Sta je dozvoljeno (legalno) prebaciti sa drugog auta na svoje (registrovano)?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
lasius

#1 Sta je dozvoljeno (legalno) prebaciti sa drugog auta na svoje (registrovano)?

Post by lasius »

Pozdrav raja, novi sam korisnik pa oprostite ako je vec negdje ranije odgovoreno.

Ako bih kupio automobil "stranca", kako naslov kaze, sta zakonski smijem prebaciti s njega na svoj registrovani automobil, a sta ne? U principu ovaj stranac dosta bolje izgleda od mog trenutnog auta tako da bih najradije samo tablice na njega prebacio :lol: (salu na stranu znam da tako ne moze zato i pitam).

Da li je neko imao vec iskustva sa kupovinom "stranaca" u ovu svrhu, i kakva su vam iskustva?
amar1994

#2 Re: Sta je dozvoljeno (legalno) prebaciti sa drugog auta na svoje (registrovano)?

Post by amar1994 »

Sve osim motora(bloka) i skoljke,jer moraju bit isti brojevi sasije i motora :lol:
condy

#3 Re: Sta je dozvoljeno (legalno) prebaciti sa drugog auta na svoje (registrovano)?

Post by condy »

Samo jelensku krpu smijes prebacit :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4 Re: Sta je dozvoljeno (legalno) prebaciti sa drugog auta na svoje (registrovano)?

Post by bitanga_sa_otesa »

samo svoj broj sasije prebaci na njega ,ostalo ti niko nece gledati :D
lasius

#5 Re: Sta je dozvoljeno (legalno) prebaciti sa drugog auta na svoje (registrovano)?

Post by lasius »

amar1994 wrote:Sve osim motora(bloka) i skoljke,jer moraju bit isti brojevi sasije i motora :lol:
Aha, hvala na odgovoru! Znaci nije ista procedura kao kad su motocikli u pitanju? Na pik-u sam u vise navrata vidio oglase tipa "kupujem papire za taj i taj motor", to kod njih masina i ram nemaju ovaj (vin) serijski broj?
lasius

#6 Re: Sta je dozvoljeno (legalno) prebaciti sa drugog auta na svoje (registrovano)?

Post by lasius »

bitanga_sa_otesa wrote:samo svoj broj sasije prebaci na njega ,ostalo ti niko nece gledati :D
:lol: eh da moze...
lasius

#7 Re: Sta je dozvoljeno (legalno) prebaciti sa drugog auta na svoje (registrovano)?

Post by lasius »

condy wrote:Samo jelensku krpu smijes prebacit :mrgreen:
hehe
bitanga_sa_otesa

#8 Re: Sta je dozvoljeno (legalno) prebaciti sa drugog auta na svoje (registrovano)?

lasius wrote: to kod njih masina i ram nemaju ovaj (vin) serijski broj?
imaju naravno
lasius

#9 Re: Sta je dozvoljeno (legalno) prebaciti sa drugog auta na svoje (registrovano)?

Post by lasius »

bitanga_sa_otesa wrote:
lasius wrote: to kod njih masina i ram nemaju ovaj (vin) serijski broj?
imaju naravno
i nista ljudi opusteno to daju u oglase ko da je sve legalno..cc Koliko sam puta vidio takav oglas boga mi sam mislio da motori imaju neku posebnu registraciju gdje se pise samo tip i kubikaza. Jest mi se cinilo malo cudno, al opet kontam sta ja znam..
alipasijaner

#10 Re: Sta je dozvoljeno (legalno) prebaciti sa drugog auta na svoje (registrovano)?

Post by alipasijaner »

bitanga_sa_otesa wrote:samo svoj broj sasije prebaci na njega ,ostalo ti niko nece gledati :D
Ti k'o da si s Pala, a ne iz Otesa :D :D
bitanga_sa_otesa

#11 Re: Sta je dozvoljeno (legalno) prebaciti sa drugog auta na svoje (registrovano)?

lasius wrote: i nista ljudi opusteno to daju u oglase ko da je sve legalno..cc Koliko sam puta vidio takav oglas boga mi sam mislio da motori imaju neku posebnu registraciju gdje se pise samo tip i kubikaza. Jest mi se cinilo malo cudno, al opet kontam sta ja znam..
veljkam tu baznija :D
lasius

#12 Re: Sta je dozvoljeno (legalno) prebaciti sa drugog auta na svoje (registrovano)?

Post by lasius »

bitanga_sa_otesa wrote:
lasius wrote: i nista ljudi opusteno to daju u oglase ko da je sve legalno..cc Koliko sam puta vidio takav oglas boga mi sam mislio da motori imaju neku posebnu registraciju gdje se pise samo tip i kubikaza. Jest mi se cinilo malo cudno, al opet kontam sta ja znam..
veljkam tu baznija :D
hehe ja..
amar1994

#13 Re: Sta je dozvoljeno (legalno) prebaciti sa drugog auta na svoje (registrovano)?

Post by amar1994 »

lasius wrote:
amar1994 wrote:Sve osim motora(bloka) i skoljke,jer moraju bit isti brojevi sasije i motora :lol:
Aha, hvala na odgovoru! Znaci nije ista procedura kao kad su motocikli u pitanju? Na pik-u sam u vise navrata vidio oglase tipa "kupujem papire za taj i taj motor", to kod njih masina i ram nemaju ovaj (vin) serijski broj?
Nije,previse je ovo komplikovana zemlja da se ne gleda broj motora :D
Post Reply