Remiza je na Alipašinom Mostu u Ulici Srdjana Aleksića, čini mi se da se tako zove sada Ulica Velikih drveta.cLo wrote: aj spremi se sutra da te provozam,trkom na tehnički
Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#151 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#152 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
pa šta čekaš? kandiduj se. 45% ljudi jedva čeka nekog poput tebe.cLo wrote: da,ima tu istine,ali vjeruj ha nac stranka,ha neka tzv.demokratska,liberalna ljevica,nama nea spasa.... ne možeš iskorijeniti primitivizam,pohlepu,glupost s ovih prostora osim nekim diktatorskim režimom gdje se ide u haps za nepropisno parkiranje....našem mentalitetu odgovara jedino jaka stega,ustrojstvo bez imalo šanse za eskiviranje zakona....ali nemamo mi nijednog odriješitog,pametnog političara na kojeg će svi narodi gledati sa strahopoštovanjem,sve mlakonje i plačkonje! od takvih nema selameta....
-
Officer Crabtree
#153 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
A misliš da znaju oni što glasaju?i...pa pola studenata ne zna nabrojati opstine koje cine grad sarajevo, nikad nisuz procitali ustav, blage veze nema sta je premijer, sta predsjednistvo, sta vlada, sta kanton, opcina itd.
Sve je na forumima sjajno i bajno, otiđi malo na politički teren, malo u stranke, malo među glasače, pa ćeš da vidiš da je to samo idealizacija ovako na internetu, u suštini je opšta pljačka i prevara ljudi...
A eto, ti krivi studente do sutra.
- Bosanac sa dna kace
#154 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
A hocel men' iko rec koji je to magicni broj, mail oli bilo koji kontat putem kojeg se morem informisat zasto me nema u bazi podataka za glasanje van BiH na web stranici izbori.ba?????
namucim se, mal' te ne isprosim da skeniram kod cojka prijavu i sad nis....na one brojeve se niko ne javlja, kao sto ni na mail nema odgovora
namucim se, mal' te ne isprosim da skeniram kod cojka prijavu i sad nis....na one brojeve se niko ne javlja, kao sto ni na mail nema odgovora
- nokia6170
#155 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
naravno da ne znajuOfficer Crabtree wrote:A misliš da znaju oni što glasaju?i...pa pola studenata ne zna nabrojati opstine koje cine grad sarajevo, nikad nisuz procitali ustav, blage veze nema sta je premijer, sta predsjednistvo, sta vlada, sta kanton, opcina itd.
Sve je na forumima sjajno i bajno, otiđi malo na politički teren, malo u stranke, malo među glasače, pa ćeš da vidiš da je to samo idealizacija ovako na internetu, u suštini je opšta pljačka i prevara ljudi...
vlast voli neobrazovanu, poslusnu, pasivnu stocnu masu, kakva je nasa studentska populacija
vlast najvise trlja ruke kad je sto manja izlaznost na izborima, jer su tad sigurni da su izasli samo oni sto moraju po zadatku da izadju i po zadatku da glasaju. vlast ne voli neodlucne, jer neodlucni su im opasna masa. zato vlast uradi sve da neodlucne ubije u pojam kako ne bi izasli na izbore i kako bi ih dovela u mentalno stanje: svi su oni isti i nemam za koga glasati. masa naravno ne konta da je to smisljena politika "brain washing"
tad za vlast nema iznenadjenja..jer vlast ne voli iznenadjenja.
-
Semiramida
#156 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
Evo, da i treći put kažem u ime onih koji ne žele izaći na izbore:nokia6170 wrote:
vlast voli neobrazovanu, poslusnu, pasivnu stocnu masu, kakva je nasa studentska populacija![]()
vlast najvise trlja ruke kad je sto manja izlaznost na izborima(...) vlast ne voli neodlucne, jer neodlucni su im opasna masa. zato vlast uradi sve da neodlucne ubije u pojam kako ne bi izasli na izbore i kako bi ih dovela u mentalno stanje: svi su oni isti i nemam za koga glasati. masa naravno ne konta da je to smisljena politika "brain washing"
NISMO NEODLUČNI, NISMO LIJENI, NEMAMO ZA KOGA GLASATI!
Puštam da drugi biraju za mene i mogu živjeti s tim.
Ako se ponovi ova vlast ili ako dođe nova - znaću da to je bila volja naroda koji je glasao.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#157 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
[email protected], tako piše na letkuBosanac sa dna kace wrote:A hocel men' iko rec koji je to magicni broj, mail oli bilo koji kontat putem kojeg se morem informisat zasto me nema u bazi podataka za glasanje van BiH na web stranici izbori.ba?????
http://www.izbori.ba/Opci-Izbori-2010/R ... ak-BOS.jpg
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#158 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
nokia6170 wrote: naravno da ne znaju
vlast voli neobrazovanu, poslusnu, pasivnu stocnu masu, kakva je nasa studentska populacija![]()
vlast najvise trlja ruke kad je sto manja izlaznost na izborima, jer su tad sigurni da su izasli samo oni sto moraju po zadatku da izadju i po zadatku da glasaju. vlast ne voli neodlucne, jer neodlucni su im opasna masa. zato vlast uradi sve da neodlucne ubije u pojam kako ne bi izasli na izbore i kako bi ih dovela u mentalno stanje: svi su oni isti i nemam za koga glasati. masa naravno ne konta da je to smisljena politika "brain washing"
- Better Man
#159 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
Kad mi kaže nemam za koga glasati znam da je to čista šuplja i drska lijenost pomenute osobe da se pokrene i nešto uradi u svom životu. Najlakše je sjediti kod kuće i po internet forumima se jadati na vlasti ili ispijati vani kafe, a sam nisi ništa uradio da promjeniš stanje.Officer Crabtree wrote:Care moj ja 8 godina već radim i plaćam porez ovoj državi.
A ti eto koji izlaziš na izbore znaš bolje od mene koji se krećem među tom rajom zašto ne izlaze na izbore.
To je jednostavno usko gledanje, kad ti je tema "Oni ne izlaze" onda slušaj ljude zašto ti govore da ne izlaze, a nemoj sebi staviti ideju i onda tu ideju gurati.
Pitaj kojeg god hoćeš, svi će ti reći: Nemam za koga glasati. To je glavni razlog, a ti pričaj šta hoćeš.
Ti ćeš nekom reći da mu je do kafe?
Haj prvo plati porez.
-
Officer Crabtree
#160 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
Hajd onda reci za koga da glasam? Jedino to ostaje.Kad mi kaže nemam za koga glasati znam da je to čista šuplja i drska lijenost pomenute osobe da se pokrene i nešto uradi u svom životu. Najlakše je sjediti kod kuće i po internet forumima se jadati na vlasti ili ispijati vani kafe, a sam nisi ništa uradio da promjeniš stanje.
- Ateista
#161 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
Nidje veze, vlast upravo voli one fine i poslusne gradjane koji ce izaci na izbore i glasati za njih, sad jesu li to studenti ili ne nije ni bitno.nokia6170 wrote:naravno da ne znajuOfficer Crabtree wrote:A misliš da znaju oni što glasaju?i...pa pola studenata ne zna nabrojati opstine koje cine grad sarajevo, nikad nisuz procitali ustav, blage veze nema sta je premijer, sta predsjednistvo, sta vlada, sta kanton, opcina itd.
Da je tako kao sto kazes, niko se ne bi reklamirao, ne bi bile ovako jake predizborne kampanje, ne bi krpili ulice pred izbore i slicno.
- Ateista
#162 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
Ja ne znam koliko puta treba reci ovima koji tvrde kako smo mi koji ne izlazimo na izbore lijeni.
Naravno, ja mogu govoriti samo u svoje ime, ali isto tako nisam nikad cuo nekog kako kaze da nece izlaziti na izbore jer mu je mrsko.
To sto vi mislite da ce vam stvarno biti bolje nakon izbora i da vas glas nesto znaci, to je vasa stvar i vase pravo, ali nemate pravo one koji ne misle tako da nazivate pasivnim i lijenim. Ako mozda niste sigurni u svoja uvjerenja i bojite se da smo mi ipak u pravu, samo ne zelite da priznate, to opet nije razlog da nekog zovete lijenim, to je bezobrazluk, vrijedjanje, predrasuda i slicno.
Najveca glupost od svega je ideja da izlazak na izbore bude obavezno. To sto je neko isfrustriran time sto stalno prati politicku situaciju, ide redovno na izbore i opet se stvari ne mijenjaju na bolje, nije razlog da i nas ostale tjerate da glasamo. To je bas onako demokratski...

Naravno, ja mogu govoriti samo u svoje ime, ali isto tako nisam nikad cuo nekog kako kaze da nece izlaziti na izbore jer mu je mrsko.
To sto vi mislite da ce vam stvarno biti bolje nakon izbora i da vas glas nesto znaci, to je vasa stvar i vase pravo, ali nemate pravo one koji ne misle tako da nazivate pasivnim i lijenim. Ako mozda niste sigurni u svoja uvjerenja i bojite se da smo mi ipak u pravu, samo ne zelite da priznate, to opet nije razlog da nekog zovete lijenim, to je bezobrazluk, vrijedjanje, predrasuda i slicno.
Najveca glupost od svega je ideja da izlazak na izbore bude obavezno. To sto je neko isfrustriran time sto stalno prati politicku situaciju, ide redovno na izbore i opet se stvari ne mijenjaju na bolje, nije razlog da i nas ostale tjerate da glasamo. To je bas onako demokratski...
- PipiDugaDevetka
#163 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
@Ateisto, šta ti misliš o premijeru Mujezinoviću? Zadužio je i tebe i tvoju djecu/unuke kod MMF-a i Svjetske banke?
Treba li ga smijeniti?
Treba li ga smijeniti?
- Chmoljo
#164 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
aha, sve mi je jasnocLo wrote: haj ne zaebavaj mali ješčuo![]()
![]()
.....nastranu što sam inteligentna,ali naš narod nije dovoljno inteligentan da prihvati ženu za vođu,makar bila genijalčina i jedino riješenje za problem...ti prvi nikad ne bi glasao za ženu.... eh,tu dolazim do još jednog razloga za ne-glasovanje
.....
- Chmoljo
#165 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
ma nije zadužio, samo je iskristalisao da će prodaja, recimo, telekoma biti neophodna... sitnica...PipiDugaDevetka wrote:@Ateisto, šta ti misliš o premijeru Mujezinoviću? Zadužio je i tebe i tvoju djecu/unuke kod MMF-a i Svjetske banke?
Treba li ga smijeniti?
- Chmoljo
#166 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
kul. požali se ikada, i na jednoj temi na bilo koju vladajuću strukturu poturim ti ovaj tvoj post. može?Ateista wrote:Ja ne znam koliko puta treba reci ovima koji tvrde kako smo mi koji ne izlazimo na izbore lijeni.
Najveca glupost od svega je ideja da izlazak na izbore bude obavezno. To sto je neko isfrustriran time sto stalno prati politicku situaciju, ide redovno na izbore i opet se stvari ne mijenjaju na bolje, nije razlog da i nas ostale tjerate da glasamo. To je bas onako demokratski...![]()
- Chmoljo
#167 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
za onog za koga si 100% siguran da neće pobijediti.Officer Crabtree wrote:Hajd onda reci za koga da glasam? Jedino to ostaje.Kad mi kaže nemam za koga glasati znam da je to čista šuplja i drska lijenost pomenute osobe da se pokrene i nešto uradi u svom životu. Najlakše je sjediti kod kuće i po internet forumima se jadati na vlasti ili ispijati vani kafe, a sam nisi ništa uradio da promjeniš stanje.
-
Klodovik
#168 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
Nema potrebe žaliti se na strukture. Onaj ko PRIMA PLATU ZA POSAO KOJI RADI treba da taj posao obavlja kako treba. Palamuđenje o politici i strankama je nepotrebno.Chmoljo wrote:kul. požali se ikada, i na jednoj temi na bilo koju vladajuću strukturu poturim ti ovaj tvoj post. može?Ateista wrote:Ja ne znam koliko puta treba reci ovima koji tvrde kako smo mi koji ne izlazimo na izbore lijeni.
Najveca glupost od svega je ideja da izlazak na izbore bude obavezno. To sto je neko isfrustriran time sto stalno prati politicku situaciju, ide redovno na izbore i opet se stvari ne mijenjaju na bolje, nije razlog da i nas ostale tjerate da glasamo. To je bas onako demokratski...![]()
- Better Man
#169 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
To je bar vrlo lako! Glasas protiv ovih koji su trenutno na vlasti i koji su nas ojadili. Ako ocekujes da ti kazem za koju stranku, to moras sam izabrati izmedju ovih koje nisu u vlasti i koje mogu pokrenuti ovu zemlju nakon sto su nas aktelne vladajuce oligarhije godinama krale i unistavale.Officer Crabtree wrote:Hajd onda reci za koga da glasam? Jedino to ostaje.Kad mi kaže nemam za koga glasati znam da je to čista šuplja i drska lijenost pomenute osobe da se pokrene i nešto uradi u svom životu. Najlakše je sjediti kod kuće i po internet forumima se jadati na vlasti ili ispijati vani kafe, a sam nisi ništa uradio da promjeniš stanje.
- Chmoljo
#170 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
da, a inače se svugdje gdje ljudi primaju platu odgovorno odnose prema tom radnom mjestu i svojim obavezama, a da ne govorim kad nema nikakvog pritiska... ma rade ko Japanci...Klodovik wrote:
Nema potrebe žaliti se na strukture. Onaj ko PRIMA PLATU ZA POSAO KOJI RADI treba da taj posao obavlja kako treba. Palamuđenje o politici i strankama je nepotrebno.
-
mikelandjelo
#171 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
ja nemam namjeru glasat i nista me nece natjerati da glasam jer se realno ne moze nista promjenit.
sdp i nasa stranka su slicni lopovcici kao i ovi nacionalisti.
samo me drugo ime pljacka.
zavrsio sam faks nasao solidan posao bez pomoci stranaka tako da i nemam neku potrebu glasat + posto sam srbin u federaciji onda realno i nemam za koga glasat...
zavrsio sam faks nasao solidan posao bez pomoci stranaka tako da i nemam neku potrebu glasat + posto sam srbin u federaciji onda realno i nemam za koga glasat...
- Better Man
#172 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
Apsolutno pogresno razmisljanje, razmisljanje koje ne prilici jednoj odrasloj, zreloj i zaposlenoj osobi. Bas treba da izlazak na izbore bude obavezan i da se osobama koje ne izadju na iste ogranice odredjena prava i da se novcano sankcionisu.Ateista wrote:Ja ne znam koliko puta treba reci ovima koji tvrde kako smo mi koji ne izlazimo na izbore lijeni.
Last edited by Better Man on 21/07/2010 18:13, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#173 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
mikelandjelo wrote:ja nemam namjeru glasat i nista me nece natjerati da glasam jer se realno ne moze nista promjenit.
ali pazi iz kojeg je naroda.
-
Klodovik
#174 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
U toj odgovornosti je ključ, a ne u tome je li načelnik neke općine iz SDA ili SDP-a. Tu odgovornost ovdje niko ne promovira. Gospoda i gospođe bi da budu i profesori i ministri i ljekari i zastupnici i šta sve ne i sve odjednom, u isto vrijeme. I to žele gospoda iz svih stranaka - tu razlike nema (to nije mrsko ni Lagumdžiji ni Brankoviću ni Silajdžiću). I još hoće da im ja svojim glasom to potvrdim. Nema šanse.Chmoljo wrote:da, a inače se svugdje gdje ljudi primaju platu odgovorno odnose prema tom radnom mjestu i svojim obavezama, a da ne govorim kad nema nikakvog pritiska... ma rade ko Japanci...Klodovik wrote:
Nema potrebe žaliti se na strukture. Onaj ko PRIMA PLATU ZA POSAO KOJI RADI treba da taj posao obavlja kako treba. Palamuđenje o politici i strankama je nepotrebno.
- Better Man
#175 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
Izvini, ali moram ti reci i da malo dijete od 6 godina, pa i manje ima zrelije razmisljanje od tebe! Jadan onaj koje tebi diplomu dao. Zavrsio sam i ja faks i nasao posao bez icije pomoci, pa cu opet izaci na izbore, jer ne zelim dopustiti da neko drugi odlucuje u moje ime.mikelandjelo wrote:ja nemam namjeru glasat i nista me nece natjerati da glasam jer se realno ne moze nista promjenit.