Jedni tvrde jedno, drugi drugo, a i napisao je puno nekih patriotskih pa mi vudno...
Da li je ovo pravi podforum ostaje da se vidi
Moderator: _BataZiv_0809
Procitaj temu Zelene beretke traze da se uhapsi Dino Merlin.Macka u cizmama wrote:Moze li mi neko sad pouzdano reci: je li Merlin bio u Bosni ili u Svabiji za vrijeme rata?
Jedni tvrde jedno, drugi drugo, a i napisao je puno nekih patriotskih pa mi vudno...
Macka u cizmama wrote:Moze li mi neko sad pouzdano reci: je li Merlin bio u Bosni ili u Svabiji za vrijeme rata?
Pusur wrote:Dino Merlin (necu da mu napisem pravo prezime jer ga en zasluzuje)
je covjek licimjer kakvog nema na kugli zemaljskoj. Sta vas cudi to sve, pisao Ceci pjesme u doba najvece opsade i to kojem gradu?! _Beogradu!
Gradu u kojem se planiralo sve sranje koje se desilo na podrucju ex Yu, joj pa samo onih negovih izava tipa: Moj sin ce biti general armije BIH!!! (a masa na koncertu zadovoljno cici) ili interviju u kome kaze da vise sa srpskim narodom nikad nema dijaloga i da on ne namjerava ikad imati razgovor s bilo kim od njih... a onda ode u Srbiju i potpise ugovo na nekoliko albuma...ima puno toga. Meni samo nije jasno koliki ljudi mogu biti licimjeri da poslje takvih rijeci onda rade ovakve stvari, pa kao da smo svi ovce i ne sjecamo se prije par godina sta je bilo. Al u biti i jesmo ovce jer sad raja njega ukiva u zvijezde (to sto je ukro svaku kompoziciju koja se mogla ukrasti je druga tema) on je legenda...
Jadno je to sve!!!
p.s. Najbolja mi ona njegova medu zadnjima vezana za autorska prava kao: Ma ne trebaju pare DIni Merlinu nego ja to zbog mladih umjetnika!
koji crnih mladih umjetnika? Od ljudi kao sto je on mladi ne mogu doci do daha a kamoli prostora na TV ili radiju.
Kikica_mala wrote:Procitaj temu Zelene beretke traze da se uhapsi Dino Merlin.Macka u cizmama wrote:Moze li mi neko sad pouzdano reci: je li Merlin bio u Bosni ili u Svabiji za vrijeme rata?
Sve se svodi na ovo:
On je ceci napisao pjesmu "Beograde" ista snimljena 1994, kada je i objavljena na albumu koji se poceo prodavati 1995.
Dino napusta Sarajevo 1994, vrlo lagano bez frke.
Da bi se vratio, snimio je " Da te nije Alija", i svi su zaboravili njegovu saradnju sa Cecom i Arkanom.
15.000 eura koliko mu je Arkan platio za tu pjesmu, je potrosio dok je bio u dijaspori.
A ako mislis da je ovo laz, samo otkucaj http://www.google.com, malo pretrazi i ostaces sablaznjen cinjenicama.
Pozdrav
Stitch__ wrote:necu vise da trosim rijeci o tom hendikepiranom svinjskom konjucitajte moje postove na temi o hapshenju njegovom
lopinas zesci, covjek bez obraza za kojeg je JEDINA SRECA PARA PUNA VRECA bez obzira sta njegove POKRADENE pjesme govorile
![]()
jebo ga PORIN njegov u guzicu bi mu ga strpo
a stas na forumu uopste nego da raspravljas o necemuKaktusssss wrote:Jeste vi meni smjesni, vi kao da nemate nikakvog drugog posla vec da raspravljate o nekim glupim temama.
Mogu li ja nesto da kazem o Merlinu, ali onako otvoreno?
/// BOLI ME RACKU ZA MERLINA!!! \\\![]()
Bio je jedno vrijeme u Svedskoj...zena mu je bila u izbjeglistvu na jugu svedske.Macka u cizmama wrote:Pusur wrote:Dino Merlin (necu da mu napisem pravo prezime jer ga en zasluzuje)
je covjek licimjer kakvog nema na kugli zemaljskoj. Sta vas cudi to sve, pisao Ceci pjesme u doba najvece opsade i to kojem gradu?! _Beogradu!
Gradu u kojem se planiralo sve sranje koje se desilo na podrucju ex Yu, joj pa samo onih negovih izava tipa: Moj sin ce biti general armije BIH!!! (a masa na koncertu zadovoljno cici) ili interviju u kome kaze da vise sa srpskim narodom nikad nema dijaloga i da on ne namjerava ikad imati razgovor s bilo kim od njih... a onda ode u Srbiju i potpise ugovo na nekoliko albuma...ima puno toga. Meni samo nije jasno koliki ljudi mogu biti licimjeri da poslje takvih rijeci onda rade ovakve stvari, pa kao da smo svi ovce i ne sjecamo se prije par godina sta je bilo. Al u biti i jesmo ovce jer sad raja njega ukiva u zvijezde (to sto je ukro svaku kompoziciju koja se mogla ukrasti je druga tema) on je legenda...
Jadno je to sve!!!
p.s. Najbolja mi ona njegova medu zadnjima vezana za autorska prava kao: Ma ne trebaju pare DIni Merlinu nego ja to zbog mladih umjetnika!
koji crnih mladih umjetnika? Od ljudi kao sto je on mladi ne mogu doci do daha a kamoli prostora na TV ili radiju.
Dobro sad to, ali da li znas gdje je bio za vrijeme rata? TO mene zapravo zanima.
Jel ima neko nesto konkretno, jel pise negdje...?