Ja ne dokazujem kao da je to nedokazano, nego ukazujem vama koji stalno pravite greške vezanjem pogrešnog elementa za sve što vam padne na pamet.nasa wrote:Kako ste bezdusni ateisti![]()
A Odron ti si najbolji gdje god se spomene bilo sta sto ima veze s Bogom odmah ulijeces da dokazes besmisao,nelogicnost i sl.
Pa vjerovali su u postojanje duse ,a vjeruju neki i danas nevezano za religije...
Šta je duša?
- odr0n
#251 Re: Šta je duša?
- nasa
#252 Re: Šta je duša?
Slike su onako radi sarenila jer ovih dana su nam zamrle teme pa reko'kad niko nista ne lijepi ja cu
Ne znam sta bi raspravljali oko ovog jer to je samo varijacija ne temu dokazivanja Boga, ti ces u svakom slucaju odbiti sve sto ne mozes da opipas ili vidis .....hajd' sto ne vjerujes u Boga nego si i totalno nemastovit...
Vjerujes li da postoje vanzemaljci?
- odr0n
#253 Re: Šta je duša?
Ne odbijam ja boga, dušu itd., nego samo pogrešno klasifikovanje u polja gdje ne pripada, uredu je da spada u polje mašte, blago tebi pa si totalno maštovita.nasa wrote:![]()
Slike su onako radi sarenila jer ovih dana su nam zamrle teme pa reko'kad niko nista ne lijepi ja cukada uguglas dusa izbaci izmedju ostalih i ove slike...
Ne znam sta bi raspravljali oko ovog jer to je samo varijacija ne temu dokazivanja Boga, ti ces u svakom slucaju odbiti sve sto ne mozes da opipas ili vidis .....hajd' sto ne vjerujes u Boga nego si i totalno nemastovit...![]()
Vjerujes li da postoje vanzemaljci?
Ispravna riječ bi trebala da bude "pretpostavljam li", da s obzirom na statističku mogućnost postojanja elijena, ali naravno ne ovih Holivudskih, nego nekih primitivnih oblika života sigurno mora biti.
- nasa
#254 Re: Šta je duša?
To je duhovnost - izvor je duh-dusa
Sad uglavnom zamisljam kako bi sve bilo bolje da su ljudi bolji i da malo vise vjeruju i mastaju....po mogucnosti u Boga
Pa pali su mi na pamet vanzemaljci kontam kako bi oni nas vidjeli i da svrate....mozda ne bas dobro s obzirom da jedemo zivotinje
A je li znas da po recimo vjerovatnosti da je sve nastalo slucajno ako otkrijemo jos neki oblik zivota te sanse padaju opasno....slucajno jednom ali dva puta ,naucna fantastika...
- odr0n
#255 Re: Šta je duša?
Bolje da si ostala na mašti o štiklama.nasa wrote:![]()
To je duhovnost - izvor je duh-dusapotpomognem se i mastom ponekad nije to lose ,sjecas se kako kao djeca svi mastamo kako cemo biti veliki i zamisljamo razne situacije-kod mene su sve bile u stiklama......
![]()
Sad uglavnom zamisljam kako bi sve bilo bolje da su ljudi bolji i da malo vise vjeruju i mastaju....po mogucnosti u Bogaali necu o tome....
Pa pali su mi na pamet vanzemaljci kontam kako bi oni nas vidjeli i da svrate....mozda ne bas dobro s obzirom da jedemo zivotinjeeto voljela bih da sam vegetarijanac ,a nisam......cevapi ,hamburgeri mmmmm
![]()
A je li znas da po recimo vjerovatnosti da je sve nastalo slucajno ako otkrijemo jos neki oblik zivota te sanse padaju opasno....slucajno jednom ali dva puta ,naucna fantastika...
- nasa
#256 Re: Šta je duša?
Ma nije Bog kriv i to je opcija,mozes da jedes meso ,a ne moras...Cak pobornici veg.ishrane navode kao argument da su Adem i Hava bili najprije u dzenetu gdje se bas i ne pominju zivotinje vise su opisi o vocu,picu i sl.sto pokazuje da su ljudi prvenstveno bili biljojedi
A za vanzemaljce paaaa ovisi naravno kakva bi to bila bica ali sigurno da bi to bilo vrlo zanimljivo i po pitanju religija...kako god, kad razmislis izgleda nemoguce da su ljudi jedina inteligintna bica u svemiru pogotovo ako ne vjerujes u Boga,eto sve se stvorilo i poslozilo da bi mi bili vrhunac- tesko ....zato sam te to pitala....
A za vanzemaljce paaaa ovisi naravno kakva bi to bila bica ali sigurno da bi to bilo vrlo zanimljivo i po pitanju religija...kako god, kad razmislis izgleda nemoguce da su ljudi jedina inteligintna bica u svemiru pogotovo ako ne vjerujes u Boga,eto sve se stvorilo i poslozilo da bi mi bili vrhunac- tesko ....zato sam te to pitala....
- odr0n
#257 Re: Šta je duša?
nasa wrote:Ma nije Bog kriv i to je opcija,mozes da jedes meso ,a ne moras...Cak pobornici veg.ishrane navode kao argument da su Adem i Hava bili najprije u dzenetu gdje se bas i ne pominju zivotinje vise su opisi o vocu,picu i sl.sto pokazuje da su ljudi prvenstveno bili biljojedi![]()

Sjetih se ove slike.
- nasa
#258 Re: Šta je duša?
Pa doduse i biljke su zive ...ma meni je najveci problem kad kuham...krv....necu vise spremati meso.....samo jesti
Kaze Bog u Kur'anu da bi nas mogao zamijeniti ,zato ti povecavas sanse da nestanemo ko dinosauri
-
Great Cornholio
#259 Re: Šta je duša?
Zanimljiva slika. Duša koja je u centru svega, na sve djeluje, i sve na nju djeluje. Tijelo, dokle je god dovoljno zdravo, "drži" dušu da ga ne napusti a duša mu "zahvaljuje" na "gostoprimstvu" time što upravlja tijelom. Kad tijelo više ne bude u stanju da duši obezbjeđuje stabilno "radno mjesto", duša izlazi iz tijela, i tijelo propadne.nasa wrote:
Ako ćemo se voditi logikom, onda je život poslije smrti moguć jedino ako duša nađe novo tijelo u koje će se "useliti", a a opet, ne može duša sama sebi naći novo tijelo, mora joj Neko pomoći da to novo tijelo nađe, a mora joj Neko i to novo tijelo stvoriti.