Sta dalje?
- Sanjarko
#1 Sta dalje?
Ja nevidim bas sta dalje osim da proglasimo vandredno stanje i da uvedemo tehnokratsku vladu pa cak i policijsku drzavu, jer vecinom sa tehnokratskom vladom ide i policijska drzava. Mi smo ovdje pravo zabrinuti. Polako se prazne radnje izgleda sad je li to privremeno ili ce dugotrajno mozda doci do problema u opskrbi sa svim i svacim neznam. Najgore je sto neznamo kako i sta dalje u vezi posla stare jer je se snalazi stara a ja sam obolio i bolestan sam odavno.
- Arachnoidea
#3 Re: Sta dalje?
Sve to o cemu mastas je moguce izvesti na ovoj 51% strani drzave a i to je upitno u HDZ kantonima. Za ovakve situacije ti treba DRZAVA a toga ovdje nema prema tome zavali se pij caj pogledaj kakvu dobru seriju ili film i ne sekiraj se.
- Sanjarko
#4 Re: Sta dalje?
Pa barem u kantonima ovo uraditi? Kazem neznam sta cemo. Zebnja usla medzu narod pravo.
- apsidejzi
#5 Re: Sta dalje?
Mora zebnja uc kad je narod glup. Ponasa se nelogicno. Pokupova sve zivo dok se istovremeno izlazi po kaficima, dzumama, okuplja se, rukuje itd.
- mayab
#6 Re: Sta dalje?
Iskreno, meni je veća zebnja kad vidim nerad političara koji su izabrani od građana ove države da bi je vodili naprijed u svakom pogledu!
I ne samo nerad , nego nazadovanje svim silama, i gledanje da je dobro guzici samo sebi i uskom krugu njihovih pajdaša!
E, tu me hvata prava zebnja!
- Sanjarko
#7 Re: Sta dalje?
Slazem se. Svi ovi trenutni ostaju na vlasti, barem mi tako djeluje.mayab wrote: ↑15/03/2020 08:50Iskreno, meni je veća zebnja kad vidim nerad političara koji su izabrani od građana ove države da bi je vodili naprijed u svakom pogledu!
I ne samo nerad , nego nazadovanje svim silama, i gledanje da je dobro guzici samo sebi i uskom krugu njihovih pajdaša!
E, tu me hvata prava zebnja!
-
Seyfo
#8 Re: Sta dalje?
Mene veca zebnja uhvati od migranata. Na tom testu je drzava odmah pala. I pored te cinjenice da smo geografski u Evropi,mi kao da smo zemlja treceg svijeta,recimo Haiti ili mozda Somalija. Tu se vidi da nismo D od drzave,da nemamo jedinstven sistem na teritoriji,nego na pojedinim njenim dijelovima imamo male diktatore koji nastoje nauditi onim drugima,a u sustini svom glasackom tijelu,koje se osipa i kopni. Migranti ce ovdje ostati i dijeliti mjesto pod suncem sa onima koji ne budu mogli otici.
- Irsar
#9 Re: Sta dalje?
Histerisanje i panika su stvari od kojih nikakve koristi nema. A još kad vidim da bi neki zaradi nekog virusa rado se "oslobodili" i nekih osnovnih prava za koje su njihovi očevi i djedovi i krv prolijevali, onda se samo može reći kako se radi o patetičnom prizoru nedostojnog čovjeka. Pogotovo muškarca.
Što se tiče jednog od postova iznad koji, s obzirom na migrante, BiH uspoređuje sa Somalijom... pa to je smiješno s obzirom da su i daleko jače i bogatije države (Italija, Njemačka) pale na istim testovima još i gore.
Uglavnom, ljudi, prekinite sa patetikom i glupošću.
Što se tiče jednog od postova iznad koji, s obzirom na migrante, BiH uspoređuje sa Somalijom... pa to je smiješno s obzirom da su i daleko jače i bogatije države (Italija, Njemačka) pale na istim testovima još i gore.
Uglavnom, ljudi, prekinite sa patetikom i glupošću.
- Sanjarko
#10 Re: Sta dalje?
Ma ja nisam za uvodzenje ovoga bas. Nas je pogodilo pravo bas. Ali pretpostavio sam da ce vlast se ovako ponasati i jedva docekati da ovo uvede. Ako je se i moralo uvesti nije bas se moralo ovako. Veliki rade, mali ne. A niko nesjedi na parama i nes*re iste.
Mi sirotinja cemo da njbmo pravo u svemu ovome, i mali ljudi isto tako.
Mi sirotinja cemo da njbmo pravo u svemu ovome, i mali ljudi isto tako.