I ja znam covjeka koji je zamalo dosao pozitivan na posao gdje bi ko zna koliko ljudi zarazio. Imao temperaturu dva dana, pa je oborio. U ta 2-3 dana mu i zena dobila temperaturu i imala je jedan dan. Imaju i jedno dijete koje je kasnije isto dobilo temperaturu i imalo je jedan ili dva dana. Svi kasljali.mk ultra wrote: ↑25/10/2020 12:08znam covjeka koji je u utorak prosli dobio temp, izganjao jedva test u četvrtak (a u utorak je išao ujutro u lokalnu ambulantu jer mu je tako rečeno, da bi ga vratili jer nije njegov doktor u smjeni), danas i dalje nema rezultat testa, temp prošla, bol u glavi kostima, malo kašalj i tako... sve u svemu dobar je
![]()
Zena u sedmom mjesecu trudnoce. Otvoreno mu bolovanje 7 dana. Osmi dan kad je trebao doci na posao, noc prije opet dobije temperaturu. Sreca ostane kod kuce i ne dodje na posao. Oborio ju je opet prije vremena kad je trebao na posao, ali ne dodje na posao. Sljedeci dan opet dobiju temperaturu i nazove ambulantu da im to kaze. Odbijaju testiranje dok im nije zaprijetio tuzbom jer mu je zena u sedmom mjesecu trudnoce. Nakon toga u ambulanti popuste i kazu im da takvi kakvi su, dodju pred polikliniku medju onaj narod sto cekaju ulazak u istu, da im izmjere temperaturu, slikaju pluca i uzmu bris. Znaci ljudi takvi dolaze medju vrlo vjerovatno zdrave ljude koji su tu u redu zbog necega drugog. Testiraju ih i oboje pozitivni.
Nakon toga je muskarac imao 6 dana temperaturu koja je isla do 39,5, a ona je nesto bolje prosla. Kad je sve proslo, samo nju retestirali jer retestiraju samo zdravstvene radnike i prosvjetne radnike. A on moze da izadje iz izolacije, pa sta bude.

Ovakvo ponasanje naseg zdravstva je sve nas dovelo do ovakve situacije koju sad imamo u drzavi. Nedovoljan broj testiranja i javasluk...