Sta je sa djecijim doplatkom ??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
CaneBos

#1 Sta je sa djecijim doplatkom ??

Post by CaneBos »

Sto su stale isplate zna li iko?? Za oktobar jos nema uplate. Nisam u BiH trenutno da idem do opstine pitati.
Je li iko u KS primio djeciji doplatak za oktobar?
CaneBos

#2 Re: Sta je sa djecijim doplatkom ??

Post by CaneBos »

Ljudi boziji zar niko bas ne zna? ! 🙄
engineer123

#3 Re: Sta je sa djecijim doplatkom ??

Post by engineer123 »

CaneBos wrote: 15/10/2022 16:39 Ljudi boziji zar niko bas ne zna? ! 🙄
Mislim da je u toku revizija dokumenata, jer je od sljedećeg mjeseca dječiji doplatak 103 KM u FBiH. Dakle, potrebno je izvaditi nove dokumente, bar je takva situacija u HNK, a vjerujem da je čitavoj Federaciji tako. Najbolje vam je da se obratite Centru za socijalni rad za tačne inf.
HelaS

#4 Re: Sta je sa djecijim doplatkom ??

Post by HelaS »

engineer123 wrote: 16/10/2022 23:12
CaneBos wrote: 15/10/2022 16:39 Ljudi boziji zar niko bas ne zna? ! 🙄
Mislim da je u toku revizija dokumenata, jer je od sljedećeg mjeseca dječiji doplatak 103 KM u FBiH. Dakle, potrebno je izvaditi nove dokumente, bar je takva situacija u HNK, a vjerujem da je čitavoj Federaciji tako. Najbolje vam je da se obratite Centru za socijalni rad za tačne inf.
Šta znači "revizija" dokumentacije za dječiji doplatak? Neko slagao da ima dijete, a nema :?

I zašto bi bila obustavljena isplata, ako je pokrenuta takva revizija :?
engineer123

#5 Re: Sta je sa djecijim doplatkom ??

Post by engineer123 »

HelaS wrote: 16/10/2022 23:44
engineer123 wrote: 16/10/2022 23:12

Šta znači "revizija" dokumentacije za dječiji doplatak? Neko slagao da ima dijete, a nema :?

Revizija dokumentacije znači prikupiti nove dokumente koji se traže (ima spisak), otvoriti račun u banci na ime djeteta na koji će se ubuduće uplaćivati doplatak.. pa tek onda kreće isplata.
Euridika
Globalna šefica

#6 Re: Sta je sa djecijim doplatkom ??

Post by Euridika »

engineer123 wrote: 17/10/2022 11:42
HelaS wrote: 16/10/2022 23:44

Revizija dokumentacije znači prikupiti nove dokumente koji se traže (ima spisak), otvoriti račun u banci na ime djeteta na koji će se ubuduće uplaćivati doplatak.. pa tek onda kreće isplata.
Na osnovu čega si zaključio/la ovo? Je li ovo negdje zvanično objavljeno ili će općine obavještavati lično (pismenim putem) primaoce dječijih doplataka? Ne znam kakva je praksa u svim općinama, ali zar nije obaveza da se dokumentacija dopunjava/obnavlja svake godine (potvrde o redovnom školovanju djece i sl.)? Zbog čega bi se morala ponovo dostaviti dokumentacija koja je već dostavljena prije npr. mjesec dana? A tek mi nije jasno ovo o otvaranju bankovnog računa za maloljetna lica i ako je npr. više djece, je li to znači da svako dijete ima svoj bankovni račun i da roditelji/staratelji snose troškove otvaranja i održavanja bankovnih računa za djecu + roditelji/staratelji su ujedno i korisnici računa do sticanja punoljetstva djece? :shock:
engineer123

#7 Re: Sta je sa djecijim doplatkom ??

Post by engineer123 »

Euridika wrote: 17/10/2022 12:46
engineer123 wrote: 17/10/2022 11:42

Na osnovu čega si zaključio/la ovo? Je li ovo negdje zvanično objavljeno ili će općine obavještavati lično (pismenim putem) primaoce dječijih doplataka? Ne znam kakva je praksa u svim općinama, ali zar nije obaveza da se dokumentacija dopunjava/obnavlja svake godine (potvrde o redovnom školovanju djece i sl.)? Zbog čega bi se morala ponovo dostaviti dokumentacija koja je već dostavljena prije npr. mjesec dana? A tek mi nije jasno ovo o otvaranju bankovnog računa za maloljetna lica i ako je npr. više djece, je li to znači da svako dijete ima svoj bankovni račun i da roditelji/staratelji snose troškove otvaranja i održavanja bankovnih računa za djecu + roditelji/staratelji su ujedno i korisnici računa do sticanja punoljetstva djece? :shock:
Nisam zaključio, već mi je tako rečeno u Centru za socijalni rad, u jednoj Općini u HNK. Neće obavještavati lično nikoga, već su ljudi kad su vidjeli da im nije uplaćen dječiji doplatak samo otišli da vide u čemu je problem i tako im je rečeno. Da, svako dijete mora imati svoj račun (npr. 3 djece, 3 računa za svako dijete). Nema troškova otvaranja i održavanja računa, jer se otvara uz rodni list djeteta i u te svrhe, a roditelji koriste račun za maloljetnu djecu. Pozdrav
CaneBos

#8 Re: Sta je sa djecijim doplatkom ??

Post by CaneBos »

Boze sacuvaj kakvi idiotizmi. Al sta je sa kantonom Sarajevo??
Post Reply