polako ne sekiraj se kad kazu ja cu da te recnem di si najtanjicat lover wrote:ti, ti, ti si ovo sve zapetljala, osta vanila i inehocunecu wrote:cat lover wrote:ja što ga vi dođete do nekih zaključaka, reži me di sam najtanjijel ja?
Šta jedna udavača treba da zna?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
hocunecu
#276 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
-
hocunecu
#277 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
ma haj ne zamjerite im,oni samo misle da treba tako da pisu da se to od njih ocekuje 
- Mannequin
#278 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
E jes' vam zena fino reklavesna555 wrote:Hvala Bogu pa kraj sebe imam čovjeka koji od Balkana u sebi ima samo mjesto rođenja kad vidim kako ovi naši momci ovdje pričaju. Tj., kad bolje razmislim, hvala njegovoj mami koja ga je uvijek učila da bude svjetski čovjek... Kada pročitam što ovi momci pišu o kuhanju i pranju suđa poslije, samo mi se pred očima stvori slika muškarca sa stomačinom, daljinski u ruci, bijela potkošulja na njemu, prati listić kladionice ili neku tekmu...
No, to me i ne čudi. Većina ljudi nije imala priliku da se mrdne dalje od Balkana i da vidi kako se živi u drugim zemljama, puno naprednijim i bogatijim od nas. Ali nije problem ni ako nisi imao priliku otići i putovati, ali brate, ima knjiga, pa uzmeš malo pročitaš, pa pogledaš dokumentarac kakav, pa se aktiviraš strani jezik da učiš... Ne moraš biti seljačina ako si s Balkana, pa da ti je ispod časti oprat suđe i skuhat štagod...
A muškarci koji se žene očekujući da će dobiti mater broj dva su meni žalosni, a još žalosnije su mi žene koje se udaju za takvog...
-
luciferino
#279 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
Oni koji se groze kucanskih poslova, groze se bez obzira na spol. Nije vazno hocu li ja skuhati, ili ce on skuhati, stvar je u tome da ja zelim da kuham i ne zelim da se hranim napolju. Stvar je u tome da on ne zeli hodati poguzvan jer ga je stid i da ce sam sebi ispeglati. Ne cistim sto me tjeraju, cistim da bi meni bilo ljepse.
- anoush
- Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.
#280 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
ja ću na to samo dodati, pas koji laje - ne ujeda
ovi što su najglasniji su sasvim sigurno manji od makova zrna u društvu svojih žena/djevojaka, uvijek je bilo tako i bit će tako....
ovi što su najglasniji su sasvim sigurno manji od makova zrna u društvu svojih žena/djevojaka, uvijek je bilo tako i bit će tako....
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#281 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
ma ja sam bila propao slucaj i prije ove temecat lover wrote:ti, ti, ti si ovo sve zapetljala, osta vanila i inehocunecu wrote:cat lover wrote:ja što ga vi dođete do nekih zaključaka, reži me di sam najtanjijel ja?
- vesna555
#282 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
Pa da. Ne moraš biti zaostao ako si s balkana i smatrati ženu kućnom pomoćnicom. Ako nisi vidio u svojoj kući, od svojih roditelja kako to ide, onda se potrudi pa da se razviješ intelektualno na drugi način, a ako nemaš sredstava otići, upoznati druge kulture i vidjeti kako drugi žive, onda bujrum pa čitaj i uči iz knjiga i sa TV-a.Mannequin wrote:E jes' vam zena fino reklavesna555 wrote:Hvala Bogu pa kraj sebe imam čovjeka koji od Balkana u sebi ima samo mjesto rođenja kad vidim kako ovi naši momci ovdje pričaju. Tj., kad bolje razmislim, hvala njegovoj mami koja ga je uvijek učila da bude svjetski čovjek... Kada pročitam što ovi momci pišu o kuhanju i pranju suđa poslije, samo mi se pred očima stvori slika muškarca sa stomačinom, daljinski u ruci, bijela potkošulja na njemu, prati listić kladionice ili neku tekmu...
No, to me i ne čudi. Većina ljudi nije imala priliku da se mrdne dalje od Balkana i da vidi kako se živi u drugim zemljama, puno naprednijim i bogatijim od nas. Ali nije problem ni ako nisi imao priliku otići i putovati, ali brate, ima knjiga, pa uzmeš malo pročitaš, pa pogledaš dokumentarac kakav, pa se aktiviraš strani jezik da učiš... Ne moraš biti seljačina ako si s Balkana, pa da ti je ispod časti oprat suđe i skuhat štagod...
A muškarci koji se žene očekujući da će dobiti mater broj dva su meni žalosni, a još žalosnije su mi žene koje se udaju za takvog...ne morate putovati, uzmite bolan knjiga malo procitate pa pogledate dokumentarac i onda ucite strani jezik
ne-ne biti seljacina s Balkana, nego jedino od Balkala imati u sebi samo mjesto rodjenja
![]()
Ali OK je, razumijem ja da ima muškaraca i žena koji još uvijek misle da je samo na ženi da se brinu o domaćinstvu i djeci, a uz to i da rade i budu lijepe i njegovane. Samo ja nisam jedna od njih i to je to.
- fatamorgana
#283 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
luciferino wrote:Oni koji se groze kucanskih poslova, groze se bez obzira na spol
- madner
#284 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
Ovo se opet stare babe prave da su u emancipovanim vezama? 
Sta vam je, pa pomislit ce ova mlade da je fakat tako.
- wewa
#285 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
baba ti u gacama!madner wrote:Ovo se opet stare babe prave da su u emancipovanim vezama?
- anoush
- Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.
#286 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
wewa wrote:baba ti u gacama!madner wrote:Ovo se opet stare babe prave da su u emancipovanim vezama?
Sta vam je, pa pomislit ce ova mlade da je fakat tako.![]()
a to je još jedna od "Must Know" činjenica za udavače
-
bucik
#287 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
Bas tako, vala svaka ti je na mjestu. Kod nas u BiH 2/3 muske populacije spada u ovu kategoriju kako si ih opisao, i svi oni će prije promjenit ženu koja ne želi da prihvati te norme nego li će promjeniti svoje navike.link wrote:slozimo se, da bi muz tolerisao da mu zena ne kuha i ne radi nista po kuci, ona bi morala bas biti neka vrhunska riba, a i takva bi mu opet dosadilaplain vanilla wrote:Zasto plavusa peca na bari koja se stvorila na putu od kise ?
- Rekao joj neko : - tu ces qurac da upecas ...![]()
![]()
jbg, nije vam lako. Pecanje qrca kako rece ovaj vic je zaista produktivno, slabo ce koji rec' necu, priroda to nalaze, ali udaju se fakat uglavnom one koje pored toga pokazu i neke druge kvalitete. Hrana je tu naravno na prvom mjestu, zatim higijena. Gladni muskarci ili oni koji moraju pasti salatu se zacas odljube, a bez ljubavi, nema ni braka jel tako. A ako moram prati sudje poslje, kao da nisam ni jeo.
- madner
#288 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
Ja bih rekao 97.4%, ali tu ima i 7.4% koji su ocajni pa se prave da nisu takvi. 
-
bucik
#289 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
madner wrote:Ja bih rekao 97.4%, ali tu ima i 7.4% koji su ocajni pa se prave da nisu takvi.
- mire - ložač
#290 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
Ako mene pitaš treba udavača da zna da:
1. Muško voli da prdi posebno kad je mahmurno...
2. koristi halu (wc) a ne zatvara vrata kad god je to moguće ( tako da mu se istaknu kenjare vene k'o da bilda)...
3.kopa nos u svakoj prilici....
4.ima predodređenu sklonost da mu za par godina stomak bude veći nego trudnica....
5. mama mu je veoma važna i njeno mišljenje će uvijek prihvatiti prije nego ženino, čak i kad je glupo do neba...
6. Dok se ti budeš porađala i on će ali od mahmurluka ....
P.S. Ne znam je li to općenito ili je to samo kod mene.....( hahahahahaha)
1. Muško voli da prdi posebno kad je mahmurno...
2. koristi halu (wc) a ne zatvara vrata kad god je to moguće ( tako da mu se istaknu kenjare vene k'o da bilda)...
3.kopa nos u svakoj prilici....
4.ima predodređenu sklonost da mu za par godina stomak bude veći nego trudnica....
5. mama mu je veoma važna i njeno mišljenje će uvijek prihvatiti prije nego ženino, čak i kad je glupo do neba...
6. Dok se ti budeš porađala i on će ali od mahmurluka ....
P.S. Ne znam je li to općenito ili je to samo kod mene.....( hahahahahaha)
-
Gospoda Ministarka
#291 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
Nema tog muskarca koji ce vlastiti komfor zrtvovati radi estetskog ugodaja.link wrote:slozimo se, da bi muz tolerisao da mu zena ne kuha i ne radi nista po kuci, ona bi morala bas biti neka vrhunska riba, a i takva bi mu opet dosadila![]()
- Mis mekinjas
#292 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
Pa ministarko, nije valjda da ti to stvarno misliš?Gospoda Ministarka wrote:Nema tog muskarca koji ce vlastiti komfor zrtvovati radi estetskog ugodaja.link wrote:slozimo se, da bi muz tolerisao da mu zena ne kuha i ne radi nista po kuci, ona bi morala bas biti neka vrhunska riba, a i takva bi mu opet dosadila![]()
Lijepa + zna kuhati= veca sansa za udaju
![]()
![]()
![]()
![]()
- madner
#293 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
To je istina, mi smo jako logicki nastrojeni.
-
Gospoda Ministarka
#294 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
Da, zar ti stvarno mislis da ce muskarac ozeniti zenu koja nema pojma o domacinstvu samo zato sto je lijepa, a ta ljepota traje par godina?Mis mekinjas wrote:Pa ministarko, nije valjda da ti to stvarno misliš?Gospoda Ministarka wrote:Nema tog muskarca koji ce vlastiti komfor zrtvovati radi estetskog ugodaja.link wrote:slozimo se, da bi muz tolerisao da mu zena ne kuha i ne radi nista po kuci, ona bi morala bas biti neka vrhunska riba, a i takva bi mu opet dosadila![]()
Lijepa + zna kuhati= veca sansa za udaju
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
BTW, u svemu naci zlatnu sredinu, dobro izgledas, dobro kuhas, dobra si u krevetu... ako si u necemu od ovo troje iznadprosjecna udaja ti je zagarantovana.
- Mis mekinjas
#295 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
Ne mislim da će je oženiti, ali da će je baš oženiti zbog toga, ne vjerujem...Gospoda Ministarka wrote:
Da, zar ti stvarno mislis da ce muskarac ozeniti zenu koja nema pojma o domacinstvu samo zato sto je lijepa, a ta ljepota traje par godina?
-
Gospoda Ministarka
#296 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
Misice, ne moj da mislis ni da im to nije bitno. Kod njih to ide ovako:Mis mekinjas wrote:Ne mislim da će je oženiti, ali da će je baš oženiti zbog toga, ne vjerujem...Gospoda Ministarka wrote:
Da, zar ti stvarno mislis da ce muskarac ozeniti zenu koja nema pojma o domacinstvu samo zato sto je lijepa, a ta ljepota traje par godina?
dobro kuha + dobra u krevetu = brak
dobro kuha + dobro izgleda = gdje je sex???
dobro izgleda + dobra u krevetu= sta je s kuhinjom???
Sto ce reci da traze sebe u tom svemu.
- wewa
#297 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
a ono, inteligentna, moze se s njom razgovarati, nacitana, vidjela svijeta, dobar insan... to dodje bonus?! ajme majko.
-
Gospoda Ministarka
#298 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
Naravno da je bonus, druga opcija je da suti i klima glavom sa pogledom sve te razumijem.wewa wrote:a ono, inteligentna, moze se s njom razgovarati, nacitana, vidjela svijeta, dobar insan... to dodje bonus?! ajme majko.
-
hocunecu
#299 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
to znaci,djecu ti radja i odgaja kuharica-kurva

-
Gospoda Ministarka
#300 Re: Šta jedna udavača treba da zna?
Koja je na ulici, naravno, dama.hocunecu wrote:to znaci,djecu ti radja i odgaja kuharica-kurva![]()