sta je nekad bilo moderno

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

pitt

Post by pitt »

tebi su i perike ostale u sjecanju :D:D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Jedne godine se sve živo što prati modu poče se oblačiti u lila boju, pa još nokti lakirani u lila, maze oko očiju lila, ...Te godine k'o da je Pink Panter okolo kružio i sve farbao u lila umjesto u pink boju.
Sreća, pa se počeše emitovati reklame putem tv-a: Lijepo stoji partizanska bluza. Sve po-es-em-be-ji, a muškarci počeše nositi one oficirske torbe umjesto aktn tašni.
Te godine je na Skenderiji bila premijera filma Šibe Krvavca, Valter brani Sarajevo. Kineza u Sarajevu nije bilo, a samo je jedan čovjek govorio njihov jezik i zdravio se sa nji-hao.
Last edited by PipiDugaDevetka on 21/12/2006 03:25, edited 1 time in total.
Shoshana

Post by Shoshana »

Joj, ovo me podsjeti na usivanje farmerki na nogama :lol: :lol:

Toliko su uske bile, da nije stopalo moglo proci kroz nogavice, nego bi se posljednjih 20-ak centimetara farmerki rasilo, obuklo - pa onda na nogama zasivalo :lol: :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Shoshana wrote:Joj, ovo me podsjeti na usivanje farmerki na nogama :lol: :lol:

Toliko su uske bile, da nije stopalo moglo proci kroz nogavice, nego bi se posljednjih 20-ak centimetara farmerki rasilo, obuklo - pa onda na nogama zasivalo :lol: :lol:
Uh, gluho bilo! Ništa ne ušivaj na sebi ili drugome...Sluti smrti...I ušivanju odjeće na kadaveru...
Shoshana

Post by Shoshana »

Suti, dragi Pipi, kad me sto-sta drugo nije ubilo tih godina (dobro, osim sto je alkohol ubio par milioncica sivih celija), nece mi valjda ni to usivanje dohakati :shock: :D (a, nije evo, ima otad godina.... da kucnem u drvo :D )
PipiDugaDevetka

Deder ti nešto o frizurama...Meni nešto smiješno bilo kada se pojaviše one frizure a'la tifusarka Milena Dravić.
Shoshana

Post by Shoshana »

A, ne... kad smo o frizurama poceli voditi racuna, onda je bilo a la Bonnie Tyler :oops: ...
Image

A prije toga je bilo a la Hair (doduse i sad je 8-) )

Image
PipiDugaDevetka

Obrati pažnju na zulufe (solufe?).
George Best - fudbaler
Image

Hašim Kučuk Hoki - Kantautor prvog super-mega-hita: Nema te više Alija (Alija=njegov otac)
Image
three sisters

Post by three sisters »

šišmiš rukavi, starke, dokoljenke i puma tene su zakon, ali ŠTUCNE?!-DEFINITIVNO GROOZNO, a ne znam što su đžemperi marka markovića a ako su to oni sa romboidnim oblicima kakvi su ove godine u modi, katastrrofa, alergična sam, i borosane bi trebale dobiti zlatnu malinu za najgoru obuću stoljeća..
tigris

Post by tigris »

ja se sjecam pelerine :lol: :lol: :-)
alek

Post by alek »

ova koka je bila pozeljna :D :D

Image
Post Reply