Kakva je situacija kod vas ostalih (ne mislim na Ostale, mada ih ne isključujem
šta je ba ovo, zašto nema vode?
-
king kong
#1 šta je ba ovo, zašto nema vode?
...od otprilike 14 sati na području Socijalnog nema vode....dođem kući (Grbavica), jope nema vode...zna li iko išta o tome?
)?
- hepek071
#2 Re: šta je ba ovo, zašto nema vode?
Ma udaraju neke temelje gore na Bjelašnici pa isključili 
- sheilak
#3 Re: šta je ba ovo, zašto nema vode?
Ne znam sta je i sorry sto se javljam
, ali me to cesto nestajanje vode u SA i nervira i plasi ( narocito ljeti ). Nigdje nisam vidjela da voda tako cesto ( i bez objasnjenja ) nestaje kao sto je to slucaj u SA.
- Cholina_Lokica
#4 Re: šta je ba ovo, zašto nema vode?
nisi bila u budvi prije jedno 5-6 godinasheilak wrote:Ne znam sta je i sorry sto se javljam, ali me to cesto nestajanje vode u SA i nervira i plasi ( narocito ljeti ). Nigdje nisam vidjela da voda tako cesto ( i bez objasnjenja ) nestaje kao sto je to slucaj u SA.
-
king kong
#5 Re: šta je ba ovo, zašto nema vode?
... 
a i ovaj server nešto šteka...
svako malo :
The server at http://www.sarajevo-x.com is taking too long to respond.
a i ovaj server nešto šteka...
svako malo :
The server at http://www.sarajevo-x.com is taking too long to respond.
- swirl
#6 Re: šta je ba ovo, zašto nema vode?
Nema ni na Marindvoru vode - lokacija kod Zeljeznicke stanice. A ovo prvi put cujem da u Sarajevu redovno nestaje vode. Na Kosevu ne nestaje.
-
king kong
#7 Re: šta je ba ovo, zašto nema vode?
prvo nema struje...pa onda nestane plina...sad nema vode....sutra?
- dadoka84
#8 Re: šta je ba ovo, zašto nema vode?
Cekaj samo dok se dosjete kako zrak zavrnuti. Odma ce formirat ministarstvo, sa 30 komisija za sve i svasta. Te barem jedno javno preduzece za upravljanje zracnim fondom. ;D
- karanana
#9 Re: šta je ba ovo, zašto nema vode?
ne znam sta se sada desava.
zasto je pritisak vode u kasnim vecernjim i ranim jutarnjim satima veoma mal, gotovo da samo kapa?
zasto je pritisak vode u kasnim vecernjim i ranim jutarnjim satima veoma mal, gotovo da samo kapa?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#10 Re: šta je ba ovo, zašto nema vode?
suti, dobro je dok ne puca!!!!king kong wrote:prvo nema struje...pa onda nestane plina...sad nema vode....sutra?
- Amazonka27
#11 Re: šta je ba ovo, zašto nema vode?
Marijin Dvor (Zena se zvala Marija a ne Mara)swirl wrote:Nema ni na Marindvoru vode - lokacija kod Zeljeznicke stanice. A ovo prvi put cujem da u Sarajevu redovno nestaje vode. Na Kosevu ne nestaje.
Na kosevskom proticu potoci pitke vode...pogotovo u M. Hadzijahica...
- bez_ideje
#12 Re: šta je ba ovo, zašto nema vode?
Ja evo sizim od 12 nema u Kovacicima.....kvalitet zivota mi je ugrozen
MAMU IMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
BOlje im je da dodje za sat najdalje !
-
king kong
#13 Re: šta je ba ovo, zašto nema vode?
uh, to sam zaboravio na početku kruga...mIRCerka wrote:suti, dobro je dok ne puca!!!!king kong wrote:prvo nema struje...pa onda nestane plina...sad nema vode....sutra?
- Skyfox
#14 Re: šta je ba ovo, zašto nema vode?
Navodno pocinjemo oskudijevati pitkom vodom, negdje sam procitao da su najavili redukcije... Na Grbavici godinama iza 21h treba 15-20min da se natoci casa vode...
http://www.nezavisne.com/sarajevo/vijes ... vodom.htmlNedovoljna naplata, spora zamjena starih i dotrajalih vodovodnih i kanalizacionih cijevi i nedovoljna finansijska pomoć iz budžeta Kantona Sarajevo, moglo bi dovesti do ozbiljnih poremećaja u vodosnabdijevanju Sarajeva.
Ovo navode iz komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija". Prema riječima Adnana Hodžića, šefa Kabineta direktora "Vodovoda i kanalizacije", stanje vodovodne mreže u Kantonu Sarajevo je sve lošije zbog starosti. Upozorava da, ukoliko se već tokom ove godine ne poduzmu radnje na rekonstrukciji, u pitanje se može dovesti funkcionisanje sistema vodovoda.
"Svaki uređaj ima vijek trajanja pa tako i vodovodne i kanalizacione cijevi. Nakon određenog vremenskog perioda cijevi gube svoju punu funkciju, iako se adekvatno održavaju. Taj vijek trajanja je istekao i njihova zamjena je prioritet ukoliko se obezbijede finansijska sredstva", kazao je Hodžić.
Zbog lošeg stanja mreže, redukcije su već počele tokom noći u pojedinim naseljima.
- Qler
#15 Re: šta je ba ovo, zašto nema vode?
hebo te nestane vode dva sata odmah ko da je smak svijeta. Odmah cesto nestajanje svih energenata, a zadnji put nestalo prije 5 godina... nije mi jasno kako ste takvi. ili je ovdje mladja (ali bas mladja) generacija pa se ne sjeca rata nikako pa im sad svaka dlaka smeta?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#16 Re: šta je ba ovo, zašto nema vode?
- Qler
#17 Re: šta je ba ovo, zašto nema vode?
ma nije ni meni do sjecanja, ali mi nije jasno cemo ovolika panika, strah i sta ja znam sta sve ne zbog toga sto nije bilo vode 2h. sta su 2h u zivotu? sta su 2 dana?
-
king kong
#18 Re: šta je ba ovo, zašto nema vode?
koja bolan panika?Qler wrote:ma nije ni meni do sjecanja, ali mi nije jasno cemo ovolika panika, strah i sta ja znam sta sve ne zbog toga sto nije bilo vode 2h. sta su 2h u zivotu? sta su 2 dana?
tebi nije smiješno da u 21. vijeku dolazim u situaciju da me u koliko-toliko civilizovanom društvu ne mogu obavijestiti kad će nestati nekog od tih energenata, kako bih na vrijeme mogao da se okupam, da nešto skuham...a ne samo zavrnuti ventil, isključiti sklopku, itd...ne radi se ovdje o 2 sata, radi se o ponavljajućoj pojavi...
Upališ veš-mašinu, nestane vode tokom pranja, sjebe ti se mašina, ti plaćaš (i vodu i mašinu)...
Radiš na računaru, nestane struje, sjebe ti se računar, ti plaćaš (i struju, i računar, i nedovršen posao)...
te pukla cijev, te prekinut kabl, te ovo te ono...a "usluge" redovno plaćaš, jer u suprotnom....
a žaliti se možeš svakog šestog petka u mjesecu, od 12 do podne...
btw. taj period od 5 godina koji spominješ mi je malo dug...ili imaš privilegiju da živiš u naselju u kojem se to ne dešava, ili jednostavno ne primjećuješ neke stvari...
- nosara
#19 Re: šta je ba ovo, zašto nema vode?
Cim (uskoro) poskupi, bice vode i za nilskog konja u svakoj kuci... 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#20 Re: šta je ba ovo, zašto nema vode?
moj tetak Ante je bio u Jasenovcu
i čovjek bi očekivao da ne bira hranu...
jok taj je i sveježem kruhu mane nalazio
on je jeo samo najbolje... mučio se nekoliko godina i rekao je nikad više... samo uživanje
i čovjek bi očekivao da ne bira hranu...
jok taj je i sveježem kruhu mane nalazio
on je jeo samo najbolje... mučio se nekoliko godina i rekao je nikad više... samo uživanje
-
Lesli Eldridž
#21 Re: šta je ba ovo, zašto nema vode?
Možda vole kad se koke "dole" obriju. Kad nema vode tako je higijenskije.Qler wrote:hebo te nestane vode dva sata odmah ko da je smak svijeta. Odmah cesto nestajanje svih energenata, a zadnji put nestalo prije 5 godina... nije mi jasno kako ste takvi. ili je ovdje mladja (ali bas mladja) generacija pa se ne sjeca rata nikako pa im sad svaka dlaka smeta?
- uvjek dobar gost
#22 Re: šta je ba ovo, zašto nema vode?
.. Čujem i čitam da su gubitci na mreži oko 70%... da su krenule restrikcije u Vogošći tokom dana a da u cijelom gradu pada pritisak u noćnim satima. Bez vode se moglo u toku opsade, kupali smo se sa dva litra vode, nosali smo kanistere... onda je prošla opsada, stigle su ogromne donacije za obnovu vodovodne mreže... no nakon svega nekoliko godina... belaj...
Hoće li iko u tvorza, hoće li iko dobiti otkaz...???
Sva javna preduzeća koja nadzire kantonalna vlada ili koja su u njenom vlasništvu su leglo kriminala i leglo lopovluka.... vrijeme je da se preisita njihov rad.. i da se traže sankcije jer možda je vrijeme da se počne preuzimati odgovornost !!!?
Hoće li iko u tvorza, hoće li iko dobiti otkaz...???
Sva javna preduzeća koja nadzire kantonalna vlada ili koja su u njenom vlasništvu su leglo kriminala i leglo lopovluka.... vrijeme je da se preisita njihov rad.. i da se traže sankcije jer možda je vrijeme da se počne preuzimati odgovornost !!!?
- sheilak
#23 Re: šta je ba ovo, zašto nema vode?
Kada vode nema u ratu, za to postoji opravdanje. Kada je ovako cesto nestaje u miru ( kakav god da je ), nema opravdanja, pogotovo ne kada ovako cesto nestaje. Nikada se necu navici na to da moram strahovati da li ce vode biti navecer, da li cu se uspijeti okupati, itd. , dakle da li ce se desiti nesto nepredvidjeno. Narocito je to izrazeno u ljetnom periodu, kada su temperature oko 40 stepeni, a vode nema. Niti se zelim na tako nesto naviknuti. U ratu si prinudjen, u normalnim uslovima nikako! Zanima me samo da li iskljucuju vodu, radi mjera stednje, vrlim funkcionerima, politicarima, estradnim zvijezdama ili samo " obicni" narod mora podmetnuti ledja da bi se deficit vode izjednacio .Qler wrote:hebo te nestane vode dva sata odmah ko da je smak svijeta. Odmah cesto nestajanje svih energenata, a zadnji put nestalo prije 5 godina... nije mi jasno kako ste takvi. ili je ovdje mladja (ali bas mladja) generacija pa se ne sjeca rata nikako pa im sad svaka dlaka smeta?
uvijek dobar gost je u pravu kada se pita da li ce iko odgovarati za onakav javasluk u kojem se pri prijenosu gubi 70 % vode te za cinjenicu da su sve te donacije za obnovu vodovoda - nestale. Sramota! Jedino sto znaju je - restrikcija i uvijek im je odgovor " nema se para" dok im direktori i ostali dizu dvorce i kupuju bijesne automobile. Zaista, sve drzavne kompanije, komunalna preduzeca, itd. su prave crne rupe koje nas mogu stajati i zivota, a mi ih placamo.
Last edited by sheilak on 09/04/2009 13:51, edited 1 time in total.
- Callahan44
#24 Re: šta je ba ovo, zašto nema vode?
kakav narod, takva vlast
kakva vlast, takav vodovod
- uvjek dobar gost
#25 Re: šta je ba ovo, zašto nema vode?
Tom logikom nastupiti će suša... !Callahan44 wrote:kakav narod, takva vlast
obično izbjegavam generalizaciju.. onda se nekad uhvatim da baš to i činim generaliziram, posmatram nas sve generalno kao marvu neku, kao cjepanice ili bukove daske jer tolerišemo sve ovo oko nas što se zbiva..., onda upoznam nekog ili čujem za nešto i uvjerim se da ispod svog blata i hamelja postoji zlato.. da postoji nešto što mi ulije dodatnu snagu i motiviše me, da ima nešto što me demantuje i razuvjeri moju generalizaciju...
Za ovaj grad se vrijedi boriti !