Sta fali Baščarsiji ??

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

cyprus

#26 Re: Sta fali Baščarsiji ??

Post by cyprus »

Logovan

#27 Re: Sta fali Baščarsiji ??

Post by Logovan »

Biće masa povlaštenih sa karticama, tako da nam na kraju dođe isto. :oops:
moja tetka

#28 Re: Sta fali Baščarsiji ??

Post by moja tetka »

Neki dan sam bila na Čaršiji. Meni najviše smetaju nazivi radnji i to svih vrsta na turskom, arapskom engleskom nazivi objekata i reklame........ Smatram da to nikako ne ide uz tradicionalnu Čaršiju. Neznam da li uz zaštitu takvog spomenika ide i očuvanje tradicionalnih naziva na našem jeziku.
bumerangss

#29 Re: Sta fali Baščarsiji ??

Post by bumerangss »

moja tetka wrote:Neki dan sam bila na Čaršiji. Meni najviše smetaju nazivi radnji i to svih vrsta na turskom, arapskom engleskom nazivi objekata i reklame........ Smatram da to nikako ne ide uz tradicionalnu Čaršiju. Neznam da li uz zaštitu takvog spomenika ide i očuvanje tradicionalnih naziva na našem jeziku.
Na engleskom se slažem da ne treba ali na turskom treba jer je i samo ime Baščaršija turskog porijekla (glavna čaršija) !
bumerangss

#30 Re: Sta fali Baščarsiji ??

Post by bumerangss »

nedostaje više javnih WC-a i bordela
starii

#31 Re: Sta fali Baščarsiji ??

Post by starii »

odem danas kod hodzica na bascarsiji na cevape kad ono cevapi upola manji, somun nekakav mrsav...haj sto su poskupili al sto su usitnili cevape...
thekupus

#32 Re: Sta fali Baščarsiji ??

Post by thekupus »

bumerangss wrote:
moja tetka wrote:Neki dan sam bila na Čaršiji. Meni najviše smetaju nazivi radnji i to svih vrsta na turskom, arapskom engleskom nazivi objekata i reklame........ Smatram da to nikako ne ide uz tradicionalnu Čaršiju. Neznam da li uz zaštitu takvog spomenika ide i očuvanje tradicionalnih naziva na našem jeziku.
Na engleskom se slažem da ne treba ali na turskom treba jer je i samo ime Baščaršija turskog porijekla (glavna čaršija) !
Ime bascarsija jeste turskog porijekla, ali niti je koncept niti je izvedba turska
To je isto kao da sve radnje oko rimskog foruma trebaju nositi latinske nazive jer je forum latinska rijec :run:
thekupus

#33 Re: Sta fali Baščarsiji ??

Post by thekupus »

ova ideja o velikim garazama Skenderiji (i kod Zeljeznicke) i zaustavljanju saobracaja od Marindvora prema carsiji nije @cyprus -ova, sjecam se da sam tu pricu cuo prije par godina. Nije neizvediva, i strasno bi puno znacila za Sarajevo, ali bi se ljudi tesko navikli na novi sistem, koliko god on bolji bio
radiša

#34 Re: Sta fali Baščarsiji ??

Post by radiša »

fale oni kerovi sto su bili kod golubova :lol:
muha_sa

#35 Re: Sta fali Baščarsiji ??

Post by muha_sa »

kao na primjer :?
BHF_Manijak

#36 Re: Sta fali Baščarsiji ??

Post by BHF_Manijak »

Ma vjerovatno misli na one doner radnje gore oko Sebilja.
Post Reply