Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post Reply
Ateista

#251 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by Ateista »

Chmoljo wrote:
poruku mira, poruku drustvene svijesti, i mislim da nikakve veze nema sa politickim strankama.

Uglavnom, nista novo u tekstu, tipicna predizborna propaganda.
društvena svijest i političke stranke inače nikakve veze nemaju... čitaš li ti pišeš?

btw, Nerzuk nije ni u jednoj političkoj stranci da bi slao neke predizborne poruke :-) :roll:
Drustvena svijest ne podrazumijeva politiku, to je puno siri pojam od bavljenja politikom. :D

Ne kazem da doticni mora biti u stranci i reklamirati neku, ali reklamira izbore kao i mnogi i pljuje po onima koji ne glasaju te iznosi pogresne motive njihovog/naseg bojkota izbora.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#252 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by Chmoljo »

Ateista wrote:
Drustvena svijest ne podrazumijeva politiku, to je puno siri pojam od bavljenja politikom. :D

Ne kazem da doticni mora biti u stranci i reklamirati neku, ali reklamira izbore kao i mnogi i pljuje po onima koji ne glasaju te iznosi pogresne motive njihovog/naseg bojkota izbora.
'ta će Nerzuk :-)
michio

#253 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by michio »

well, prije ili kasnije pisace za Avaz.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#254 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by Toto »

Officer Crabtree wrote:Care moj ja 8 godina već radim i plaćam porez ovoj državi.

A ti eto koji izlaziš na izbore znaš bolje od mene koji se krećem među tom rajom zašto ne izlaze na izbore.

To je jednostavno usko gledanje, kad ti je tema "Oni ne izlaze" onda slušaj ljude zašto ti govore da ne izlaze, a nemoj sebi staviti ideju i onda tu ideju gurati.

Pitaj kojeg god hoćeš, svi će ti reći: Nemam za koga glasati. To je glavni razlog, a ti pričaj šta hoćeš.

Ti ćeš nekom reći da mu je do kafe?

Haj prvo plati porez.
Samo da naglasim na sta repliciram:
Pitaj kojeg god hoćeš, svi će ti reći: Nemam za koga glasati. To je glavni razlog, a ti pričaj šta hoćeš.
Ali se zato ima protiv koga glasati.

Izbori su zato da se glasa i "protiv" a ne samo "za". Izbori su malko vise od igre; nisu ulicna tuca, gangovi, mahale da bi se sve svodilo da se pokaze kome se lizu skuti. Izbori daju sansu i onima koji nisu niciji - da se pokazu i izjasne.

Izaci i reci da si protiv nekoga i necega sa sobom nosi pogolemu dozu hrabrosti, damara, angazovanosti, svjesti.

Ja na svakim izborima glasam za sebe. Ako imam kave miljenike: udjelim njima "sadaku", ako nemam: dam glas nekom autsajederu-da ga podrzim ili dvorskoj ludi da me ima ko zabavljat. U svakom slucaju polazim od svoga sicara, jer glasam da meni bude bolje i zato sto hocu da ucestvujem u derneku - na bilo koji nacin.

Kad sam bio siguran a bi mi miljenici mogli dobit izbore: glaso sam za "folklornu sekciju" samo zato da bi dernek bio sareniji. Ne volim kad mi se oko stange vriguza samo jedna "sorta" pa taman i "moji" bili.

Nedavno se u Svedskoj pojavila stranka hakera i za samo jednu godinu usla u parlamente; uzela nekom mjesta, platu u parlamentu, birace, pare, medijslo vrijeme, a bogami i pamet. iako mi nismo Sve'cka nam treba sto vise "hakerskih" strabnaka da bi nam sistem bio stabilniji.

Ja cu ove godine glasat za za ovu "umjetnicku cetu" Danisa Tanovica, samo zato sto se drze principa: "Ako se nejma - ima napravit"...Danis je kreativac koji je dokazao da zna napravit rezultat i samo radi toga cu da mu dam glas i sansu da uradi sto je naumio po "scenariju" koji je odabrao.

Mi smo u debelim govnima. Ne mozemo glumiti i folirati zapadne demokratije, vec moramo sami sebi pravit . Nama trebaju kreativne megdandzije, a ne paraziti i oportuni bjezaci koji tvrde da nemamo izbora. Ja sam po "genetici" socijal-demokrata, ali to nikako ne znaci da po defaultu trebam glasat za one koji se tako nazivaju ili su utrpali u programe koji gram ideja na koje se ja palim, da bi mi zamazali oci kod glasanja.

jah,
zaboravih pripomnut-radi naslova teme: blizi sam penziji vec apsolventskom stazu
ultima_palabra

#255 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by ultima_palabra »

Nisu svi isti
Protiv glavuša, robota i televizora
Ljeto je na izmaku i bliži se kraj godišnjih odmora. Bliži se septembar kada se opet treba vratiti u puni pogon na radnim mjestima ispunjavajući famozne tri osmice: rada, kreativnog odmora i spavanja. Naravno, ovo vrijedi za one rijetke zaposlene, jer u BiH je još uvijek veći broj nezaposlenih od zaposlenih.
Piše: Faruk Šehić, pisac
Najsrećniji su oni na državnim sisama, tj. zaposleni u ugodnoj egzistencijalnoj dubini državne administracije, tamo gdje se može dobiti otkaz samo ako ubiješ kolegu na poslu. Takvih je na hiljade puta nekoliko članova porodice i eto rješenja za hiljade puta nekoliko egzistencija, jer ovdje je ta riječ još uvijek glavni životni pojam: egzistencija. Bolje bi bilo reći opstanak. Zato je u današnjem bh. društvu sve dozvoljeno u borbi za opstanak, gdje je najbolje oružje ono kada imaš rođake i prijatelje na bitnim mjestima. Nepotizam je u krvi i genima našeg dragog malog čovjeka.

U red sretno zaposlenih spadaju i oni što rade u telekomima, poštama, duhanskim i pivarskim industrijama, lutrijama, i salonima slot mašina. Oni znaju za koga će glasati, jer su u ovim firmama i čistačice zaposlene po stranačkoj podobnosti.

Oni što rade u kladionicama nisu nimalo sretni, mlade žene su tu klasični robovi bez zdravstvenog i ostalih osiguranja, rade za sitne pare, gdje im svaki frustrirani idiot može biti gori od granate u ratu.

Sretnici su i svi što rade u stranim ambasadama ili jakim nevladinim organizacijama stranih zemalja. Ali su sretnici i oni koji rade u našim NVO-ima, direktori, glavni urednici tih nevladinih organizacija, što ustrajno crpe bradavice američkih ili evropskih fondova za demokratizaciju medija, za razvoj ljudskih prava, za razvoj razvoja. Bitno je da strancu otmete pare i dignete kredit za auto, stan, vikendicu u Tarčinu. Socijalna pravda je dimna zavjesa za lično bogaćenje.

Sve činjenice govore kako je danas najunosniji biznis biti borcem za ljudska prava. Biti vrhovni moralizator i biti vrtloglavo plaćen za bavljenje tuđom mukom, to je centralni bingo života. To su emotivci čija duša je velika k'o Rusija, a džep dublji od Tihog okeana.

Sretnici su i tajkuni na stranačkim jaslicama, i svi oni koji guraju nacionalnu stvar da ona bude jak i siguran mamac za glasove na oktobarskim izborima. Nevladin sektor je rajski geto za anonimuse koji znaju pronaći novac za svoju platu koja nije ništa manja nego plata nekog federalnog ministra. Pa će onda takvi likovi pozivati na razne revolucije, štrajkove i ulične nemire. Bosni i Hercegovini bi bilo malo jedna revolucija, ni dvije je ne bi sredile, tri revolucije bi možda bile „konačni spas“ i povratak u stadij primata.

Za one koji nemaju mastercard, niti mogu otići na koncert Leonarda Cohena u Beč, ili na utakmicu Lige šampinjona na Park prinčeva, za one koji stoje u redovima za WC dok na stadionu padaju odlučujući golovi, za takve ostaju samo oktobarski izbori.
Napokon je došlo vrijeme da se stranke sa nacionalističkim predznacima pošalju u istorijsku penziju. Osim ako nećete da vam još četiri duge godine vladaju svježe izbrijane glavuše utegnute u fitilje Armanijevih kravata, glavuše sa višespratnim podvoljcima, ljudi koji žive van našeg vremena i prostora, bez stresa jer ne moraju na posao u neki limeni kiosk na plus četrdeset stepeni danonoćno roštiljati smrdljive hamburgere.

Jer nemaju stresa od svojih ureda, jer ih tamo niko neće mentalno bičevati za pare koje nisu dovoljne ni za kredit za auto, kamoli za garsonjeru minimalne veličine. Nacionalne/nacionalističke stranke su temeljni konstruktori haosa i beznađa u kojem se danas nalazi kompletno bosanskohercegovačko društvo.

Šta tek reći za većinu ljudi koja ne može mjesečno zaraditi ni 600-700 maraka, kojima je miris mora blizu jedino na satelitskim kanalima. Neki japanski naučnik je izmislio robota morbidnog izgleda koji će vam prenositi motoričke i emotivne poruke ljudi sa kojima komunicirate putem telefona, iako su ti ljudi udaljeni od vas kilometrima. Robot je bijel kao operaciona sala, i liči na androgenog, glatkog vanzemaljca bez nogu, koji je nabijen na stalak za ofingere iz H&M-a. Kad pričate sa dragom osobom taj robot na stalku će vas grliti i ljubiti kao da ste zaista u fizičkom kontaktu sa osobom od krvi i mesa.

Uskoro će neki drugi vispreni naučnik izmisliti televizor koji će vam slati poljupce. TV koji će vam namigivati sa plaža na Rajskim otocima i usput će ispuštati originalan miris soli, vjetra i biljaka, kao da ste na licu mjesta. Tamo gdje domoroci hrane ribe tako što zagaze u more do koljena bacajući hranu uokolo kao da hrane kokoši, ali mjesto koka iz vode iskaču leteće ribe i hvataju hranu, neke im bukvalno jedu iz ruke, zatim se domorodac udalji do svoje slamnate kolibe da popije osvježavajući koktel. Tamo ćete moći otići uz pomoć supertelevizora sa dušom i srcem dalekih rajskih destinacija.

Za sve ostalo tu je vaše pravo izlaska i glasanja na oktobarskim izborima.
Solidno od Faruka...
_22222_d

#256 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by _22222_d »

zelim i ja izaci na izbore i glasati...
u moru stranaka kako odabrati pravu???
kad svi lazu na predizbornim skupovima... daju prazna obecanja...
bas me zanima da li ima neko ko je u stanju promjeniti nesto u drzavi?????????
janje_

#257 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by janje_ »

_22222_d wrote:zelim i ja izaci na izbore i glasati...
recept je jednostavan: ako nisi zadovoljan stanjem u drzavi, izadjes i glasas protiv onih koji su na vlasti.. svako ima neke svoje osnovne principe, pa ako si socijaldemokrata biras neku stranku iz toga "pool-a" a koja nije na vlasti, itd..

kad te zulja cipela, ti ih das ocu/bratu/kome-vec, i nabavis sebi nove cipele.. a nas zulja evo 20 godina, i sve se nadamo da cemo razgazit obucu koju je odavno vec trebalo baciti u smece..
Fliksi

#258 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by Fliksi »

maximilijana wrote:ja bi glasala za stranku koja nema clanove koji su prije rata bili aktivni clanovi partije ili da su bili clan neke poslijeratne stranke..
da li postoji takva stranka?
Onda glasaj za Našu Stranku, oni su ubjedljivo najmlađa (mislim prema prosječnoj starosti članova a i prema vremenu nastanka) politička partija. Koliko vidim aktivno se zalažu za prava mladih.
perfect_guy

#259 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by perfect_guy »

janje_ wrote:
recept je jednostavan: ako nisi zadovoljan stanjem u drzavi, izadjes i glasas protiv onih koji su na vlasti.. svako ima neke svoje osnovne principe, pa ako si socijaldemokrata biras neku stranku iz toga "pool-a" a koja nije na vlasti, itd..

kad te zulja cipela, ti ih das ocu/bratu/kome-vec, i nabavis sebi nove cipele.. a nas zulja evo 20 godina, i sve se nadamo da cemo razgazit obucu koju je odavno vec trebalo baciti u smece..
upravo, ne možemo očekivati da nam David Copperfield, Chuck Norris & co. samo preko noći promijene stvar. S druge strane, seljacima dobro dođe poneka životinja ili traktor, a penzionerima 50-100 KM. Zato su ostali ti koji treba da počnu svojim glasovima oduzimati vladajućoj strukturi trenutnu poziciju
vivaldi

#260 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by vivaldi »

Eat at Joe.....................I am Joe!

To ti je otprilike princip na kojem funkcionisu sve stranke.
janje_

#261 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by janje_ »

perfect_guy wrote:
janje_ wrote:

upravo, ne možemo očekivati da nam David Copperfield, Chuck Norris & co. samo preko noći promijene stvar. S druge strane, seljacima dobro dođe poneka životinja ili traktor, a penzionerima 50-100 KM. Zato su ostali ti koji treba da počnu svojim glasovima oduzimati vladajućoj strukturi trenutnu poziciju
mislim da je zavaravanje da nam seoska populacija donosi prevagu u izbornim rezultatima.. prevagu donose oni koji izadju na izbore.. ili bolje receno oni koji UVIJEK izadju na izbore..

to su npr. radnici iz bh telekoma, elektroprivrede, bliza i dalja rodbina ministara, zamjenika ministara, sekretarica ministara i svih onih koji se nadaju da ce se ogrebat od iste.. svi oni koji od ovog sistema kakav jeste profitiraju, dobro zive, hodaju po svijetu i narodu govore kako su za sve krivi oni u RS/FBiH..

puno cesce cujem "necu ni izaci na izbore, nemam za koga glasati, sve je to isto" nego, "izaci cu naravno, ja uvijek izlazim, to je moja gradjanska duznost i obaveza, ..."

tesko je ljudima objasniti da su demokratski izbori puno laksi nacin da se promijeni stanje u drzavi od izlaska na ulice, blokiranja saobracaja, strajka gladju, kamenovanja zgrade vlade i ostalih mjera koje evo 15 godina (osim par sudskih tuzbi i presuda) nisu dale apsolutno nikakve rezultate..

treba isprovocirat ljude da glasaju.. s obzirom kako tipicni bosnjanin reaguje kad mu kazes da nesto ne smije, trebalo bi na dzambo plakate turiti nesto kao "nemoj glasati.. ne smijes glasati.. ne glasaj majmune.." itd.. mozda bi to upalilo..
perfect_guy

#262 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by perfect_guy »

janje_ wrote:
mislim da je zavaravanje da nam seoska populacija donosi prevagu u izbornim rezultatima.. prevagu donose oni koji izadju na izbore.. ili bolje receno oni koji UVIJEK izadju na izbore..

to su npr. radnici iz bh telekoma, elektroprivrede, bliza i dalja rodbina ministara, zamjenika ministara, sekretarica ministara i svih onih koji se nadaju da ce se ogrebat od iste.. svi oni koji od ovog sistema kakav jeste profitiraju, dobro zive, hodaju po svijetu i narodu govore kako su za sve krivi oni u RS/FBiH..

puno cesce cujem "necu ni izaci na izbore, nemam za koga glasati, sve je to isto" nego, "izaci cu naravno, ja uvijek izlazim, to je moja gradjanska duznost i obaveza, ..."

tesko je ljudima objasniti da su demokratski izbori puno laksi nacin da se promijeni stanje u drzavi od izlaska na ulice, blokiranja saobracaja, strajka gladju, kamenovanja zgrade vlade i ostalih mjera koje evo 15 godina (osim par sudskih tuzbi i presuda) nisu dale apsolutno nikakve rezultate..

treba isprovocirat ljude da glasaju.. s obzirom kako tipicni bosnjanin reaguje kad mu kazes da nesto ne smije, trebalo bi na dzambo plakate turiti nesto kao "nemoj glasati.. ne smijes glasati.. ne glasaj majmune.." itd.. mozda bi to upalilo..
čak bih rekao da je uticaj penzionera i seoskih građana s jedne i ovih iz državnih firmi s druge strane približno isti. A što se tiče (ne)izlaska na izbore, vladajućim strankama je itekako u interesu da se što duže zadrži ovako
iceman2010

#263 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by iceman2010 »

U BiH ima preko 40% nezaposlenih. Valjda bi njihov uticaj trebao biti puno jaci od uticaja o kojima vi govorite. Takodjer bi oni trebali biti najnezadovoljniji ovima sto su sada na vlasti. Nije uticaj na krajnji rezultat tih iz drzavnih firmi toliki. Pogotovo je bezveze (da ne upotrjedim neku tezu rijec) pretpostavka o tome kako ko glasa. Vidim ja na koji to mlin naginje pogotovo kad neko spomenu socijaldemokrate. Teza kao ono seljaci glasaju za ove a mi smo moderni glasajte za nas je smjesna. Da se razumijemo, ove treba mijenjati ali nemojte vrijedjati gradjane ove drzave koji zive u ruralnim podrucjima kvalifikacijama seljaci su, pa su stoga glupi, pa stoga glasaju za ove. A mi smo napredni i moderni samo nas nema dovoljno. Ista ta opcija kojoj vi naginjete je imala vlast 2 godine. Ja nisam primjetio pomake naprijed. Cak stavise.
perfect_guy

#264 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by perfect_guy »

iceman2010 wrote:U BiH ima preko 40% nezaposlenih. Valjda bi njihov uticaj trebao biti puno jaci od uticaja o kojima vi govorite. Takodjer bi oni trebali biti najnezadovoljniji ovima sto su sada na vlasti. Nije uticaj na krajnji rezultat tih iz drzavnih firmi toliki. Pogotovo je bezveze (da ne upotrjedim neku tezu rijec) pretpostavka o tome kako ko glasa. Vidim ja na koji to mlin naginje pogotovo kad neko spomenu socijaldemokrate. Teza kao ono seljaci glasaju za ove a mi smo moderni glasajte za nas je smjesna. Da se razumijemo, ove treba mijenjati ali nemojte vrijedjati gradjane ove drzave koji zive u ruralnim podrucjima kvalifikacijama seljaci su, pa su stoga glupi, pa stoga glasaju za ove. A mi smo napredni i moderni samo nas nema dovoljno. Ista ta opcija kojoj vi naginjete je imala vlast 2 godine. Ja nisam primjetio pomake naprijed. Cak stavise.
niko ni ne pominje naginjanje prema bilo kojoj opciji, poenta je kako se "stručnjaci" u foteljama snalaze za glasove i da je to ono na šta bi se (između ostalog) trebalo probati uticati (iako je sigurno da se nikad neće skroz moći iskorijeniti).
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#265 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by PipiDugaDevetka »

Odazovite se na SA-X akciju: ''Iza izborne niše nacrtaj 4 Čiča Gliše''
Nagrade za najbolji crtež:
Prva i jedina nagrada je besplatan ulaz na koncert po samoizboru i uz prethodno plaćenu kartu.
Žiri za izbor najboljeg crteža sam ja i samo ja, nepotkupljivi&nepristrasni @PipiDugaDevetka:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =2&t=79301
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#267 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by PipiDugaDevetka »

http://www.tip.ba/2010/08/27/nocna-smjena-frenkie-omladina-u-zici/ wrote: Noćna smjena-Frenkie: Omladina u žici

Bitno je razvaliti se za vikend i pričati o tome ko je koga jeb’o, ko je koga prebio.

Svakodnevnica mojih vršnjaka može se ukratko opisati u četiri čina. Kafa, kladionica, videoteka, kuća. Neki od njih između kladionice i videoteke ubace još jednu kafu, ali ovako otprilike izgleda jedan dan većine mladih ljudi u Bosni i Hercegovini.

Noćni život se, ako niste dio “jet-set” mladeži, sin doktora, advokata, ministra ili nekog drugog guzonje i ne izlazite u elitne turbo-folk diskaće, svodi na jeftino vino, pivo, lošu travu i jednu klupicu ili zidić u nekom parku. Na toj klupici ili zidiću onda sa svojim drugovima pričaš o nekom filmu kojeg si digao u videoteci, ali nisi ga uspio pogledati jer je bio loš snimak, na kojem usred filma vidiš kako ljudi ustaju sa svojih mjesta i odlaze u WC, ili pričate o nekoj tuči u kojoj su se potukli i izboli neki bilderi noć prije, ili pak gledate u iskvarcane djevojke u mini suknjama koje prolaze ili čekaju nekog bildera koji će doći po njih u nekom novom Audiju. Jedan iz društva, obično onaj koji je najviše popio, dobacit će pokoju “pametnu” djevojkama u prolazu, da bi pri zaustavljanju skupog Audija svi oborili glave. Svakakve teme se na tom zidiću ili klupi mogu čuti i što više noć bude odmicala i praznih flaša završi ispod klupe, moguće je da će teme postati bezobraznije i otići u jednom porno smjeru, ali rijetko kad ćete proći kraj jedne takve grupice mladića i čuti da raspravljaju za koga će glasati na sljedećim izborima.

Veliki dio mojih vršnjaka pri pokušaju da se započne bilo kakva priča o politici odmah odmahuje rukom i glavom te prekida razgovor s poznatom: “Nemoj, svega ti, samo o tome!” Odmah se mogu čuti izjave tipa: “Ma svi su oni isti, svi su oni lopovi, ko im jebe mater, ja neću glasati.” Veliki broj njih jesu lopovi i njima treba jebati mater, ali da su svi isti, s tim se ne mogu složiti. Većina omladine je nezainteresirana i uopće ne prati politička zbivanja. Međutim, kod nekih svojih poznanika sam primijetio da prate politiku a da im je iz nekog meni nepoznatog razloga neugodno pričati o tome. Ne zato što imamo različite stavove i “navijamo” za različite stranke, nego se boje te neinformirane i nezainteresirane većine. Valjda misle da će, ako iznesu svoj stav, kod svojih jarana koji ne prate politiku ispasti šmokljani i kreteni. Tako oni koji čitaju novine i prate dnevnik ispadaju budale, a ovi koji ne znaju ime premijera i u novinama prelistaju samo sportski dio su face. U takvim društvima nije cool pričati o politici i izlaziti na izbore. Bitno je razvaliti se za vikend i pričati o tome ko je koga jeb’o, ko je koga prebio i kako je igrao Chelsea.

Omladina u BiH ne samo da ne prati politiku, nego napada i ismijava one malobrojne koji to čine. Svi su oni siti roditelja od kojih svaki vikend mole za nešto para da bi se napili i napušili i kod kojih žive sa svojih trideset godina. Niko od njih nema dana radnog staža. Niko ne može završiti fakultet jer nema para da potplati profesora. Neki su, pak, završili fakultet ali sad s diplomom mogu obrisati dupe. Svi oni kukaju, svi su oni u problemima i svi jedu govna kako nam je država u kurcu, ali nikad nijedan od njih nije pomislio da nešto učini po tom pitanju, da se pokuša osamostaliti, da pokuša nešto promijeniti na svom fakultetu, naći posao ili, ne dao Bog, izaći na izbore. Dugo vremena sam vjerovao da je na mladim ljudima u ovoj državi da educiraju i nauče svoje roditelje nekim novim opcijama kako ne bi glasali za iste političare koji su nas doveli do dna.

Logično bi bilo da djeca, koja ne bi trebala biti opterećena nacionalnim podjelama i mržnjom, omekšaju tvrde stavove svojih roditelja i pokažu im da postoji i jedan drugi put mimo nacionalnih stranaka. Međutim, u Bosni i Hercegovini je situacija upravo suprotna. Mladi ljudi kod nas su veći nacionalisti od svojih roditelja. Već u obdaništima ih na vjeronauci uče ko su i gdje pripadaju da bi kasnije u žicom podijeljenim školama i sami govorili da je tako bolje. Dvije-tri godine kasnije će na tribinama svog lokalnog kluba mahati svojim zastavama i pjevati poznatu: Ubij, zakolji… Možda je na kraju i bolje što ta omladina ne glasa.

(TIP/ tekst preuzet iz magazina DANI (bhdani.ba) uz dozvolu uredništva/Piše: Adnan Hamidović alias Frenkie/Foto:TIP-arhiva)
Šta ćeš, šta možeš, život je takav, čupav i dlakav!
:roll: :-) :(
vaca

#268 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by vaca »

Image

made in serbia, ali primjenjivo i na našu situaciju...
<<S<<

#269 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by <<S<< »

ŽELITE DA UTIČETE NA PROMJENE...KREATIVNI STE..???

Mladi ste, kreativni i maštoviti?? Pokažite svoju originalnost kroz otkačene video klipove i postere! Iskoristite priliku, igrajte se, kreirajte i pošaljite svoje video kipove i postere! Tri minute su sasvim dovoljne za osvajanje nagrade! Pustite maštu na volju i nagrada je Vaša!!!

LINK ZA VIŠE INFORMACIJA:

http://www.mladi.info/index.php?type=1& ... na&id=4904
Post Reply