Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post Reply
mikelandjelo

#176 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by mikelandjelo »

Chmoljo wrote:
mikelandjelo wrote:ja nemam namjeru glasat i nista me nece natjerati da glasam jer se realno ne moze nista promjenit.
sdp i nasa stranka su slicni lopovcici kao i ovi nacionalisti.
samo me drugo ime pljacka.
zavrsio sam faks nasao solidan posao bez pomoci stranaka tako da i nemam neku potrebu glasat + posto sam srbin u federaciji onda realno i nemam za koga glasat...
:thumbup: :sax: sve pet. ne zaboravi baciti koju markicu penzioneru koji rovi po kontenejnerima poslije 40 godina radnog staža.

ali pazi iz kojeg je naroda. :wink:
ma nije mi bitno iz kojeg je naroda
zaboravio sam smajli stavit na kraju :wink:
mikelandjelo

#177 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by mikelandjelo »

Better Man wrote:
mikelandjelo wrote:ja nemam namjeru glasat i nista me nece natjerati da glasam jer se realno ne moze nista promjenit.
zavrsio sam faks nasao solidan posao bez pomoci stranaka tako da i nemam neku potrebu glasat + posto sam srbin u federaciji onda realno i nemam za koga glasat...
Izvini, ali moram ti reci i da malo dijete od 6 godina, pa i manje ima zrelije razmisljanje od tebe! Jadan onaj koje tebi diplomu dao. Zavrsio sam i ja faks i nasao posao bez icije pomoci, pa cu opet izaci na izbore, jer ne zelim dopustiti da neko drugi odlucuje u moje ime.
jos uvijek u bosni fali prava liberalna stranka. dok se ne pojavi takva stranka na zaslost ne mogu glasat
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#178 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by Chmoljo »

Klodovik wrote:
U toj odgovornosti je ključ, a ne u tome je li načelnik neke općine iz SDA ili SDP-a. Tu odgovornost ovdje niko ne promovira. Gospoda i gospođe bi da budu i profesori i ministri i ljekari i zastupnici i šta sve ne i sve odjednom, u isto vrijeme. I to žele gospoda iz svih stranaka - tu razlike nema (to nije mrsko ni Lagumdžiji ni Brankoviću ni Silajdžiću). I još hoće da im ja svojim glasom to potvrdim. Nema šanse.
ko treba da je promoviše bolan? pa neće radnik sam sebi šefa glumiti, javnost je ta koja u normalnim demokratskim društvima služi kao regulator vlasti. štaviše u Britaniji je, recimo, jedan od najbitnijih faktora u upravljanju državom :-) :-) :-)

otvoriće se nebo i svi će postati odgovorni, kako da ne... ali nemojte da bi ste vi svoje male pametne glavice naprezali, ili slučajno učestvovali u nečemu tako nedostojnim vaših čistih i širokih svjetonazora.

'ta će Zlatko, papak. 'ta će Branković ljakse. 'ta će Silajdžić, efendijica... reče Klodovik, i pojede onaj ćevap :-) dok mu selo bira vlast...
Better Man

#179 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by Better Man »

mikelandjelo wrote:
Better Man wrote:
Izvini, ali moram ti reci i da malo dijete od 6 godina, pa i manje ima zrelije razmisljanje od tebe! Jadan onaj koje tebi diplomu dao. Zavrsio sam i ja faks i nasao posao bez icije pomoci, pa cu opet izaci na izbore, jer ne zelim dopustiti da neko drugi odlucuje u moje ime.
jos uvijek u bosni fali prava liberalna stranka. dok se ne pojavi takva stranka na zaslost ne mogu glasat
Onda nemas nikakva prava da se zalis na stanje u drzavi, jer ti si takodje svojom neaktivnoscu dao doprinos takvom stanju. I takvi kao ti su isti kao trenutno vladajuce kriminalne strukture.
Klodovik

#180 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by Klodovik »

Chmoljo wrote:
Klodovik wrote:
U toj odgovornosti je ključ, a ne u tome je li načelnik neke općine iz SDA ili SDP-a. Tu odgovornost ovdje niko ne promovira. Gospoda i gospođe bi da budu i profesori i ministri i ljekari i zastupnici i šta sve ne i sve odjednom, u isto vrijeme. I to žele gospoda iz svih stranaka - tu razlike nema (to nije mrsko ni Lagumdžiji ni Brankoviću ni Silajdžiću). I još hoće da im ja svojim glasom to potvrdim. Nema šanse.
ko treba da je promoviše bolan? pa neće radnik sam sebi šefa glumiti, javnost je ta koja u normalnim demokratskim društvima služi kao regulator vlasti. štaviše u Britaniji je, recimo, jedan od najbitnijih faktora u upravljanju državom :-) :-) :-)

otvoriće se nebo i svi će postati odgovorni, kako da ne... ali nemojte da bi ste vi svoje male pametne glavice naprezali, ili slučajno učestvovali u nečemu tako nedostojnim vaših čistih i širokih svjetonazora.

'ta će Zlatko, papak. 'ta će Branković ljakse. 'ta će Silajdžić, efendijica... reče Klodovik, i pojede onaj ćevap :-) dok mu selo bira vlast...
Promovirat će je vlast, ko drugi. Sve je već smišljeno, samo treba prepisati:

Hrvatska bi trebala uzeti njemačko-austrijski model državne i javne uprave u kojem su od prvog dana zaposlenja jasno definirani planovi, programi i kriteriji za napredovanje u karijeri. Od pripravničkog staža utvrđeni su planovi koji se svode na cjeloživotno učenje i obrazovanje. Kroz stalne tečajeve, seminare... radi se diferencijacija i uža specijalizacija činovnika, a sposobnost je glavni kriterij za napredovanje. Tako se postiže puna profesionalnost i izbjegava politički utjecaj na činovnike. Razvija se časna profesija činovnika, dok je danas u RH sramota reći da si državni činovnik. Takav model imali smo u Hrvatskoj za vrijeme Austro-Ugarske, a da ga ponovno uvedemo, trebat će nam jedno desetljeće – smatra ekonomski analitičar Damir Novotny i napominje da fakultetska obrazovanost u njemačko-austrijskom modelu javnih službi nije uvjet za zapošljavanje. Fakultete, kaže, imaju samo glavni menadžeri, a ostali prolaze kroz stalne tečajeve u doškolovanju.
Chmoljo

#181 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by Chmoljo »

Klodovik wrote: Promovirat će je vlast, ko drugi. Sve je već smišljeno, samo treba prepisati:

Hrvatska bi trebala uzeti njemačko-austrijski model državne i javne uprave u kojem su od prvog dana zaposlenja jasno definirani planovi, programi i kriteriji za napredovanje u karijeri. Od pripravničkog staža utvrđeni su planovi koji se svode na cjeloživotno učenje i obrazovanje. Kroz stalne tečajeve, seminare... radi se diferencijacija i uža specijalizacija činovnika, a sposobnost je glavni kriterij za napredovanje. Tako se postiže puna profesionalnost i izbjegava politički utjecaj na činovnike. Razvija se časna profesija činovnika, dok je danas u RH sramota reći da si državni činovnik. Takav model imali smo u Hrvatskoj za vrijeme Austro-Ugarske, a da ga ponovno uvedemo, trebat će nam jedno desetljeće – smatra ekonomski analitičar Damir Novotny i napominje da fakultetska obrazovanost u njemačko-austrijskom modelu javnih službi nije uvjet za zapošljavanje. Fakultete, kaže, imaju samo glavni menadžeri, a ostali prolaze kroz stalne tečajeve u doškolovanju.
druže, jesi ti zid ili šta? ko će ih natjerati da prepišu? ko će ih natjerati da to urade do kraja? znaš li ti da ova država ima sijaset dobrih zakonskih rješenja (zato se izasipam na onu nema Zakona), ali nema LJUDI KOJI BI STALI IZA NJEGA.

ko će natjerati lopove da se izglasa Zakon o oduzimanju ukradene imovine?

neko prepisivanje? :lol:
Klodovik

#182 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by Klodovik »

Chmoljo wrote:
Klodovik wrote: Promovirat će je vlast, ko drugi. Sve je već smišljeno, samo treba prepisati:

druže, jesi ti zid ili šta? ko će ih natjerati da prepišu? ko će ih natjerati da to urade do kraja? znaš li ti da ova država ima sijaset dobrih zakonskih rješenja (zato se izasipam na onu nema Zakona), ali nema LJUDI KOJI BI STALI IZA NJEGA.

ko će natjerati lopove da se izglasa Zakon o oduzimanju ukradene imovine?

neko prepisivanje? :lol:
Natjerat će sami sebe. Kad dođe vrijeme za to. Vrijeme očito još nije došlo jer ova situacija odgovara odviše velikom broju ljudi; ogromnom broju ljudi odgovara da nema zakona i da se zakoni ne poštuju.
Klodovik

#183 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by Klodovik »

Better Man wrote:
Onda nemas nikakva prava da se zalis na stanje u drzavi, jer ti si takodje svojom neaktivnoscu dao doprinos takvom stanju. I takvi kao ti su isti kao trenutno vladajuce kriminalne strukture.
Šta da na ovim izborima pobijedi SDP i osvoji sve glasove, a ja ne glasam (kao što neću ni glasati)? Da li bih tada svojom neaktivnošću doprinio odličnom, nikad boljem stanju i blagostanju koje bi tada (valjda) nastalo?
Chmoljo

#184 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by Chmoljo »

Klodovik wrote:
Natjerat će sami sebe. Kad dođe vrijeme za to. Vrijeme očito još nije došlo jer ova situacija odgovara odviše velikom broju ljudi; ogromnom broju ljudi odgovara da nema zakona i da se zakoni ne poštuju.
kako da neće, a Johnny Bravo će pokupiti trebu :wink:
Bosanac sa dna kace

#185 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by Bosanac sa dna kace »

moderator wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:A hocel men' iko rec koji je to magicni broj, mail oli bilo koji kontat putem kojeg se morem informisat zasto me nema u bazi podataka za glasanje van BiH na web stranici izbori.ba?????
namucim se, mal' te ne isprosim da skeniram kod cojka prijavu i sad nis....na one brojeve se niko ne javlja, kao sto ni na mail nema odgovora :-?
[email protected], tako piše na letku
http://www.izbori.ba/Opci-Izbori-2010/R ... ak-BOS.jpg
do 19 jula je bio rok za prijavu za glasanje van BiH
Image
pirjavu sam poslao 19.07 putem maila u 22:20 buduci da je pisalo da trebamo dostavit prijavu najkasnije do 24:00
Klodovik

#186 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by Klodovik »

Chmoljo wrote:
Klodovik wrote:
kako da neće, a Johnny Bravo će pokupiti trebu :wink:
Ma, dogovorit će se "pozicija" i "opozicija" da ne diraju previše jedni druge (kao i sada). Ne brini. Viši (vlastiti) interesi su u igri. A nama će na TV-u pričati o poštenju i pravdi.
Chmoljo

#187 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by Chmoljo »

Klodovik wrote:
Ma, dogovorit će se "pozicija" i "opozicija" da ne diraju previše jedni druge (kao i sada). Ne brini. Viši (vlastiti) interesi su u igri. A nama će na TV-u pričati o poštenju i pravdi.
pa što ne bi. mi ćemo za to vrijeme 'laditi jajca :wink: i kriviti druge, tako poput tebe.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#188 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by PipiDugaDevetka »

Izborna apstinencija ima za posljedicu da sada Sarajlije jedu i piju hlor i fekalije!
Klodovik

#189 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by Klodovik »

Chmoljo wrote:
Klodovik wrote:
pa što ne bi. mi ćemo za to vrijeme 'laditi jajca :wink: i kriviti druge, tako poput tebe.
Nema kriviti druge. Samo se ugledati na političare.
Chmoljo

#190 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by Chmoljo »

Klodovik wrote:
pa što ne kažeš da su ti oni uzori :wink: za to vrijeme reci onim penzionerima što prebiru po smeću da se i oni isto tako ugledaju na političare :)
Klodovik

#191 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by Klodovik »

Chmoljo wrote:
Klodovik wrote:
pa što ne kažeš da su ti oni uzori :wink: za to vrijeme reci onim penzionerima što prebiru po smeću da se i oni isto tako ugledaju na političare :)
Pa, ako neko glasa za njih, poklanja im povjerenje, moraju mu biti uzori. Ja ne glasam.
Chmoljo

#192 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by Chmoljo »

Klodovik wrote:
Pa, ako neko glasa za njih, poklanja im povjerenje, moraju mu biti uzori. Ja ne glasam.
ti iskreno, nemaš blage veze o čemu pišeš. ne želiš da priznaš da nisi u pravu i pišeš nebuloze...
Klodovik

#193 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by Klodovik »

Chmoljo wrote:
Klodovik wrote:
ti iskreno, nemaš blage veze o čemu pišeš. ne želiš da priznaš da nisi u pravu i pišeš nebuloze...
Prvo da priznam da nisam u pravu (da to odmah riješimo). A evo i jednog (banalnog) primjera zašto mi ne pada na pamet da glasam:

Ovog ljeta bez kupanja na Bentbaši

Od kupanja na bazenima na Bentbaši u Sarajevu ovog ljeta neće biti ništa. Naime, prema riječima upravnika bazena Džemala Šurkovića, neko je podigao branu, čime se korito rijeke Miljacke podiglo za metar i po, što je smetnja za funkcionisanje bazena, jer su ugrožena postrojenja.

"Isto se desilo i prošle godine. Ne znam da li neko namjerno sabotira rad bazena ili je namjera da se u koritu rijeke nakupi mulja i blata, kako bi se opet uzeo novac za čišćenje Miljacke i ubrali politički poeni", razočaran je Šurković.

On ističe da je brana podignuta 22. juna te da je sreća što trafostanica nije bila pod naponom, inače je moglo biti i ljudskih žrtava, budući da je voda došla do nje.

"Ja nemam hrabrosti da pustim bazene u rad, ne želim rizikovati da neko izgubi život, što bi se moglo desiti ako bi opet došlo do obilnih padavina. Prošle godine se o ovom problemu raspravljalo na Kantonalnoj skupštini i resorni ministar je rekao kako je brana u nadležnosti Općine Stari Grad.

No, u Općini tvrde da ne znaju ko ima ključ i ko može podići branu. Ove godine je policija obavila uviđaj, spis je predat Tužilaštvu KS i pokrenuta je istraga", kazao je Šurković.
--------------------------------
Znači, upravniku bazena je neko podigao branu. On ne zna ko. Ministar samo zna da nešto nije u njegovoj nadležnosti i time je za njega problem riješen. A u općini ne znaju gdje je ključ - ipak je riječ o brani, a ne vratima od toaleta, naravno da se ne zna gdje je ključ. Plate su, naravno, svi uzeli. A ja ću evo priznati da sam ja odgovoran - jer nisam glasao.

Naravoučenije (posebno za mlade ljude koji bi trebali glasati): pravite se da ništa ne znate, samo govorite da niste odgovorni i nemojte se uzbuđivati zbog bilo čega. Tako i političari rade, stariji od vas na koje se treba ugledati.
Officer Crabtree

#194 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by Officer Crabtree »

Izborna apstinencija ima za posljedicu da sada Sarajlije jedu i piju hlor i fekalije!
Vi ne znate kanalisati krivicu. Kriva je vlast, niko više. Čak i oni koji su je izabrali nisu krivi jer vlast i dalje mora raditi po zakonu, bez obzira koje je političke profilacije.

Kad sam pročitao gore kako izjednačiše kriminalce u vlasti i apsinente, zamantalo mi se. Tako opravdati kiminal nisu mogli ni oni koji kradu.

Postoje određene frustracije sadašnjom vlasti, to je normalno, kad navijaš za jedan tim a on gubi stalno, malo si frustriran... al mene samo zanima samo jedno:

Zbog čega vi mislite da bi rezultati izbora bili drugačiji kad bi izlaznost bila veća? Šta vi mislite, SDA ima glasačko tijelo koje izlazi a SDP nema?

To je velika zabluda, rezultati bi bili manje više isti. Među onima koji ne izlaze ima i jednih i drugih, oni da su za SDP izašli bi i glasali, ne bi ostali kod kuće.
Chmoljo

#195 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by Chmoljo »

Klodovik wrote: Prvo da priznam da nisam u pravu (da to odmah riješimo). A evo i jednog (banalnog) primjera zašto mi ne pada na pamet da glasam:

Ovog ljeta bez kupanja na Bentbaši

Od kupanja na bazenima na Bentbaši u Sarajevu ovog ljeta neće biti ništa. Naime, prema riječima upravnika bazena Džemala Šurkovića, neko je podigao branu, čime se korito rijeke Miljacke podiglo za metar i po, što je smetnja za funkcionisanje bazena, jer su ugrožena postrojenja.

"Isto se desilo i prošle godine. Ne znam da li neko namjerno sabotira rad bazena ili je namjera da se u koritu rijeke nakupi mulja i blata, kako bi se opet uzeo novac za čišćenje Miljacke i ubrali politički poeni", razočaran je Šurković.

On ističe da je brana podignuta 22. juna te da je sreća što trafostanica nije bila pod naponom, inače je moglo biti i ljudskih žrtava, budući da je voda došla do nje.

"Ja nemam hrabrosti da pustim bazene u rad, ne želim rizikovati da neko izgubi život, što bi se moglo desiti ako bi opet došlo do obilnih padavina. Prošle godine se o ovom problemu raspravljalo na Kantonalnoj skupštini i resorni ministar je rekao kako je brana u nadležnosti Općine Stari Grad.

No, u Općini tvrde da ne znaju ko ima ključ i ko može podići branu. Ove godine je policija obavila uviđaj, spis je predat Tužilaštvu KS i pokrenuta je istraga", kazao je Šurković.
--------------------------------
Znači, upravniku bazena je neko podigao branu. On ne zna ko. Ministar samo zna da nešto nije u njegovoj nadležnosti i time je za njega problem riješen. A u općini ne znaju gdje je ključ - ipak je riječ o brani, a ne vratima od toaleta, naravno da se ne zna gdje je ključ. Plate su, naravno, svi uzeli. A ja ću evo priznati da sam ja odgovoran - jer nisam glasao.

Naravoučenije (posebno za mlade ljude koji bi trebali glasati): pravite se da ništa ne znate, samo govorite da niste odgovorni i nemojte se uzbuđivati zbog bilo čega. Tako i političari rade, stariji od vas na koje se treba ugledati.
tebi u životu sve potaman :) nadam se da će i potrajati... iskreno :)
Chmoljo

#196 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???

Post by Chmoljo »

Officer Crabtree wrote: Vi ne znate kanalisati krivicu. Kriva je vlast, niko više. Čak i oni koji su je izabrali nisu krivi jer vlast i dalje mora raditi po zakonu, bez obzira koje je političke profilacije.

Kad sam pročitao gore kako izjednačiše kriminalce u vlasti i apsinente, zamantalo mi se. Tako opravdati kiminal nisu mogli ni oni koji kradu.

Postoje određene frustracije sadašnjom vlasti, to je normalno, kad navijaš za jedan tim a on gubi stalno, malo si frustriran... al mene samo zanima samo jedno:

Zbog čega vi mislite da bi rezultati izbora bili drugačiji kad bi izlaznost bila veća? Šta vi mislite, SDA ima glasačko tijelo koje izlazi a SDP nema?

To je velika zabluda, rezultati bi bili manje više isti. Među onima koji ne izlaze ima i jednih i drugih, oni da su za SDP izašli bi i glasali, ne bi ostali kod kuće.
sva ova priča se ne završava samo na izborima. vidiš recimo, Klodoviku ne pada na pamet da se bavi takvim trivijalnostima. 'ta, njegov glas ionako neće ništa promijeniti. ali ako nisi u stanju izaći na izbore, možeš misliti kako si u stanju otići na proteste i tražiti neko svoje pravo...

al neka nama Klodovika. bitno je da se on nije nanervirao, ostali nek crknu... budale.. i srknu kafu...
El_comadante

#197 Mladi i Izbori

Post by El_comadante »

činjenica je da mladi slabo izlaze na izbore a da izaću u velikom broju sasvim sigurno bi umnogome mjenjali sastav Vlade na bilo kojem nivou. ali zašto neizlaze? šta je problem? dalje zzašto mladih nema na izbornim listama u večem broju i na ministarskim mjestima? jesu li to neče mladi u vlast ili neznaju? zašto mladi bježe od politike? dakel ovo je otprilike ključni problem Izbora, politike i države BiH. ipak ovi stariji političari nezaju šta su stvarni problemi, oni još rasmišlju kao da je još komunizam nema novih ideja i novih stvari. itd. dakle zašto je to tako da su se mladi apsolutno isključili iz politike?
perfect_guy

#198 Re: Mladi i Izbori

Post by perfect_guy »

isključili su se bez ikakvog osnova i opravdanja, idući samo na svoju štetu. Evo, uzmi samo da će ti sada na glasačkim spiskovima biti oko 120.000 studenata. Nemoguće je da nikoga ne zanima ko je odgovoran što je situacija s bolonjom takva kakva jeste, i što sa diplomom mogu samo dići sve četiri u zrak. Kroz sve ove teme se kao jedna od ključnih stvari pominje i pasivnost. Tu bih čak dodao da se mladi ne usuđuju ući u politiku. Tu većina razmišlja "joj haveru samo nemoj da profa mene zapamti da tamo sjedim, donji sam". Ovi matori itekako znaju šta su stvarni problemi, samo dok je narod ovako pasivan, nezainteresovan i sve ostalo šta ide uz to, ni oni apsolutno neće ići u korist rješenja problema.
Last edited by perfect_guy on 22/07/2010 13:20, edited 1 time in total.
radnička stranka bih

#199 Re: Mladi i Izbori

Post by radnička stranka bih »

da, upravo tako, postavio si pravo pitanje:Zašto mladi bježe od politike?, ili zašto su apsolutno nezainteresirani za politiku?
nokia6170

#200 Re: Mladi i Izbori

Post by nokia6170 »

Mrsko im ustati ujutro da glasaju, jer svakako znaju da je svejedno ko ce da pobijedi na izborima...njima u svakom slucaju mozak funkcionise na principu: bez stele te nema nigdje, a kad dodje vrijeme ganjacu stelu.

Stela je stela, pa nebitno jel pobijedio sdp, sda, sbih, snsd, sds, hdz itd.

Strasna je cinjenica da nam svijest cijelog drustva funkcionise na principu ismijavanja (podsmjehivanja) znanja, truda i rada, a mudrost zasniva na sutnji, nemijesanju i imanju stele, pa makar to bila i ona na ulasku u kafanu preko reda.

Generalno, bh drustvo krasi letargija i odsustvo svjesnosti posljedica za bilo sta. Ljudi jednostavno djeluju od danas do sutra i jednostavno ih ne zanima sta ce biti za godinu dana, a kamoli za 10 godina. Njih cak ne zanimaju ni njihova vlastita djeca, a kamoli unucad.

Nepruzanje otpora negativnim vrijednostima i nepruzanje otpora unistavanju pozitivnih vrijednosti.

Zivimo u autodestruktivnom drustvu koje cak ne prepoznaje posljedice ocuvanja elementarnih potreba covjeka kao sto je npr. cista voda ili zrak.

Ocigledno da treba da se bh drustvu dogodi neko ogromno zlo da ljudi postanu svjesni svoje vlastite destruktivnosti kao posljedice, samo sto tada bude kasno. Prevencija u bh drustvu ne postoji, postoji samo saniranje posljedica.
Post Reply