Šta je ono što nas stvarno muči?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by mIRCerka »

Znam da će tema otići u u začatavanje, ali fakat mi pod kožu više ne može.
Hljeb je bio 0,50 KM, pa 0,60KM sad je 0,90.

Osvježivač zraka je bio (onaj sa slonicom i stonogom sto pršće svakih 9, 18 ili 36 minuta) 7,50 KM sad je 13,09 KM.

Ulje je bilo od 1-1,80 KM sad je preko 3,00 KM.

Whiskas krekeri su bili 1,5 kg 7-8KM sad su najjeftiniji 10KM.

Jedno vrijeme sam kontala da je to samo na forumu tako, da se nekako našla grupa ljudi kojoj smeta jedna određena grupa stvari, ali razgovarajući i sa neforumašima vidim da čovjek može i smrditi i ne jesti i to je ok , samo ne daj Bože komšije vehabije ili još gore pedera!
slavkoimamodilera

#2 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by slavkoimamodilera »

Ha cuj, u drzavi u kojoj je moguce da maloprodajna cijena nafte bude na razini na kojoj je bila u vrijeme barela od 109 dolara sada kada se blizi da spadne na 80, je sve moguce, pa i tako da hljeb bude 0,90 KM, a cijena kojega je skocila na tu razinu iz razloga poskupljenja nafte i psenice, od cega obje sirovine biljeze drastican pad cijena...

Dodo snizi marze u maloprodaji dok pucnes prstima i jos prijeti belajima ko ne bude slusao... al yebes njega, on je ionako cetnik...

Ali sve je to super, jer ce nam uskoro skociti PDV, tako da i ako snize cijene kojecega (a izgledno je da nece) opet ce biti isto, ako ne i skuplje...

Dok mrtva glava ne padne, nema naprijed...
Umjetnik a

#3 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by Umjetnik a »

stvarno mircerka imaš li ti išta drugo da radiš osim da otvaraš nove teme na forumu, po mogućnosti one gdje će se dosta pisati ,svađati...
ovo treba promijenti iz sarajevo-x.com u mircerka-x.com, pa dokle više, šta ti misliš da si pokupila svu pamet svijeta, daj radi nešto drugo korisno po mogućnosti
amyxy

#4 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by amyxy »

:? meni hljeb uredno naplaćiju 1KM
mIRCerka

#5 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by mIRCerka »

Umjetnik a wrote:stvarno mircerka imaš li ti išta drugo da radiš osim da otvaraš nove teme na forumu, po mogućnosti one gdje će se dosta pisati ,svađati...
ovo treba promijenti iz sarajevo-x.com u mircerka-x.com, pa dokle više, šta ti misliš da si pokupila svu pamet svijeta, daj radi nešto drugo korisno po mogućnosti
Zasto ti onda dolazis na ovaj forum ako ti smeta sto se javno zalim i sto pricam o stvarima koje mi smetaju? Imas li ti pametnija posla?
lelica

#6 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by lelica »

[quote="mIRCerka"]Znam da će tema otići u u začatavanje, ali fakat mi pod kožu više ne može.

Osvježivač zraka je bio (onaj sa slonicom i stonogom sto pršće svakih 9, 18 ili 36 minuta) 7,50 KM sad je 13,09 KM.

jedna mala ispravka hljeb nije 0,90km nego okruglo 1km (barem klasov), mislim da je kod privatnika 0,80km ali je nekakav kao nepečen pa ga zato ne kupujem, ali da ne lutam sa teme u pravu si kada kažeš da pod kožu ne može, sve je STRAŠNO SKUPO, divim se penzionerima, kako oni sastavljaju kraj sa krajem...........nadajmo se da nam hljeb (a i ostalo) neće skočiti i na 1,5km za nekoliko mjeseci ...........kako su počeli sve je moguće...........ali izdržao je mujo i gore........ :(
sebilj

#7 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by sebilj »

slavkoimamodilera wrote:Ha cuj, u drzavi u kojoj je moguce da maloprodajna cijena nafte bude na razini na kojoj je bila u vrijeme barela od 109 dolara sada kada se blizi da spadne na 80, je sve moguce, pa i tako da hljeb bude 0,90 KM, a cijena kojega je skocila na tu razinu iz razloga poskupljenja nafte i psenice, od cega obje sirovine biljeze drastican pad cijena...

Dodo snizi marze u maloprodaji dok pucnes prstima i jos prijeti belajima ko ne bude slusao... al yebes njega, on je ionako cetnik...

Ali sve je to super, jer ce nam uskoro skociti PDV, tako da i ako snize cijene kojecega (a izgledno je da nece) opet ce biti isto, ako ne i skuplje...

Dok mrtva glava ne padne, nema naprijed...
Cijena nafte je realna i ako bude barel 50 dolara, malo statistike i svjetskih kretanja :)
Loulou

#8 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by Loulou »

Muči me kako će se ova kriza svjetskih burzi odraziti na nas ovdje. Kakve "divne" vijesti stalno stižu... :-?
Last edited by Loulou on 08/10/2008 11:27, edited 1 time in total.
portfast

#9 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by portfast »

Evo šta mene fakat muchi i nervira. Ali FAKAT!

Nemogucnost spajanja tri citata na ovom forumu !!!

Dajte ljudi , odvrnite tu pipu :D :D :D
zastoqsviram

#10 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by zastoqsviram »

ha i ja ti draga moja moderatorko, imadem raznijeh foldera u svojoj glavi, pa i folder pod nazivom MUCENJE.
u zadnje vrijeme nastojim da ga dilitiram, al' posto ima mashala zauzetog kapaciteta, ne mogu ga odjednom baciti, pasce mi sistem onda...
Umjetnik a

#11 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by Umjetnik a »

mIRCerka wrote:
Umjetnik a wrote:stvarno mircerka imaš li ti išta drugo da radiš osim da otvaraš nove teme na forumu, po mogućnosti one gdje će se dosta pisati ,svađati...
Zasto ti onda dolazis na ovaj forum ako ti smeta sto se javno zalim i sto pricam o stvarima koje mi smetaju? Imas li ti pametnija posla?
ja imam pametnija posla ali ti si na ovom forumu više nego ja
Pasiflora

#12 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by Pasiflora »

lelica wrote:...........ali izdržao je mujo i gore........ :(
Znam da je ovo ironija, ali stvarno mi se kosa digne na glavi kada cujem ovaj izraz - ne zbog muje nego zbog izdrzavanja
mIRCerka

#13 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by mIRCerka »

lelica wrote:
jedna mala ispravka hljeb nije 0,90km nego okruglo 1km (barem klasov), mislim da je kod privatnika 0,80km ali je nekakav kao nepečen pa ga zato ne kupujem, ali da ne lutam sa teme u pravu si kada kažeš da pod kožu ne može, sve je STRAŠNO SKUPO, divim se penzionerima, kako oni sastavljaju kraj sa krajem...........nadajmo se da nam hljeb (a i ostalo) neće skočiti i na 1,5km za nekoliko mjeseci ...........kako su počeli sve je moguće...........ali izdržao je mujo i gore........ :(
[/quote]
Mislim da je sprindov 0,90, ne znam ja uzimam u pekari za 0,80...a kad vidim penzionere u redovima za placanje svih rezija, samu sebe mrzim kad se ljutim na njih radi bahatosti u javnom prijevozu... al si u pravu...izdrzao je mujo i gore...
sebilj

#14 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by sebilj »

Loulou wrote:Muči me kako će se ova kriza svjetskih burzi odraziti na nas ovdje. Kakve divne vijesti stalno stižu... :-?
Ovo je samo cistka i na kraju opstaju oni koji vrijede, potrajace ovo jos do kraja godine, pa posle sve navise.
Sve pada da bi poraslo :D
vjesticanametli

#15 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by vjesticanametli »

lelica wrote:
mIRCerka wrote:Znam da će tema otići u u začatavanje, ali fakat mi pod kožu više ne može.

lelice penzicima treba obustaviti isplatu i one crkavice jer su najbrzi u placanju rezija i jedino sto kazu je sta ces tako nam je :x a hljeb je 0,90 kmica
mIRCerka

#16 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by mIRCerka »

Umjetnik a wrote:
mIRCerka wrote:
ja imam pametnija posla ali ti si na ovom forumu više nego ja
fataj se ti ljubav i sex podforuma, niko te ne tjera da citas sta pisem...
slavkoimamodilera

#17 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by slavkoimamodilera »

vjesticanametli wrote:lelice penzicima treba obustaviti isplatu i one crkavice jer su najbrzi u placanju rezija i jedino sto kazu je sta ces tako nam je :x a hljeb je 0,90 kmica
Apsolutno se slazem...
lelica

#18 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by lelica »

bogami meni svaki dan redovno naplačuju hljeb 1 km okruglo............koji ti hljeb kupuješ od 0,90km............ a za penzionere oni najbolje znaju kako im je mi možemo samo pričati a to što samo slegnu ramenima i kažu šta ću zar to svi ne radimo...........ko je šta konkretno poduzeo u rješavanju ove grozne situacije (radnici, studenti, penzioneri, rudari) ili ja nisam u toku................
vjesticanametli

#19 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by vjesticanametli »

e pa ja mjesecima hodala (protesti folovi golovi) po ulici a penzica nemaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i znas sta .... od tada zaboli me ............... vidjeh da ljudima nije stalo i od tada pjevam ................... ja volim samo sebe svog jedinog sebe :D

boli me sto nemaju i ne znaju i ne mogu i sto ih boli a nemaju vozzzzzzzzzzzzzzzz
mIRCerka

#20 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by mIRCerka »

lelica wrote:bogami meni svaki dan redovno naplačuju hljeb 1 km okruglo............koji ti hljeb kupuješ od 0,90km............ a za penzionere oni najbolje znaju kako im je mi možemo samo pričati a to što samo slegnu ramenima i kažu šta ću zar to svi ne radimo...........ko je šta konkretno poduzeo u rješavanju ove grozne situacije (radnici, studenti, penzioneri, rudari) ili ja nisam u toku................
niko nista, rekoh fino u uvodnom postu

Jebo sve to, mozes i smrdit i gladan bit, al ne dao Bog da ti je komsija vehabija ili peder! Tad se moras bunit!
lelica

#21 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by lelica »

vjesticanametli wrote:e pa ja mjesecima hodala (protesti folovi golovi) po ulici a penzica nemaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i znas sta .... od tada zaboli me ............... vidjeh da ljudima nije stalo i od tada pjevam ................... ja volim samo sebe svog jedinog sebe :D

boli me sto nemaju i ne znaju i ne mogu i sto ih boli a nemaju vozzzzzzzzzzzzzzzz
ne mislim na proteste i ja sam svaki put na protestima nego mislim na konkretno šta je urađeno.............možemo mi hodati po gradu još 100 godina ali ništa se ne mjenja........treba "njih" izbaciti iz fotelja ali bukvalno izbaciti pa onda nešto imamo..........ovako ništa se ne mjenja..............hajd i od mene pozzzzzzzzzzzz
hocunecu

#22 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by hocunecu »

a knjige i skolski pribor,da posaljes dijeteb u skolu treba ti prosjecna plata u BiH,pa taj mjesec "zavrni pipu" po pitanju hrane,rezija.......sve vise mislim da nema puno nade za bolje
ovo je srednji vijek,cak i vjestice na lomacama imamo :(
Klodovik

#23 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by Klodovik »

Muči me to što je cijena kutije cigareta i hljeba ista.

Nama je još dobro koliko svi (uopćeno) malo radimo i kako se neodgovorno ponašamo.
ponosna_manjina

#24 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by ponosna_manjina »

Naš problem je nesposobnost da sagledamo stvari onakvima kakve zaista jesu. A one su, što bi rekao Huxley, beskrajne :-D .
Fali nam vizionara.
chuchumbamayumbe

#25 Re: Šta je ono što nas stvarno muči?

Post by chuchumbamayumbe »

Mene muchi "zgera" cijelo jutro, mora da je to od onih jutrosnjih jaja na oko?!
:D
Post Reply