Sta je ovo

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
DZONPI

#1 Sta je ovo

Post by DZONPI »

Jeli iko od vas imo nesto slicno.Naime cim odem da se tusiram ili perem noge cim pustim vodu tjera me na pis.Ne kontam zasto je to tako ali cim dodjem u dodir sa vodom tako mi se pripisa da moram odma u wc.Znali iko ista o ovome ja evo guglam ali nemogu nista pronac.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2 Re: Sta je ovo

Post by Bobi »

Pishaj u kadu :lol: :-) :lol: .
lolo_lolo

#3 Re: Sta je ovo

Post by lolo_lolo »

DZONPI wrote:Jeli iko od vas imo nesto slicno.Naime cim odem da se tusiram ili perem noge cim pustim vodu tjera me na pis.Ne kontam zasto je to tako ali cim dodjem u dodir sa vodom tako mi se pripisa da moram odma u wc.Znali iko ista o ovome ja evo guglam ali nemogu nista pronac.
a ti se tusiras u kuhinji :?
ryan

#4 Re: Sta je ovo

Post by ryan »

ja mislim da je to normalno...ne znam ti sad precizno objasniti mehanizam
al' npr. taj fazon se koristi u bolnicama za provociranje na mokrenje kod pacijenta koji ne mogu da uriniraju
tako don't worry :)
HAVANA

#5 Re: Sta je ovo

Post by HAVANA »

DZONPI wrote:Jeli iko od vas imo nesto slicno.Naime cim odem da se tusiram ili perem noge cim pustim vodu tjera me na pis.Ne kontam zasto je to tako ali cim dodjem u dodir sa vodom tako mi se pripisa da moram odma u wc.Znali iko ista o ovome ja evo guglam ali nemogu nista pronac.

:shock: Valjda neće otpast :lol:
DZONPI

#6 Re: Sta je ovo

Post by DZONPI »

Duboko se zahvaljujem na strucnim odgovorima.Ne gumo pisat u kadu nemam je zato ga bacim pod tus pa mi ciceplo pozutile.
Joey Tribbiani

#7 Re: Sta je ovo

Post by Joey Tribbiani »

ma to ti je isto ono ko kad si bio mali pa igro zmire. Nadjes super mjesto za sakrit se, ali ti se pripisa do pm...ii i onda se jos odvalis smijat.

A ja imam jos jednu teoriju svoju koju bi iznio da imam gdje, a i da sam bolji bio s fizikom pa naucio poneku formulu mozda bi je znao strucno napisat, da je djeca uce u skoli. Zove se "sila šoljine teže". Udjes u wc, da npr. operes ruke i kad prodjes pored wc skoljke belaj, moras sjest.

A ti se momak ne sekiraj, nista je to tvoje. ajd zivio
modesti

#8 Re: Sta je ovo

Post by modesti »

To se zove klasično uslovljavanje. Drugim riječima, zvuk koji čuješ dok piškiš u šolju (iliti žubor) je vrlo sličan ako ne i isti zvuku koji pravi voda iz česme kad je pustiš. Budući da svaki dan barem par puta dnevno čuješ žubor dok piškiš, na sam zvuk vode iz česme imaš poriv za uriniranjem. Stvar je u vremenskoj blizini oba podražaja 8zvuka i uriniranja. Budući da se dešavaju u isto vrijeme, zvuk te asocira na čin uriniranja. Ako par dana budeš piškio a da ne praviš žubor (sam skontaj kako ćeš to izvesti 8-) ), ovaj naučeni refleks će se vjerovatno izgubiti, tj. na zvuk vode ti se neće piškiti. Ako se odlučiš za ovaj smioni eksperiment, obavezno javi rezultate.

Što ti je psihologija, objašnjava neobjašnjivo :D
zivka

#9 Re: Sta je ovo

Post by zivka »

To se i meni stalno dešava kad suđe perem. Uvijek skakućem oko sudopere :mrgreen:
Post Reply