Sta je istina oko Merlina?

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Macka u cizmama

#1 Sta je istina oko Merlina?

Post by Macka u cizmama »

Moze li mi neko sad pouzdano reci: je li Merlin bio u Bosni ili u Svabiji za vrijeme rata?

Jedni tvrde jedno, drugi drugo, a i napisao je puno nekih patriotskih pa mi vudno...

Da li je ovo pravi podforum ostaje da se vidi :)
Kikica_mala

#2 Re: Sta je istina oko Merlina?

Post by Kikica_mala »

Macka u cizmama wrote:Moze li mi neko sad pouzdano reci: je li Merlin bio u Bosni ili u Svabiji za vrijeme rata?

Jedni tvrde jedno, drugi drugo, a i napisao je puno nekih patriotskih pa mi vudno...

Procitaj temu Zelene beretke traze da se uhapsi Dino Merlin.

Sve se svodi na ovo:

On je ceci napisao pjesmu "Beograde" ista snimljena 1994, kada je i objavljena na albumu koji se poceo prodavati 1995.

Dino napusta Sarajevo 1994, vrlo lagano bez frke.

Da bi se vratio, snimio je " Da te nije Alija", i svi su zaboravili njegovu saradnju sa Cecom i Arkanom.

15.000 eura koliko mu je Arkan platio za tu pjesmu, je potrosio dok je bio u dijaspori.

A ako mislis da je ovo laz, samo otkucaj http://www.google.com, malo pretrazi i ostaces sablaznjen cinjenicama.

Pozdrav
Pusur

Post by Pusur »

Dino Merlin (necu da mu napisem pravo prezime jer ga en zasluzuje)
je covjek licimjer kakvog nema na kugli zemaljskoj. Sta vas cudi to sve, pisao Ceci pjesme u doba najvece opsade i to kojem gradu?! _Beogradu!
Gradu u kojem se planiralo sve sranje koje se desilo na podrucju ex Yu, joj pa samo onih negovih izava tipa: Moj sin ce biti general armije BIH!!! (a masa na koncertu zadovoljno cici) ili interviju u kome kaze da vise sa srpskim narodom nikad nema dijaloga i da on ne namjerava ikad imati razgovor s bilo kim od njih... a onda ode u Srbiju i potpise ugovo na nekoliko albuma...ima puno toga. Meni samo nije jasno koliki ljudi mogu biti licimjeri da poslje takvih rijeci onda rade ovakve stvari, pa kao da smo svi ovce i ne sjecamo se prije par godina sta je bilo. Al u biti i jesmo ovce jer sad raja njega ukiva u zvijezde (to sto je ukro svaku kompoziciju koja se mogla ukrasti je druga tema) on je legenda...
Jadno je to sve!!!
p.s. Najbolja mi ona njegova medu zadnjima vezana za autorska prava kao: Ma ne trebaju pare DIni Merlinu nego ja to zbog mladih umjetnika!
koji crnih mladih umjetnika? Od ljudi kao sto je on mladi ne mogu doci do daha a kamoli prostora na TV ili radiju.
rajvosa

#4 Re: Sta je istina oko Merlina?

Post by rajvosa »

Macka u cizmama wrote:Moze li mi neko sad pouzdano reci: je li Merlin bio u Bosni ili u Svabiji za vrijeme rata?

Dino Merlin.......... a, merlin ko merlin, carobnjak.....Posetkom rata je bio u gradu dok odjednom ni traga ni glasa...Dakle bio je malo i vjerojatno sa nekim konvojem djece se ispalio na privremeni rad u EU.Tamo je zabavljao nase suzama oblivene zemljake...Oni lili suze a, on steko lovu ...Dali je dao lovu za koji kalas, zolju il crvenu strijelu to je tajna

Eto to ti je o carobnjaku sa Alifakovca
Last edited by rajvosa on 14/06/2005 20:07, edited 1 time in total.
Macka u cizmama

Post by Macka u cizmama »

Pusur wrote:Dino Merlin (necu da mu napisem pravo prezime jer ga en zasluzuje)
je covjek licimjer kakvog nema na kugli zemaljskoj. Sta vas cudi to sve, pisao Ceci pjesme u doba najvece opsade i to kojem gradu?! _Beogradu!
Gradu u kojem se planiralo sve sranje koje se desilo na podrucju ex Yu, joj pa samo onih negovih izava tipa: Moj sin ce biti general armije BIH!!! (a masa na koncertu zadovoljno cici) ili interviju u kome kaze da vise sa srpskim narodom nikad nema dijaloga i da on ne namjerava ikad imati razgovor s bilo kim od njih... a onda ode u Srbiju i potpise ugovo na nekoliko albuma...ima puno toga. Meni samo nije jasno koliki ljudi mogu biti licimjeri da poslje takvih rijeci onda rade ovakve stvari, pa kao da smo svi ovce i ne sjecamo se prije par godina sta je bilo. Al u biti i jesmo ovce jer sad raja njega ukiva u zvijezde (to sto je ukro svaku kompoziciju koja se mogla ukrasti je druga tema) on je legenda...
Jadno je to sve!!!
p.s. Najbolja mi ona njegova medu zadnjima vezana za autorska prava kao: Ma ne trebaju pare DIni Merlinu nego ja to zbog mladih umjetnika!
koji crnih mladih umjetnika? Od ljudi kao sto je on mladi ne mogu doci do daha a kamoli prostora na TV ili radiju.

Dobro sad to, ali da li znas gdje je bio za vrijeme rata? TO mene zapravo zanima.

Jel ima neko nesto konkretno, jel pise negdje...?
chombe

Post by chombe »

bosniaque

#7 Re: Sta je istina oko Merlina?

Post by bosniaque »

Kikica_mala wrote:

Procitaj temu Zelene beretke traze da se uhapsi Dino Merlin.

Sve se svodi na ovo:

On je ceci napisao pjesmu "Beograde" ista snimljena 1994, kada je i objavljena na albumu koji se poceo prodavati 1995.

Dino napusta Sarajevo 1994, vrlo lagano bez frke.

Da bi se vratio, snimio je " Da te nije Alija", i svi su zaboravili njegovu saradnju sa Cecom i Arkanom.

15.000 eura koliko mu je Arkan platio za tu pjesmu, je potrosio dok je bio u dijaspori.

A ako mislis da je ovo laz, samo otkucaj http://www.google.com, malo pretrazi i ostaces sablaznjen cinjenicama.

Pozdrav

ebote pa ni CNN nije bolje informiarn od tebe, odakle ih samo vadis da mi je znati!!! :?
Kikica_mala

#8 Re: Sta je istina oko Merlina?

Post by Kikica_mala »

[quote="bosniaque]
ebote pa ni CNN nije bolje informiarn od tebe, odakle ih samo vadis da mi je znati!!! :?[/quote]

Procitaj sve postove i biobliografiju Cece.

I vidi kad je pjesma snimljena, i kad je objavljena, a sta Dino kaze o tome.

http://www.rts.co.yu/forum/prikaz_poruk ... rukePage=1

http://www.bhdani.com/arhiva/205/t20510.shtml

A Arkan, je bio Arkan i 1991 i 1992 taman i da je istina to sto Dino tvrdi.

Sjeti se Vukovara

Pozdrav.

P.S.

Nemam veze sa CNN-om, ali sam zavrsio osnovnu skolu, znam da sabiram i oduzimam.
emmiirr

Post by emmiirr »

Ceca nije imala nikakve veze sa Arkanom 1991. , kao sto ni 90% glupih Bosnjaka nije znalo sta nas se sprema, tako da mi Dini nemamo sta zamjeriti, vec svima nama u globalu!
SOUL_SELLER

Post by SOUL_SELLER »

i ako je istina da je merlin kako on kaze ceci napisao pjesmu beograd 1991 sto onda sere da se ponosi tom pjesmom???cak i ako se to zanemari treba se samo sjetiti njegovih rijeci kad je dobio davorina :HVALA NA PORINU!!!!
sutra bi napravio duet sa cecom da zna da ce zaraditi pare............
on i njegova glupa pametovanja.......burek ovakav burek onakav burek s mesom stvarno sere vidi se da po tim "pricama" da mu je veci broj cipela nego koficijent inteligencije.......
a sto se tice pjesme da te nije alija prvo je govorio da je ta pjesma posvecena aliji sirotanovicu kad je alija izetbegovic umro onda sere da je to njemu posvecena.....................
sva sreca da u bosni ima grupa kao sto su dubioza kolektiv,skroz ,vuneny
jer da njih nema muzicka scena bi bila MEKTEB HADZI DINE MERLINA
ja sam bosnjak da se razumije ali me merlin nervira svojim ulizivanjem hrvatima i srbima i on njima pokazuje da je najveci bosanac on nas bruka .......papak stari ima 50 godina nosi se ko da mu je 20 godina
Stitch__

Post by Stitch__ »

necu vise da trosim rijeci o tom hendikepiranom svinjskom konju :x citajte moje postove na temi o hapshenju njegovom :x lopinas zesci, covjek bez obraza za kojeg je JEDINA SRECA PARA PUNA VRECA bez obzira sta njegove POKRADENE pjesme govorile :x :x jebo ga PORIN njegov u guzicu bi mu ga strpo :x
SOUL_SELLER

Post by SOUL_SELLER »

Stitch__ wrote:necu vise da trosim rijeci o tom hendikepiranom svinjskom konju :x citajte moje postove na temi o hapshenju njegovom :x lopinas zesci, covjek bez obraza za kojeg je JEDINA SRECA PARA PUNA VRECA bez obzira sta njegove POKRADENE pjesme govorile :x :x jebo ga PORIN njegov u guzicu bi mu ga strpo :x

SVAKA CAST LAVE SLAZEM SE U POTPUNOSTI STOBOM!!!!!!!!!!!!
Stitch__

Post by Stitch__ »

bio sam odusevljen kad sam nedavno u gradu vidio fraera sa ovakvom majicom

Image

:D

ovo sam ja sad nacrtao, majica je ljepse izgledala :D
Last edited by Stitch__ on 15/06/2005 13:40, edited 1 time in total.
Kaktusssss

Post by Kaktusssss »

Jeste vi meni smjesni, vi kao da nemate nikakvog drugog posla vec da raspravljate o glupim temama tipa Merlin ili Brega.
Mogu li ja nesto da kazem o Merlinu, ali onako otvoreno?

/// BOLI ME RACKU ZA MERLINA!!! \\\ :D :D
Last edited by Kaktusssss on 15/06/2005 13:41, edited 1 time in total.
SOUL_SELLER

Post by SOUL_SELLER »

hahahahaha SVAKA MU CAST :) :)
Stitch__

Post by Stitch__ »

Kaktusssss wrote:Jeste vi meni smjesni, vi kao da nemate nikakvog drugog posla vec da raspravljate o nekim glupim temama.
Mogu li ja nesto da kazem o Merlinu, ali onako otvoreno?

/// BOLI ME RACKU ZA MERLINA!!! \\\ :D :D
a stas na forumu uopste nego da raspravljas o necemu :? pun nam je penis tema o dugmetu pa da malo odahnemo :D i sta je za tebe uopste pametna tema? :? de gustibus est non discutantum :P
Kaktusssss

Post by Kaktusssss »

[quote="Stitcha stas na forumu uopste nego da raspravljas o necemu :? pun nam je penis tema o dugmetu pa da malo odahnemo :D i sta je za tebe uopste pametna tema? :? de gustibus est non discutantum :P[/quote]

Nisam siguran da ti mogu otvoriti na to pitanje. :-)
Hmmm kada malo bolje razmislim nisam nasao niti jos jednu koja je pametna... :-D ustvari povlacim tu rijec....
Bilo je tu i tamo dobriJeh tema koje su na veliku zalost vec nakon 4-5 posta prerasle u nacionalna prepucavanja i bljuvotine svakakviJeh vrsta.
Stitch__

Post by Stitch__ »

de ba ne zachatavaj :D :D

kako ono, SMRT MERLINU, SLOBODA UMJETNIKU :x :x :x :D
Kaktusssss

Post by Kaktusssss »

Drug, necu obecavam! :D
Ralfson

Post by Ralfson »

Nemojte tako, ON je izmislio burek... Kad` slusam Dinu i njegove "patrioske price" mene nesto stid, i dobijem osjecaj da sam nesto skrivio u zivotu ili nisam dovoljno ucinio za domovinu.. al se ipak brzo probudim i opsujem...
Stitch__

Post by Stitch__ »

jebiga, vjerovatno nisi bio tu kad je bilo najteze :D :D :D
Pospanko

Post by Pospanko »

Dino bio pola rata u Sarajevu pola u Njemackoj. Ne vidim zasto bi to bila sada neka tragedija.
Pjesma koju spominjete se pjevala '92 u Sarajevu. Pjevao je Fazla, onaj koji je bio na evroviziji '93.

Da je Merlin prodao tu pjesmu prije rata je sigurno, jer u ratu mu je niko nebi platio. U to vrijeme se Ceca poklapala sa nekim bosnjom iz krajine. '94 su je mogli prekopirati bez ikakve bojazni da ce ih neko tuziti za to. Mislim da je Dino zajebao Cecu, jer je pjesmu koju je prodao prije toga dao nekome drugom da otpjeva.

Da li je Dino patriota? Sigurno jeste veci nego mnogi od nas koji mlatimo praznu slamu na ovom forumu. Dovoljan je bio njegov "VOJNIK SRECE" da osigura sebi mjesto medu Borcima ARBIH.
Stitch__

Post by Stitch__ »

dino i njegova chuna, burek i ostali debilizmi nikad nece moc ni prismrdit dugmetu :D
see ya

Post by see ya »

Macka u cizmama wrote:
Pusur wrote:Dino Merlin (necu da mu napisem pravo prezime jer ga en zasluzuje)
Jadno je to sve!!!

Dobro sad to, ali da li znas gdje je bio za vrijeme rata? TO mene zapravo zanima.

Jel ima neko nesto konkretno, jel pise negdje...?
Bio je jedno vrijeme u Svedskoj...zena mu je bila u izbjeglistvu na jugu svedske.
Skoro

Post by Skoro »

Jao kako ste vi smjesni ljudi- eto sada ne valja Dino a dzaba ste ulazili na njegov koncert a valja Brega koji vas dere za karte i da ne spominjem ostalo....
E jesmo i mi narod :-?
Post Reply