Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Avetinho

#276 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Avetinho »

prometheus wrote:Nekada cete shvatiti da ste zivjeli u dubokoj zabludi. Naravno tada ce biti sramotno i prekasno. Najvjerovatnije u narednih 10-30 godina ovaj svijet se preobrazi u nesto radikalno i drasticno suprotno od sadasnjeg stanja uma drustva, i ne govorim o evoluciji. Saznacete za 11S, shvaticete prave pokretace i motive modernog ratovanja, shvaticete oholost i zlocin najjacih i najvaznijih industrija, shvaticete da je demokratija bajka u kojoj ste vi igrali tanku sporednu ulogu, i da su vase misli, uvjerenja, eticke i moralne vrline pune mulja i neistine.

Smijete se tzv Novom Svjetskom Poretku, trazite dokaze i naucne teze. Nije bitno sto su najveci predsjednici zlocinackih imperija stalno javno govorili o tome, bezbroj politicko-ekonomskih eminencija opsirno ispisivali stranice knjiga o tome, glavni akteri bahato priznali tu "neizbjeznu sudbinu", i sam besmisao kojim plovi ovaj svijet, kojeg ste i sami svjedoci. Tjesite se, drsko reagujete na sve sto je nezvanicno, iako vas zvanicnici godinama magarce bez imalo postenja.

Niste vi velikani jadni moji, vama pada isti grah kao i meni. A padace ga sve vise i sve jace, to ce vam vrijeme dokazati, netrebam se oko toga truditi. Zivimo vrhunac predstave koja je vec pocela da propada, a ciji ce rasplet biti ono sto danas ismijavate. Ako budemo zivi tada, trazicu od vas naucne zakljucke. Ili cu prije toga pobjeci daleko od vas da sacuvam ovo malo dostojanstva i mudrosti sto posjedujem, jer se vama ne vrijedi ni smijati.

Zamislite koliko drugacije biste razmisljali da ste se rodili u Iraku ili Kongu. Vi ste obmanjeni jednoumljem neoliberalizma, medjusobno podijeljeni u utrci zivota, kojeg posmatrate kroz nadmetnutu prizmu pobjednika. Drago mi je sto vam je fino i sto ste zadovoljni Cezarom. Imate hljeba, igara i glasackih listica. Svijet je vas!
Dje si ba student iz Beca.
zilog

#277 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by zilog »

prometheus wrote:Nekada cete shvatiti da ste zivjeli u dubokoj zabludi. Naravno tada ce biti sramotno i prekasno. Najvjerovatnije u narednih 10-30 godina ovaj svijet se preobrazi u nesto radikalno i drasticno suprotno od sadasnjeg stanja uma drustva, i ne govorim o evoluciji. Saznacete za 11S, shvaticete prave pokretace i motive modernog ratovanja, shvaticete oholost i zlocin najjacih i najvaznijih industrija, shvaticete da je demokratija bajka u kojoj ste vi igrali tanku sporednu ulogu, i da su vase misli, uvjerenja, eticke i moralne vrline pune mulja i neistine.

Smijete se tzv Novom Svjetskom Poretku, trazite dokaze i naucne teze. Nije bitno sto su najveci predsjednici zlocinackih imperija stalno javno govorili o tome, bezbroj politicko-ekonomskih eminencija opsirno ispisivali stranice knjiga o tome, glavni akteri bahato priznali tu "neizbjeznu sudbinu", i sam besmisao kojim plovi ovaj svijet, kojeg ste i sami svjedoci. Tjesite se, drsko reagujete na sve sto je nezvanicno, iako vas zvanicnici godinama magarce bez imalo postenja.

Niste vi velikani jadni moji, vama pada isti grah kao i meni. A padace ga sve vise i sve jace, to ce vam vrijeme dokazati, netrebam se oko toga truditi. Zivimo vrhunac predstave koja je vec pocela da propada, a ciji ce rasplet biti ono sto danas ismijavate. Ako budemo zivi tada, trazicu od vas naucne zakljucke. Ili cu prije toga pobjeci daleko od vas da sacuvam ovo malo dostojanstva i mudrosti sto posjedujem, jer se vama ne vrijedi ni smijati.

Zamislite koliko drugacije biste razmisljali da ste se rodili u Iraku ili Kongu. Vi ste obmanjeni jednoumljem neoliberalizma, medjusobno podijeljeni u utrci zivota, kojeg posmatrate kroz nadmetnutu prizmu pobjednika. Drago mi je sto vam je fino i sto ste zadovoljni Cezarom. Imate hljeba, igara i glasackih listica. Svijet je vas!
Pamet je najpravednije rasporedjena stvar na svijetu. Niko se ne zali da je dobio premalo.

Pitas li se ikada, ako je zaista tako kako mislis da jeste, a hiljade milijardi dolara su u igri, kakav problem bi bio ukinuti YT klipove i clanke koji "razotkrivaju" zavjere? U suprotnom, mozda ste upravo vi orudje stvarne zavjere: "Zaglupljivanja i radikalizacije populacije".

I ja se plasim da ce za 10-30 godina svijet biti puno radikalniji, posebno onaj dio u kojem mi zivimo. Samo se ne slazemo o razlozima. Mislim da ce se povecati broj ljudi poput tebe, ljudi koji misle da znaju sve tajne ovog svijeta i da ih je moguce saznati gledajuci YT klipove. Ostalo ce napraviti demokratija. Ionako nam primitivci kroje kapu, jos nam samo trebaju paranoicni primitivci da totalno nahebemo.
Oligarh

#278 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Oligarh »

Da se ne pate previse ovi teoreticari zavjere, znam da im je chemtrails omiljena tema, ali tesko dokaziva. Tada se uvijek hvataju svog omiljenog argumenta: "A kako prije nisu bili ovoliki tragovi, pa i prije su avioni letjeli??!"

Velicina traga tzv contraila ima veze sa samim radom motora. Ima nesto sto je vec neko spomenuo i zove se "high bypass" odnosno high bypass ratio. Da ne objasnjavam previse, opis samog BPR imate ovdje (tablica je na kraju teksta):

https://en.wikipedia.org/wiki/Bypass_ratio

Primjetit cete da kod novih tipova motora na putnickim avionima BPR-a je dosta visok preko 3:1, dok kod nekadasnjeg Concoredea je 0:1 (vojni avioni lovci, lovci/presretaci, lovci/bombarderi imaju BPR ispod 1:1 sto je sasvim razmuljivo zbog nemogucnosti otkrivanja). Cak se i krila premazuju posebnim tekucinama da se ne stvori tzv wingtip vortex.

Znaci, konkluzija: Veci BPR kod novih tipova masina je visok i automatski se stvara veci contrail (mada ima i dosta veze sa visinom i brzinom leta).

Iznad Sarajeva i BiH prolazi jedan od jugoistocnih zracnih koridora (znaju to najbolje oni sa LQSA). Znate li vi koliko Emiratesovih A380 ili B777 proleti iznad nasih podrucja?
jefferson

#279 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by jefferson »

Kakva je samo generacija debila i kretena stasala u ovoj drzavi pa to je zlocin.
Za 20 godina u BiH ljudi nece znati sagraditi cestu, a kamoli mlazni avion.
Nadam se da ovo ne citaju bivsi zaposlenici SOKO Mostara, a oni iz Mostara koji su nas napustili danas se okrecu u grobovima kakva glupost vlada na ovim prostorima.
nosara

#280 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by nosara »

jefferson wrote:Kakva je samo generacija debila i kretena stasala u ovoj drzavi pa to je zlocin.
Nadam se da ovo ne citaju bivsi zaposlenici SOKO Mostara, a oni iz Mostara koji su nas napustili danas se okrecu u grobovima kakva glupost vlada na ovim prostorima.
Ljudi samo pokusavaju dostic americke standarde... Dosta debila smo im i izvezli, sto je uspjeh za ovako nejaku skoro pa drzavu...
Alfons Kauders

#281 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Alfons Kauders »

jefferson wrote:Kakva je samo generacija debila i kretena stasala u ovoj drzavi pa to je zlocin.
Smijesno i zalosno - rekoh i ja neki dan da smo prije 25 godina pravili avione a sad nam narod ne zna ni kako rade.

Fakat me strah i pomisliti sta nas ceka kada ovi odrastu. Mislim kad su starije generacije napravile ovakvo sranje, a ljudi se obrazovali u pravim skolama, ne na youtubeu... Pseudo nauka, nadriljekarstvo, kojekakve new age gluposti su na svakom koraku, od Osmanagica, preko Torabija do kojekakvih teoreticara koji su zreli za Jagomir...

Strasno
shin

#282 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by shin »

ZVIJEZDA MOREŠ BITI TI!!!!!!!

:lol:
Avetinho

#283 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Avetinho »

nosara wrote:
Ljudi samo pokusavaju dostic americke standarde... Dosta debila smo im i izvezli, sto je uspjeh za ovako nejaku skoro pa drzavu...
Onda to rade na pogresan nacin. U Americi se nalaze najbolji univerziteti na svijetu i najjace naucne institucije.

U nas narod jos uvijek pokusava iz daljine "otkriti" ko je digau u zrak Manhattan i ima li krila u Pentagonu, te od cega nastaju tragovi iza aviona.

Sve su to, naravno, naucnici sa 6 razreda osnovne skole + veliki odmor.
jeza u ledja

#284 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by jeza u ledja »

nosara wrote:Ljudi samo pokusavaju dostic americke standarde... Dosta debila smo im i izvezli, sto je uspjeh za ovako nejaku skoro pa drzavu...
Sva sreca pa ste se kutarisali svih debila, sad mozete uzivati u rahatluku bosanskog genija. :lol: :lol:
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#285 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Hame_ »

Evo s jednog drugog foruma...
Sta je ovo iznad Sarajeva? Uslikao sam jucer, ucinilo mi se neobicnim?

Engleski naziv je 'contrails', prakticki to je kondenzacija ispusnih gasova avionskih motora, uhvacena u vrtloznom cunku (vorteksu) koji svaka gondola avionskog motora ostavlja za sobom.

Gustoca, i duzina kontraila, kao i da li ce se oni uopce vidjeti ili ne zavisi od meteorolskih uslova, brzini strujanja na visini na kojoj avion leti, temperaturi zraka i pritisku - sto ti vec sa zemlje moze dati sliku razlike visina na kojoj odredjeni avioni lete.

Ponekad, kad se uslovi poklope mozes vidjeti i uske kontraile koji nastaju uslijed vrtloga koji prozurokuju wingleti na novijim putnickim avionima.

Po samom obliku kontraila, njegtovoj formi odmah iza trupa aviona mozes dosta cesto prepoznati generalno o kojem tipu aviona je rijec, jer je to uslovljeno strijelom krila, polozaju gondola motora i presjeku trupa. I na kraju , na ovoj tvojoj drugoj fotci, nisam 100% siguran, ali vjerovatno ona dva paralelna traga najnize na fotki su od aviona koji lete juzno po koridoru UM 867, ovaj malo vise je sjeverni koridor UL 604, a ova dva poprecna bi trebao biti dvosmjerni UL 5.

I ne obaziri se na ove chemtrails postove, sto manje znas, intelektualno ces zdraviji biti.
Alfons Kauders

#286 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Alfons Kauders »

jeza u ledja wrote:
nosara wrote:Ljudi samo pokusavaju dostic americke standarde... Dosta debila smo im i izvezli, sto je uspjeh za ovako nejaku skoro pa drzavu...
Sva sreca pa ste se kutarisali svih debila, sad mozete uzivati u rahatluku bosanskog genija. :lol: :lol:
Evo samo iz mog razreda u srednjoj dvojica debila zavrsise gore... Jednog zaposlio Microsoft, drugog EMC.

Koji ce nam kurac takvi? :D
Hajvan

#287 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Hajvan »

Alfons Kauders wrote:
jeza u ledja wrote:
Evo samo iz mog razreda u srednjoj dvojica debila zavrsise gore... Jednog zaposlio Microsoft, drugog EMC.

Koji ce nam kurac takvi? :D
ima nas (debila) koji radimo za navedene ili vrlo slične od kuće. Zamisli! Iz ove. Gotovo. Države. :D

Ma ne mogu vjerovat. :lol:
sonset

#288 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by sonset »

Prometej..., Alfons Kauderas i ostali paćenici očito slabo hebu i izgleda da njihovo vazda isto kontraško pisanje su jedini način da im se digne.Njima klix forum dođe ko pušćenicama vibrator ... ne barkaj im igračke... :run:
Ripicipi

#289 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Ripicipi »

Nisu ove musice slucajno ovdje :oops:
Avetinho

#290 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Avetinho »

To je sve 911 i Pentagon i krilca od aviona.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#291 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Chmoljo »

sonset wrote:Prometej..., Alfons Kauderas i ostali paćenici očito slabo hebu i izgleda da njihovo vazda isto kontraško pisanje su jedini način da im se digne.Njima klix forum dođe ko pušćenicama vibrator ... ne barkaj im igračke... :run:
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» sonset

2 sedmice
Comrad

#292 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Comrad »

Gdje prestaje logika, pocinju teorije zavjere...

Zamisljam tog glavnog za chemtrails, vrhovnog. Sjedi u zamracenoj prostoriji i konta kako potrovati svijet, kako uticati na klimatske promjene. Pa da...on ce to uraditi na sasvim neprimjetan nacin.

Kontaktirati ce poznate avionske kompanije i pitati ih mogu li za vas avion zakaciti jednu spravu koja ce ispustati nesto, ne mogu vam reci sta. Jel ok? Jeste.

Ali ispustajte to usred bijela dana. Ok?

evil laugh...buahhhh buahahhah ahha...

:-) :roll:
Arminovski

#293 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Arminovski »

Comrad wrote:Gdje prestaje logika, pocinju teorije zavjere...

Zamisljam tog glavnog za chemtrails, vrhovnog. Sjedi u zamracenoj prostoriji i konta kako potrovati svijet, kako uticati na klimatske promjene. Pa da...on ce to uraditi na sasvim neprimjetan nacin.

Kontaktirati ce poznate avionske kompanije i pitati ih mogu li za vas avion zakaciti jednu spravu koja ce ispustati nesto, ne mogu vam reci sta. Jel ok? Jeste.

Ali ispustajte to usred bijela dana. Ok?

evil laugh...buahhhh buahahhah ahha...

:-) :roll:
Prilicno sam siguran da ispustaju govancad.
Hajvan

#294 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Hajvan »

...al' samo iznad Sarajeva
Alfons Kauders

#295 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Alfons Kauders »

Hajvan wrote:...al' samo iznad Sarajeva
Al neka govanchad koja privlace mushice. :D
prometheus

#296 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by prometheus »

Jeste lavovi, bas je sve to nevjerovatno nemoguce. Ne znam gdje zivite, ali na ovoj planeti se od nepamtila biznis sklapa iza zatvorenih vrata. Neki u privatnim vilama, u skupim lozama, a ovi malo delikatniji na Bilderberg i slicnim sastancima.

Ne znam ni zasto se trudim. Kada shvatite da svijetom upravljaju kompanije, monstruozno velike korporacije, tamo negdje 2030. godine, i zaboravite doba bajki, brzopoteznih kratkotrajnih "demokratija", tek tada mozda, i kazem mozda, neki shvate nesto o stvarnosti i zivotu. Ovako mozete samo traziti ekspertne teze i dokaze, kojih jako mnogo ima sa obje strane, ali samo slusate muziku koju volite i koja vam odgovara.

Prihvatite moju dijagnozu prijateljski i bez mrznje: vi, sistemski branioci sistema, ste uglavnom dusevno prazne osobe, sto postotni pragmaticari, individualisti i slijepi sljedbenici doktrine darvinizma (cime pravdate realnost i krivo karakterisete covjecanstvo). Medjutim, vi niste apaticni bezosjecajni likovi, vi ste samo u krivu.
Hajvan

#297 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Hajvan »

prometheus wrote:Jeste lavovi, bas je sve to nevjerovatno nemoguce. Ne znam gdje zivite, ali na ovoj planeti se od nepamtila biznis sklapa iza zatvorenih vrata. Neki u privatnim vilama, u skupim lozama, a ovi malo delikatniji na Bilderberg i slicnim sastancima.

Ne znam ni zasto se trudim. Kada shvatite da svijetom upravljaju kompanije, monstruozno velike korporacije, tamo negdje 2030. godine, i zaboravite doba bajki, brzopoteznih kratkotrajnih "demokratija", tek tada mozda, i kazem mozda, neki shvate nesto o stvarnosti i zivotu. Ovako mozete samo traziti ekspertne teze i dokaze, kojih jako mnogo ima sa obje strane, ali samo slusate muziku koju volite i koja vam odgovara.

Prihvatite moju dijagnozu prijateljski i bez mrznje: vi, sistemski branioci sistema, ste uglavnom dusevno prazne osobe, sto postotni pragmaticari, individualisti i slijepi sljedbenici doktrine darvinizma (cime pravdate realnost i krivo karakterisete covjecanstvo). Medjutim, vi niste apaticni bezosjecajni likovi, vi ste samo u krivu.

Fakat, ne znam ni ja!?!
Hajvan

#298 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by Hajvan »

prometheus wrote:Jeste lavovi, bas je sve to nevjerovatno nemoguce. Ne znam gdje zivite, ali na ovoj planeti se od nepamtila biznis sklapa iza zatvorenih vrata. Neki u privatnim vilama, u skupim lozama, a ovi malo delikatniji na Bilderberg i slicnim sastancima.

Dobro! Prihvatio!!
Kuda dalje sad?!
fatamorgana

#299 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by fatamorgana »

Ispustaju vanago, :lol:
zilog

#300 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara

Post by zilog »

Kakvi bolan branioci sistema? Sistema u kojem ste ti i takvi kao ti, samo ovde na Klix-u u manjini, a inace u apsolutnoj vecini? Sistema u kojem takvi imaju jednaku tezinu glasa kao i profesor univerziteta?

Prijatelju, ti si sistem.
Post Reply