Sta je potrebno za vjencanje??
Moderator: anex
-
saveznica
#1 Sta je potrebno za vjencanje??
Pozdrav svim svjezevjencanim kao i onima koji se sjecaju ...
sta mi od papira treba za vjencanje?
Kome da se javim i gdje?
Sta ako je jedno od supruznika iz drugog grada ili opstine?
koliko se ceka na "termin"?
Mozemo li mi sami birati termin?
????
Unaprijed hvala!
Kome da se javim i gdje?
????
Unaprijed hvala!
-
melb26sa
#3 Re: Sta je potrebno za vjencanje??
Evo info iz opcine Centar iako mislim da je kod svih isto.saveznica wrote:Pozdrav svim svjezevjencanim kao i onima koji se sjecaju ...
Kome da se javim i gdje?
????
Unaprijed hvala!
Po novom zakonu ceka se 30 dana (iliti neki vjerenicki staz), ali ako imas neki opravdan razlog zasto to mora biti ranije, mislim da izlaze u susret. Inace, ti mozes reci kada bi zeljela, a zavisi koliko parova je vec prije tebe prijavilo vjencanje za odredjeni dan/datum/vrijeme. Iza 17h ako se dobro sjecam placa se kao i izlazak na teren (300 KM).
PRIJAVA VJENÈANJA
ŠALTER 1 ( 562-383
e-mail: [email protected]
Dokumenti za sklapanje braka BiH državljana:
rodni listovi mladenaca (najnoviji)
uvjerenje o državljanstvu
fotokopija ličnih/osobnih karata mladenaca i svjedoka
uvjerenje o slobodnom bračnom stanju za osobe rođene van Kantona Sarajevo
dokaz da je raniji brak prestao (ukoliko je neko od mladenaca bio u braku)
najava vjenčanja najmanje 30 dana prije vjenčanja
Sretno!
-
melb26sa
Postoji ta opcija u zakonu da se i ranije vjencas (ali zavisi od maticarke valjda) a uvijek se moze otici u RS gdje po njihovom zakonu cekas samo 7 dana...Jessie B wrote:Eh bas me zanimalo je li se mora cekati i koliko.
Da ne spominjem koliko vise problema imaju oni kojima je partner stranac - iz vlastitog iskustva.
- ja_cura_
moja prijateljica koja se zimus vjencala, je termin dobila u roku od 15 dana, valjda bilo slobodno, ali njen buduci nije mogao dobiti tada godisnji te su prolongirali za dodatnih 15 dana.
sto se papira tice, razlicito je od opcine do opcine. u opcini novi grad traze i uplatu od 10 km, cini mi se, dok u opcini novo sarajevo to ne traze. a i potrebna dokumentacija opet varira od opcine do opcine. prema tome, najbolje je da kad odlucis u kojoj opcini, lijepo tamo odes i raspitas se na licu mjesta.
sretno!
sto se papira tice, razlicito je od opcine do opcine. u opcini novi grad traze i uplatu od 10 km, cini mi se, dok u opcini novo sarajevo to ne traze. a i potrebna dokumentacija opet varira od opcine do opcine. prema tome, najbolje je da kad odlucis u kojoj opcini, lijepo tamo odes i raspitas se na licu mjesta.
sretno!
-
mamica papucarka
a jesu se svi navalili vjencavat 
- chuchumbamayumbe
Meni nisu dali termin koji sam htio, iako je bilo mjesta. Moras se prijaviti mjesec dana ranije, toliko znam...
-
mamica papucarka
e i ti si nakav hujavCitizen-X wrote:Kod mene je kratko trajalo - dobro razmisli
-
mamica papucarka
a kad vam kaze "proglasavam vas muzom i zenom" je osjecaj da se sa...er u gace 
-
skorpija83
mora da je nesto u zrakumamica 31 wrote:a jesu se svi navalili vjencavat
- chuchumbamayumbe
a ja dok sam potpisivao ruka mi se tresla, ne znam ni kako sam potpisao!mamica 31 wrote:a kad vam kaze "proglasavam vas muzom i zenom" je osjecaj da se sa...er u gace
Uzalud sam drmnuo jedan dupli viski prije polaska, dzaba!
-
skorpija83
zena21 wrote:i ja kazem da treba doooooobro razmislitiCitizen-X wrote:Kod mene je kratko trajalo - dobro razmisli![]()
joj jesmo bRezobrazni![]()
![]()
![]()
mali
ma niiiste....
-
mamica papucarka
i vi muskarci se useretechuchumbamayumbe wrote:a ja dok sam potpisivao ruka mi se tresla, ne znam ni kako sam potpisao!mamica 31 wrote:a kad vam kaze "proglasavam vas muzom i zenom" je osjecaj da se sa...er u gace![]()
Uzalud sam drmnuo jedan dupli viski prije polaska, dzaba!
- Citizen-X
Odma' ona jel' nesta priznamo doljevas benzin na vatru pihmamica 31 wrote:i vi muskarci se useretechuchumbamayumbe wrote:a ja dok sam potpisivao ruka mi se tresla, ne znam ni kako sam potpisao!mamica 31 wrote:a kad vam kaze "proglasavam vas muzom i zenom" je osjecaj da se sa...er u gace![]()
Uzalud sam drmnuo jedan dupli viski prije polaska, dzaba!jest mi drago to cut
-
mamica papucarka
ti ko onaj sto je drugo jutro ocerko zenu, Pitaju ga "pa sto bolan", a on ce- "Ma pusti, ne moze se durat sa njom"Citizen-X wrote:Vruce vrucemamica 31 wrote:e i ti si nakav hujavCitizen-X wrote:Kod mene je kratko trajalo - dobro razmislikako bolan kratko. Jel vise od dva mjeseca
- Citizen-X
Nema vise me niko ne nacera da razmisljamzena21 wrote:i ja kazem da treba doooooobro razmislitiCitizen-X wrote:Kod mene je kratko trajalo - dobro razmisli![]()
![]()
![]()
mali
- Citizen-X
Vala jastamamica 31 wrote:ti ko onaj sto je drugo jutro ocerko zenu, Pitaju ga "pa sto bolan", a on ce- "Ma pusti, ne moze se durat sa njom"Citizen-X wrote:Vruce vrucemamica 31 wrote: e i ti si nakav hujavkako bolan kratko. Jel vise od dva mjeseca
- chuchumbamayumbe
Cijenim to sto se tebi svidja...Citizen-X wrote:Nema vise me niko ne nacera da razmisljamzena21 wrote:i ja kazem da treba doooooobro razmislitiCitizen-X wrote:Kod mene je kratko trajalo - dobro razmisli![]()
![]()
![]()
maliLjepa samoca i nepolaganje racuna bilo kome, dje's' bio, sta's' radio, utakmice gledam rahat, Formulu 1
Legnem kad hocu - mah lipota
![]()
![]()
A ja jedva cekam da dodjem kuci da mi mala potrci i kaze tata! Pa da se igramo i mazimo...
-
mamica papucarka
ma ovaki se bolan facaju vise putachuchumbamayumbe wrote:Cijenim to sto se tebi svidja...Citizen-X wrote:Nema vise me niko ne nacera da razmisljamzena21 wrote: i ja kazem da treba doooooobro razmisliti![]()
![]()
![]()
maliLjepa samoca i nepolaganje racuna bilo kome, dje's' bio, sta's' radio, utakmice gledam rahat, Formulu 1
Legnem kad hocu - mah lipota
![]()
![]()
A ja jedva cekam da dodjem kuci da mi mala potrci i kaze tata! Pa da se igramo i mazimo...
a i ja jedva cekam da muz dodje sa posla pa da mu djeca potrce i kazu tata
-
saveznica
Hvala melb26sa
sve bi kako si napisala!
Citizen-x (ako se ne varam) moj dragi i ja skupa gledamo F1 a bogme i utakmice, tako da necu biti smetnja!
A racuni se polazu u posti skupa sa parama kojim aih placas...
to sto ti nisi znao izabrati ili bolje reci pronaci, to je vec tvoja stvar!
Citizen-x (ako se ne varam) moj dragi i ja skupa gledamo F1 a bogme i utakmice, tako da necu biti smetnja!
-
saveznica
Hvala melb26sa
sve bi kako si napisala!