Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
ssmmiilleeyy

#126 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by ssmmiilleeyy »

Za uspjesnu vezu je potrebno sljedeće : Nezaposlena Žena, Zbirka Španskih Sapunica i udoban krevet :lol:
kmirsad

#127 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by kmirsad »

jest za švaleranja... :lol:
ssmmiilleeyy

#128 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by ssmmiilleeyy »

Za uspješnu vezu je potrebno DVOJE

na pustom Ostrvu

:lol: :lol: :lol: :lol:
jedna tamo

#129 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by jedna tamo »

za uspješnu vezu je potrebno da žena nema mozga a ni jezik :D
Njanjo

#130 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by Njanjo »

Aura Perez wrote:Za uspjesnu vezu ona mora bit nevina do braka i davati svaki dan po mogucnosti vise puta dnevno :lol:
Ma moRe to Karabeg rijesit...cijena sitnica :thumbup:
vozač

#131 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by vozač »

bomi wrote:Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

ja se držim one dobre stare latinske.....Bonus penis, pax in domu - Dobar qur*c, mir u kuci. ...

hahahhahahah
surova istina
ako se već koristiš "latinskim" barem nauči korektnu verziju, a to je penis bonus, pax in domus,
uzgred, ima i ona "ego tui zabio debeo" :dance: :dance:

ave :bih:
ritam

#132 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by ritam »

UnscarD wrote:Buduci da mi se focus interesovanja nenadano preselio sa Politike i IT-a na ove neke druge teme :) a posto ja volim da analiziram, rekoh, da podijelim sa vama svoje spoznaje o temi iz naslova. Mozda nekom budu koristile.

Prije svega, zasto ljudi uopste zapocinju veze? Ne mogu bas svi stati u ovu klasifikaciju ali jedan dobar dio staje u ovo ispod :
1. Zaljubljenost
Prilicno precjenjena hemijska reakcija organizma pri kojoj organizam luci dopamin i serotonin isto kao i kod odredjenog broja droga stim sto sada reaguje na tacno odredjenu osobu. Postoje psiho-okidaci koji vas “zaljubljuju” u odredjenu osobu. Oni su krajnje individualni i ne mogu se identifikovati nego se samo dese. Nekome to moze biti jednostavno nacin na koji osoba u koju se zaljubljuje prolazi rukom kroz kosu, nekome nesto deseto (obicno je ipak suptilinije). Ukoliko ste nekada bili zaljubljeni, detaljnom analizom je moguce cak i identifikovati neke od tih psiho-okidaca ali sigurno ne sve. Barem sam ja mogao. Uglavnom kada se “upadne” u to stanje, osoba koja je zaljubljena ima sve one standardne reakcije kao sto su “leptirici” u stomaku, sklonost idealizovanja partnera, ne primjecivanje nikakvih mana itd. Ipak, zaljubljenost ima svoj vijek trajanja koji se mjeri u mjesecima i nema nikakve veze sa LJUBAVLJU. Na zalost cesto se pogreno smatra osnovom za istu.
2. Materijalna sigurnost.
Ovo nije potrebno dodatno argumentovati u danasnjem ili bilo kojem vremenu ali cisto da se u razmisljanju ne bi ogranicili na mladjahne “sponzoruse” mozete zamisliti i neku samohranu majku sa dijetetom koja ce cesto preci preko ociglednih nedostataka partnera usljed zelje da obezbjedi egzistenciju dijetetu.
3. Zivotna misija da se pronadje pravi/prava, da se neko promjeni ili da se nekome pomogne.
Dosta zanemaren razlog ali veoma cest. Izrazen kod osoba koje inace imaju izrazenu empatiju prema ljudima i/ili zivotinjama. Tesko ga je odmah identifikovati ali je cest. Recimo osoba primjeti da je neko obicno depresivan ili agresivan ili bilo kakav ali da je u njenom/njegovom prisustvu drugaciji i iz podsvjesne zelje da mu se pomogne razvijaju vezu.
4. Strah od samoce
Izrazeniji sto je osoba starija. Strah od toga da ce zivot provesti sami. Pogotovo izrazen nakon 30 i neke dok se nakon 40-50 ljudi cesto mire sa tom cinjenicom. Sigurno ste primjetili gotovo ocajne djevojke/zene koje traze bilo kakvu vezu a i muskarci ponekad mjenjaju kriterije usljed ovog straha. Bioloski sat takodjer igra ulogu.

Sigurno ih ima jos ali veliki broj ljudi staje i u ove 4.

Svi gore pobrojani inicijalni razlozi za vezu su prolaznog karaktera. Zaljubljenost prodje, na materijalno se naviknete i postane obicno, niste vise sami, pomogli ste nekome ili ga promjenili. I sta dalje?
E sada pocinje prava veza. Nebitno je koji je bio razlog za stupanje u vezu jer ona se od tog inicijalnog razloga pomjerila, odnos je evoluirao.
Ono sto sam ja shvatio je da za kvalitetnu vezu postoji samo jedan jedini temelj, doduse veoma tezak za odrzati. Zato i nema previse uspjesnih veza jer da je lako, svi bi bili u sretnim vezama. Taj temelj je beskompromisna istina izmedju partnera. Kada partneri jedno od drugoga ne kriju nista, tek tada mogu dati sve. I dobiti zauzvrat naravno. Stvara se jedan intiman odnos izmedju dva bica koji omogucava istovremeno dodatno vezivanje, povjerenje, ispunjenost, sigurnost. Jednostavno uzivate u tome sto ste vi-Vi i sto je partner to sto jeste. Istina je apsolutni preduslov za iskrenu ljubav. Ljubav zasnovana na bilo cemu drugome moze biti veoma uvjerljiva ali je sasvim sigurno samo dobra iluzija. To stanje obostrane istine je najbolje jer oboma omogucava progres i nadgradnju onakvim kakvi zaista jeste. Kada nista ne krijete, sigurni ste da partner voli bas VAS a ne neku svoju predstavu o vama koju mu presucivanjem ili lazima projektujete. Ipak, ovo nije ni malo jednostavno. Istina zna biti veoma surova, teska za podnjeti, bolna a cesto moze voditi i razlazu ali ma kakva bila i cemu god vodila, nesto je najvrijednije sto dvoje ljudi u vezi mogu imati. Sve ostalo je iluzija. Obicno je na pocetku neko vrijeme nije problem odrzavati ali kasnije moze postati tesko. Jedno presucivanje (jer i to je laz) bilo cega vodi u direktnu laz a ova vodi u drugu, druga u trecu i nakon godina veze ili braka, znate da je ta konekcija koju ste mozda nekada imali – nestala. To vise niste vi. To su neki drugi ljudi. Hodajuci hologrami koje stalno projektujete partneru. Tada vec sasvim sigurno i partner vama.

Komunikacija. Veoma vazan aspekt veze. Buduci da ne komuniciraju svi iskljucivo verbalno, veoma je bitno identifikovati na kakav oblik komunikacije partner reaguje, primjecivati i neizreceno ili male gestove. Kada identifikujete problem, probajte ga rijesiti. Mozete naici na otpor ili nerazumjevanje jednom, dvaput, triput ali to moze biti jednostavno jer u tom momentu partner nije spreman da prica o problemu. Istrajte i pronadjite bolji momenat ali nemojte ignosrisati jednom identifikovani problem. On nece sam nestati time sto je gurnut pod tepih.

Cesto se pise o problemu sex-a u vezama. Sex je postao ovakav ili onakav, dosadan i rutinski, obaveza a ne uzivanje. Gdje nestade ona strast sa pocetka?
Sex u vezi je samo fizicka manifestacija odnosa izmedju partnera. Na pocetku je naravno uzbudljiv jer vam je i partner uzbudljiv, nepoznata teritorija koju treba otkriti.
Ipak, veoma tesko cete naici na par koji je potpuno iskren jedan prema drugome bez obzira na duzinu veze a da im je sex los. Moze sa godinama samo postati bolji usljed upoznavanja te nekada nepoznate teritorije. Sa druge strane, veoma cesto cete naici na parove koji imaju ovaj problem a glavni razlog je upravo nestanak te povezanosti i bliskosti izmedju partnera koju jedino iskrenost omogucava.
Razlog zbog kojeg je sex na pocetku veze dobar a kasnije nije dobar lezi samo i jedino u udaljavanju partnera jednog od drugog.

Budite slobodni da ove gore razloge za vezu dopunite i svoja razmisljanja podijelite...mozda nekome pomogne. Ja recimo da sam imao ovu pamet prije par godina, sada bih ili bio u sretnom braku sa osobom koju sam volio i koja me volila ili ustedio partnerki i sebi dvije godine zivota i oboje nas postedio velikog razocarenja. Ipak tesko je iz tudjih primjera uciti. Puno je lakse znati da je zid tvrd kada sam udaris glavom o njega. Moje zivotne skole su obicno veoma skupe, ali upravo zato sto su tako skupe, rijetko ponavljam istu gresku dva puta :)

Cuvajte po svaku cijenu apsolutnu istinu ako je imate u vezi a ako je nemate ili je nikada niste imali...zao mi je ali ne znate sta propustate.
HAVANA

#133 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by HAVANA »

besana wrote:Shto me zadevera :?

Jel šta važno,mrsko mi čitati :D
Static-X

#134 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by Static-X »

ritam wrote:
Cuvajte po svaku cijenu apsolutnu istinu ako je imate u vezi a ako je nemate ili je nikada niste imali...zao mi je ali ne znate sta propustate.
[/quote]

E to je prava ljubav, iako je tuce jos je uz njega jer ga voli :lol:
Mis mekinjas

#135 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by Mis mekinjas »

Nije ona jadna kriva što je glupa....jadni joj otac i majka......
tekma

#136 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by tekma »

Raščupana wrote:Nije ona jadna kriva što je glupa....jadni joj otac i majka......
A sta ima njen otac i majka sa njenom divljom metodom seksa ?
Malo se potuku a posle toga u krevetu prave dernek. :lol:
Static-X

#137 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by Static-X »

tekma wrote:
Raščupana wrote:Nije ona jadna kriva što je glupa....jadni joj otac i majka......
A sta ima njen otac i majka sa njenom divljom metodom seksa ?
Malo se potuku a posle toga u krevetu prave dernek. :lol:
Ima tu sigurno nesto, samo je cuvaju kao tajnu :-D
ritam

#138 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by ritam »

Static-X wrote:E to je prava ljubav, iako je tuce jos je uz njega jer ga voli :lol:
:thumbup:
Last edited by ritam on 14/04/2010 21:40, edited 1 time in total.
ritam

#139 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by ritam »

Prije će biti: jadna ona majci i ocu. :D
Svako živi svoj život...
;-)
una_bo

#140 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by una_bo »

da vam se poklope horoskopski znakovi. eto to.
Bullet Tooth Tony

#141 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by Bullet Tooth Tony »

una_bo wrote:da vam se poklope horoskopski znakovi. eto to.
kako to ?
Officer Crabtree

#142 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by Officer Crabtree »

po narodnoj bik dere jarca, ne može kuja zeca stić, i vuk sit i ovce na broju (kineski) i sl.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#143 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by ladyblue18 »

una_bo wrote:da vam se poklope horoskopski znakovi. eto to.
:lol: :-)
Officer Crabtree

#144 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by Officer Crabtree »

na ovom forumu izgleda za uspješnu vezu je potreban i tolerantan moderator, gdje god ja počnem da zavodim žene tema se zaključa'

ovo nije kritika rada moderatora, neg vidim da je lady ljubomorna, i od sad samo nju volim

lady evo ga :kiss:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#145 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by ladyblue18 »

:roll: opomena!
Bullet Tooth Tony

#146 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by Bullet Tooth Tony »

:lol: :lol: :lol:
Aurora Borealis

#147 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 25/11/2010 00:08, edited 1 time in total.
ljubav_aha

#148 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by ljubav_aha »

Aurora Borealis wrote:Sta se ovdje desava? :-D Bice da je Officir malo zaplatio :-D
Za uspjesnu vezu je potrebno dvoje normalnih, ili dvoje nenormalnih. Nema izmedju :oops:

:thumbup:
Mis mekinjas

#149 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by Mis mekinjas »

Aurora Borealis wrote:Sta se ovdje desava? :-D Bice da je Officir malo zaplatio :-D
Za uspjesnu vezu je potrebno dvoje normalnih, ili dvoje nenormalnih. Nema izmedju :oops:
UH, U KOJE LI JA I ONO MOJE SVE NA SVIJETU SPADAMO..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :dance: :dance: :dance: :dance:
ljubav_aha

#150 Re: Sta je potrebno za uspjesnu vezu?

Post by ljubav_aha »

Raščupana wrote:
UH, U KOJE LI JA I ONO MOJE SVE NA SVIJETU SPADAMO..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :dance: :dance: :dance: :dance:

normalni sa povrmenim nenormalnim potrebama :lol:

ti si :thumbup:
Post Reply