Ja vjerujem barem jedan skrhani NLO.
Ali ono sto bi bilo neprocjenjivo, je tour oko olupine Titanika!
Moderator: anex
paša moj za to ima cijena... već imaju ture za razgledavanje TitanikaVozdra raja wrote:Kada bi se isusili okeani i mora, sta bi se sve moglo naci na dnu tog ogromnog prostora??
Ja vjerujem barem jedan skrhani NLO.![]()
![]()
Znam pasaga, ali ovaj tour bi bio pijehe i bez podmornice.Chmoljo wrote:paša moj za to ima cijena... već imaju ture za razgledavanje TitanikaVozdra raja wrote:Kada bi se isusili okeani i mora, sta bi se sve moglo naci na dnu tog ogromnog prostora??
![]()
Vozdra raja wrote:Mislim da bi doslo do ogromnog zagadjenja zraka i okoline, usljed truljenja ogromne golicine zaostalih riba i morskih biljaka.
Pa ako uzmemo da je vode preko 70%, i recimo na svakih jedan metar dna po jedna ribetina, i sve to da pocne da se raspada u istom momentu, mislim da bi doslo do ekoloske katastrofe i raznoraznih bolesti!Chmoljo wrote:Vozdra raja wrote:Mislim da bi doslo do ogromnog zagadjenja zraka i okoline, usljed truljenja ogromne golicine zaostalih riba i morskih biljaka.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
bijelo, žuto, bobe?
ma meni ova tema nije jasna od početka... od čega bi se toliko vode isušilo?Vozdra raja wrote:Pa ako uzmemo da je vode preko 70%, i recimo na svakih jedan metar dna po jedna ribetina, i sve to da pocne da se raspada u istom momentu, mislim da bi doslo do ekoloske katastrofe i raznoraznih bolesti!Chmoljo wrote:Vozdra raja wrote:Mislim da bi doslo do ogromnog zagadjenja zraka i okoline, usljed truljenja ogromne golicine zaostalih riba i morskih biljaka.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
bijelo, žuto, bobe?
pa nema te klimatske promjene kojom bi se toliko vode tako brzo isušilo da ostane riba na suhomVozdra raja wrote:Ma nemam pojma. Recimo da se tako desi. Usljed neke velike klimatske promjene, recimo dodje SDP na vlast, sala mala. Dodje do pregrijavanja planete i voda sva ispari. U svakom slucaju, nije bitno "kako" ce ispariti, recimo samo da se eto to desilo...
Cuj poenta...Chmoljo wrote:pa nema te klimatske promjene kojom bi se toliko vode tako brzo isušilo da ostane riba na suhomVozdra raja wrote:Ma nemam pojma. Recimo da se tako desi. Usljed neke velike klimatske promjene, recimo dodje SDP na vlast, sala mala. Dodje do pregrijavanja planete i voda sva ispari. U svakom slucaju, nije bitno "kako" ce ispariti, recimo samo da se eto to desilo...
![]()
halooooo šta je poenta teme?
haj zdra'oVozdra raja wrote:Cuj poenta...Chmoljo wrote:pa nema te klimatske promjene kojom bi se toliko vode tako brzo isušilo da ostane riba na suhomVozdra raja wrote:Ma nemam pojma. Recimo da se tako desi. Usljed neke velike klimatske promjene, recimo dodje SDP na vlast, sala mala. Dodje do pregrijavanja planete i voda sva ispari. U svakom slucaju, nije bitno "kako" ce ispariti, recimo samo da se eto to desilo...
![]()
halooooo šta je poenta teme?![]()
![]()
![]()
kakva poenta...
Ako bi doslo do isparavanja okeana, doslo bi neminovno do isparavanja i slatkih rijeka, sto bi znacilo da nema vise izvorske vode, vec samo flasirana!
Pa ne , fakat bi onda tek vodene firme zaradjivale ogromne pare, jer ne bi bilo vise haj na izvorcic jer je sve presislo, sve!!Jaguar84 wrote:Cuj flasirana![]()
![]()
![]()
Vozdra raja wrote: Pa ne , fakat bi onda tek vodene firme zaradjivale ogromne pare, jer ne bi bilo vise haj na izvorcic jer je sve presislo, sve!!
Sve što ispari ne nestane, nego samo promjeni agregatno stanjeVozdra raja wrote:Ma nemam pojma. Recimo da se tako desi. Usljed neke velike klimatske promjene, recimo dodje SDP na vlast, sala mala. Dodje do pregrijavanja planete i voda sva ispari. U svakom slucaju, nije bitno "kako" ce ispariti, recimo samo da se eto to desilo...
Vozdra raja wrote:Kada bi se isusili okeani i mora, sta bi se sve moglo naci na dnu tog ogromnog prostora??
![]()
Citaj mi sa usana; LUBENICE NEBI OPSTALE JER NE BI IMALE VODE ZA NAPAJANJE!! ...prosto ijednostavno!!Jaguar84 wrote:Cijede je iz lubenica pa dodavaju okus?
U ovom slucaju bi ta para otisla u svemir, usljed neke velike klimatske promjene na planeti.cyprus wrote:Sve što ispari ne nestane, nego samo promjeni agregatno stanjeVozdra raja wrote:Ma nemam pojma. Recimo da se tako desi. Usljed neke velike klimatske promjene, recimo dodje SDP na vlast, sala mala. Dodje do pregrijavanja planete i voda sva ispari. U svakom slucaju, nije bitno "kako" ce ispariti, recimo samo da se eto to desilo...
Pa na određenoj visini bi morala kondenziratVozdra raja wrote:U ovom slucaju bi ta para otisla u svemir, usljed neke velike klimatske promjene na planeti.