Sto su stale isplate zna li iko?? Za oktobar jos nema uplate. Nisam u BiH trenutno da idem do opstine pitati.
Je li iko u KS primio djeciji doplatak za oktobar?
Sta je sa djecijim doplatkom ??
- CaneBos
#2 Re: Sta je sa djecijim doplatkom ??
Ljudi boziji zar niko bas ne zna? ! 
-
engineer123
#3 Re: Sta je sa djecijim doplatkom ??
Mislim da je u toku revizija dokumenata, jer je od sljedećeg mjeseca dječiji doplatak 103 KM u FBiH. Dakle, potrebno je izvaditi nove dokumente, bar je takva situacija u HNK, a vjerujem da je čitavoj Federaciji tako. Najbolje vam je da se obratite Centru za socijalni rad za tačne inf.
-
HelaS
#4 Re: Sta je sa djecijim doplatkom ??
Šta znači "revizija" dokumentacije za dječiji doplatak? Neko slagao da ima dijete, a nemaengineer123 wrote: ↑16/10/2022 23:12Mislim da je u toku revizija dokumenata, jer je od sljedećeg mjeseca dječiji doplatak 103 KM u FBiH. Dakle, potrebno je izvaditi nove dokumente, bar je takva situacija u HNK, a vjerujem da je čitavoj Federaciji tako. Najbolje vam je da se obratite Centru za socijalni rad za tačne inf.
I zašto bi bila obustavljena isplata, ako je pokrenuta takva revizija
-
engineer123
#5 Re: Sta je sa djecijim doplatkom ??
Revizija dokumentacije znači prikupiti nove dokumente koji se traže (ima spisak), otvoriti račun u banci na ime djeteta na koji će se ubuduće uplaćivati doplatak.. pa tek onda kreće isplata.HelaS wrote: ↑16/10/2022 23:44Šta znači "revizija" dokumentacije za dječiji doplatak? Neko slagao da ima dijete, a nemaengineer123 wrote: ↑16/10/2022 23:12
Mislim da je u toku revizija dokumenata, jer je od sljedećeg mjeseca dječiji doplatak 103 KM u FBiH. Dakle, potrebno je izvaditi nove dokumente, bar je takva situacija u HNK, a vjerujem da je čitavoj Federaciji tako. Najbolje vam je da se obratite Centru za socijalni rad za tačne inf.![]()
I zašto bi bila obustavljena isplata, ako je pokrenuta takva revizija![]()
- Euridika
- Globalna šefica
#6 Re: Sta je sa djecijim doplatkom ??
Na osnovu čega si zaključio/la ovo? Je li ovo negdje zvanično objavljeno ili će općine obavještavati lično (pismenim putem) primaoce dječijih doplataka? Ne znam kakva je praksa u svim općinama, ali zar nije obaveza da se dokumentacija dopunjava/obnavlja svake godine (potvrde o redovnom školovanju djece i sl.)? Zbog čega bi se morala ponovo dostaviti dokumentacija koja je već dostavljena prije npr. mjesec dana? A tek mi nije jasno ovo o otvaranju bankovnog računa za maloljetna lica i ako je npr. više djece, je li to znači da svako dijete ima svoj bankovni račun i da roditelji/staratelji snose troškove otvaranja i održavanja bankovnih računa za djecu + roditelji/staratelji su ujedno i korisnici računa do sticanja punoljetstva djece?engineer123 wrote: ↑17/10/2022 11:42Revizija dokumentacije znači prikupiti nove dokumente koji se traže (ima spisak), otvoriti račun u banci na ime djeteta na koji će se ubuduće uplaćivati doplatak.. pa tek onda kreće isplata.
-
engineer123
#7 Re: Sta je sa djecijim doplatkom ??
Nisam zaključio, već mi je tako rečeno u Centru za socijalni rad, u jednoj Općini u HNK. Neće obavještavati lično nikoga, već su ljudi kad su vidjeli da im nije uplaćen dječiji doplatak samo otišli da vide u čemu je problem i tako im je rečeno. Da, svako dijete mora imati svoj račun (npr. 3 djece, 3 računa za svako dijete). Nema troškova otvaranja i održavanja računa, jer se otvara uz rodni list djeteta i u te svrhe, a roditelji koriste račun za maloljetnu djecu. PozdravEuridika wrote: ↑17/10/2022 12:46Na osnovu čega si zaključio/la ovo? Je li ovo negdje zvanično objavljeno ili će općine obavještavati lično (pismenim putem) primaoce dječijih doplataka? Ne znam kakva je praksa u svim općinama, ali zar nije obaveza da se dokumentacija dopunjava/obnavlja svake godine (potvrde o redovnom školovanju djece i sl.)? Zbog čega bi se morala ponovo dostaviti dokumentacija koja je već dostavljena prije npr. mjesec dana? A tek mi nije jasno ovo o otvaranju bankovnog računa za maloljetna lica i ako je npr. više djece, je li to znači da svako dijete ima svoj bankovni račun i da roditelji/staratelji snose troškove otvaranja i održavanja bankovnih računa za djecu + roditelji/staratelji su ujedno i korisnici računa do sticanja punoljetstva djece?engineer123 wrote: ↑17/10/2022 11:42
Revizija dokumentacije znači prikupiti nove dokumente koji se traže (ima spisak), otvoriti račun u banci na ime djeteta na koji će se ubuduće uplaćivati doplatak.. pa tek onda kreće isplata.![]()
- CaneBos
#8 Re: Sta je sa djecijim doplatkom ??
Boze sacuvaj kakvi idiotizmi. Al sta je sa kantonom Sarajevo??