Sta fali Bosni?!
-
C#
#1 Sta fali Bosni?!
Cesto citam rasprave oko toga zasto je Bosna u krizi. Sve se svodi na to da su politicari losi i to bi bilo to . Po mom misljenju ni ovi ovdje u Danskoj gdje zivim vec dugo godina nisu nista bolji. Imamo i mi svoje ekstreme koji su vrlo negativni prema strancima ma mogao bi naci hiljade stvari.
Ogromna razlika izmedju Danske i Bosne po mom misljenju lezi u ekonomiji. I u Bosni kad bi bila bolja ekonomska situacija ljudi bi vjerovatno obracali paznju na neke druge stvari a ne non-stop na rat koji je bio prije 10 godina.
Ogromna razlika izmedju Danske i Bosne po mom misljenju lezi u ekonomiji. I u Bosni kad bi bila bolja ekonomska situacija ljudi bi vjerovatno obracali paznju na neke druge stvari a ne non-stop na rat koji je bio prije 10 godina.
- Bosanac_21
Rat se i danas dani vodi, samo podmuklim putem. Od '92 trebali smo dosta toga nauciti, ali kao sto se vidi prebrzo se sve zaboravlja. Bojim se samo da nam se ovo sve opet ne razbije od glavu.
-
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...
Ovdje politicari pobjedjuju na izborima sa ublehaskim programima zastite nacionalnih interesa. U normalnoj zemlji na izborima se pobjedjuje zdravim ekonomskim programom.
Evo, petnaest godina brane nam nacionalne interese dok u pozadini realizuju ekonomske programe kojima pune vlastite bankovne racune.
Evo, petnaest godina brane nam nacionalne interese dok u pozadini realizuju ekonomske programe kojima pune vlastite bankovne racune.
-
everybody hurts
Imam sjajan prijedlog za tebe....aj ti ovamo u bih, pa ces vidjeti sta joj fali, hebes dansku...

-
St.Germain
pa vrati se brate...ako je Bosna ko Danska...sta te onda sprecava 
-
everybody hurts
Potpisujem...davis.ba wrote:Čuj poredi Dansku i Bosnu. Prvo nije Bosna u krizi samo što su političari loši, već i što je sve više loših ljudi koji upotpunosti zasjenjuju dobre ljude.
-
St.Germain
pa sto onda seresC# wrote:Imam sjajan prijedlog za tebe....aj ti ovamo u bih, pa ces vidjeti sta joj fali, hebes dansku...
Eh...sad .Jedan rece dom ti je tamo gdje mozes kaput okaciti. To mi je u Danskoj omoguceno .Dole tesko.Zasto?
Pa najvise zbog ekonomske situacije
meni nikad ne bi palo napamet da ljudima u bosni nudim Njemacku kao alternativu...jer je ovdje SVE bolje od zdravstvenog i socijalnog osiguranja preko plata i smjestaja pa do penzionog osiguranja. I ja bih volio da zivim u svojoj domovini kad bi mi osnovna prava bila zagarantovana. Ali ona nisu i to je stvarnost. SHVATI! STVARNOST!
nasa drzava je siromasna i nema kome sta ponuditi osim onim koji su ionako "smjesteni".
-
AA CA
#13 Re: Sta fali Bosni?!
C# wrote:Cesto citam rasprave oko toga zasto je Bosna u krizi. Sve se svodi na to da su politicari losi i to bi bilo to . Po mom misljenju ni ovi ovdje u Danskoj gdje zivim vec dugo godina nisu nista bolji. Imamo i mi svoje ekstreme koji su vrlo negativni prema strancima ma mogao bi naci hiljade stvari.
Nazalost... sve je u ekonomiji...
Postoji trgovina uvezenim robama, banke i trece je tesko naci.
U slobodnom prevodu nedostaju dva kraja i sredina...
Politicare vise i ne slusam, ne znam vise ni ko je kome sta, ni koja mu je funkcija.
-
C#
pa sto onda seres
meni nikad ne bi palo napamet da ljudima u bosni nudim Njemacku kao alternativu...jer je ovdje SVE bolje od zdravstvenog i socijalnog osiguranja preko plata i smjestaja pa do penzionog osiguranja. I ja bih volio da zivim u svojoj domovini kad bi mi osnovna prava bila zagarantovana. Ali ona nisu i to je stvarnost. SHVATI! STVARNOST!
nasa drzava je siromasna i nema kome sta ponuditi osim onim koji su ionako "smjesteni".
<<Ovo nije bilo nudjenje nikakve alternative nego samo pitanje zbog cega.
Inace dobro sam ugrijao stolicu par godina da bi imao ok platu. Probaj sjediti 80 sati sedmicno za racunarom pa ces i sam vidjeti .Pa tako jedno 3-4 godine.Bez surfovanja i onog "pa sto onda seres" jel bi ti to zadnje palo na pamet.Ali po svoj prilici posto imas vremena za "pa sto onda seres"
znas utanane kakav je socijni sistem Njemacke
<<Ovo nije bilo nudjenje nikakve alternative nego samo pitanje zbog cega.
Inace dobro sam ugrijao stolicu par godina da bi imao ok platu. Probaj sjediti 80 sati sedmicno za racunarom pa ces i sam vidjeti .Pa tako jedno 3-4 godine.Bez surfovanja i onog "pa sto onda seres" jel bi ti to zadnje palo na pamet.Ali po svoj prilici posto imas vremena za "pa sto onda seres"
znas utanane kakav je socijni sistem Njemacke
-
SF
#15 Re: Sta fali Bosni?!
Lahko je Danskoj,oni nemaju Srbe i Hrvate.C# wrote:Cesto citam rasprave oko toga zasto je Bosna u krizi. Sve se svodi na to da su politicari losi i to bi bilo to . Po mom misljenju ni ovi ovdje u Danskoj gdje zivim vec dugo godina nisu nista bolji. Imamo i mi svoje ekstreme koji su vrlo negativni prema strancima ma mogao bi naci hiljade stvari.
-
buhtelj
#16 Re: Sta fali Bosni?!
Tebi je tesko jer uopce nemas mozgaSF wrote:Lahko je Danskoj,oni nemaju Srbe i Hrvate.C# wrote:Cesto citam rasprave oko toga zasto je Bosna u krizi. Sve se svodi na to da su politicari losi i to bi bilo to . Po mom misljenju ni ovi ovdje u Danskoj gdje zivim vec dugo godina nisu nista bolji. Imamo i mi svoje ekstreme koji su vrlo negativni prema strancima ma mogao bi naci hiljade stvari.
-
buhtelj
#17 Re: Sta fali Bosni?!
Zans kaj je glavni problem u BiH...da ljudi samo placu i pizde kak politicari kradu i onda cijeli dan piju kavu, da rijese taj problem.....C# wrote:Cesto citam rasprave oko toga zasto je Bosna u krizi. Sve se svodi na to da su politicari losi i to bi bilo to . Po mom misljenju ni ovi ovdje u Danskoj gdje zivim vec dugo godina nisu nista bolji. Imamo i mi svoje ekstreme koji su vrlo negativni prema strancima ma mogao bi naci hiljade stvari.
Ni jedna turksa kava vam nece rijesiti vase ekonomske krize....dragi Bosanci
-
_galaksija
#18 Re: Sta fali Bosni?!
Pa de nam ti eto reci sta ce da nam rijesi probleme???buhtelj wrote:Zans kaj je glavni problem u BiH...da ljudi samo placu i pizde kak politicari kradu i onda cijeli dan piju kavu, da rijese taj problem.....C# wrote:Cesto citam rasprave oko toga zasto je Bosna u krizi. Sve se svodi na to da su politicari losi i to bi bilo to . Po mom misljenju ni ovi ovdje u Danskoj gdje zivim vec dugo godina nisu nista bolji. Imamo i mi svoje ekstreme koji su vrlo negativni prema strancima ma mogao bi naci hiljade stvari.
Ni jedna turksa kava vam nece rijesiti vase ekonomske krize....dragi Bosanci![]()
-
buhtelj
#19 Re: Sta fali Bosni?!
Trebate piti Red Bull...vam bu dao krila i energiju da nekaj napravite iz te ljepe drzave....inace kao sto je Edo Maajka treba naseliti Kineze i Indijce..._galaksija wrote:Pa de nam ti eto reci sta ce da nam rijesi probleme???buhtelj wrote:Zans kaj je glavni problem u BiH...da ljudi samo placu i pizde kak politicari kradu i onda cijeli dan piju kavu, da rijese taj problem.....C# wrote:Cesto citam rasprave oko toga zasto je Bosna u krizi. Sve se svodi na to da su politicari losi i to bi bilo to . Po mom misljenju ni ovi ovdje u Danskoj gdje zivim vec dugo godina nisu nista bolji. Imamo i mi svoje ekstreme koji su vrlo negativni prema strancima ma mogao bi naci hiljade stvari.
Ni jedna turksa kava vam nece rijesiti vase ekonomske krize....dragi Bosanci![]()
-
_galaksija
Pa ko kaze da ne pijemo Red Bull??I ko kaze da nam ne dolaze Kinezi???I opet nista...
imas ti neku ideju,posto vidim da si prosvjetljen?
-
vesela
#23 Re: Sta fali Bosni?!
Imaju, i te kako imaju! Ali oni su tamo jako fini i ne lupetaju.SF wrote:Lahko je Danskoj,oni nemaju Srbe i Hrvate.C# wrote:Cesto citam rasprave oko toga zasto je Bosna u krizi. Sve se svodi na to da su politicari losi i to bi bilo to . Po mom misljenju ni ovi ovdje u Danskoj gdje zivim vec dugo godina nisu nista bolji. Imamo i mi svoje ekstreme koji su vrlo negativni prema strancima ma mogao bi naci hiljade stvari.
-
snedzad
Slazem se...mostarac wrote:Bosni ne fali nista, ali Bosancima definitivno fali pameti
Zatupljeni smo ko mazge, do izbora fino psujemo politicarima sve redom, a kad dodje taj famozni dan, zavlada neka euforija, dali bismo nasim "izabranim" vlastite bubrege, kamoli glas, a sve samo da nas mogu jos jednu rundu guziti.