Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
-
Mirso Zaheftani
#1 Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu? Konkretno
Ili je sve samo jos jedna predstava?
Ako je predstava je li bilo dosta cirkusa?
- PerverzMusharaf
#2 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Mirso Zaheftani wrote:Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu? Konkretno
neka me neko ispravi ali zakon o prebivalistu je isti ko u svim zemljama eu. svi dobro paze da si prijavljen da boravis na JEDNOM mjestu jer ti kao građanin primaš usluge jedne lokalne vlasti i porez uplacujes na jednom mjestu. nema sanse u hrvatskoj da si prijavljen i u splitu i u vinkovcima. nema sanse u njemackoj da si prijevljen na 2 mjesta, itd. itd. recimo, nema teorije da ziviš u bavariji i primaš neku socijalnu pomoć i onda odeš u štutgart jer hoćeš tamo da glasaš i kažeš u minhenu de molim vas nemojte mi ukidat ni socijalu ni zdravstveno ja samo odo u štutgart da glasam a vi mi nastavite uplaćivat za te usluge u minhenu, čim glasam ponovo ću se prijavit u bavariji. ne. svi traže da si vremenski prijavljen duži period, i traže dokaze da tu živiš u vidu računa i sl. znam da je meni tako bilo u njemačkoj.
ona ideja da se neko prijavi u rs a nastavi primati sve beneficije drzavljana federacije je definitvno anti-evropski i ne može imati paralelu nigdje u evropi ili zapadnom svijetu jer pravi haos u poreznom sistemu više nego u bilo čemu drugom a to znamo da se ne dira i da je najveca svetinja.
znaci eu moze da vidi zasto ovaj zakon "ne valja" jer oni nisu budale. mene zanima koja je strategija ove politike i šta je izlazni čin? koji je argument? mi hoćemo da se bavimo izbornim inžinjeringom pa nam dajte da se igramo drugačijih pravila nego bilo gdje drugo?
Last edited by PerverzMusharaf on 24/07/2013 00:45, edited 1 time in total.
-
Mirso Zaheftani
#3 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
To je, strategija je od danas do sutra , bolje receno nema je, nego samo kasne, a kad zakasne onda pocnu da cmizdre kako su bolji od onog drugog.PerverzMusharaf wrote:Mirso Zaheftani wrote:Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu? Konkretno
neka me neko ispravi ali zakon o prebivalistu je isti ko u svim zemljama eu. svi dobro paze da si prijavljen da boravis na JEDNOM mjestu jer ti kao građanin primaš usluge jedne lokalne vlasti i porez uplacujes na jednom mjestu. nema sanse u hrvatskoj da si prijavljen i u splitu i u vinkovcima. nema sanse u njemackoj da si prijevljen na 2 mjesta, itd. itd. recimo, nema teorije da ziviš u bavariji i primaš neku socijalnu pomoć i onda odeš u štutgart jer hoćeš tamo da glasaš i kažeš u minhenu de molim vas nemojte mi ukidat ni socijalu ni zdravstveno ja samo odo u štutgart da glasam a vi mi nastavite uplaćivat za te usluge u minhenu.
ona ideja da se neko prijavi u rs a nastavi primati sve beneficije drzavljana federacije je definitvno anti-evropski i ne može imati paralelu nigdje u evropi ili zapadnom svijetu jer pravi haos u poreznom sistemu više nego u bilo čemu drugom a to znamo da se ne dira i da je najveca svetinja.
znaci eu moze da vidi zasto ovaj zakon "ne valja" jer oni nisu budale. mene zanima koja je strategija ove politike šta je izlazni čin? koji je argument? mi hoćemo da se bavimo izbornim inžinjeringom pa nam dajte da se igramo drugačijih pravila nego bilo gdje drugo?
- It_is_a_Leclerc
#4 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Ja, iskreno, ne znam šta nije uredu.
Piše u članu 6. da se isti zakon ne odnosi na povratnike i interno raseljene. Sa druge strane, Suljagić priča da se odnosi na povratnike.
Haj ga ti sad znaj...
Piše u članu 6. da se isti zakon ne odnosi na povratnike i interno raseljene. Sa druge strane, Suljagić priča da se odnosi na povratnike.
Haj ga ti sad znaj...
-
someone_
#5 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Jel isto normalno u svim zemljama EU da dodje cetnik pa te istjera, pobije ti familiju, porusi kucu, dzamiju... Je li Srebrenica 95 izborni inzinjering?PerverzMusharaf wrote:Mirso Zaheftani wrote:Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu? Konkretno
neka me neko ispravi ali zakon o prebivalistu je isti ko u svim zemljama eu. svi dobro paze da si prijavljen da boravis na JEDNOM mjestu jer ti kao građanin primaš usluge jedne lokalne vlasti i porez uplacujes na jednom mjestu. nema sanse u hrvatskoj da si prijavljen i u splitu i u vinkovcima. nema sanse u njemackoj da si prijevljen na 2 mjesta, itd. itd. recimo, nema teorije da ziviš u bavariji i primaš neku socijalnu pomoć i onda odeš u štutgart jer hoćeš tamo da glasaš i kažeš u minhenu de molim vas nemojte mi ukidat ni socijalu ni zdravstveno ja samo odo u štutgart da glasam a vi mi nastavite uplaćivat za te usluge u minhenu, čim glasam ponovo ću se prijavit u bavariji. ne. svi traže da si vremenski prijavljen duži period, i traže dokaze da tu živiš u vidu računa i sl. znam da je meni tako bilo u njemačkoj.
znaci eu moze da vidi zasto ovaj zakon "ne valja" jer oni nisu budale. mene zanima koja je strategija ove politike i šta je izlazni čin? koji je argument? mi hoćemo da se bavimo izbornim inžinjeringom pa nam dajte da se igramo drugačijih pravila nego bilo gdje drugo?
-
udrch
#6 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
siguran sam da nijedan povratnik nema nikakav dokument kojim potvrđuje svoj status povratnika..It_is_a_Leclerc wrote:Ja, iskreno, ne znam šta nije uredu.
Haj ga ti sad znaj...
kako dokazati da jesi ili nisi, ako nemaš dokument..
šta je za MUP koji je učestvovao u genocidu relevantan dokument?
- MuaDib
#7 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
SDA je prevarila građane ove zemlje, jer je preko Kluba Bošnjaka povukla postupak za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, zbog donošenja zakona po hitnom postupaku, a ne njihove sadržine.
- PerverzMusharaf
#8 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
ok, znači plan je tražiti od eu izuzeće u pravilima koja važe u drugim zemljama zbog ratnih nepravdi?someone_ wrote:
Jel isto normalno u svim zemljama EU da dodje cetnik pa te istjera, pobije ti familiju, porusi kucu, dzamiju... Je li Srebrenica 95 izborni inzinjering?
plašim se da oni to ne mogu da naprave, ne zato što ne bi htjeli, već zato što bi se onda doveli u situaciju da svako traži izuzeće u pravilima zbog nekog subjektivnog razloga.
- PerverzMusharaf
#9 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
pa sda i ne moze imati zamjerke na sadrzinu zakona jer zakon nit je antiustavan nit je antievropski. ako jeste, volio bih da neko pojasni?MuaDib wrote:SDA je prevarila građane ove zemlje, jer je preko Kluba Bošnjaka povukla postupak za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, zbog donošenja zakona po hitnom postupaku, a ne njihove sadržine.
-
someone_
#10 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Imam more drugih EU zakona koje treba donijet. Ovaj moze malo da saceka.PerverzMusharaf wrote:ok, znači plan je tražiti od eu izuzeće u pravilima koja važe u drugim zemljama zbog ratnih nepravdi?someone_ wrote:
Jel isto normalno u svim zemljama EU da dodje cetnik pa te istjera, pobije ti familiju, porusi kucu, dzamiju... Je li Srebrenica 95 izborni inzinjering?
plašim se da oni to ne mogu da naprave, ne zato što ne bi htjeli, već zato što bi se onda doveli u situaciju da svako traži izuzeće u pravilima zbog nekog subjektivnog razloga.
- PerverzMusharaf
#11 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
iz kojeg razloga?someone_ wrote:
Imam more drugih EU zakona koje treba donijet. Ovaj moze malo da saceka.
-
someone_
#12 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Da bi ukinuli RS.PerverzMusharaf wrote:iz kojeg razloga?someone_ wrote:
Imam more drugih EU zakona koje treba donijet. Ovaj moze malo da saceka.
-
blue033
#13 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Nisam pročitao ovaj novi zakon, ali pretpostavljam da smo mi jedina zemlja gdje se neko može prijaviti na adresu koju želi bez ikakvog dokaza. Zanimljivo je da se ovdje samo napiše adresa u formular i građanin se prijavi, tako da se možete prijaviti na adresu benziske pumpe, možete i na adresu predsjedništva BiH ako baš imate želju, na adresu nekog političara, vjerovatno na adresu koja i ne postoji. Taj zakon je trebalo davno donijeti. Ne znam šta piše u ovom novom, ali neki normalan zakon bi trebao da ima minimum zahtjev za prijavu dokaz o vlasništvu nekretnine ili ugovor o zakupu ovjeren kod porezne uprave ( kao što je slučaj sa pravnim licima). Samim tim u državnu kasu bi se "slilo" na milione maraka od nekretnina koje se izdaju na crno.
- apsolut
#14 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Da li ovaj zakon ima veze da Srbin prijavljen u Banja Luci koji zivi trenutno u Srbiji, Ili hrvat koji je prijavljen u capljini a ima stan i zivi negdje u hrvatskoj i Musliman koji je u njemackoj a ima kucu i prijavljen je u Hadzicima - ima pravo da dodje i glasa svako 4 godine ?
Da li ovo ima veze sa Popisom koji se sprema mozda ? hm...
-
someone_
#15 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Nema. Jer ce MUP RS-a provjeravati prijavljene u RS-u. Nisam bas siguran da bi ganjali srbe iz Vojvodine koji glasaju, ali imam osjecaj da bi ganjali Bosnjake protjerane iz svojih kuca koji ne bi glasali za genocidne stranke.apsolut wrote:Da li ovaj zakon ima veze da Srbin prijavljen u Banja Luci koji zivi trenutno u Srbiji, Ili hrvat koji je prijavljen u capljini a ima stan i zivi negdje u hrvatskoj i Musliman koji je u njemackoj a ima kucu i prijavljen je u Hadzicima - ima pravo da dodje i glasa svako 4 godine ?
- Skijaš
#16 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
MUP manjeg entiteta je već pokazao da ne djeluje profesionalno nego kao alat u rukama velikosrba, a tu je subjektivnost tako lako dokazati da se to uspjelo i na sudu u samom manjem entitetu. Lagumdžijino rješenje to ignoriše i onaj ko kaže da se utjecaj Dodikove policije nad povratničkom populacijom mora osnažiti, ili je bolestan pa ne zna šta piše, ili je gnjida. U oba slučaja, griješi.Mirso Zaheftani wrote:Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu? Konkretno
-
udrch
#17 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
zašto MUP PC-a ne poništi prebivalište onom presjedniku SNSD-a Pavloviću kojem njegovi Srbi spočitavaju da na posao dolazi iz Bajine bašte i da nikad nije na adresi u Skelanima..
- apsolut
#18 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
E ja recimo nisam musliman, nit sam ikoji klinac i izgleda nikad necu bit politicar..
Al volim svoj grad sarajevo i bosnu i hercegovinu...
Ali ja evo iz sarajeva imam velike sumnje da ce Mup iz RS to fino sve provjeriti, isto tako i ovde gdje SDA i kad nije glavna stranka ima prste u svemu zivome, plus da li ce se uspjeti provoditi to sve do izbora 2014, i mislim da nemamo nijednu stranku koja je iskrena i zeli dobro za Gradjane (ebe mi se ko je koje nacije, ak je dobar covjek)....
meni vise lici da RS i Ovi nasi (stranke) lijepo suradjuju sa njima u privatnom zivotu i otimanja svega od normalnih ljudi...
od onih prosjecnih plata 1500km hahahha.....
I evo 15 godina, ne znam kako je narod glup.. uvijek ovakve price i problemi, i tek za 3-4 godine cemo skontat da su sve strane lagale i da i u tim zakonima ima nekih problema koji recimo zadaju problem ili prave neki novi problem..
Koriste DEMOKRATSKE i ZAKONSKE nacine kad im treba, a iskreno koliko jedan gradjanin BH ima gradjanske slobode ?
Koliko su mu zasticena prava ? Privatnici i plate ? I ove drzavne firme, zene ne smiju bit trudne odma otkazi.. ?
gdje Demokratija i Zakoni za ljude, gradjane... Kad se ukrade telefon nekon vaznog, il nekog ko ima tetku, amidzu negdje tamo - telefon se pronadje preko IMEI-a.. - a kad to moze neko ko je recimo skupljao pare za taj telefon, ili majka koja kupi djetetu na rate...
Opet direktno oko teme, mislim da ljudi ovde opet sakrivaju sve detalje od nas Javnosti,
Ne mogu da vjerujem ni SDP nit SDA nit ijednom...
Koliko godina pa je ovaj zakon sad dosao upitan, Zakon o Prebivalistu ?
Koliko se nepravde onda dosad desilo ? il koliko ce se desiti.
Ali ja evo iz sarajeva imam velike sumnje da ce Mup iz RS to fino sve provjeriti, isto tako i ovde gdje SDA i kad nije glavna stranka ima prste u svemu zivome, plus da li ce se uspjeti provoditi to sve do izbora 2014, i mislim da nemamo nijednu stranku koja je iskrena i zeli dobro za Gradjane (ebe mi se ko je koje nacije, ak je dobar covjek)....
meni vise lici da RS i Ovi nasi (stranke) lijepo suradjuju sa njima u privatnom zivotu i otimanja svega od normalnih ljudi...
I evo 15 godina, ne znam kako je narod glup.. uvijek ovakve price i problemi, i tek za 3-4 godine cemo skontat da su sve strane lagale i da i u tim zakonima ima nekih problema koji recimo zadaju problem ili prave neki novi problem..
Koriste DEMOKRATSKE i ZAKONSKE nacine kad im treba, a iskreno koliko jedan gradjanin BH ima gradjanske slobode ?
Koliko su mu zasticena prava ? Privatnici i plate ? I ove drzavne firme, zene ne smiju bit trudne odma otkazi.. ?
gdje Demokratija i Zakoni za ljude, gradjane... Kad se ukrade telefon nekon vaznog, il nekog ko ima tetku, amidzu negdje tamo - telefon se pronadje preko IMEI-a.. - a kad to moze neko ko je recimo skupljao pare za taj telefon, ili majka koja kupi djetetu na rate...
Opet direktno oko teme, mislim da ljudi ovde opet sakrivaju sve detalje od nas Javnosti,
- apsolut
#19 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Zato sto u federaciji imamo Velike muslimane, u hercegovini Velike hrvate i u RS Velike srbe...udrch wrote:zašto MUP PC-a ne poništi prebivalište onom presjedniku SNSD-a Pavloviću kojem njegovi Srbi spočitavaju da na posao dolazi iz Bajine bašte i da nikad nije na adresi u Skelanima..
a nas bosance i hercegovce
-
miki.ba
#20 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Citao sam prijedlog i nisam došao do ovog zakljucka, jer to jednostavni nigdje ne piše, no ako vecina kaže da je zakon izdajnicki onda cu i ja... gdje svi Turci tu i mali Mujo, ha ja 
- apsolut
#21 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Imal gdjemiki.ba wrote:Citao sam prijedlog i nisam došao do ovog zakljucka, jer to jednostavni nigdje ne piše, no ako vecina kaže da je zakon izdajnicki onda cu i ja... gdje svi Turci tu i mali Mujo, ha ja
- PerverzMusharaf
#22 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
jasno, al mislim da eu ne prihvata takav argument.someone_ wrote:
Da bi ukinuli RS.
-
someone_
#23 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
http://www.prvimart.ba/vijesti/nastavak ... srebreniceapsolut wrote:E ja recimo nisam musliman, nit sam ikoji klinac i izgleda nikad necu bit politicar..
Nemoj imati nikakve sumnje da oni koji su pocinili genocid, etnicko ciscenje, urbicid, a danas sve to negiraju nece nastaviti tamo gdje su stali. A ti nastavi ne biti nikakav klinac i nadaj se da ce se sve samo od sebe rijesiti.
-
someone_
#24 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
A sta me briga sta EU prihvata. Oni svakako stalno govore da moramo sve sami i nista ne pomazu. E dobro, ako cemo sami onda cemo ovako.PerverzMusharaf wrote:jasno, al mislim da eu ne prihvata takav argument.someone_ wrote:
Da bi ukinuli RS.
-
Mirso Zaheftani
#25 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Izvini matere ti, ali sta si ti sad odgovorio? Mislis, je l' to bilo pitanje ili si izabrao ofrlje sta ces odgovorit?Skijaš wrote:MUP manjeg entiteta je već pokazao da ne djeluje profesionalno nego kao alat u rukama velikosrba, a tu je subjektivnost tako lako dokazati da se to uspjelo i na sudu u samom manjem entitetu. Lagumdžijino rješenje to ignoriše i onaj ko kaže da se utjecaj Dodikove policije nad povratničkom populacijom mora osnažiti, ili je bolestan pa ne zna šta piše, ili je gnjida. U oba slučaja, griješi.Mirso Zaheftani wrote:Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu? Konkretno
Da ponovim: Sta nije u redu sa zakonom?