Officer Crabtree wrote:Care moj ja 8 godina već radim i plaćam porez ovoj državi.
A ti eto koji izlaziš na izbore znaš bolje od mene koji se krećem među tom rajom zašto ne izlaze na izbore.
To je jednostavno usko gledanje, kad ti je tema "Oni ne izlaze" onda slušaj ljude zašto ti govore da ne izlaze, a nemoj sebi staviti ideju i onda tu ideju gurati.
Pitaj kojeg god hoćeš, svi će ti reći: Nemam za koga glasati. To je glavni razlog, a ti pričaj šta hoćeš.
Ti ćeš nekom reći da mu je do kafe?
Haj prvo plati porez.
Samo da naglasim na sta repliciram:
Pitaj kojeg god hoćeš, svi će ti reći: Nemam za koga glasati. To je glavni razlog, a ti pričaj šta hoćeš.
Ali se zato ima protiv koga glasati.
Izbori su zato da se glasa i "protiv" a ne samo "za". Izbori su malko vise od igre; nisu ulicna tuca, gangovi, mahale da bi se sve svodilo da se pokaze kome se lizu skuti. Izbori daju sansu i onima koji nisu niciji - da se pokazu i izjasne.
Izaci i reci da si protiv nekoga i necega sa sobom nosi pogolemu dozu hrabrosti, damara, angazovanosti, svjesti.
Ja na svakim izborima glasam za sebe. Ako imam kave miljenike: udjelim njima "sadaku", ako nemam: dam glas nekom autsajederu-da ga podrzim ili dvorskoj ludi da me ima ko zabavljat. U svakom slucaju polazim od svoga sicara, jer glasam da meni bude bolje i zato sto hocu da ucestvujem u derneku - na bilo koji nacin.
Kad sam bio siguran a bi mi miljenici mogli dobit izbore: glaso sam za "folklornu sekciju" samo zato da bi dernek bio sareniji. Ne volim kad mi se oko stange vriguza samo jedna "sorta" pa taman i "moji" bili.
Nedavno se u Svedskoj pojavila stranka hakera i za samo jednu godinu usla u parlamente; uzela nekom mjesta, platu u parlamentu, birace, pare, medijslo vrijeme, a bogami i pamet. iako mi nismo Sve'cka nam treba sto vise "hakerskih" strabnaka da bi nam sistem bio stabilniji.
Ja cu ove godine glasat za za ovu "umjetnicku cetu" Danisa Tanovica, samo zato sto se drze principa: "Ako se nejma - ima napravit"...Danis je kreativac koji je dokazao da zna napravit rezultat i samo radi toga cu da mu dam glas i sansu da uradi sto je naumio po "scenariju" koji je odabrao.
Mi smo u debelim govnima. Ne mozemo glumiti i folirati zapadne demokratije, vec moramo sami sebi pravit . Nama trebaju kreativne megdandzije, a ne paraziti i oportuni bjezaci koji tvrde da nemamo izbora. Ja sam po "genetici" socijal-demokrata, ali to nikako ne znaci da po defaultu trebam glasat za one koji se tako nazivaju ili su utrpali u programe koji gram ideja na koje se ja palim, da bi mi zamazali oci kod glasanja.
jah,
zaboravih pripomnut-radi naslova teme: blizi sam penziji vec apsolventskom stazu