Sta fali Baščarsiji ??
- cyprus
- Logovan
#27 Re: Sta fali Baščarsiji ??
Biće masa povlaštenih sa karticama, tako da nam na kraju dođe isto.
-
moja tetka
#28 Re: Sta fali Baščarsiji ??
Neki dan sam bila na Čaršiji. Meni najviše smetaju nazivi radnji i to svih vrsta na turskom, arapskom engleskom nazivi objekata i reklame........ Smatram da to nikako ne ide uz tradicionalnu Čaršiju. Neznam da li uz zaštitu takvog spomenika ide i očuvanje tradicionalnih naziva na našem jeziku.
-
bumerangss
#29 Re: Sta fali Baščarsiji ??
Na engleskom se slažem da ne treba ali na turskom treba jer je i samo ime Baščaršija turskog porijekla (glavna čaršija) !moja tetka wrote:Neki dan sam bila na Čaršiji. Meni najviše smetaju nazivi radnji i to svih vrsta na turskom, arapskom engleskom nazivi objekata i reklame........ Smatram da to nikako ne ide uz tradicionalnu Čaršiju. Neznam da li uz zaštitu takvog spomenika ide i očuvanje tradicionalnih naziva na našem jeziku.
-
bumerangss
#30 Re: Sta fali Baščarsiji ??
nedostaje više javnih WC-a i bordela
- starii
#31 Re: Sta fali Baščarsiji ??
odem danas kod hodzica na bascarsiji na cevape kad ono cevapi upola manji, somun nekakav mrsav...haj sto su poskupili al sto su usitnili cevape...
- thekupus
#32 Re: Sta fali Baščarsiji ??
Ime bascarsija jeste turskog porijekla, ali niti je koncept niti je izvedba turskabumerangss wrote:Na engleskom se slažem da ne treba ali na turskom treba jer je i samo ime Baščaršija turskog porijekla (glavna čaršija) !moja tetka wrote:Neki dan sam bila na Čaršiji. Meni najviše smetaju nazivi radnji i to svih vrsta na turskom, arapskom engleskom nazivi objekata i reklame........ Smatram da to nikako ne ide uz tradicionalnu Čaršiju. Neznam da li uz zaštitu takvog spomenika ide i očuvanje tradicionalnih naziva na našem jeziku.
To je isto kao da sve radnje oko rimskog foruma trebaju nositi latinske nazive jer je forum latinska rijec
- thekupus
#33 Re: Sta fali Baščarsiji ??
ova ideja o velikim garazama Skenderiji (i kod Zeljeznicke) i zaustavljanju saobracaja od Marindvora prema carsiji nije @cyprus -ova, sjecam se da sam tu pricu cuo prije par godina. Nije neizvediva, i strasno bi puno znacila za Sarajevo, ali bi se ljudi tesko navikli na novi sistem, koliko god on bolji bio
- radiša
#34 Re: Sta fali Baščarsiji ??
fale oni kerovi sto su bili kod golubova 
- muha_sa
#35 Re: Sta fali Baščarsiji ??
kao na primjermoja tetka wrote:Neki dan sam bila na Čaršiji. Meni najviše smetaju nazivi radnji i to svih vrsta na turskom, arapskom engleskom nazivi objekata i reklame........ Smatram da to nikako ne ide uz tradicionalnu Čaršiju. Neznam da li uz zaštitu takvog spomenika ide i očuvanje tradicionalnih naziva na našem jeziku.
- BHF_Manijak
#36 Re: Sta fali Baščarsiji ??
Ma vjerovatno misli na one doner radnje gore oko Sebilja.