Nije nas bosanskohercegovacki "belaj" sto su se Sefer i Rasim nasli u Den Hagu vec je nas bosanskohercegovacki veliki "belaj" sto su ti ljudi obnasali najvece vojne duznosti u Armiji BiH ! Bili Komadanti Armije BiH koja se borila za opstanak , slobodu i cast drzave BiH i njenog bosanskohercegovackog naroda .
A komadanti Armije BiH ne mogu odgovarati za zlocine koje su pocinili pripadnici Armije BiH a da za te zlocine ne odgovara i Vrhovna Komanda te Armije .
E to je jos jedan veliki "belaj" !
Vrhovni komandant Armije BiH bilo je Predsjednistvo Republike Bosne i Hercegovine a to Predsjednistvo je birano na prvim "slobodnim" i "demokratskim" izborima od svih drzavljana RBiH sa pravom glasa .
I to je "belaj" !
U stvari , najveci "belaj" je sto su u 98% Armiju BiH cinili borci iz bosanskohercegovackog naroda a da u Vrhovnoj komandi te Armije kao ni u Predsjednistvu RBiH nije bilo ni jednog pripadnika Nacije i Naroda drzave BiH .
Tragedija koja se sagledava iz iznijetih cinjenica vec je malte ne opipljiva pa jedino ostaje nada da su ljudi u medjunarodnoj zajednici kao i sudije u Den Hagu svjesni tezine zadatka i da ce ga casno i posteno rijesiti a da ne promjenu karakter odbranbeno-oslobodilackog rata bosanskohercegovackog naroda kojem je prijetila realna opasnost da zajedno sa svojom drzavom Bosnom i Hercegovinom nestanu za sva vremena sa ovih prostora .
Sta je "belaj" ? ( Naser,Sefer, Rasim ... )
-
Sarajevska Princeza
-
Skljoco
Sarajevska Princeza wrote:Pozdrav Skljoci. Sta da ti kazem na temu? Kako bi ti popravio "belaj" recimo.... ?
Uzvracam toplim pozdravom !
Mnogi "oblicu" oko teme i sviju isto interesuje ali mnogi ne zele da cuju kako bih ja popravio taj "belaj" .
Tvoje pitanje iskazuje i tvoju dobronamjernost pa je to i dio rijesenja
"belaja" koji nas je s "trefio" .
Znaci , potrebno je da se Narod drzave BiH tj. bosanskohercegovacki narod u sto kracem vremenskom roku organizuje i formira neku svoju instituciju koja ce tacno definisati njegovu odbranbeno-oslobodilacku borbu i koja ce tu borbu za svoju drzavu i za svoj opstanak znati prezentirati cjeloj medjunarodnoj zajednici .
Vise se nema vremena za gubljenje .
Treba se organizovati i sve lijepo prezentirati a u toj prezentaciji naglasiti da je bosanskohercegovacki narod u zelji za rusenjem komunizma pristao i na Izborni Zakon kojeg su mu nametnuli komunisti a u kojem je pisalo da se u Predsjednistvo R.BiH bira 2 Srbina , 2 Hrvata , 2 Muslimana i 1 Jugosloven . Od svih besmislenosti tog Izbornog Zakona naveo sam samo jedan najdrasticniji primjer ...
Bosanskohercegovacki narod treba i mora da ucini nesto da se prestavi medjunarodnoj zajednici i da objasni svoju ulogu u domovinsko-odbranbenom ratu ali i da objasni ulogu onih koji su mu nametnuti za vodje kao jedino rijesenje da bi se srusio komunizam i Bosni i Hercegovini vratila njena sloboda i nezavisnost .
Jednostavno receno , Bosanskohercegovacki narod JESTE cinio Armiju BiH i JESTE se borio za svoju slobodu kao i za slobodu svoje drzave ali taj bosanskohercegovacki narod nije imao svojih prestavnika ni u politickim organima a ni u Vrhovnoj komandi svoje Armije BiH .
To treba reci ... Javno i sto prije dok se nisu ispunile zelje onih koji su tu casnu i pravednu borbu bosanskohercegovackog naroda i zelili "popljuvati" sa svih strana .
-
digger
Skljoco, i ako smo na "istoj strani," moram da ti kazem da je danas ovakvo nesto cista utopija--sto i sam znas.Skljoco wrote:Znaci , potrebno je da se Narod drzave BiH tj. bosanskohercegovacki narod u sto kracem vremenskom roku organizuje i formira neku svoju instituciju koja ce tacno definisati njegovu odbranbeno-oslobodilacku borbu i koja ce tu borbu za svoju drzavu i za svoj opstanak znati prezentirati cjeloj medjunarodnoj zajednici.
Znam da si isfrustriran ali sve ovo nema osnove. Istu vjerovatnost imala bi ideja da za pocetak svi u BH nauce u kratkom roku perfektan engleski, sto bi mozda bio pocetak puta naseg ujedinjenja obzirom da bi svi govorili istim jezikom.
Postoji samo jedan izlaz: civilna neposlusnost. Od svih oruzja danas, najmocnije je informacija, tj. ono sto je "moj" kanadjanin Marshall McLuhan perfektno shvatio jos sezdesetih godina: Medium is the message (vidi http://www.mcluhan.utoronto.ca/article_ ... essage.htm ).
Tek tada bi pod pritiskom javnog mijenja Evropa i Amerika bolje shvatili nasu stvarnost i sta oni treba da ucine da nam pomognu.
-
Skljoco
-------------------------digger wrote:Skljoco, i ako smo na "istoj strani," moram da ti kazem da je danas ovakvo nesto cista utopija--sto i sam znas.Skljoco wrote:Znaci , potrebno je da se Narod drzave BiH tj. bosanskohercegovacki narod u sto kracem vremenskom roku organizuje i formira neku svoju instituciju koja ce tacno definisati njegovu odbranbeno-oslobodilacku borbu i koja ce tu borbu za svoju drzavu i za svoj opstanak znati prezentirati cjeloj medjunarodnoj zajednici.
Znam da si isfrustriran ali sve ovo nema osnove. Istu vjerovatnost imala bi ideja da za pocetak svi u BH nauce u kratkom roku perfektan engleski, sto bi mozda bio pocetak puta naseg ujedinjenja obzirom da bi svi govorili istim jezikom.
Postoji samo jedan izlaz: civilna neposlusnost. Od svih oruzja danas, najmocnije je informacija, tj. ono sto je "moj" kanadjanin Marshall McLuhan perfektno shvatio jos sezdesetih godina: Medium is the message (vidi http://www.mcluhan.utoronto.ca/article_ ... essage.htm ).
Tek tada bi pod pritiskom javnog mijenja Evropa i Amerika bolje shvatili nasu stvarnost i sta oni treba da ucine da nam pomognu.
O tom ja i govorim , govorim o Celicnoj medijskoj Zavjesi nad BiH .
Ja sam obicni covjek iz naroda i znam sta mislim odnosno mislim identicno kao i najveci broj obicnih ljudi .
Pa i ja sam kao i najveci broj gradjana BiH mislio da sam ja pripadnik nacije i naroda drzave BiH a to kako ce oni u "Sarajvu" zvati naciju i narod BiH nije mi bilo toliko ni bitno .
E kad sam ja uzeo svoju " izmanipulisanu" pamet u svoje ruke i "ispro" je od tunjinih, nijazovih,grebinih,zlatkovih,miloradovih,ekmedzicevih ... manipulacija ja sam "progledao" i jednostavno zakljucio da su me ti ljudi kao i sve ljude u BiH lagali . Jednostavno me lagali.
Kad sam to svatio onda sam uz pomoc svojih takodje izmanipulisanih jarana krenuo put "Istne" i pronasao jednostavnost i logicnost u istini o kojoj govorim.
Bez ikakvih frustacija i bez ikakvih zla namjera prema bilo kome ali zar logicnost o kojoj ovdje govorim nije najbolji dokaz mog zdravog razumjevanja stvari gdje svaka "manipulatorska" teorija koju jos uvjek mnogi na ovom forumu preferiraju ustukne bez rijeci.
Primjer ,
Drzavljanin drzave BiH koji se slobodno i svojom voljom odlucio da bude pripadnik nacije i naroda drzave Srbije "satra" se da me ubjedi da je bh patriota a isti taj BiH ne priznaje njen nacionalni i narodni identitet.
E sad , treba li pustiti da vrijeme jos odnosi sa ovoga svijeta i zemlje BiH one kojima "patriote" BiH ne priznaju njihov bosanskohercegovacki patriotizam . Ja sam zakljucio da to treba sto prije zaustaviti i reci " Popu pop a bobu bob " ?
Moja odluka je poznata i ja osjecam u vazduhu da su "manipulatori" u cjeloj BiH u "rasulu" i "strahu" da ce im neko postaviti pitanje na koje oni mogu odgovoriti samo lazima koje uskoro nigdje nece "piti" vode .