i koji je to magicni broj telefona ili mail adresa putem kojih mogu dobit informacije zasto nema mojih podataka?
Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
- Bosanac sa dna kace
#126 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
jel' mi moze neko reci nakon kolko vremena cu vidjet svoje podatke na stranici www.izbori.ba, da li sam registrovan za glasanje van BiH?
i koji je to magicni broj telefona ili mail adresa putem kojih mogu dobit informacije zasto nema mojih podataka?

- Ateista
#127 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
Odakle ti tavka ideja, zasto bi mene neko tjerao da glasam?NKVD wrote:Da bi mladi, ali i stari prdohani, izašli na izbore treba ih na to najtjerati. Upravo tako, ne vabili i kumiti, ubjeđivati i pojašnjavati, jok - nego natjerati.
Kako?
Pa, fino brate, ko ne glasa plaća penale, novčane. Isto ko da porez nisi platio. Ako nemaš da platiš ili nisi prešao prag da bi morao dodatno plaćati, nema nikakvih problema - samo prijavi nulu. Al' nemoj zaboraviti uz poresku prijavu priložiti i dokaz da si glasao te godine. A ima brate i CIPS - nema ni produžavanje dokumenata bez ili potvrde ili plaćenih penala. Prijatno doviđenje, problem rješen.
...jel ono bijaše u Australiji obavezno glasanje?
To je svacije pravo da izabere hoce li biti dio te igre ili ne, ako neko ne zeli nikakva drzava nema prava da ga kaznjava za to, nikad nista gluplje nisam cuo.
- Ateista
#128 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
cLo wrote:ma pusti,popio malo više tinte,sutra će on biti okAteista wrote:Odakle ti tavka ideja, zasto bi mene neko tjerao da glasam?NKVD wrote:Da bi mladi, ali i stari prdohani, izašli na izbore treba ih na to najtjerati. Upravo tako, ne vabili i kumiti, ubjeđivati i pojašnjavati, jok - nego natjerati.
Kako?
Pa, fino brate, ko ne glasa plaća penale, novčane. Isto ko da porez nisi platio. Ako nemaš da platiš ili nisi prešao prag da bi morao dodatno plaćati, nema nikakvih problema - samo prijavi nulu. Al' nemoj zaboraviti uz poresku prijavu priložiti i dokaz da si glasao te godine. A ima brate i CIPS - nema ni produžavanje dokumenata bez ili potvrde ili plaćenih penala. Prijatno doviđenje, problem rješen.
...jel ono bijaše u Australiji obavezno glasanje?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To je svacije pravo da izabere hoce li biti dio te igre ili ne, ako neko ne zeli nikakva drzava nema prava da ga kaznjava za to, nikad nista gluplje nisam cuo.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#129 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
Još uvijek nije ništa bolje izmišljeno od tajnog glasanja na izborima u okviru nekog sistem koji pretendira da se naziva demokratija. Nesavršen jeste, ali nema boljeg.tranquil,...sa zaključane teme... wrote:Ako budeš čekao savršeni izborni sistem onako kako ga ti zamišljaš, i savršene stranke za koje bi mogao glasati, bojim se da ćeš se načekati.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#130 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
Pa, barem načini svoje listiće nevažećim. Ubaci ih u ćoravu glasačku kutiju neispunjene. Ili, opsuj nešto nekom političaru koji je na listi. Nacrtaj Čiča Glišu,...kako jede lubenicu.cLo wrote:Neam za koga glasati i tačka!....fkt sam par puta nagovarala samu sebe da glasam,ali pitanje:"za koga?'" me uvijek demorališe pa odustanem!!!
-
Officer Crabtree
#131 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
Haj ošini još jedan uzvičnik da se malo razbudim.Pa ti to zoveš "PRISILJAVANJEM" ??? -Niko tebe ne prisiljava da glasaš ako su ti ponuđene opcije!!!
Prisila je čim nemaš mogućnost da to ne uradiš.
-
amir79
#132 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
novcana kazna sa svakoga ko ne izadje na izbore je najbolje rjesenje za te probleme
- nokia6170
#133 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
"Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???"
Usloviti im upis na fax sa izlaskom na izbore
Usliviti im upis naredne godine na faxu sa izlaskom na izbore
Usloviti im registraciju auta sa izlaskom na izbore
Usloviti im dobijanje viza sa izlaskom na izbore
Mislim da bi se sa ovim prilicno suzio prostor neizlazenja mladih na izbore
Izlazenje na izbore treba da bude zakonski obligatorno i posmatrano kao prekrsaj.
p.s. bosancu dirni u sve samo nemoj u golf dvojku da ne moze registrovati
Mislim da bi se sa ovim prilicno suzio prostor neizlazenja mladih na izbore
Izlazenje na izbore treba da bude zakonski obligatorno i posmatrano kao prekrsaj.
-
Semiramida
#134 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
Ma daaajte, čuj obavezati ljude da izađu na izbore!
Šta sa nama koji fakat NEMAMO političke opcije?!
I da nas se prisili izaći na izbore, od glasačkog listića bi se dao napraviti NEVAŽEĆI glasački listić. Jednostavno.
I da nas se prisili izaći na izbore, od glasačkog listića bi se dao napraviti NEVAŽEĆI glasački listić. Jednostavno.
- PipiDugaDevetka
#135 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
Pa, nije istoSemiramida wrote:Ma daaajte, čuj obavezati ljude da izađu na izbore!
''Neizaći na izbore'' vs. ''Načiniti glasačke listiće nevažećim''.
Izlaskom na izbore i pravljenjem glasačkih listića nevažećim, ti kao glasač ne ulaziš u procenat osvojene vlasti pobjednika. Prema tome, manji procenat osvojene vlasti, manje parlamentaraca pobjednika. Zna se ko su pobjednici u posljednjih 20 godina.
Prosto k'o pasulj, zvani grah!
- perfect_guy
#136 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
hajmo ovako sagledati stvar:
od nekih cca 3 miliona glasača, njih oko 640.000 su mladi od 18-30 godina (od toga njih oko 80.000 su novi glasači), što je broj glasača koji je itekako dovoljan da bilo kojoj stranci osigura mjesto u vlasti. Uzmi u obzir da ovdje spada i 120.000 studenata čiji se dan (uglavnom) zasniva na ispijanju kafa i prespi-iz-šupljeg-u-prazno pričama. Isti ti studenti kukaju kako je bolonja ovakva onakva, kako nema posla, bla bla bla. Realno, koliko je vas koji spadate u ovu kategoriju ikada malo aktivnije razmislilo na ovu temu i potrudilo da dadne svoj doprinos da se to promijeni?
od nekih cca 3 miliona glasača, njih oko 640.000 su mladi od 18-30 godina (od toga njih oko 80.000 su novi glasači), što je broj glasača koji je itekako dovoljan da bilo kojoj stranci osigura mjesto u vlasti. Uzmi u obzir da ovdje spada i 120.000 studenata čiji se dan (uglavnom) zasniva na ispijanju kafa i prespi-iz-šupljeg-u-prazno pričama. Isti ti studenti kukaju kako je bolonja ovakva onakva, kako nema posla, bla bla bla. Realno, koliko je vas koji spadate u ovu kategoriju ikada malo aktivnije razmislilo na ovu temu i potrudilo da dadne svoj doprinos da se to promijeni?
- JThomas
#137 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
to je nama durmišević vazda govorio, kaže, vi ste glasačko tijelo, vi ste masa za promjene.
al' šta ćeš kad najveći dio raje ne konta, a i oni koji kontaju, mrsko im je. nama je onako kako smo zaslužili, ni bolje ni gore.
al' šta ćeš kad najveći dio raje ne konta, a i oni koji kontaju, mrsko im je. nama je onako kako smo zaslužili, ni bolje ni gore.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#138 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
meni samo nije jasno kako nekome može biti mrsko nešto uraditi jednom u četiri godine... pa umnjake bih mogao vaditi svake četiri godine pa mi ne bi tako teško paloJThomas wrote:to je nama durmišević vazda govorio, kaže, vi ste glasačko tijelo, vi ste masa za promjene.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#139 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
pa ti upravo omogućavaš debilima lagodno da živecLo wrote:nie mi uopšte mrsko izaći na izbore,mrsko mi je bilo kome od ove bagre produžiti lagodan život,dok raja krepava od očaja i besparice.....da je Tito živ glasala bih za njega....ovako nema t-e-r-i-t-o-r-i-j-e!!!!
- PipiDugaDevetka
#140 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
Chmoljo wrote:meni samo nije jasno kako nekome može biti mrsko nešto uraditi jednom u četiri godine... pa umnjake bih mogao vaditi svake četiri godine pa mi ne bi tako teško paloJThomas wrote:to je nama durmišević vazda govorio, kaže, vi ste glasačko tijelo, vi ste masa za promjene.
To su oni zubi sa kukastim korijenom što rastu i nakon 20. godine života?
Btw, uzgredbudirečeno, ubr, izbori su svake dvije godine računajući lokalne.
Ako je prosječan životni vijek Bosanaca i Hercegovaca, recimo 70 godina, to znači 17 Svjetskih fudbalskih prvenstava i Ljetnjih olimpijada odgleda putem tv. prosječni BiH državljanin. Samo 35 puta za života može izaći na izbore i on to zanemaruje, prepušta se stihiji umjesto da mijenja i bira manje zlo, ako nema idealnog za koga da glasa.
Editovano: Pogrešno sam izračunao. Nisam oduzeo 18 godina života kada kao dijete prosječni bh. gradjanin ne glasa.
Znači, samo tridesetak puta ima šansu da bira, da se bavi politikom, i opet neće ni to da uradi!
Last edited by PipiDugaDevetka on 21/07/2010 14:07, edited 1 time in total.
-
maximilijana
#141 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
ja bi glasala za stranku koja nema clanove koji su prije rata bili aktivni clanovi partije ili da su bili clan neke poslijeratne stranke..
da li postoji takva stranka?
da li postoji takva stranka?
-
Officer Crabtree
#142 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
Usloviti im dobijanje vizUsloviti im upis na fax sa izlaskom na izbore
Usloviti im dobijanje viza sa izlaskom na izborea sa izlaskom na izbore
Uvijem me fasciniraju tzv. prodemokratske snage kojima su puna usta otvorenog društva a onda napišu ovakve represivne mjere kojih bi se postidila i svaka rigidna zajednica.
Sutra takvi kad bi došli na vlast doveli bi tako glupe represivne mjere da čovjeku ne ostane ništa nego da uzme pištolj i puca nekome u koljena.
Kome ćeš ti usloviti upis godine na faxu izborima? Haj probaj meni recimo... Evo daću ti ja adresu pa mi dođi na vrata sa takvom idejom.
Izlaznost na izbore mladih se povećava kvalitetnim programima stranaka i kvalitetnim kadrovaima. Lahko je prevariti penzionere i običnu raju sa sela, teško je prevariti pametne mlade ljude.
Dajte kvalitetne kadrove ja ću izboriti da u mojoj sredini na svakog mladog još 5 izađe na izbore, to nije nikakav problem...
Al kako da ja agitujem za nekog kad su se učaruhili na listama i uzimaju love iz zastupničkih klupa. Kako da ja kažem jaranu glasaj za njega dobar je... Hoću malo sutra.
Last edited by Officer Crabtree on 21/07/2010 14:10, edited 2 times in total.
-
Semiramida
#143 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
Upravo govorim o tome: dakle, meni uopšte ne bi bilo mrsko i lijeno izaći na izbore da imam političku opciju za koju bih glasala. Dakle, ne radi se o ljenosti ovdje.
Da li se radi o programima stranaka? Ne, nije ni to problem. Uzmeš lijepo program skoro BILO KOJE stranke u BiH, prelistaš, pročitaš i skontaš da sve-i-jedna ima manje-više dobar program, onako sadržajan, poticajan za mlade i stare, za obrazovane i neobrazovane, za siromašne i bogate.
I onda šta uradiš: pogledaš KO vodi stranku ili ko je uz vrh piramide stranačke hijerarhije - e onda lagano odustaneš od plivanja i prepustiš se struji. Uostalom, ako svi oni koji glasaju izglasaju one koji će voditi državu / parlamente / opštine, ja se s tim mogu pomiriti. Eto - bila volja naroda. I živim s tim.
Glasaću onda kad se pojavi neko dostojan mog glasa.
Da li se radi o programima stranaka? Ne, nije ni to problem. Uzmeš lijepo program skoro BILO KOJE stranke u BiH, prelistaš, pročitaš i skontaš da sve-i-jedna ima manje-više dobar program, onako sadržajan, poticajan za mlade i stare, za obrazovane i neobrazovane, za siromašne i bogate.
I onda šta uradiš: pogledaš KO vodi stranku ili ko je uz vrh piramide stranačke hijerarhije - e onda lagano odustaneš od plivanja i prepustiš se struji. Uostalom, ako svi oni koji glasaju izglasaju one koji će voditi državu / parlamente / opštine, ja se s tim mogu pomiriti. Eto - bila volja naroda. I živim s tim.
Glasaću onda kad se pojavi neko dostojan mog glasa.
- nokia6170
#144 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
Shit of the yearOfficer Crabtree wrote:Usloviti im upis na fax sa izlaskom na izbore
Usloviti im dobijanje vizUsloviti im upis na fax sa izlaskom na izbore
Usloviti im dobijanje viza sa izlaskom na izborea sa izlaskom na izbore
Uvijem me fasciniraju tzv. prodemokratske snage kojima su puna usta otvorenog društva a onda napišu ovakve represivne mjere kojih bi se postidila i svaka rigidna zajednica.
Sutra takvi kad bih došli na vlast doveli bi tako glupe represivne mjere da čovjeku ne ostane ništa nego da uzme pištolj i puca nekome u koljena.
Kome ćeš ti usloviti upis godine na faxu izborima? Haj probaj meni recimo... Evo daću ti ja adresu pa mi dođi na vrata sa takvom idejom.
Izlaznost na izbore mladih se povećava kvalitetnim programima stranaka i kvalitetnim kadrovaima. Lahko je prevariti penzionere i običnu raju sa sela, teško je prevariti pametne mlade ljude.
Dajte kvalitetne kadrove ja ću izboriti da u mojoj sredini na svakog mladog još 5 izađe na izbore, to nije nikakav problem...
Al kako da ja agitujem za nekog kad su se učaruhili na listama i uzimaju love iz zastupničkih klupa. Kako da ja kažem jaranu glasaj za njega dobar je... Hoću malo sutra.
Ti ces nekom nesto kao da ti dodje na vrata...de bogati, vi studenti ste najvece mlakonje koje postoje. Ustvari niste vi studenti, vi ste studentice
Od preko 40 000 studenatat u Sa, ne moze vas se okupiti ni hiljadu da ostvarite bilo koju inicijativu. Zna to vlast i zato im se jebe za vama jer vas niko ziv ne uzima za ozbiljno. Obicna obezglavljena stocna masa
Vlast i ne zeli da vi izlazite na izbore, jer upravo neizlazenje na izbore je jednako onome kao i da ste izasli i velikodusno njima dali opet svoj glas.
Al student naš to ne konta, nema on tu izgradjenu svijest. Daj samo za fuka i cigare, i superiska
-
Officer Crabtree
#145 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
Care moj ja 8 godina već radim i plaćam porez ovoj državi.
A ti eto koji izlaziš na izbore znaš bolje od mene koji se krećem među tom rajom zašto ne izlaze na izbore.
To je jednostavno usko gledanje, kad ti je tema "Oni ne izlaze" onda slušaj ljude zašto ti govore da ne izlaze, a nemoj sebi staviti ideju i onda tu ideju gurati.
Pitaj kojeg god hoćeš, svi će ti reći: Nemam za koga glasati. To je glavni razlog, a ti pričaj šta hoćeš.
Ti ćeš nekom reći da mu je do kafe?
Haj prvo plati porez.
A ti eto koji izlaziš na izbore znaš bolje od mene koji se krećem među tom rajom zašto ne izlaze na izbore.
To je jednostavno usko gledanje, kad ti je tema "Oni ne izlaze" onda slušaj ljude zašto ti govore da ne izlaze, a nemoj sebi staviti ideju i onda tu ideju gurati.
Pitaj kojeg god hoćeš, svi će ti reći: Nemam za koga glasati. To je glavni razlog, a ti pričaj šta hoćeš.
Haj prvo plati porez.
-
Klodovik
#146 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
Ko da mladima uslovi upis na fax? Profesori koji (odjednom) stignu biti i u vladajućim i u opozicionim strankama strankama, na ministarskim mjestima i u raznoraznim upravnim tijelima - ljudi kojima novac, vize, registracija vozila (život uopće) nije problem? Smiješno. Od mene i ovi na vlasti i ovi u opoziciji mogu dobiti samo prezir.nokia6170 wrote:"Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???"
Mislim da bi se sa ovim prilicno suzio prostor neizlazenja mladih na izbore![]()
- PipiDugaDevetka
#147 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
cLo wrote: da,ima tu istine,ali vjeruj ha nac stranka,ha neka tzv.demokratska,liberalna ljevica,nama nea spasa.... ne možeš iskorijeniti primitivizam,pohlepu,glupost s ovih prostora osim nekim diktatorskim režimom gdje se ide u haps za nepropisno parkiranje....našem mentalitetu odgovara jedino jaka stega,ustrojstvo bez imalo šanse za eskiviranje zakona....ali nemamo mi nijednog odriješitog,pametnog političara na kojeg će svi narodi gledati sa strahopoštovanjem,sve mlakonje i plačkonje! od takvih nema selameta....

Ako je ovaj ''penicilin za kalabiće'' mlakonja, ja sam tramvaj trojka.
-
Officer Crabtree
#148 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
Nije ni Bahtić mlakonja. 
- PipiDugaDevetka
#149 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
Samo ću jedno ime spomenuti, a to je Aziz Salihu i Bahtić je umiren!Officer Crabtree wrote:Nije ni Bahtić mlakonja.
- nokia6170
#150 Re: Šta je potrebno uciniti da bi mladi izašli na izbore???
Ama mrsko im ustati ujutro, ako i ustanu dodju i vide redove penzionera i odustanu. Kakva suplja nema za koga glasati...pravdanje vlastite ljenostiOfficer Crabtree wrote:Care moj ja 8 godina već radim i plaćam porez ovoj državi.
Haj prvo plati porez.
fol on nema za koga glasati...pa pola studenata ne zna nabrojati opstine koje cine grad sarajevo, nikad nisuz procitali ustav, blage veze nema sta je premijer, sta predsjednistvo, sta vlada, sta kanton, opcina itd...i onda on sebi uzme za pravo da kaze: nema za koga glasati...ko on to prati politicke programe, iscitava promo materijale i po tome sudi.
p.s. porez se uredno placa na punu platu, a ne na minimalac. slab pokusaj da me dikreditujes kao uzornog gradjanina
Last edited by nokia6170 on 21/07/2010 14:36, edited 1 time in total.