Hajvan wrote:prometheus wrote:Jeste lavovi, bas je sve to nevjerovatno nemoguce. Ne znam gdje zivite, ali na ovoj planeti se od nepamtila biznis sklapa iza zatvorenih vrata. Neki u privatnim vilama, u skupim lozama, a ovi malo delikatniji na Bilderberg i slicnim sastancima.
Ne znam ni zasto se trudim. Kada shvatite da svijetom upravljaju kompanije, monstruozno velike korporacije, tamo negdje 2030. godine, i zaboravite doba bajki, brzopoteznih kratkotrajnih "demokratija", tek tada mozda, i kazem mozda, neki shvate nesto o stvarnosti i zivotu. Ovako mozete samo traziti ekspertne teze i dokaze, kojih jako mnogo ima sa obje strane, ali samo slusate muziku koju volite i koja vam odgovara.
Prihvatite moju dijagnozu prijateljski i bez mrznje: vi, sistemski branioci sistema, ste uglavnom dusevno prazne osobe, sto postotni pragmaticari, individualisti i slijepi sljedbenici doktrine darvinizma (cime pravdate realnost i krivo karakterisete covjecanstvo). Medjutim, vi niste apaticni bezosjecajni likovi, vi ste samo u krivu.
Fakat, ne znam ni ja!?!
Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
- Alfons Kauders
#301 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
-
prometheus
#302 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Pa upravo, vi, dobronamjerne demokrate, vi ste proizveli ovaj nonsens. Svakako, poistovjetiti glas mentalno bolesne osobe sa ucenim, u ime demokratije i jednakosti, je totalni apsurd. Vi podrzavate ovaj sistem, slijepo vjerujete u njega, uzimate neoliberalni kolonijalizam kao referencu, glasate za politicke zohare, trazite da se sve privatizuje, i govorite jako u glas "svi smo isti" a ni sami ne vjerujete u te aksiome.zilog wrote: Kakvi bolan branioci sistema? Sistema u kojem ste ti i takvi kao ti, samo ovde na Klix-u u manjini, a inace u apsolutnoj vecini? Sistema u kojem takvi imaju jednaku tezinu glasa kao i profesor univerziteta?
Prijatelju, ti si sistem.
Toliko o velicini intelekta. Svi smo mi individualno strucnjaci, eksperti, u ovom slucaju i aeronauticari, ali drustvo (skupina ljudi koji zive zajedno) je coravo, gluho, naivno. Vise licimo na ovce neg homo sapiense.
Sjecam se nekada: "ma kakav rat, dje ce biti rat kod nas, ovo ce samo koji metak ispaliti i to je to" - kad ono fakat bi rat...
Vi ne vjerujete da postoji toliko jak lobi da je majka svih ostalih lobija. Globalizacija je za vas neka slucajna pojava, a korporacije i trziste ne odredjuju nasu sudbinu vec vasi glasovi... Ne znam ko se kome treba smijati.
- Hajvan
#303 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
prometheus wrote:Pa upravo, vi, dobronamjerne demokrate, vi ste proizveli ovaj nonsens. Svakako, poistovjetiti glas mentalno bolesne osobe sa ucenim, u ime demokratije i jednakosti, je totalni apsurd. Vi podrzavate ovaj sistem, slijepo vjerujete u njega, uzimate neoliberalni kolonijalizam kao referencu, glasate za politicke zohare, trazite da se sve privatizuje, i govorite jako u glas "svi smo isti" a ni sami ne vjerujete u te aksiome.zilog wrote: Kakvi bolan branioci sistema? Sistema u kojem ste ti i takvi kao ti, samo ovde na Klix-u u manjini, a inace u apsolutnoj vecini? Sistema u kojem takvi imaju jednaku tezinu glasa kao i profesor univerziteta?
Toliko o velicini intelekta. Svi smo mi individualno strucnjaci, eksperti, u ovom slucaju i aeronauticari, ali drustvo (skupina ljudi koji zive zajedno) je coravo, gluho, naivno. Vise licimo na ovce neg homo sapiense.
Sjecam se nekada: "ma kakav rat, dje ce biti rat kod nas, ovo ce samo koji metak ispaliti i to je to" - kad ono fakat bi rat...
Vi ne vjerujete da postoji toliko jak lobi da je majka svih ostalih lobija. Globalizacija je za vas neka slucajna pojava, a korporacije i trziste ne odredjuju nasu sudbinu vec vasi glasovi... Ne znam ko se kome treba smijati.
Dobro.
I, što sad?
Ako i jeste ovako kako ti kažeš:
1. što je tu lošega?
2. koja je alternativa?
3. ako alternative koju opišeš (tačka 2) postane glavna struja, ko mi garantuje da iza iste ne stoji suparnički lobi?
4. da li je svijet i odnosi u njemu baš tako pojednostavljeno moguće tumaćiti?
5. kakve to sve ima veze sa "Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara"???
- Alfons Kauders
#304 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Ma ok se ne slagati, nema mjesta ljutnji.prometheus wrote:Pa upravo, vi, dobronamjerne demokrate, vi ste proizveli ovaj nonsens. Svakako, poistovjetiti glas mentalno bolesne osobe sa ucenim, u ime demokratije i jednakosti, je totalni apsurd. Vi podrzavate ovaj sistem, slijepo vjerujete u njega, uzimate neoliberalni kolonijalizam kao referencu, glasate za politicke zohare, trazite da se sve privatizuje, i govorite jako u glas "svi smo isti" a ni sami ne vjerujete u te aksiome.zilog wrote: Kakvi bolan branioci sistema? Sistema u kojem ste ti i takvi kao ti, samo ovde na Klix-u u manjini, a inace u apsolutnoj vecini? Sistema u kojem takvi imaju jednaku tezinu glasa kao i profesor univerziteta?
Evo da u duhu saradnje i zajebancije ja ponudim svoju teoriju zavjere... Grupa bankara i milijardera investitora je tiho, ali mudro i planski, pogurala razvoj i popularizaciju mase teorija zavjera o neoliberalizmu... Kako bi popom njih koristili kada pokusaju diskreditovali svoje neistomisljenike.
Po meni, ako cemo o teoretskim mogucnostima, ovo zvuci dosta izglednije od chemtrailsa i mase popularnih teorija.
- agnostic_front
#305 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Meni nije jasno kako si uspio podvesti bold 1 (crvena boja) i bold 2 (plava boja) pod jedno?prometheus wrote:Pa upravo, vi, dobronamjerne demokrate, vi ste proizveli ovaj nonsens. Svakako, poistovjetiti glas mentalno bolesne osobe sa ucenim, u ime demokratije i jednakosti, je totalni apsurd. Vi podrzavate ovaj sistem, slijepo vjerujete u njega, uzimate neoliberalni kolonijalizam kao referencu, glasate za politicke zohare, trazite da se sve privatizuje, i govorite jako u glas "svi smo isti" a ni sami ne vjerujete u te aksiome.zilog wrote: Kakvi bolan branioci sistema? Sistema u kojem ste ti i takvi kao ti, samo ovde na Klix-u u manjini, a inace u apsolutnoj vecini? Sistema u kojem takvi imaju jednaku tezinu glasa kao i profesor univerziteta?
Meni se upravo čini da si ti za tu institucionalnu jednakost (nagađam, jer zapravo nisi se izjasnio za šta si, niti koje rješenje nudiš). Ja sam apsolutno protiv jednakosti, ali sam za privatizaciju. Ja kako vidim, jedno s drugim ne ide. I ako imam otprilike pozitivan stav prema korporacijama (prema nekim i negativan), a negativan stav prema vladi, kako me to čini demokratom? koje su još opcije pored demokrate?
I ja se moram složiti s @zilog, počevši od ovog foruma, pa i u široj okolini, negativan je stav prema kapitalizmu, a pogotovo u našoj državi, tako da mi nije jasno zašto se svrstavaš u manjinu.
-
prometheus
#306 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Ovo je druga stvar, ovako se mozemo cak i dogovoriti o necemu.
@Hajvan: tvoja tacka 3 je ocito generalno relativiziranje, znaci za tebe ne postoji nista bolje jer je podlezno uticajima. Medjunarodna geopolitika i odnosi su smisljeno zapetljani, iskomplikovani i podobni za nehumanost. Sve bi moglo mnogo jednostavnije da se zeli, a da bi se zeljelo prvo treba znati. Ovo je mozda utopija, medjutim postalo bi veoma jednostavno izvodjivo implementiranjem Novog Svjetskog Poretka, centraliziranjem moci, ekonomije i svih ostalih stavki, cime bi bio kraj ljudskoj sarolikosti. Ovo jest druga tema ali je itekako vezana za prasenje, koje jos uvijek kao ne postoji.
@Alfons: na pocetku ste ismijavali puku mogucnost, dakle ni taj 0,1% mogucnosti se nije uzimao u obzir. Medjutim, uzevsi u obzir razne realne faktore, procentualno raste ta mogucnost, do mjere da izgleda i vise nego moguce. A to se obavezno dopunjava drugim makrozavjerama jer je u pitanju citav jedan truhao sistem, koji se "mora" do daljnjeg odrzavati.
@Agnostic: veoma je jasno, igualitarizam je u modi i u zakonu, demagoski je vrlo podvaljiv i lijepo zvuci, i od velike je koristi sistemu, stoga je i jedan od njegovih stubova. A privatiziranje je isto tako jedna podla demagogija koja se koristi za pljackanje osnovnih drzavnih resursa, za kapitaliziranje svega, pa cak i osnovnih prava garantovanih u ustavima (kojim kapitalisti brisu sebi dupe). Privatizacija-kompetentnost-progres, to lijepo zvuci da svijetom ne vladaju djavoli, ambicije, nehumanost, individualizam... Dakle, ekonomski (ne uvijek) je isplativo, ali je grozno sa one druge humane strane koja se ne broji niti ucestvuje na berzi.
Drago mi je cuti da je kod nas neoliberalizam (ne bas kapitalizam) lose vidjen jer odavno ne zivim tamo. Medjutim ovamo gdje sam trenutno, tek sada nakon sranja s ekonomijom narod pocinje da otvara oci, 20 godina kasnije ali bolje je nego ista. I na zalost, briga nas uvijek bude samo kad guzici zafali. Uglavnom, nimalo svijetla buducnost nas ocekuje...
@Hajvan: tvoja tacka 3 je ocito generalno relativiziranje, znaci za tebe ne postoji nista bolje jer je podlezno uticajima. Medjunarodna geopolitika i odnosi su smisljeno zapetljani, iskomplikovani i podobni za nehumanost. Sve bi moglo mnogo jednostavnije da se zeli, a da bi se zeljelo prvo treba znati. Ovo je mozda utopija, medjutim postalo bi veoma jednostavno izvodjivo implementiranjem Novog Svjetskog Poretka, centraliziranjem moci, ekonomije i svih ostalih stavki, cime bi bio kraj ljudskoj sarolikosti. Ovo jest druga tema ali je itekako vezana za prasenje, koje jos uvijek kao ne postoji.
@Alfons: na pocetku ste ismijavali puku mogucnost, dakle ni taj 0,1% mogucnosti se nije uzimao u obzir. Medjutim, uzevsi u obzir razne realne faktore, procentualno raste ta mogucnost, do mjere da izgleda i vise nego moguce. A to se obavezno dopunjava drugim makrozavjerama jer je u pitanju citav jedan truhao sistem, koji se "mora" do daljnjeg odrzavati.
@Agnostic: veoma je jasno, igualitarizam je u modi i u zakonu, demagoski je vrlo podvaljiv i lijepo zvuci, i od velike je koristi sistemu, stoga je i jedan od njegovih stubova. A privatiziranje je isto tako jedna podla demagogija koja se koristi za pljackanje osnovnih drzavnih resursa, za kapitaliziranje svega, pa cak i osnovnih prava garantovanih u ustavima (kojim kapitalisti brisu sebi dupe). Privatizacija-kompetentnost-progres, to lijepo zvuci da svijetom ne vladaju djavoli, ambicije, nehumanost, individualizam... Dakle, ekonomski (ne uvijek) je isplativo, ali je grozno sa one druge humane strane koja se ne broji niti ucestvuje na berzi.
Drago mi je cuti da je kod nas neoliberalizam (ne bas kapitalizam) lose vidjen jer odavno ne zivim tamo. Medjutim ovamo gdje sam trenutno, tek sada nakon sranja s ekonomijom narod pocinje da otvara oci, 20 godina kasnije ali bolje je nego ista. I na zalost, briga nas uvijek bude samo kad guzici zafali. Uglavnom, nimalo svijetla buducnost nas ocekuje...
- agnostic_front
#307 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Ja koliko znam, današnji liberali kmeče o jednakosti, ne oni koji podržavaju kapitalizam. Zato mi nije jasno, kako si uspio da staviš tu mantru o jednakosti i "neoliberalni imperijalizam" zajedno.
-
prometheus
#308 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Mozda smo pomijesali pojmove. Koliko shvatam pojam kapitalizam, za mene je kao "skelet" danasnjeg uredjenja vecine nacija. Sam po sebi kapital pa i kapitalizam nisu problem, vec sredstvo, a problem pravimo mi, narocito odredjeni pojedinci. Neolberalizam razumijem kao kapitalizam bez granica u sluzbi velikih kapitala. Liberalizacija trzista, ono sto ameri zudno zahtjevaju od Kube, Venecuele, Ekvadora, Irana i drugih "diktatura", da bi MMF i makrokorporacije mogle krenuti u slobodni (liberalni) pohod na vodu-zemlju-zrak i sva ziva bica tu nastanjena.
Ljevica i desnica su samo proizvod, teatar za distrakciju i zavadjivanje masa dok se posao obavlja sa strane, to bi svakom normalnom covjeku trebalo biti jasno. I jedni, i drugi, a bogami i treci su svi skupa neoliberalci, odnosno prodaju svoj narod i domovinu svjetskim velikanima u zamjenu za racune u svici. I oni ce uraditi sve da udovolje svojim gospodarima, a tu prvenstveno shvatamo legislaciju i razni politicki favori. Tako imamo nadrealisticne slucajeve kao kad u bogatoj i zelenoj BiH uvozimo povrce mlijeko i vodu (ubijamo domacu proizvodnju) a Svicarskoj prodajemo sumu...
I taj sistem je osnovan na bazi te lazne demokratije, gdje je jedini dijelic sto bi mogli opisati "demokratskim" cin ubacivanja listica u kutiju. Stubovi ovog sistema su jos i individualizam, taj igualitarizam (svejedno lijevi ili desni, svi ce glasati za isto), lazna uvjerenja i shvatanje pojmova, lazno ili parcijalno tumacenje historije...
Sto bi reko Dino "sve je laaaaz"...
Ljevica i desnica su samo proizvod, teatar za distrakciju i zavadjivanje masa dok se posao obavlja sa strane, to bi svakom normalnom covjeku trebalo biti jasno. I jedni, i drugi, a bogami i treci su svi skupa neoliberalci, odnosno prodaju svoj narod i domovinu svjetskim velikanima u zamjenu za racune u svici. I oni ce uraditi sve da udovolje svojim gospodarima, a tu prvenstveno shvatamo legislaciju i razni politicki favori. Tako imamo nadrealisticne slucajeve kao kad u bogatoj i zelenoj BiH uvozimo povrce mlijeko i vodu (ubijamo domacu proizvodnju) a Svicarskoj prodajemo sumu...
I taj sistem je osnovan na bazi te lazne demokratije, gdje je jedini dijelic sto bi mogli opisati "demokratskim" cin ubacivanja listica u kutiju. Stubovi ovog sistema su jos i individualizam, taj igualitarizam (svejedno lijevi ili desni, svi ce glasati za isto), lazna uvjerenja i shvatanje pojmova, lazno ili parcijalno tumacenje historije...
Sto bi reko Dino "sve je laaaaz"...
-
zilog
#309 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Ako postoji, taj lobi racuna na tebe i tebi slicne.prometheus wrote:Vi ne vjerujete da postoji toliko jak lobi da je majka svih ostalih lobija. Globalizacija je za vas neka slucajna pojava, a korporacije i trziste ne odredjuju nasu sudbinu vec vasi glasovi... Ne znam ko se kome treba smijati.
Evo kako to izgleda iz pozicije tog lobija: Pustamo treci svijet, a i nas vlastiti do kojeg nam nije stalo, da se bavi trcanjem za vlastitim repovima, da se bavi chemtrails-ima, slijetanjem na mjesec, stetnosti klima uredjaja i nuklearnih elektrana... Za to vrijeme im prodajemo sta hocemo i ubijamo svaki moguci progres. Obrazovanje postaje visak, jer vecina zna "sve" preko YT klipova. Ljudi koji nesto ZAISTA znaju bjeze iz takvih sredina i dolaze da rade za krupni kapital... MISSION COMPLETED!
-
Dobrinja80
#310 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Pre dva dana, sednica Ujedinjenih nacija bila je posvećena kontroli vremena, kemtrejlsima, zaprašivanju i svemu onome što vlade ovog sveta godinama ne priznaju i još javno govore kako su kemtrejlsi teorija zavere za koju nema dokaza.
Onda je zaista neverovatno kako UN na svojoj sednici raspravljaju o hemikalijama koje avioni ispuštaju po svima nama.
Navedeno je da su to eksperimenti privatnih kompanija i svetskih vlada. Cilj je kako tvrde kontrola i izmena vremena u svrhu zaštite poljoprivrede i useva zbog globalnog zagrevanja, koje je, već svima poznato, velika laž na kojoj se okreću milijarde na porezu za ugljen dioksid. Sada se ne libe da tako javno govore kako avioni zaista menjaju naše klimatske promene hemijskim supstancama koje su ispuštene u vazduh.
Samo nije jasno ko je dopustio privatnim kompanijama i svetskim vladama da vrše svoje eksperimente, nad čovečanstvom.
Godinama su uveravali ljude kako ne vide dobro, kako tragovi na nebu ne postoje, kako su to regularni avioni i kondezacijski gasovi iz istih. Godinama su govorili kako zaprašivanja nema, kako je to teorija zavere i što je najgore od svega, uspeli su da obmanu dobar deo ljudi.
Teoriju o kemtrejlsima su diskreditovali pa tako danas postoje ljudi koji će, uprkos svim dokazima i priznanjima i dalje govoriti da su sve to teorije zavere, da to nije istina.
Po rezultatima analiza kišnice i uzoraka tla kemtrejlsi se, između ostalog, u najvišem procentu sastoje od aluminijum oksida, soli barijum-dibrometana, kancerogenog dodatka za gorivo i insekticida, vlaknaste stvari smeđe boje, slične paučini. Aluminijum- oksid i barijum soli dva su najzastupljenija sastojka u kemtrejlsima i oni odlično absorbuju radioaktivne stvari.
Onda je zaista neverovatno kako UN na svojoj sednici raspravljaju o hemikalijama koje avioni ispuštaju po svima nama.
Navedeno je da su to eksperimenti privatnih kompanija i svetskih vlada. Cilj je kako tvrde kontrola i izmena vremena u svrhu zaštite poljoprivrede i useva zbog globalnog zagrevanja, koje je, već svima poznato, velika laž na kojoj se okreću milijarde na porezu za ugljen dioksid. Sada se ne libe da tako javno govore kako avioni zaista menjaju naše klimatske promene hemijskim supstancama koje su ispuštene u vazduh.
Samo nije jasno ko je dopustio privatnim kompanijama i svetskim vladama da vrše svoje eksperimente, nad čovečanstvom.
Godinama su uveravali ljude kako ne vide dobro, kako tragovi na nebu ne postoje, kako su to regularni avioni i kondezacijski gasovi iz istih. Godinama su govorili kako zaprašivanja nema, kako je to teorija zavere i što je najgore od svega, uspeli su da obmanu dobar deo ljudi.
Teoriju o kemtrejlsima su diskreditovali pa tako danas postoje ljudi koji će, uprkos svim dokazima i priznanjima i dalje govoriti da su sve to teorije zavere, da to nije istina.
Po rezultatima analiza kišnice i uzoraka tla kemtrejlsi se, između ostalog, u najvišem procentu sastoje od aluminijum oksida, soli barijum-dibrometana, kancerogenog dodatka za gorivo i insekticida, vlaknaste stvari smeđe boje, slične paučini. Aluminijum- oksid i barijum soli dva su najzastupljenija sastojka u kemtrejlsima i oni odlično absorbuju radioaktivne stvari.
- drndalo
#311 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
A dokazi za to o cemu pises su ... gdje ? Ja na UNovim stranicama ne nalazim nista ?
- Russki
#312 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
To je linija kokaina na nebu koju ce bog ušmrkati, na dnevniku bilo, ne znam kako ne znate to...
ovce i boga
ovce i boga
-
mali_balon
#313 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Ja mislim da su ti spermatozoidi.
- Russki
#314 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
prometheus wrote:Nekada cete shvatiti da ste zivjeli u dubokoj zabludi. Naravno tada ce biti sramotno i prekasno. Najvjerovatnije u narednih 10-30 godina ovaj svijet se preobrazi u nesto radikalno i drasticno suprotno od sadasnjeg stanja uma drustva, i ne govorim o evoluciji. Saznacete za 11S, shvaticete prave pokretace i motive modernog ratovanja, shvaticete oholost i zlocin najjacih i najvaznijih industrija, shvaticete da je demokratija bajka u kojoj ste vi igrali tanku sporednu ulogu, i da su vase misli, uvjerenja, eticke i moralne vrline pune mulja i neistine.
Smijete se tzv Novom Svjetskom Poretku, trazite dokaze i naucne teze. Nije bitno sto su najveci predsjednici zlocinackih imperija stalno javno govorili o tome, bezbroj politicko-ekonomskih eminencija opsirno ispisivali stranice knjiga o tome, glavni akteri bahato priznali tu "neizbjeznu sudbinu", i sam besmisao kojim plovi ovaj svijet, kojeg ste i sami svjedoci. Tjesite se, drsko reagujete na sve sto je nezvanicno, iako vas zvanicnici godinama magarce bez imalo postenja.
Niste vi velikani jadni moji, vama pada isti grah kao i meni. A padace ga sve vise i sve jace, to ce vam vrijeme dokazati, netrebam se oko toga truditi. Zivimo vrhunac predstave koja je vec pocela da propada, a ciji ce rasplet biti ono sto danas ismijavate. Ako budemo zivi tada, trazicu od vas naucne zakljucke. Ili cu prije toga pobjeci daleko od vas da sacuvam ovo malo dostojanstva i mudrosti sto posjedujem, jer se vama ne vrijedi ni smijati.
Zamislite koliko drugacije biste razmisljali da ste se rodili u Iraku ili Kongu. Vi ste obmanjeni jednoumljem neoliberalizma, medjusobno podijeljeni u utrci zivota, kojeg posmatrate kroz nadmetnutu prizmu pobjednika. Drago mi je sto vam je fino i sto ste zadovoljni Cezarom. Imate hljeba, igara i glasackih listica. Svijet je vas!
-
susic1980
#315 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Ne znam da li je neko vec postavio! Sad da li je izvor relevantan hmm...
http://dnevno.hr/vijesti/misteriji/1112 ... ailsa.html
- Russki
#316 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Izvor je dobar, ja sam jos nalazio slicnih slika na drugim nezavisnim portalima i izvorima koji su ajmo reć sakriveni od javnosti, ali sve je to djabe stari moj kad ce ti opet doci netko i reci kako si lud, teoretičar zavjere, ovakav, onakav, a on ce pun samopuzdanja otici negdje na kavu i veličati gluposti epskih razmjera.susic1980 wrote:Ne znam da li je neko vec postavio! Sad da li je izvor relevantan hmm...
- Ajatolah_
#317 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Ma, nisu ovdje bitna tema kemtrejlsi... Nego, kako smo došli do toga da ljudi apsolutno nekritički prihvataju kao činjenicu sve što pročitaju na nekakvom smeću od stranice, ili još gore što vide na amaterskim klipovima kojekakvih likova vjerovatno ozbiljno narušenog mentalnog zdravlja? Pa ni na sekundu da zastanu i zapitaju se kosi li se to sa zdravim razumom, je li moguće, šta kažu ozbiljni naučnici?
Evo, recimo, gore čovjek mrtav-hladan postavlja kako se o štetnim efektima kontrejlsa - pardon, kemtrejsa - raspravljalo, ni manje ni više, nego na UN-ovoj sjednici!
Pa ni da makar progugla i vidi je l' to prenio ijedan normalan sajt kojem tema inače nije širenje paranoje, jok - on je to pročit'o na nekakvoj srpskoj stranici, to je sad za njega nepobitni fakt! Strašno.
Nije ni čudo da u BiH imamo tri strane koje se ne mogu očima smisliti a još se pritom i boje jedni drugih. Kad svako ima "svoje" medije kojima vjeruje k'o rođenoj materi.
Evo, recimo, gore čovjek mrtav-hladan postavlja kako se o štetnim efektima kontrejlsa - pardon, kemtrejsa - raspravljalo, ni manje ni više, nego na UN-ovoj sjednici!
Nije ni čudo da u BiH imamo tri strane koje se ne mogu očima smisliti a još se pritom i boje jedni drugih. Kad svako ima "svoje" medije kojima vjeruje k'o rođenoj materi.
- Russki
#318 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Da bi ljudi povjerovali u neku laž, dovoljno je samo da se objavi u svim medijima i ponovi par puta. Kad bi sam kreator tih zajebancija dosao i rekao to je laž, ja sam to izmislio, ovce opet ne bi povjerovale.
No, doci ce dan kad ce im se oci otvoriti, al' tad će već biti kasno...
Samo laganini, uzivajte dok mozete...
No, doci ce dan kad ce im se oci otvoriti, al' tad će već biti kasno...
Samo laganini, uzivajte dok mozete...
- escobar__
- Zokipfc
#320 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Ma ko, multinacionalne korporacije i vlade? Ne bi oni nas prskali, fini su to momci

- drndalo
#321 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Russki wrote: Izvor je dobar, ja sam jos nalazio slicnih slika na drugim nezavisnim portalima i izvorima koji su ajmo reć sakriveni od javnosti, ali sve je to djabe stari moj kad ce ti opet doci netko i reci kako si lud, teoretičar zavjere, ovakav, onakav, a on ce pun samopuzdanja otici negdje na kavu i veličati gluposti epskih razmjera.
Jedini koji valjaju gluposti epskih razmjera ovdje su oni kao ti koji od 10% istine, nekih slika koje prikazuju nesto sto ni sam ne znas sta, dozidaju koliko im treba da nesto "dokazu"...
Kad si vec u pravu i jako upucen, hajde mi izracunaj koliko jedan ovakav avion (na slici je B737), sa npr. 15 tona neke supstance u tecnom stanju, moze postici gustine te supstance u odnosu na volumen zraka u koji ga ispusta... S obzirom da se radi o trilijardama kubnih metara zraka na tom prostoru, koliki % zasicenja se moze postici u prosjeku ? Kada vec znas sve, sta se desava s gorivom ispustenim iz aviona u slucaju kada zbog potrebe za prinudnim slijetanjem moraju da ga ispuste prije slijetanja (to se strucno zove da bi mogao traziti po internetu "fuel dumping")? S obzirom na kojim se visinama i brzinama to desava, a da se ispusta obicno i vise nego gore pomenutih 15 tona, kako to da do zemlje nikada ne stignu ni kapljice, a kamoli da sve bude naskropljeno gorivom i zapaljivo?
Evo ti jos malo gradiva, ovaj put "s kontra strane", pa da mi objasnis neke fizikalne stvari spomenute...?
http://www.crometeo.hr/profesionalni-pi ... f331adc50c
http://www.index.hr/black/clanak/chemtr ... 05081.aspx
Last edited by drndalo on 13/04/2014 12:28, edited 4 times in total.
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#322 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
pišam se na svaki oblik liberalizma, neoliberalizma, komunizma i totalitarizma.
Kapitalizam je sistem koji je to sve srušio, hvala Bogu, to je sistem gdje jaki uspjevaju, svako ima priliku da se dokaže, da ga kreira, mijenja itd. Šta se prosječni Bošnjo ima žaliti, nema za paštete u džepu a nosa iPhone i flagship. Nema za hljeba a naveče cuga votku i uvozno pivo.
@prometheus
jebiga i meni je žao što se nisi rodio u bogatoj porodici negdje u saveznoj državi Nevada... manje bi srao definitivno, a više guzio, vuko sa stakla i uživao u životu, a sumnjam da bi te brinule ovakve stvari
))
Kapitalizam je sistem koji je to sve srušio, hvala Bogu, to je sistem gdje jaki uspjevaju, svako ima priliku da se dokaže, da ga kreira, mijenja itd. Šta se prosječni Bošnjo ima žaliti, nema za paštete u džepu a nosa iPhone i flagship. Nema za hljeba a naveče cuga votku i uvozno pivo.
@prometheus
jebiga i meni je žao što se nisi rodio u bogatoj porodici negdje u saveznoj državi Nevada... manje bi srao definitivno, a više guzio, vuko sa stakla i uživao u životu, a sumnjam da bi te brinule ovakve stvari
- Ajatolah_
#323 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Zokipfc wrote:Ma ko, multinacionalne korporacije i vlade? Ne bi oni nas prskali, fini su to momci
Oko 100.000 letova dnevno... Kad vidiš koliko bi ljudi moralo biti uključeno ili barem upućeno u prskanje, i još da svi oni drže jezik za zubima, zavrti ti se u glavi.
- ultima_palabra
#324 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Najjače mi je kad teoretičari zavjere zovu nekoga ovcama

- ned424
#325 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Jel njima traze Euro norme i katalizator jao jao...