Sta dalje?

Locked
Sanjarko

#1 Sta dalje?

Post by Sanjarko »

Ja nevidim bas sta dalje osim da proglasimo vandredno stanje i da uvedemo tehnokratsku vladu pa cak i policijsku drzavu, jer vecinom sa tehnokratskom vladom ide i policijska drzava. Mi smo ovdje pravo zabrinuti. Polako se prazne radnje izgleda sad je li to privremeno ili ce dugotrajno mozda doci do problema u opskrbi sa svim i svacim neznam. Najgore je sto neznamo kako i sta dalje u vezi posla stare jer je se snalazi stara a ja sam obolio i bolestan sam odavno.
Spejs Radovan

#2 Re: Sta dalje?

Post by Spejs Radovan »

Image
Arachnoidea

#3 Re: Sta dalje?

Post by Arachnoidea »

Sve to o cemu mastas je moguce izvesti na ovoj 51% strani drzave a i to je upitno u HDZ kantonima. Za ovakve situacije ti treba DRZAVA a toga ovdje nema prema tome zavali se pij caj pogledaj kakvu dobru seriju ili film i ne sekiraj se.
Sanjarko

#4 Re: Sta dalje?

Post by Sanjarko »

Pa barem u kantonima ovo uraditi? Kazem neznam sta cemo. Zebnja usla medzu narod pravo.
apsidejzi

#5 Re: Sta dalje?

Post by apsidejzi »

Mora zebnja uc kad je narod glup. Ponasa se nelogicno. Pokupova sve zivo dok se istovremeno izlazi po kaficima, dzumama, okuplja se, rukuje itd.
mayab

#6 Re: Sta dalje?

Post by mayab »

Sanjarko wrote: 14/03/2020 12:30 Pa barem u kantonima ovo uraditi? Kazem neznam sta cemo. Zebnja usla medzu narod pravo.
Iskreno, meni je veća zebnja kad vidim nerad političara koji su izabrani od građana ove države da bi je vodili naprijed u svakom pogledu!
I ne samo nerad , nego nazadovanje svim silama, i gledanje da je dobro guzici samo sebi i uskom krugu njihovih pajdaša!
E, tu me hvata prava zebnja!
Sanjarko

#7 Re: Sta dalje?

Post by Sanjarko »

mayab wrote: 15/03/2020 08:50
Sanjarko wrote: 14/03/2020 12:30 Pa barem u kantonima ovo uraditi? Kazem neznam sta cemo. Zebnja usla medzu narod pravo.
Iskreno, meni je veća zebnja kad vidim nerad političara koji su izabrani od građana ove države da bi je vodili naprijed u svakom pogledu!
I ne samo nerad , nego nazadovanje svim silama, i gledanje da je dobro guzici samo sebi i uskom krugu njihovih pajdaša!
E, tu me hvata prava zebnja!
Slazem se. Svi ovi trenutni ostaju na vlasti, barem mi tako djeluje.
Seyfo

#8 Re: Sta dalje?

Post by Seyfo »

Mene veca zebnja uhvati od migranata. Na tom testu je drzava odmah pala. I pored te cinjenice da smo geografski u Evropi,mi kao da smo zemlja treceg svijeta,recimo Haiti ili mozda Somalija. Tu se vidi da nismo D od drzave,da nemamo jedinstven sistem na teritoriji,nego na pojedinim njenim dijelovima imamo male diktatore koji nastoje nauditi onim drugima,a u sustini svom glasackom tijelu,koje se osipa i kopni. Migranti ce ovdje ostati i dijeliti mjesto pod suncem sa onima koji ne budu mogli otici.
Irsar

#9 Re: Sta dalje?

Post by Irsar »

Histerisanje i panika su stvari od kojih nikakve koristi nema. A još kad vidim da bi neki zaradi nekog virusa rado se "oslobodili" i nekih osnovnih prava za koje su njihovi očevi i djedovi i krv prolijevali, onda se samo može reći kako se radi o patetičnom prizoru nedostojnog čovjeka. Pogotovo muškarca.

Što se tiče jednog od postova iznad koji, s obzirom na migrante, BiH uspoređuje sa Somalijom... pa to je smiješno s obzirom da su i daleko jače i bogatije države (Italija, Njemačka) pale na istim testovima još i gore.

Uglavnom, ljudi, prekinite sa patetikom i glupošću.
Sanjarko

#10 Re: Sta dalje?

Post by Sanjarko »

Ma ja nisam za uvodzenje ovoga bas. Nas je pogodilo pravo bas. Ali pretpostavio sam da ce vlast se ovako ponasati i jedva docekati da ovo uvede. Ako je se i moralo uvesti nije bas se moralo ovako. Veliki rade, mali ne. A niko nesjedi na parama i nes*re iste.

Mi sirotinja cemo da njbmo pravo u svemu ovome, i mali ljudi isto tako.
Locked