Sta da radim?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
_someone
-
gilla
#2 Re: Sta da radim?
Je li slobodna il u vezi? Ako je u vezi makni se, ako ona nesta ne inicira.
Ako je prvo obavezno napadni, reci joj face to face da vidus reakciju i njen pogled, nikakve sms, face i sl.
Ali nemoj iz vedra neba, volim te, vise kreni indirektno, "znas nekad cudne mi stvari padaju na pamet..." , baci nekad kompliment, vise seksualne prirode, "vau zasto si se odlucila za takav dekolte, sad se ne mogu racionalno razgovarati..." ako neku curu ona komentarise, ubacus nest tipa "da ali nije privlacna kao ti, nema tvoju liniju,..." uglavnom da probudis tu seksualnu zelju u njoj, da te drugacije gleda nego frenda.
Nekad jw spontano dodirni, npr.nekad joj kosu pomakni sa lica al hladnokrvno, kada ulazite/izlazite negdje lagano je rukom pridrzi sa ledja kao da je pazis,....
Cisto da malo pripremis teren ako nisi vec.
Pa onda se malo ohladi, ne javljaj se uvijek, malo budi nedostupan. Cisto da vidis njen stav. Ti sto je nekad napravis ljubomornom je isto ok. Ja mislim da tu ima nesto i sa njene strane.
Vjeruj ovo su godine iskustva i more pocetnickih gresaka.
Sto te ona naziva frendom ne znaci nista, zenski mozak je cudan. Meni je bivsa u pocetku govorila brate.
Niposto nemoj drzati status qwo, ubijat ces se iznutra. Bolje i da te mozda odbije, ar ces znat na cemu si. A nije iskljuceno da bi ti se posluje opet javila.
Ne uzimaj zenske idiotizme previse k srcu
Ako je prvo obavezno napadni, reci joj face to face da vidus reakciju i njen pogled, nikakve sms, face i sl.
Ali nemoj iz vedra neba, volim te, vise kreni indirektno, "znas nekad cudne mi stvari padaju na pamet..." , baci nekad kompliment, vise seksualne prirode, "vau zasto si se odlucila za takav dekolte, sad se ne mogu racionalno razgovarati..." ako neku curu ona komentarise, ubacus nest tipa "da ali nije privlacna kao ti, nema tvoju liniju,..." uglavnom da probudis tu seksualnu zelju u njoj, da te drugacije gleda nego frenda.
Nekad jw spontano dodirni, npr.nekad joj kosu pomakni sa lica al hladnokrvno, kada ulazite/izlazite negdje lagano je rukom pridrzi sa ledja kao da je pazis,....
Pa onda se malo ohladi, ne javljaj se uvijek, malo budi nedostupan. Cisto da vidis njen stav. Ti sto je nekad napravis ljubomornom je isto ok. Ja mislim da tu ima nesto i sa njene strane.
Sto te ona naziva frendom ne znaci nista, zenski mozak je cudan. Meni je bivsa u pocetku govorila brate.
Niposto nemoj drzati status qwo, ubijat ces se iznutra. Bolje i da te mozda odbije, ar ces znat na cemu si. A nije iskljuceno da bi ti se posluje opet javila.
-
_someone
- brad90
- Location: DVASPORTA.BA DALEKO NAJOZBILJNIJI FORUM NA NEBU INTERNETA
#4 Re: Sta da radim?
exkurzija
- lavorpunvode
#5 Re: Sta da radim?
prvi ispravan korak bio je da otvoris temu. a njoj nemoj ni slucajno govoriti o svojim dilemama, jer nije bitna u ovoj prici uopste, misljenje forumasa je presudno.
-
SundanceKid
#6 Re: Sta da radim?
Efekat mladosti je upravo to da se u njoj svaka ljubav smatra "onom pravom", svaka zaljubljenost je "ta", svaka djevojka je "ona"....
Nakon nekog vremena, kad zrelije godine dodju, sve to djeluje simpaticno i smijesno.
Nakon nekog vremena, kad zrelije godine dodju, sve to djeluje simpaticno i smijesno.
- Ramzess Veliki
#7 Re: Sta da radim?
Moj savjet - misli na nju dok drkaš. To je stimulirajuće za erekciju. 
-
boyche
#8 Re: Sta da radim?
Joj druze citam tvoju pricu i kao da sebe vidim u njoj. Prvo sto imamo isto godina, drugo ni ja nikad nisam bio u nekoj ozbiljnoj vezi. Onda u zadnje vrijeme mi se jakooo svidja jedna osoba za koju to nisam nikad mogao ni pomisliti da hoce i koja mi se ne smije svidjati nikako...
Prijatelji smo jako, jako dugo, ali da stvar bude gora i ono sto nam onemogucava da IKAD budemo nesto vise jest to sto smo kumovi, ali doslovno. Ja bih volio da sam u situaciji kao ti i da joj mogu priznati, prijatelji smo, sta sad.. Al' ovo, jednostavno ne mogu, nemam hrabrosti. Pojede me to iznutra samo sto joj ne mogu reci, bar da se ja osjecam lakse..
Prijatelji smo jako, jako dugo, ali da stvar bude gora i ono sto nam onemogucava da IKAD budemo nesto vise jest to sto smo kumovi, ali doslovno. Ja bih volio da sam u situaciji kao ti i da joj mogu priznati, prijatelji smo, sta sad.. Al' ovo, jednostavno ne mogu, nemam hrabrosti. Pojede me to iznutra samo sto joj ne mogu reci, bar da se ja osjecam lakse..
-
Avetinho
#9 Re: Sta da radim?
LOLlavorpunvode wrote:prvi ispravan korak bio je da otvoris temu. a njoj nemoj ni slucajno govoriti o svojim dilemama, jer nije bitna u ovoj prici uopste, misljenje forumasa je presudno.
-
Johnny_x
#10 Re: Sta da radim?
Kad dogovoriš sa njom da negdje izadjete na kafu tipa u u određeno vrijeme, a pošto si eloboriro da nemaš hrabrosti, ti izadji 2 sata prije u kafanu i popij 3 piva i 5 jegera, to će ti biti sasvim dovoljno da joj izjaviš što treba. Ako prodje dobro jeste, a ako ne uvijek možeš okrivit alkohol.
- elma89_
#11 Re: Sta da radim?
Promjeni ton price s njom,malo vise flertovanja i vidi kako ce reagirati.Ako te poznaje kao prijatelja bit ce tesko da je odjednom pozoves da izadje s tobom (na jedan ne-prijateljski nacin
)
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#12 Re: Sta da radim?
Ramzess Veliki wrote:Moj savjet - misli na nju dok drkaš. To je stimulirajuće za erekciju.
- honky tonk
#13 Re: Sta da radim?
IDI BOLAN UMIJ SE!
- Kona__
#14 Re: Sta da radim?
gilla wrote:Je li slobodna il u vezi? Ako je u vezi makni se, ako ona nesta ne inicira.
Sjoo level: expert!
- Havatar
#16 Re: Sta da radim?
dragana mi u snovima dragana u mojoj dusi kada je kraj mene nema cio svijet se sada rusi
-
agent_001
#18 Re: Sta da radim?
Ovo, ovo, ovde pali i ona kad se vratimo sve se zaboravlja, a uvjek se ponovi još koji putbrad90 wrote:exkurzija
-
betametazon
#19 Re: Sta da radim?
Dakle, vidim sebe od prije nekih 15-tak godina, kad jos nije bilo foruma da mi olaksa zivot
Sta je bilo, da skratim, malo se druzili, malo htio da je ubijem (naravno tu je bila bitna teatralnost ala Verter), malo se opijao, malo vise se opijao, iznosili me iz diskoteke do hotela na ekskurziji...i nakon izvjesnog vremena proslo
Bitno je naglasiti da je ona bila u vezi i udala se kasnije za tog momka, a ja mislio da vise nikog necu toliko voljeti.
Danas, 15 godina poslije...volio sam i vise sto sam volio nju a sada ne volim nikog niti voli neko mene...to je zivot, sve prolazi, sve se mijenja sto bi rek'o Serif Konjevic
Danas, 15 godina poslije...volio sam i vise sto sam volio nju a sada ne volim nikog niti voli neko mene...to je zivot, sve prolazi, sve se mijenja sto bi rek'o Serif Konjevic
- alijagoro
#20 Re: Sta da radim?
E jbg,ja taman kontao sad ces napisati da si nasao neku drugu,kad ono malo sutra.betametazon wrote:Dakle, vidim sebe od prije nekih 15-tak godina, kad jos nije bilo foruma da mi olaksa zivotSta je bilo, da skratim, malo se druzili, malo htio da je ubijem (naravno tu je bila bitna teatralnost ala Verter), malo se opijao, malo vise se opijao, iznosili me iz diskoteke do hotela na ekskurziji...i nakon izvjesnog vremena proslo
Bitno je naglasiti da je ona bila u vezi i udala se kasnije za tog momka, a ja mislio da vise nikog necu toliko voljeti.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#21 Re: Sta da radim?
A ovo je najljepši osjećaj, definitivno.betametazon wrote:a sada ne volim nikog niti voli neko mene...
-
betametazon
#22 Re: Sta da radim?
Moze zvucati ovako ili onako ali iskrenogovoreci nezavisnost (u bilo kojoj sferi zivota) je nesto najvrednije u zivotu. Ne kazem da nije lijepo voljeti i biti voljen ali cim ovisis o necijoj ljubavi nisi vise svoj, kao i u svakom drugom slucaju gdje ovisis o necemu ili nekomu.leet wrote:A ovo je najljepši osjećaj, definitivno.betametazon wrote:a sada ne volim nikog niti voli neko mene...
@alijagoro - imao sam poslije jednu vezu od skoro 10-tak godina pa onda jos jednu od nekih godinu i po...govorim o trenutnom stanju, s tim da sam ja malo specifican, kao sto se moze primjetit iz prethodnog odgovora
- alijagoro
#23 Re: Sta da radim?
Moj se dzedo zenio jedno 5-6 puta I kaze da je svaki put doveo goru od one proslebetametazon wrote:Moze zvucati ovako ili onako ali iskrenogovoreci nezavisnost (u bilo kojoj sferi zivota) je nesto najvrednije u zivotu. Ne kazem da nije lijepo voljeti i biti voljen ali cim ovisis o necijoj ljubavi nisi vise svoj, kao i u svakom drugom slucaju gdje ovisis o necemu ili nekomu.leet wrote:A ovo je najljepši osjećaj, definitivno.betametazon wrote:a sada ne volim nikog niti voli neko mene...
@alijagoro - imao sam poslije jednu vezu od skoro 10-tak godina pa onda jos jednu od nekih godinu i po...govorim o trenutnom stanju, s tim da sam ja malo specifican, kao sto se moze primjetit iz prethodnog odgovoraako se desi nesto pravo ok ako ne desi nemam zelju pod svaku cijenu da budem u vezi
- UltrasNaBaterije
- Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu
#24 Re: Sta da radim?
Ako to dosad nisi uradio, i nakon ovih gore mišljenja, a siguran sam da si pročitao ovu temu, šansa je velika da nećeš nikad. Moraš joj u lice reći sve, nikako drugačije.
Evo kako bi ja to uradio... Znači standardno, zoveš je na kafu, sok, kino, nargilu, palačinke ili šta već. Dolazite u ugostiteljski objekat, ona sjeda, ti sjedaš, ne skidaš oko sa nje i gledaš je čitavo vrijeme dok te ne pita 'Šta nije uredu?'. E tad koristiš svoja dva izdužena testisa skr. 'muda', i kažeš joj u ovom kontekstu nekako: 'Jebiga (pa ime), ti se meni fakat sviđaš, volio bi kad bi bili skupa da hodamo ili nešto više, jer samo na tebe mislim i ne mogu više ovako!'
Provjereno prolazi, nikakav Jovan Dučić, Monteskje ili Bodler, i posebno je važno da djeluješ ozbiljno u svojoj izjavi. Ako to ona shvati kao zajebanciju što si joj rekao, onda pišaj sve niz vodu jer si bio officialy friendzoned, a ti si joj zamjena za njenog muškarca u kojeg je ona zaljubljena, baš kao što si i ti u nju.
To što ima ljubomore je veliki plus za tebe, a prema tvom opisu djeluje više nego odgovarajuća djevojka za tebe, ali! to može da bude i sasvim druga realnost, jer žene motaju oko prsta puno lakše i tajanstvenije nego što možeš zamisliti. To je druga strana medalje koju zaljubljeno muško teško podnosi i suočava se sa njom
Meni nikad nije bio problem naći djevojku, svaku sam upoznao prvo razgovorom, a tek na kraju preko žice i vajrlesa, ali problem mi je bio naći nekog ko mi odgovara ponašanjem i pričom jer ne volim da mijenjam svoje navike radi žene. Umjereni kompromis da, ali promjena nikad. Al svaka krpa nađe zakrpu, našao sam ljubomornu a da to ne pokazuje, lijepu a vjernu i prije svega sa njom se zajebavam bolje nego sa rajom...
A ko će znat, možda sam smotan oko kažiprsta

Hvala Bogu na ženama, i možda nisu bile veliki naučnici i pisci u broju u kojem su muškarci, ali definitivno da nije njih izgubili bi i Jesenjina i Tolstoja, a ni Troja nebi nikad pala.
Evo kako bi ja to uradio... Znači standardno, zoveš je na kafu, sok, kino, nargilu, palačinke ili šta već. Dolazite u ugostiteljski objekat, ona sjeda, ti sjedaš, ne skidaš oko sa nje i gledaš je čitavo vrijeme dok te ne pita 'Šta nije uredu?'. E tad koristiš svoja dva izdužena testisa skr. 'muda', i kažeš joj u ovom kontekstu nekako: 'Jebiga (pa ime), ti se meni fakat sviđaš, volio bi kad bi bili skupa da hodamo ili nešto više, jer samo na tebe mislim i ne mogu više ovako!'
Provjereno prolazi, nikakav Jovan Dučić, Monteskje ili Bodler, i posebno je važno da djeluješ ozbiljno u svojoj izjavi. Ako to ona shvati kao zajebanciju što si joj rekao, onda pišaj sve niz vodu jer si bio officialy friendzoned, a ti si joj zamjena za njenog muškarca u kojeg je ona zaljubljena, baš kao što si i ti u nju.
To što ima ljubomore je veliki plus za tebe, a prema tvom opisu djeluje više nego odgovarajuća djevojka za tebe, ali! to može da bude i sasvim druga realnost, jer žene motaju oko prsta puno lakše i tajanstvenije nego što možeš zamisliti. To je druga strana medalje koju zaljubljeno muško teško podnosi i suočava se sa njom
Meni nikad nije bio problem naći djevojku, svaku sam upoznao prvo razgovorom, a tek na kraju preko žice i vajrlesa, ali problem mi je bio naći nekog ko mi odgovara ponašanjem i pričom jer ne volim da mijenjam svoje navike radi žene. Umjereni kompromis da, ali promjena nikad. Al svaka krpa nađe zakrpu, našao sam ljubomornu a da to ne pokazuje, lijepu a vjernu i prije svega sa njom se zajebavam bolje nego sa rajom...
A ko će znat, možda sam smotan oko kažiprsta
Hvala Bogu na ženama, i možda nisu bile veliki naučnici i pisci u broju u kojem su muškarci, ali definitivno da nije njih izgubili bi i Jesenjina i Tolstoja, a ni Troja nebi nikad pala.
- AmADin_gospo
#25 Re: Sta da radim?
jarane, zajebi ti sve nake situacije i okolišanje, nego je jednom fino ufati nasamo, nebitno gdje, posjedi je i sve joj reci šta je i kako je, pa kud puklo da puklo. u najgorem slučaju če se okrenuti i u tom slučaju znaš na čemu si. preboličeš je i nastavičeš dalje. ako se i ti njoj sviđaš, krenučete zajedno i biče dobro._someone wrote:Napokon i ja odlucio da ovdje podijelim svoju situaciju u nadi da cu dobiti koristan savjet.Eh ovako, imam 18 godina, sad cu u 4.raz.Pocetkom treceg razreda sam se pravo zblizio sam jednom prijateljicom iz razreda, zaista mnogo vremena smo provodili skupa, ali prije jedno pola godina ja sam poceo osjecati nesto vise.Nisam mnogo obracao paznju na to jer sam pomislio da je to ona prolazna zaljubljenost , ali grdno sam se prevario.Evo vec pola godine ja nju ne izbacujem iz glave, sta god da radim ona mi je u mislima, budim se sa njom u glavi i idem na spavanje sa njom u glavi.Ma 1000 puta dnevno na nju pomislim i sav se sje*em.Ponekad se i malo priberem, ali dosta mi je da vidim njenu sliku i opet me uhvati to nesto, nemam ni prave rijeci za to.Nikad nisam bio momak koji se voli vezati, nikad nisam imao ozbiljnu vezu, sve je to bilo kratko i najcesce sam ulazio u vezu sa djevojkama zbog dobrog izgleda, cisto da se cuje da sam sad sa tom i tom djevojkom.Ali sa ovom djevojkom je drugacije.Pa nije mi dovoljno sto mislim o njoj cijeli dan skoro, sad sam je poceo i sanjati, u zadnjih 20 dana mislim da sam nju sanjao jedno 10 puta.Nikome ovo nisam rekao, zato ovdje na forumu pisem o ovome.Volio bih njoj priznati nego ne znam ti sta, ali pomisao da ona nece nista vise od prijateljstva me u tome uveliko sprijecava, kad bi' to cuo od nje, ma definitivno bi me to unistilo.
Nema te stvari koja se meni ne svidja na njoj, drugu djevojku nisam pogledao kako treba otkad sam se zaljubio u nju, ma da kraj mene prodje Kim Kardashian ne bi' se okrenuo.Znam da sam mlad, ali ja u ovoj djevojci vidim nekoga sa kim bi mogao provesti citav zivot.Mozda ce mnogi reci kako jos imam vremena, da sam premlad da ovako pricam, ali dobro sam razmislio o svemu ovome i vjerujte mi, ovo sto ja osjecam prema njoj se ne moze porediti sa nicim.
Ja ponekad pomislim da i ona osjeca nesto vise, ali nisam siguran..dosta puta je naglasila ono "prijatelju" dok se dopisujemo ili pricamo.S druge strane, javlja mi se svaki dan, kad god je u gradu zove me, kad gdje sjedimo u drustvu najcesce sjede sto blize meni.Jednom smo tako sjedili u drustvu i ja cisto da vidim njenu reakciju zagrlim jednu djevojku do sebe, odmah sam primjetio da je to nju malo uznemirilo, nije ni rijeci progovorila vise.Cim sam dosao kuci poslije toga, javlja mi se i pita je li ti ono mene pravis ljubomornom, ako pravis uspjelo ti je.
Ali dzaba sve ovo, kad ona naglasi ono "prijatelju" odmah zaboravim na sve ovo drugo i opet joj ne priznam sta osjecam.
Nadam se da ce mi ko ovdje dati kakav koristan savjet, kako da vidim sta ona zaista osjeca, da li da joj priznam ili ne, ma svaki savjet je dobro dosao
od čekanja nema ništa, nit si tamo nit vamo. nerviraš se bezze i gubiš vrijeme, jer nemaš ni nju, a ona te koči da imaš drugu. a ako čekaš možda nađe nekog levata pa u ljubomori napraviš pizdariju.
samo naprijed i neslušaj silne "jebače" po gradu i njihovu šuplju "kako se koke bare"
sretno