Bandierra Rossa wrote:Ja iskreno više nemam nade da ćemo ikada uspjeti od ove zemlje napraviti nešto što bi se moglo nazvati državom.
Ako neko ima živaca neka pokuša slijedeće:
1.)Objasniti komšiji koji ima 17 godina da Ćelo Ramiz nije bio pozitivna ličnost nego da uzor treba da mu bude Edin Džeko (sport),Aco Hemon (književnost),Danis Tanović (film)... (ovo isto obavezno objasniti i svojim potomcima),
2.)Objasniti barem jednoj osobi u BiH da je bolje pročitati jednu stranu bilo koje knjige od Dostojevskog nego hiljadu izdanja "Express"-a,
3.)Objasniti bilo kome da je Turbo Folk zapravo karcinom za intelekt (kao i za društvo u cjelini),
4.)Objasniti bilo kome da kad prođeš kroz crveno ustvari nisi mangup,nego si nesocijalizirani divljak,
5.)Objasniti bilo kome da strani turisti zapravo služe kao jedna vrlo profitabilna grana privrede a ne da bi im neko ključevima pravio parnice po autima,
6.)Objasniti bilo kome da dileri nisu nikome prijatelji,
7.)Objasniti bilo kome da kada parkira auto na način da zauzme dva-tri mjesta nije nikakav mangupluk nego dokaz da pripada šumi,
8.)Objasniti bilo kome da kada se kuća napravi na klizištu ustvari na taj način ta osoba dovodi u opasnost vlastitu porodicu i to takođe nije nikakav mangupluk,
9.)Objasniti bilo kome da nije pederluk ako je neko svezao pojas u automobilu,
10.)Objasniti bilo kome da nije p..da onaj koji ima petice u školi,nego da je to dijete pametnije od ostalih,
11.)Objasniti bilo kome da kupovinom bilo koje diplome on zapravo ne postaje stručnjak iz te oblasti nego da čini jako lošu stvar prema sebi i društvu,
12.)Objasniti bilo kome da lopov nema vjersku i nacionalnu odrednicu,
13.)Objasniti bilo kome da ratni zločinac takođe nema vjersku i nacionalnu odrednicu,
14.)Objasniti bilo kome da je ljudska glupost opasnija od atomske bombe,
15.)Objasniti bilo kome da estetska hirurgije služi za uljepšavanje vanjskog izgleda a nikako kao sredstvo za što profitabilniju udaju,
16.)Objasniti bilo kome da Dino Merlin nije muzičar,
17.)Objasniti bilo kome da Šako i Dado Pulumenta nemaju blage veze sa muzikom,
18.)Objasniti bilo kome da Rambo Amadeus i Davor Gobac nisu budaletine,
19.)Objasniti bilo kome zašto su Sex Pistolsi u svojim pjesmama toliko kritički orijentirani spram kraljice Elizabete,
Zapravo,ako imate živaca,objasnite bilo kome bilo šta...
Ja nemam ni snage ni volje za takvo nešto...
Ovaj post mi izgleda kao da ga je pisao neki tinejdzer opijen rokerskim idejama.
Baš zanimljivo shvatanje ove naše teške zbilje, zato i jesmo tu gdje jesmo.
Ako neko misli da je ČINJENJE objašnjavati nekome da Dino Merlin nije muzičar, da je Turbo folk smeće i da se Sex pistolsi pjevali o kraljici i sve to na jednoj kahvi u prepunoj Ferhadiji onda sam baš bez teksta.
Ljudima ovdje treba više inicijative, akcije, rada, otklon od idiotskih političkih raspredanja, kad svi budemo imali svoj hljeb, svoje interese, svoje znanje, zaista će biti ne bitmo je li Dino Merlin muzičar, kome je Ramiz Delalić uzor i jesu li Pistolsi voljeli kraljicu