Ovako, iza moje kuće živi bračni par. Oni imaju psa koji je super, druželjubiv, mio, meni veoma drag.
Problem je u tome što pas živi u užasnim uslovima, kad' dođem on nema vode, nisam sigurna kad' mu daju hranu, prljavo je i td. A ja osjetljiva na životinje želim pomoći.Nosim mu hranu i vodu kad' mogu jer sam poprilično zauzeta. Nije me bilo 2 mjeseca i saad' kad sam se vratila psu je naglo opala dlaka (star je skoro godinu dana) i smršao je, skroz se promjenio. Kad' sam zavirilia ispred kućice sve bilo puno njegovih dlaka još okolo ona zemlja (kad' padne kiša ne može se hodati). Al' nije samo to.
Ovako je sve počelo.
Ja sam počela dolaziti kod tog psa mjesecima prije. Sve je bilo dobro dok nisam vidjela da pas šepa, moja tetka koja je radila u azilu je rekla da je slomio. Ja sam to rekla čovjeku al' ništa. To mu je nekako prošlo. I sada imao je veliku kućicu, mislila sam "haj bar je to dobro pored svega" kad' ono samo mali dio je njegov. Ne može se ni okrenuti. Došla sam u situaciju da je pala kiša a pošto nema ni znaka od trave on se zapetljao u blato a nisam ga mogla pustiti.Pokušala sam otpetljat al' bezuspješno. Srećom otkinuo se. Čovjek je promjenio lanac i stavio novi koji se može skinuti. Nakon par dana pala je kiša (ponovo) i ta velika kućica je skliznula sa tog blata (jer je brdo), zakačila je lanac, srećom psu ništa nije bilo al' nije se mogao pomjeriti jer se zaglavio.Jedva sam skinula lanac jer je živahan a ja sam još klizila u tom blatu. Još poslije sam doalzila, donosila vodu, hranu al' odjednom sam prestala. Sad' kad' sam se vratila zateknem ga neuhranjenog, opalo je dosta dlake. Promjenio se.
Nema vode, za hranu ne znam. Samo sam čula da je ova žena otišla u Crnu Goru i da se nakon nekoliko dana vratila. Muž joj je po cijeli dan na poslu. Oni jednostavno pate psa. To je meni zlostavljanje. Šta da uradim? Hoću da ih prijavi mal' kome?? Čula sam za veterinarsku inspekciju. Imam već brojeve troje ljudi koju tu rade.