Šta je istina u BiH?

Perec

#101 Re: Šta je istina u BiH?

Post by Perec »

Ja kapiram ali ti slabo kapiras . Ta tvoja konstitiuvnost ne postoji da bi neko 1000 godina blokirao svaku razumnu inicjativu i svaki normalan zakon . Kada nesto zloupotrebljvas onda taj mehanizam izgubis . KAPIRAS :-D
Zamjena teza..
Zloupotrebljavanje konstitutivnosti nije njeno korištenje kako bi se spriječilo donošenje zakona i verbalnog delikta od strane jednog naroda u BiH, zloupotrebljavanje bi bilo donošenje takvog zakona.
Aspekt

#102 Re: Šta je istina u BiH?

Post by Aspekt »

Perec wrote:
mislio sam na odluke haskog suda. kontas? visa je ovo matematika za tebe, jaro...
glede donosenja zakona o negiranju genocida, samo lagano, to je proces, ali da ce kad-tad biti usvojen, u to sam siguran...
Da, ali to znači da ćete kad-tad morati taj zakon donijeti mimo volje Hrvata i Srba, a to znači da će kad-tad doći do nove nestabilnosti i rascijepa države.
:lol: :lol: :lol: Genocid vise nije bitan je li , sada je bitno razdruzivanje . Kakve veze ima treci i rascjep sa ovom temom :-D :evil: :twisted:
Perec

#103 Re: Šta je istina u BiH?

Post by Perec »

hizo ramidovic wrote:
Perec wrote:
Ne vidim smisao uvlačenja hrvatske, gotovine i oluje na ovu temu. Nastat će kupus.
i da, nisi se izjasnio glede odluka haskog suda po pitanju 'oluje' i generala gotovine i markaca? cekamo tvoj stav?
Moj stav je da odluke haškog suda ne utječu na moj stav.
It_is_a_Leclerc

#104 Re: Šta je istina u BiH?

Post by It_is_a_Leclerc »

It_is_a_Leclerc wrote:Da li je @Perec izvolio pročitati povelju o spriječavanju i kažnjavanju genocida, presudu Krstiću, srebreničkoj sedmorki, ili i dalje lupeta šta stigne ?!
Da ponovim.

Znamo li, druže Perecoliki, o čem pričamo ili samo provociramo, a ustvari nemamo pojma ?!
Perec

#105 Re: Šta je istina u BiH?

Post by Perec »

Aspekt wrote:
Perec wrote:
mislio sam na odluke haskog suda. kontas? visa je ovo matematika za tebe, jaro...
glede donosenja zakona o negiranju genocida, samo lagano, to je proces, ali da ce kad-tad biti usvojen, u to sam siguran...
Da, ali to znači da ćete kad-tad morati taj zakon donijeti mimo volje Hrvata i Srba, a to znači da će kad-tad doći do nove nestabilnosti i rascijepa države.
:lol: :lol: :lol: Genocid vise nije bitan je li , sada je bitno razdruzivanje . Kakve veze ima treci i rascjep sa ovom temom :-D :evil: :twisted:
Gaženje konstitutivnosti sigurno ne čini BiH stabilnijom i jačom državom. Samo na to sam mislio.
hizo ramidovic

#106 Re: Šta je istina u BiH?

Post by hizo ramidovic »

Perec wrote:
hizo ramidovic wrote:
Perec wrote:
Ne vidim smisao uvlačenja hrvatske, gotovine i oluje na ovu temu. Nastat će kupus.
i da, nisi se izjasnio glede odluka haskog suda po pitanju 'oluje' i generala gotovine i markaca? cekamo tvoj stav?
Moj stav je da odluke haškog suda ne utječu na moj stav.
zar mislis da nekoga zanima tvoj stav?
ovo sto ti pises su najprimitivnije i najprizemnije uvrede na racun zrtava genocida. zato si iprijavljen, a reakcija moderacije se ocekuje.
i to sto ti pises nije nikakav stav, jer da bi imao respektabilan stav trebas za njega imati i neke argumente, relevantne i valjane dokaze.
Perec

#107 Re: Šta je istina u BiH?

Post by Perec »

ovo sto ti pises su najprimitivnije i najprizemnije uvrede na racun zrtava genocida. zato si iprijavljen, a reakcija moderacije se ocekuje.
Koje su to uvrede? Ajde izazivam te da ih citiraš. :D
Ja sam prijavljen zbog nezrelosti da se prihvati drugačiji stav, da se argumentirano raspravlja pod uvjetima u kojima trebaš mrdnut guzicom, a ne stalno ponavljati floskule, hag je to rekao.. Jel taj hag neko sveto pismo, po kojem sve koji ne dijele njegove presude treba spaliti na lomači?
BHCluster

#108 Re: Šta je istina u BiH?

Post by BHCluster »

Paranoid wrote:Prvo neko iz Švedske, za koga nebi nikad čuli, izjavi glupost težu i od "umetnika" Rajka Vasića i onda šta:

a) Otvara se tema,
b) Osude i izjednače svi redom,
c) Zakuha se..
d) Mirotvorci uskoče i probaju atomsku unijet u UN,
e) Odnekud doleti i vrabac sa DDoS prijetnjom,
f) Admin zaključa temu...

Enjoy Life - Enjoy Bosnia and Herzegovina...
:thumbup: :run:
Paranoid

#109 Re: Šta je istina u BiH?

Post by Paranoid »

Perec wrote:
Ja sam prijavljen zbog nezrelosti da se prihvati drugačiji stav, da se argumentirano raspravlja pod uvjetima u kojima trebaš mrdnut guzicom, a ne stalno ponavljati floskule, hag je to rekao.. Jel taj hag neko sveto pismo, po kojem sve koji ne dijele njegove presude treba spaliti na lomači?
Ti si salonac ili servski troll sa lošim odabirom nicka.

Susjedi ne kažu "Ajde"...provaljen si.. :izet:
Perec

#110 Re: Šta je istina u BiH?

Post by Perec »

Evo jedno protupitanje. Jel treba od Srba očekivati da slave Oluju i poštuju hašku presudu? Jel treba Hrvatska uvest zakon po kojem je kažnjivo ako bi neki Srbin Oluju nazvao zločinom? Jel vidite koliko je besmislen vaš pokušaj kažnavanja onih koji smatraju da je zločin u Srebrenici veliki zločin, a ne genocid i argumentiraju i pokušavaju argumentirati zbog čega to misle?
Ja od Srba to ne očekujem.
It_is_a_Leclerc

#111 Re: Šta je istina u BiH?

Perec wrote:Evo jedno protupitanje. Jel treba od Srba očekivati da slave Oluju i poštuju hašku presudu? Jel treba Hrvatska uvest zakon po kojem je kažnjivo ako bi neki Srbin Oluju nazvao zločinom? Jel vidite koliko je besmislen vaš pokušaj kažnavanja onih koji smatraju da je zločin u Srebrenici veliki zločin, a ne genocid i argumentiraju i pokušavaju argumentirati zbog čega to misle?
Srećo moja suzom oplakana, džaba ti argumenti cijele hemisfere kad ih je sve elegantno pobila jedna presuda najvećeg ovozemaljskog suda kojom je Srebrenica okrakterizirana genocidom. Tim svojim "argumentima" možeš eventualno očistiti snijeg ili ih dati macama da jedna drugoj vežu oko repa.
Paranoid

#112 Re: Šta je istina u BiH?

Post by Paranoid »

BHCluster wrote:
Paranoid wrote:Prvo neko iz Švedske, za koga nebi nikad čuli, izjavi glupost težu i od "umetnika" Rajka Vasića i onda šta:

a) Otvara se tema,
b) Osude i izjednače svi redom,
c) Zakuha se..
d) Mirotvorci uskoče i probaju atomsku unijet u UN,
e) Odnekud doleti i vrabac sa DDoS prijetnjom,
f) Admin zaključa temu...

Enjoy Life - Enjoy Bosnia and Herzegovina...
:thumbup: :run:
Evo doletio je i vrabac, doduše nije na ovu temu, ali doletio je......znači "e" level...

Sad samo da admin počisti ovu smijuriju od teme..

Švedska zdra'o...
Perec

#113 Re: Šta je istina u BiH?

Post by Perec »

It_is_a_Leclerc wrote:
Perec wrote:Evo jedno protupitanje. Jel treba od Srba očekivati da slave Oluju i poštuju hašku presudu? Jel treba Hrvatska uvest zakon po kojem je kažnjivo ako bi neki Srbin Oluju nazvao zločinom? Jel vidite koliko je besmislen vaš pokušaj kažnavanja onih koji smatraju da je zločin u Srebrenici veliki zločin, a ne genocid i argumentiraju i pokušavaju argumentirati zbog čega to misle?
Srećo moja suzom oplakana, džaba ti argumenti cijele hemisfere kad ih je sve elegantno pobila jedna presuda najvećeg ovozemaljskog suda kojom je Srebrenica okrakterizirana genocidom. Tim svojim "argumentima" možeš eventualno očistiti snijeg ili ih dati macama da jedna drugoj vežu oko repa.
Jel trebaju Srbi slavit Oluju. Jel treba donijeti neki zakon po kojeg bi nekog Srbina u Hrvatskoj koji se ne slaže sa haškom presudom i većinskim mišljenjem trebalo uhititi i poslati u zatvor? Prvo, to je haška presuda, drugo Hrvatska obilježava Oluju i slavi praznik. Jel zbog svega toga treba uhititi Srbe? Naravno da ne treba, to je umobolno i van pameti. Isto je i sa Srebrenicom, ako netko kaže da je pazi: veliki zločin, ali da smatra da nije genocid.. Znači uopće ne negira to što se dogodilo nego se ne slaže sa terminom..
Malo se zapitajte koliko ste zrelo društvo.
It_is_a_Leclerc

#114 Re: Šta je istina u BiH?

Srebrenica je genocid, formalno, pravno, historijski i suštinski. To je ljudska, sudska i Božija istina, i svako ko se ne slaže s njom je a)direktni izvršilac ili potomak takvog, b)inanftilni nepismenjaković kojem je Povelja o spriječavanju i kažnjavanju genocida stran pojam, c)osoba nesvjesna realnosti zatočena u mitovima o caru Lazaru, d)troll. (Ne tvrdim da si ti nužno nešto od navedenog)

Oluja je legitimna vojna akcija kojom je država oslobodila dio svoje teritorije od nelegalnih pobunjenika. I to je sudska istina.

Sad ulovi razliku, pa se čujemo.
hizo ramidovic

#115 Re: Šta je istina u BiH?

Post by hizo ramidovic »

Perec wrote:
nesretnice jadni,
ti nisi naveo apsolutno nikakav argument osim nekakvih svojih poredjenja genocida u srebrenici sa holokaustom (koji jeste po razmjerama veci ali je isti po karakteru) i sa tvojom 'presudom' genocida nad armenima (nijedan sud taj genocid nije dokazao).
ako, dakle, zelis da neko promijeni svoje misljenje o nekome ili necemu, onda ga ti trebas svojim neoborivim argumentima (a ne laprdanjem) natjerati na to. u ovom slucaju, trebas ponuditi dokaze jace od onih iznesenih na sudu u hagu. a sud u hagu je medjunarodni sud za ratne zlocine osnovan od strane un-a i kao takav je jedini relevantan u ovom slucaju. kapak!
bog ti zdravlje dao, haj' malo knjigu u ruke ili makar nadji sta i oderi pa tamo lijeci svoje komplekse...
Danguba

#116 Re: Šta je istina u BiH?

Post by Danguba »

troll na vidiku i to poznat :D
exliberal-ex

#117 Re: Šta je istina u BiH?

Post by exliberal-ex »

I dokle smo dosli...koliko istina ima ? :)

Nego kad smo kod medjunarodnog suda...ovaj sud je osnovan za podrucje bivse Jugoslavije i kasnije je dodan jos jedan za Ruandu
Medjunarodni sud pravde nije priznat od najvecih sila, pa tako npr USA daje sebi pravo da salje pred taj sud koga hoce dok je ona izuzeta od istog....jel to pravda ?
Aspekt

#118 Re: Šta je istina u BiH?

Post by Aspekt »

exliberal-ex wrote:I dokle smo dosli...koliko istina ima ? :)

Nego kad smo kod medjunarodnog suda...ovaj sud je osnovan za podrucje bivse Jugoslavije i kasnije je dodan jos jedan za Ruandu
Medjunarodni sud pravde nije priznat od najvecih sila, pa tako npr USA daje sebi pravo da salje pred taj sud koga hoce dok je ona izuzeta od istog....jel to pravda ?
nije . Kao sto nije pravedno milion stvari na ovom svijetu , nego kakve to ima veze sa temom i clankom iz svedske o genocidu ...
Aspekt

#119 Re: Šta je istina u BiH?

Post by Aspekt »

exliberal-ex wrote:I dokle smo dosli.
..koliko istina ima
? :)

Jedna . Bio genocid u Srebrenici a ima ih jos
exliberal-ex

#120 Re: Šta je istina u BiH?

Post by exliberal-ex »

Aspekt wrote:
exliberal-ex wrote:I dokle smo dosli...koliko istina ima ? :)

nije . Kao sto nije pravedno milion stvari na ovom svijetu , nego kakve to ima veze sa temom i clankom iz svedske o genocidu ...
Pa kazem ako npr USA, Rusija, Izrael nepriznaju medjunarodni sud pravde onda po istom tom pravu tamo neki kvazi profesor ili sta je vec iz Svedske moze napisat da u Srebrenici nije bio genocid...
Chef_Sale

#121 Re: Odg: Šta je istina u BiH?

Post by Chef_Sale »

drunken tiger wrote:U BiH nije bio rat nego ne ja BIH izvršena agresija od strane Srbije i Crne Gore! To je istina.
A je li izvršena agresija od strane Hrvatske?

Sent from my GT-N7105 using Tapatalk
Perec

#122 Re: Šta je istina u BiH?

Post by Perec »

Pa kazem ako npr USA, Rusija, Izrael nepriznaju medjunarodni sud pravde onda po istom tom pravu tamo neki kvazi profesor ili sta je vec iz Svedske moze napisat da u Srebrenici nije bio genocid...
To uopće nije međunarodni nego međuplemenski sud. Sudi plemenima s balkana po nekim svojim pravilima koja nemaju blage veze sa životom i međunarodnim pravom. Naravno, ne vrijedi za Amerikance, Izraelce itd..
It_is_a_Leclerc

#123 Re: Šta je istina u BiH?

Perec wrote:
To uopće nije međunarodni nego međuplemenski sud. Sudi plemenima s balkana po nekim svojim pravilima koja nemaju blage veze sa životom i međunarodnim pravom. Naravno, ne vrijedi za Amerikance, Izraelce itd..
I dalje ne znaš ništa. :lol:
Ja ne znam jesi li ti neinformisan ili si premlad, ali zaista ovo što pišeš je smiješno.
Hlapoje

#124 Re: Šta je istina u BiH?

Post by Hlapoje »

It_is_a_Leclerc wrote: Leclerc

zasto onda taj sud nepriznaju mnoge civilizovane drzave?
zasto taj sud nevazi za njih?
Nije istina.

Haški sud je osnovala generalna skupština UN-a, i kao takvog ga imaju priznati sve punopravne članice iste.
Ovo nije tačno.
Haški sud je u stvari osnovan od strane Saveta Bezbednosti.
To je bitna razlika.
Hlapoje

#125 Re: Šta je istina u BiH?

Post by Hlapoje »

It_is_a_Leclerc wrote:
Perec wrote:
I dalje ne znaš ništa. :lol:
Ja ne znam jesi li ti neinformisan ili si premlad, ali zaista ovo što pišeš je smiješno.
U stvari...on je u pravu.
To je ad hoc tribunal osnovan samo za procesuiranje zločina u bivšoj Jugoslaviji i Ruandi.
Uskoro mu ističe i mandat i rok trajanja.
Locked