bude Edin Džeko (sport),Aco Hemon (književnost),Danis Tanović (film)... (ovo isto obavezno objasniti i svojim potomcima),

2.)Objasniti barem jednoj osobi u BiH da je bolje pročitati jednu stranu bilo koje knjige od Dostojevskog nego hiljadu izdanja "Express"-a,

3.)Objasniti bilo kome da je Turbo Folk zapravo karcinom za intelekt (kao i za društvo u cjelini),

4.)Objasniti bilo kome da kad prođeš kroz crveno ustvari nisi mangup,nego si nesocijalizirani divljak,

5.)Objasniti bilo kome da strani turisti zapravo služe kao jedna vrlo profitabilna grana privrede a ne da bi im neko ključevima pravio parnice po autima,

7.)Objasniti bilo kome da kada parkira auto na način da zauzme dva-tri mjesta nije nikakav mangupluk nego dokaz da pripada šumi,

8.)Objasniti bilo kome da kada se kuća napravi na klizištu ustvari na taj način ta osoba dovodi u opasnost vlastitu porodicu i to takođe nije nikakav mangupluk,

10.)Objasniti bilo kome da nije p..da onaj koji ima petice u školi,nego da je to dijete pametnije od ostalih,

11.)Objasniti bilo kome da kupovinom bilo koje diplome on zapravo ne postaje stručnjak iz te oblasti nego da čini jako lošu stvar prema sebi i društvu,

13.)Objasniti bilo kome da ratni zločinac takođe nema vjersku i nacionalnu odrednicu,

15.)Objasniti bilo kome da estetska hirurgije služi za uljepšavanje vanjskog izgleda a nikako kao sredstvo za što profitabilniju udaju,

19.)Objasniti bilo kome zašto su Sex Pistolsi u svojim pjesmama toliko kritički orijentirani spram kraljice Elizabete,

Kralju :thumbup: još par stavki i to je to.......
simpozijum delirijum

#69 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

nemojmo biti malodusni , nesto se desava na globalnoj sceni
ponavljam link , ako se pridruzuju i Spanci i Francuzi ?
zasto ne bi i Balkanci ?
http://www.adbusters.org/
problemi su isti i jos gori za mlade generacije bez perspektive u dubokoj krizi i nesto se napokon pokrece
na mladima svijet ostaje , na vama je ili da kukate skuckajuci koju marku dinar ili Kunu za kafu kahvu po vazdan , ili da se pokrenete
cak se i USA omladina trza iz letargije lagano
tbv

#70 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

Post by tbv »

Objasniti bilo kome da ........

BiH je drzava, svidjalo se to nekom ili ne... treba objasniti narodu zasto je tezak zivot u toj drzavi, i ko ga otezava, tako da narod zna i da ima na umu ko mu je prijatelj, a od koga treba da se distancira...

p.s. Objasni ti nama gdje si tako mlad izgubio zivce i snagu, i zbog cega????
Shaco

#71 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

Post by Shaco »

mustang wrote:

Kralju :thumbup: još par stavki i to je to.......
Svaka cast prijatelju. Ovu akciju bi bilo dobro pokrenuti, ukljuciti nekoliko organizacija. Izlijepiti grad, malo medijski popratiti. Zamisli akciju "neke su stvari neobjasnjive" :-D
-objasniti dodiku da zivi od drzave koju negira :D
-objasniti komsiji da pricamo istim jezikom :-D
itd
palamuda

#72 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

Post by palamuda »

Ovaj post mi izgleda kao da ga je pisao neki tinejdzer opijen rokerskim idejama.
Baš zanimljivo shvatanje ove naše teške zbilje, zato i jesmo tu gdje jesmo.
Ako neko misli da je ČINJENJE objašnjavati nekome da Dino Merlin nije muzičar, da je Turbo folk smeće i da se Sex pistolsi pjevali o kraljici i sve to na jednoj kahvi u prepunoj Ferhadiji onda sam baš bez teksta.
Ljudima ovdje treba više inicijative, akcije, rada, otklon od idiotskih političkih raspredanja, kad svi budemo imali svoj hljeb, svoje interese, svoje znanje, zaista će biti ne bitmo je li Dino Merlin muzičar, kome je Ramiz Delalić uzor i jesu li Pistolsi voljeli kraljicu
Asana

#73 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

Post by Asana »

palamuda wrote: Ako neko misli da je ČINJENJE objašnjavati nekome da Dino Merlin nije muzičar, da je Turbo folk smeće i da se Sex pistolsi pjevali o kraljici i sve to na jednoj kahvi u prepunoj Ferhadiji onda sam baš bez teksta.
Ljudima ovdje treba više inicijative, akcije, rada, otklon od idiotskih političkih raspredanja, kad svi budemo imali svoj hljeb, svoje interese, svoje znanje, zaista će biti ne bitmo je li Dino Merlin muzičar, kome je Ramiz Delalić uzor i jesu li Pistolsi voljeli kraljicu
Osvjescivanje i obrazovanje ljudi i JESTE cinjenje, makar se ti ne slagao sa svim pobrojanim pojedinostima...
Objasnjavanje, osvjescivanje jest preduslov da se bilo sta poduzme jer se sa zatupljenim bescutnim primitivcima nista ne moze mijenjati. Njihovi interesi su tu, ali su degenerisani.

BTW, autor teme ne vlada dobro nasim jezikom, i najvjerovatnije zivi vani ... takvi bi najradije dizali masovne (i po mogucnosti nasilne) demonstracije putem foruma i facebooka :))
dibidus

#74 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

Post by dibidus »

Ja mislim da bi svakog stanovnika BiH trebalo malo provodati svijetom. Osmisliti jednu turneju po nekim biranim destinacijama ali ne onim turistickim.

Treba ih odvesti u kamena bespuca gdje na vidiku nema drveta i travke i gdje ljudi satima idu do vode;
Treba ih odvesti u predivne zelene oaze koje nisu bozji poklon vec ljudskih ruku djelo;
Treba ih odvesti u zemlje gdje ljudi cekaju satima u redu i niko ne ide preko reda, nego vrijeme prekracuju citajuci knjige;
Treba ih odvesti u predjele poharane tajfunima, poplavama, klizistima, vulkanima...da vide kako ljudi spavaju sa jednim otvorenim okom;
Treba ih odvesti u neki od sijaset gradova preko 4 miliona stanovnika da vide istu kolicinu ljudi u jednom gradu kojima nije tijesno kao nama;
Treba ih odvesti u zemlju kruznih tokova da vide da postoji alternativa semaforu;
Treba ih odvesti u neki grad gdje su ulice cisce nego nase kuce
...

Mi smo najgori narod sto postoji na svijetu, ne znam otkud nam ova samouvjerenost i drskost da kritikujemo druge.
palamuda

#75 Re: Sta konkretno uciniti? Ne politicari neko TI i ja!

Post by palamuda »

Asana wrote:
palamuda wrote: Ako neko misli da je ČINJENJE objašnjavati nekome da Dino Merlin nije muzičar, da je Turbo folk smeće i da se Sex pistolsi pjevali o kraljici i sve to na jednoj kahvi u prepunoj Ferhadiji onda sam baš bez teksta.
Osvjescivanje i obrazovanje ljudi i JESTE cinjenje, makar se ti ne slagao sa svim pobrojanim pojedinostima...
Objasnjavanje, osvjescivanje jest preduslov da se bilo sta poduzme jer se sa zatupljenim bescutnim primitivcima nista ne moze mijenjati. Njihovi interesi su tu, ali su degenerisani.

BTW, autor teme ne vlada dobro nasim jezikom, i najvjerovatnije zivi vani ... takvi bi najradije dizali masovne (i po mogucnosti nasilne) demonstracije putem foruma i facebooka :))
Potpuno pogrešno razumjevanje ČINJENJA u kontekstu postavljene teme.
Nije činjenje reći nekome da je papak jer ne sluša muziku kao on i misliti da si ga prosvijetlio, pomogao mu u životu i dao mu hljeb u ruke. To što neko misli da je superiorniji što sluša Ramba Amadeusa od nekog ko sluša Dinu Merlina je njegov problem i potpuno irelevantna stvar za temu.
Post Reply