Aperion i još neki sada školuju (priznat će se ono sto su osobe išle prošle godine) između ostalog:
1.Trogodišnji studij prava- zvanje diplomirani pravnik poslovnog prava
2. Četverogodišnji studij prava-zvanje dipl.pravnik specijalist
Dakle oba su sedmi stepen.
Po sadašnjoj nomenklaturi zanimanja svrstani su u jedno (dipl pravnici-ako...
Ima li kakvih razlika (obojica su specijalisti oblasti)?
Što je najgore štancat će ih mnogi...a niko od zvaničnika ne daje objašnjenje.
Zaboravih da i u Kiseljaku,Vitezu,Gradišci i....ko zna gdje će biti isturena odjeljenja, ima nešto sl
Meni osobno netreba informacija,aki me interesuje kako se ne oglašava Unija studenata,prof...itd....
Šta ili sa ovim pravnicima?
-
senadd
Druže TITO,šta im rade??senadd wrote:Evo i u Travniku otvorili u jednoj sobici,ali neka pravnika.trinaesti wrote:meni nije jasno kako to da aperion i dalje radi a prosle godine preko stotinu njihovih diploma stavljeno van snage?
nepratim forum,pa nekad uskačem,ali......stvarno nemogu da shvatim osobe koje nešto upišu,a neznaju šta je to -zbog budučnosti.
Sebi dajem za pravo da ovako gledam jer sad tek vidim da sam studirao u pravo vrijeme,pravu stvar...i ako vjerujete ja se osječam kao Šveđanin.
Sve mi potaman.
Ovo se nekad ispucam,a stvarno mi shega kako ova današnja omladinaluta,besciljno...ne svi,ali...
Na privatnim fakultetima sada završavaju djeca imučnih,uzimaju bilo kakvu diplomu,a sve će biti registrovane kao sedmi stepen,postoje porodične firme,crnci će završavati ono pravo,moraju megdje raditi i to je to.
pozzzzzzz
- lara b.
ja studiram pravo u sarajevu i ne vjerujem da ce nam ovi s privatnih faxova biti konkurencija
jer ne mogu se mjeriti ni po znanju, a nisu ni priznati u drzavnim institucijama
tu idu oni kojima je ovamo tesko i dugo uciti, koji su godinama studirali i nista, pa sada tamo zavrse za rekordno vrijeme
a opet
moj prijatelj je zavrsio menadzment na tom aperionu i dobio posao u banci, kaze da je bilo i ovih "pravih" ekonomista ali kao ljudi prepoznali evropski kvalitet i uzeli njega ... pa eto sada ne znam stada mislim
jer ne mogu se mjeriti ni po znanju, a nisu ni priznati u drzavnim institucijama
tu idu oni kojima je ovamo tesko i dugo uciti, koji su godinama studirali i nista, pa sada tamo zavrse za rekordno vrijeme
a opet
moj prijatelj je zavrsio menadzment na tom aperionu i dobio posao u banci, kaze da je bilo i ovih "pravih" ekonomista ali kao ljudi prepoznali evropski kvalitet i uzeli njega ... pa eto sada ne znam stada mislim
- lara b.
ja se ne bih slozila, tako govore samo oni koji su pesimisticni ili nisu nesto postigli ili nisu dovoljno informisani ili imaju lose iskustvo
ima i pozitivnih pimjera i od moje raje ko god je zavrsio taj je nesto i postigao... treba imati vjere u sebe i svoje znanje
ima i pozitivnih pimjera i od moje raje ko god je zavrsio taj je nesto i postigao... treba imati vjere u sebe i svoje znanje
-
senadd
#8 mmm
lara b. wrote:ja se ne bih slozila, tako govore samo oni koji su pesimisticni ili nisu nesto postigli ili nisu dovoljno informisani ili imaju lose iskustvo![]()
E drugarice,
Pravni fakultet daje spremu,a znanje je drugi par rukava.
Zamisli (ako nisi prolazila kroz Travnik) u jednoj večoj učionici omladina,a i stariji slušaju subotom i nedeljom do podne predavanje,nisu obavezni prisustvovati,pa izlaze (kroz papire) na parcijalne ispite..i mic po mic PRAVNIK.
Kakvo znanje,kakva osnova,već se naučio na lopovluk-mito..gdje je tu budučnost.
Žaliti,samo žaliti,a dobro neko napisa...bagra pije kafu i konta..neka,imam ja stelu.
-
sarajevonekad
#9 Re: Šta ili sa ovim pravnicima?
Ispricavam se na neupucenosti , ali bih zamolio da mi se objasni sta je "Aperion".