Šta je Superbrands

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
samonikli

#1 Šta je Superbrands

Post by samonikli »

Zanima, me šta ovo znači uz proizvode Superbrands;Da li je to neka šminka ili dobra reklama ili je to samo dodjeljeno kvalitetnim proizvodima,bez obzira da li se radio o prehrani, ili časopisu ili nekom drugom proizvodu iz oblasti građevinarstva, ekonomije i sl. Da li moraju biti ispoštovani neki kriteriji da bi se dobila ova oznaka uz određeni proizvod ili firmu. I da li iza tih proizvoda stoje kvaliteta i da ih treba konzumirati.
Topla voda

#2 Re: Šta je Superbrands

Post by Topla voda »

das 8 milja eura i daju ti likovi koji su ovo sve smislili naljepnicu superbrand
AdnanSA

#3 Re: Šta je Superbrands

Post by AdnanSA »

I onda možeš tu istu naljepnicu koristiti u svom oglašavanju u nadi da će te krajnji kupci prepoznati kao preduzeće koje ostvaruje više od konkurencije na ovom kvazi tržištu.
Sve u svemu još jedna marketinška podvala koja je osim prema krajnjim kupcima usmjerena i prema preduzećima koja su u dobroj mjeri nasjela na slovensku slatku priću.
shin

#4 Re: Šta je Superbrands

Post by shin »

IT Computers ima Superbrands markicu :lol:
Maxwell2008

#5 Re: Šta je Superbrands

Post by Maxwell2008 »

shin wrote:IT Computers ima Superbrands markicu :lol:
Kazi svima slobodno zasto je smijesno. ;-)
leigh

#6 Re: Šta je Superbrands

Post by leigh »

Superbrands je organizacija koja predstavlja nezavisnog arbitera kada je riječ o brandingu. Osnovana 1995. u V.Britaniji i od tada posluje na preko 50 tržišta. U svakoj državi (na svakom tržištu) postoji vijeće koje donosi odluku koji brandovi su dovoljno dobri u različitim kategorijama. Kriteriji su tržišno učešće i dominacija, dugovječnost, lojalnost kupaca, goodwill i sl. Tako bi trebalo biti. E to što smo mi skeptični prema svakoj ideji i sve povezujemo sa zavjerama i sl., to je druga stvar.

Koga zanima ko je u vijeću koje donosi odluke i koji su brandovi superbrands
http://www.superbrands.com/bosnia/
shin

#7 Re: Šta je Superbrands

Post by shin »

Maxwell2008 wrote:

Onako iz meraka mi shega. Zaboravio sam i RSG :lol:
Aurora Borealis

#8 Re: Šta je Superbrands

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 23/11/2010 01:01, edited 1 time in total.
Hendrix

#9 Re: Šta je Superbrands

Post by Hendrix »

Pustite ove ložione, mom prijatelju je u firmu dolazio čovjek i nudio mu za par milja certificiranje firme u ISO 9000, tako da ovaj Superbranda ama baš ništa ne znači kada kupujete osim možda da su se sjetili dobre finte pa im svaka čast za to.

Ovo vam je slično kao i one medalje za kvalitet na Sarajevskom pivu, nekakvi sajmovi folovi a sve je to plaćena reklama na kraju.
hakazvaka

#10 Re: Šta je Superbrands

Post by hakazvaka »

evo sada gledam reklame na federalnoj jedno je 5 proizvoda zaredom bilo i pored svakog stoji superbrands logo
Maxwell2008

#11 Re: Šta je Superbrands

Post by Maxwell2008 »

shin wrote:
Maxwell2008 wrote:

Onako iz meraka mi shega. Zaboravio sam i RSG :lol:

Ako je kvalitet kod svih (superbrands) firmi kao kod IT- Computers onda je to sve bezveze.
IT ima toliko losu uslugu jednostavno su prekomplikovani i veliki lazovi.
Kvalitet proizvoda nije ni blizu kao sto to oni reklamiraju.
Jedino sto dobro rade to je marketing koji kupac placa kroz njihove preskupe proizvode.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#12 Re: Šta je Superbrands

Post by PipiDugaDevetka »

hakazvaka wrote:evo sada gledam reklame na federalnoj jedno je 5 proizvoda zaredom bilo i pored svakog stoji superbrands logo
I ja ugledao superbrendiranu Vegetu putem tv. reklama, ali ono što me je piknulo u uho je ono što izgovara komšija Ogi (Ognjen) uz reklamu da je taj začin napravljen od BILJNOG POVRĆA?!
Kakvo je to povrće koje nije biljno, ja ne znam.
Post Reply