Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Citam naslov i obli me hladan znoj, rekoh evo ga konacno se desilo, Enis fakat poceo iz pastete iskakati.. sad sam se smirio, popio casu vode, dobro je!
Kazu, dok je Gavrilovic cisio pogon poslije radnog vremena..zagledao se u ostatke na podu i rafama..te izjavi ..PA STETA je ovo baciti..i tako nastade pasteta
A cinjenica je da skoro sve pastete u posljednje vrijeme malo tuknu na "iznutrice"..da se lijepo izrazim, bar meni ..i vise ih ne jedem.
Argeta je prvenstveno kokošija pašteta.Ljudi ne kontaju da se kokošija pašteta pravi od kokošijeg a ne pilećeg mesa.Razlika je u tome što su te kokoši izmrcvarene i potrošene koke nosilje i kad se mijenja jato,stare nosilje idu u paštetu...
Podravkini proizvodi se više ne prave u Koprivnici nego u Prnjavoru.Od paštete do gulaša.Kao i Cekinova pilad koja sad dolaze iz neke srbijanske vukojebine.Čitajte malo deklaracije.
realna do boli wrote:Kazu, dok je Gavrilovic cisio pogon poslije radnog vremena..zagledao se u ostatke na podu i rafama..te izjavi ..PA STETA je ovo baciti..i tako nastade pasteta
A cinjenica je da skoro sve pastete u posljednje vrijeme malo tuknu na "iznutrice"..da se lijepo izrazim, bar meni ..i vise ih ne jedem.
da zacinimo malo ove pastete...
ja sam pak slusao dal' uginule pilice ili koke onako sa perjem bacaju u masinu za mljevenje...sad, je li istina ili ne treba provjeriti...
p.s. jeste li kada nasli ono nesto kao konac i kada ga protrljate dobijete perku...
Pastete su visokokvalitetna delikatesna hrana. Naravno ako je prava pasteta
Napravite sami kuci svoju pastetu,pa onda uporedite sa ovim podravka,argeta i slicnim odpadom ,sve ce vam biti jasno.
U BiH slabo ima kupiti kvalitetnih pasteta,nista prije Slovenije. Kvalitetna ,znaci iole jestiva kupovna pasteta je pakovana u tegle a ne u konzerve. Mada kod Njemaca i Italijana ima fusa i u teglama,cak su i najgore 10x puta iznad bilo kojega mljevenoga odpada koji se trpa u konzerve.
Zadnji put pojeo pastetu ratne 95,i to se dobro sjecam nekakva francuska zelena konzerva, guscija ,bljak,poslije toga je samo mogu napenalit nogom ako je vidim u blizini,zbog vaseg zdravlja predlazem vam isto...
Meni cudno sto na pakovanjima pise kao - Mame izabrale?!?!?!? Kako jedna savjesna mama moze izabrati pastetu za svoje dijete kao idealan obrok? To je nuzno zlo!
PM72 wrote:Argeta je prvenstveno kokošija pašteta.Ljudi ne kontaju da se kokošija pašteta pravi od kokošijeg a ne pilećeg mesa.Razlika je u tome što su te kokoši izmrcvarene i potrošene koke nosilje i kad se mijenja jato,stare nosilje idu u paštetu...
Podravkini proizvodi se više ne prave u Koprivnici nego u Prnjavoru.Od paštete do gulaša.Kao i Cekinova pilad koja sad dolaze iz neke srbijanske vukojebine.Čitajte malo deklaracije.
Kako u prnjavoru? Nedavno sam primjetila da kokosje sto jr bila sa crvenim poklopcem vise nema, nego takva sa zutim. Nigdje veze s vezom. Ne lici okusom. Odvratna. Pise da se pravi u srbiji, zaboravih u kojem gradu
AfterTheFall wrote:Meni cudno sto na pakovanjima pise kao - Mame izabrale?!?!?!? Kako jedna savjesna mama moze izabrati pastetu za svoje dijete kao idealan obrok? To je nuzno zlo!
Pastete su delikatesna visokokvalitetna visokoproteinska hrana,nema boljega obroka za djecu. Ali kao sto postoji razlika izmedzu najgore brlje seceruse i Jacka Danielsa,tako postoji i razlika medju pastetama
sve pastete su samo smece i otpad. ne mogu da zamislim da to neko uopce moze jesti. pored samog otpada i iznutrice svaka pasteta sadrzi min 30-35 posto samljevenih kostiju, u najboljoj opciji. u najgoroj taj postotak ide i do 75%. ne hvala
Symantec wrote:Ja ih svakako ne namjeravam više kupovati. I nisu više kao prije kada je Argeta bila čvrsta kada se otvori, a i prije se moglo nas petero najesti od jedne a danas i meni samom je ona jedna malo. Sve se promijenilo.
cuj petoro ljudi ,nije nikad bila u pakovanju od kilograma ......
Symantec wrote:Ja ih svakako ne namjeravam više kupovati. I nisu više kao prije kada je Argeta bila čvrsta kada se otvori, a i prije se moglo nas petero najesti od jedne a danas i meni samom je ona jedna malo. Sve se promijenilo.
E jesmo majkemi i po čašu jogurta i svi sretni.
Ni meni nije jasno kako, i to još svi sretni. Valjda je više bereketa bilo u onim prije rata.
Sve u svemu slažemo se da se nešto čudno događa sa paštetama koje su nekada bile dobre.
E jesmo majkemi i po čašu jogurta i svi sretni.
Ni meni nije jasno kako, i to još svi sretni. Valjda je više bereketa bilo u onim prije rata.
Sve u svemu slažemo se da se nešto čudno događa sa paštetama koje su nekada bile dobre.
manje se jelo prije rata. Ja se npr sjecam, napravi nana pitu, mi svi jedemo ne mozemo pojesti. Sada ja sjednem i sam pojedem skoro cijelu tu istu tepsiju. I ljudi su manji bili, ficom se islo na more, komplet porodica i jos babu povedu, a sad mi se cini da bih ja morao izvaditi prednje sjediste da bih vozio ficu.
A zavaravamo se kako je hrana losa i kako nas to deblja treba samo probusiti kasiku pa bi svi vidjeli kako se gube kile